Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Dzięki Karmelka. Ja nie mogę znaleźć w necie opisu tych różnic. Chyba się wkurzę i postawię na Lovi, używałam przy synu. Jakoś tak łatwiej mi poruszać się po ich produktach, niż po tych dr browns.
Ja po śniadaniu, po kawie, po myciu przedpokoju, bo mi mąż naciapał. Muszę się ubrać i jakoś ogarnąć, bo koledzy z pracy będą u mnie w sprawach służbowych, po 10 już pierwszy ma przyjechać. Z małżem się pogodziłam, ale i tak jakoś nie do końca miło jest, jakoś tak... Nie warto kłaść się spać skłoconymi, oj nie warto. Dobra, wstaję!
Dla mnie ta ma wyraźny system odpowietrzający i jak nalejesz wody i mąż ciągnie to to widać haha a te wszystkie inne antykolkowe tak na prawdę to jakim sposobem są antykolkowe ? -
nick nieaktualnyBasiu ty chyba szanse na poród sn bo jesteś drobniutka ale tak jak mówisz Zosia też raczej będzie drobniutka. A Karolinka tutaj mogą nie pozwolić rodzić sn bo dzidzia pewnie z tych większych będzie a jak Karolinka taka drobniutka mogą się bać że nie przejdzie przez kanał rodny.
-
No to czy któraś z nas będzie miała szanse na sn to raczej się dowiemy bliżej terminu. Nigdy nie wiadomo jeszcze jak bardzo mam dzieci urosną w trzecim trymestrze. No i czy się odpowiednio ułożą
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyKarolina - poproś położna albo ginekologa żeby zmierzyli Ci rozstaw kości miednicy.
Moja przyjaciółka miała mierzone, miała 20cm - albo coś takiego, mogę bzdury gadać bo to dawno bylo - w każdym razie miała baaaardzo maly (ona 44kg wagi przed ciążą przy 165 wzrostu). I dostała orzeczenie lekarza że ma mieć CC.
Ale ordynator szpitala powiedział że mimo wszystko próbują SN. Męczyła się 16 godzin z bólami krzyżowymi i w końcu zrobili CC.
Do czego zmierzam - nawet jak masz bardzo wąskie biodra to jest szansa że spróbują SNWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:45
-
Znam tak drobne i szczupłe osoby co urodziły giganty, że to naprawdę nie ma znaczenia. Rekord to moja kuzynka waga 47kg przed ciążą a synek 4900.A znam takie co mają kobiece kształty a SN nie wyszło. To nie ma znaczenia. Zawsze podejmują ryzyko SN bo tak jest najdrowiej chyba że są typowo przeciwwskazania.
B_002 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Aha dziewczyny co do masażu krocza to dopiero od 34 tc do porodu można masować
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Paula 90 to chyba zależy od szpitala... w UK Mąż może być z żoną cały czas (bez żadnych opłat). jak Bartusia urodziłam, to Mąż wychodził do domu tylko się wykąpać. przy kolejnych dzieciach już tak się nie da💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:na nogach
mam 5 minut
inaczej bym taksą jechała...
Ja mam do szpitala ww korkach 1,30h bez korków 30 min
Boje się, że mąż nie da rady wrócić z pracy by mnie zawieźć.
Jeśli chodzi o taksówkę to ostatnio słyszałam, że bardzo niechętnie przyjeżdżają do rodzących... no nic najwyżej uurodze w domu, hahahaha
Poprzednim razem 3 tyg przed porodem leżałam już w szpitalu więc wcale się tym nie martwiłam -
no sama sama
pisałam już, że Bartuś akurat miał taką egzemę, że nie chcieliśmy siać paniki w szpitalujak trzeba to się wytrzyma
teraz też pójdę sama. przecież nie będziemy z dwójką małych dzieci się tłucKarmeLoVe, B_002 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Espoir - szacun! Podziwiam
espoir lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
espoir wrote:na nogach
mam 5 minut
inaczej bym taksą jechała...
Jezeli masz 5 minut to zdazysz miedzy skurczami
Ja u Was z aktywnoscia dzieci? moje leniwe tak jak ja
od dwoch dni sie malo rusza , czuje wlasciwie tylko jak ma czkawke......dzis postanowilam mniej spac a wiecej sie ruszac moze go rozruszam......
Jutro wizyta to bede spokojniejsza...chociaz znajac mojego lekarza to powie ze to normalne ze sie mniej rusza....u mniego wszystko jest normalne -
Bianka rusza się różnie
Zależy od dnia. Dziś szaleje, ale wczoraj od około 15 do 22 nie ruszała się wcale, już zaczęłam się niepokoić, ale trochę rozruszałam brzuch i zaczęła fikać
W ogóle zauważyłam, że rusza się między 5 a 6, później między 9 a 10, następnie 13 a 14, i długo, długo cisza i szaleństwo zaczyna się późnym wieczorem
W między czasie pojawiają się czkawki
-
ej, tu nie ma co podziwiać, w takich chwilach najbardziej się patrzy na dobro dzieci - dla nich to już i tak szok, że mama znika na kilka dni, więc trzeba tak kombinować, żeby jak najmniej odczuli ten stres...
DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Natalia-tosia wrote:Dzień dobry z rana
36 tydzień i taka waga wow, ciekawe co by było gdyby wytrwała do terminu
Aga Julian piękne iimię, nietypowe a zarazem takie jak na prawdziwego chłopaka przystało
Co do wyprawki to ja podzieliłam teraz wydatki. Co miesiąc 400zł i powiem Wam, że łatwiej jest to przeżyć, bo aż tego tak nie odczuwamyW marcu będę robiła ostatnie zzakupy i to będzie chemia i rzeczy apteczne, bo jednak zależy mi by miały ddługie terminy ważności
Łapie mnie pomału niepokój o to czy sobie dam radę, czy niezawiodę starszej córki. Ona się tak cieszy, że będzie siostra... boję się, że może się rozczarować
A i pytanie do dziewczyn które mają jjuż dziecie. Co robicie gdy zacznie się poród? Co wtedy z dziećmi które są już na świecie? :-:
Natalia ja co prawda nie mam dzieci, ale na koniec marca 2018 rodził mo się chrześniak - rodzice to moi przyjaciele, którzy maja już dwójkę dzieci (9 i 6 lat wtedy) i po prostu byliśmy umówieni, że jestem pod telefonem jak tylko miało się coś zacząć to przyjeżdżam po starsze dzieciakurat tak było, że chyba o 21 do mnie pisali, że coś się zaczyna więc pojechałam i wzięłam je do siebie. Akurat oni nie maja za bardzo rodziny na która mogliby liczyć w naszym mieście. Ale myśle, że to do ty pomysł z kimś tak się umówić. Wiadomo ze dzieciaki były u nas cały kolejny dzień no bo tatuś też chciał trochę w szpitalu posiedzieć
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna my też tak będziemy robić że będziemy sobie dzieci nawzajem pilnować z moim bratem i jego żoną. Mieszkają bardzo blisko nas. I to jest logiczne rozwiązanie jak ktoś ma blisko rodzinę. Ale niestety nie wszyscy mają ten komfort.
Gdyby nie brat to też bym nie miała, mama i teściowa są wiele kilometrów od nas, w razie czego można je poprosić o przyjazd ale to zajmie kilka godzin.DorotaAnna lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN