Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KarmeLoVe wrote:Mam dylemat i naprawdę nie sądziłam, że aż tak będę fiksowac na tym punkcie i to już teraz!
A jak obudziłam się o 4 tak nie mogłam zasnąć, bo non stop rozmyslalam.
Mianowiciekomoda z przewijakiem vs polko przewijak +wanienka na stelażu albo całkiem taki kombajn przewijak z wysuwaną wanienka.
Mamy pokoik dla Juniora, ale mam zamiar żeby w nim zaczął spać dopiero ok 4miesiaca. Łazienkę mamy mini więc wanienki tam nie wcisne i kąpiele będą odbywały się w tym jego pokoju. Na początek mam dla niego małe łóżeczko do naszej sypialni. Tu pojawia się dylemat, komoda z przewijakiem na nią do sypialni czy tylko polko przewijak a komoda do niego do pokoju? Myślałam nad komoda z ikei i nakładka na przewijak na nią, ale muszę się też liczyć z miejscem, a widzę, że taka komoda z przewijakiem sporo odstaje od ściany. Chodzi bardziej o kwestie praktyczne, bo u nas cenowo są to groszowe sprawy. Plus taki, że nie chce się załadować meblami, bo jak mały będzie miał ok 6 miesięcy planujemy się stąd zawinąć i wrócić do Polski. Co byście radziły? A dodam, że muszę myśleć już nad tym powoli, bo w styczniu jadą pierwsze paczki do polski, na to miejsce mogę wstawić nowe mebelki, ale właśnie wszystko trzeba mądrze pomierzyc żeby się pomiescilo i się znowu nie zagracic
Powiem Ci, że tak bez „widzenia” ciężko będzie nam podpowiedzieć co tam u Ciebie będzie lepszeja mogę tylko powiedzieć, że te takie kombajny przewijak z wysuwana wanienką mi się osobiście nienpodobaja
ja tez nie mam dużo miejsca, co prawda łazienkę mam spora i tam bez problemu stoi wanienka na stelażu. W sypialni postawiliśmy łóżeczko dla młodego i pomimo, że mam taka długa komodę na której mógłby być przewijak zdecydowałam się na półko-przewijak. Ogólnie nie wiedziałam, że tyle mebli może wejść do mojej sypialni
zobaczymy jak to będzie podczas użytkowania
KarmeLoVe lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
espoir wrote:na nogach
mam 5 minut
inaczej bym taksą jechała...
Matko Boska! Jestem pod wrażeniem serio. Ja nie wiem jak to będzie jak będą skurcze albo odejdą wody, zazwyczaj jestem bardzo zorganizowana ale boje się że wtedy nie ogarnęespoir lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny! W Rossmannie jest promocja 2+2 na artykuły ekologiczne. I wchodzą na pewno te bambusowe pieluchy i z tego co widziałam niektóre rzeczy z babydream
Kasiulka90, Karmelllka90, B_002, estrella, Sansivieria, india lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Aga że spojeniem właśnie lepiej, wczoraj już mnie bolało tylko w łóżku przy przewracaniu się. A przy chodzeniu odczuwalam tylko lekki dyskomfort, bez porównania z bólem z czwartku. Zobaczymy dziesiaj
A co Tobie się zaczyna? Gdzie Cie boli?
Karmelove ja też mam polko -przewijak i osobno wanienke, bardziej mi się to podoba. -
Ja do szpitala mam 10 min
ale planuje że mąż mnie zawiezie. Tylko dostanie sygnał jeśli bedzie w pracy i pędzimy. Małe miasto nie martwię się o korki dlatego że do szpitala spod mojego domu jest osobna droga która tylko auta osobowe moga przejezdzać.. zero kolosów
takze samochodem jestem w 2 minuty.
co do aktywnosci maluszka to jest od kilku dni bardzo intensywny.. mam nadzieje ze to wiaze sie z tym ze do nastepnej wizyty we wtorek chce mi sprawic niespodzianke i być głowką w dół.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 11:47
-
DorotaAnna wrote:Matko Boska! Jestem pod wrażeniem serio. Ja nie wiem jak to będzie jak będą skurcze albo odejdą wody, zazwyczaj jestem bardzo zorganizowana ale boje się że wtedy nie ogarnę
chociaż ja to musiałam wyglądać bosko, wielki brzuchol, zdyszana, z dwiema torbami w łapach
ale wtedy to jedynie sobie mówiłam "byle mi wody dalej nie odeszły tutaj, bo będę szła jak osikana!"Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 11:53
DorotaAnna, AniaKJ, india, Misiabella lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Ja też się boję, że jak zaczną się skurcze albo wody odejdą to mojego nie będzie
a on czasem jedzie gdzieś służbowo (nie na kilka dni, tak w ciągu dnia, chociażby do Warszawy a to jest 200 km) i co ja wtedy zrobię?
na szczęście zauważyłam, że większość dzieci rodzi się w nocy
albo poród zaczyna się w nocy, wiec jest jakaś nadzieja
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:Szkoda, że tu filmików wrzucać nie można, pokazałabym Wam co mój „obcy” wczoraj w brzuchu robił
-
Daffi wrote:mozesz wrzucic na YT jako niepubliczy i po udostepnieniu nam tu linka mozemy to ogladac.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
espoir wrote:mi z Bartusiem wody odeszły o 5 rano, a z Maciusiem o 10
nie pocieszasz mnie👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
KarmeLoVe wrote:Jak? Też wam chciałam pokazać kilka a nie umiem
-
nick nieaktualnyJa nie mam opcji nagrania ruchow, moja mała wie kiedy wyciągam telefon albo że ja obserwuje. Cwaniara jak nic.
Pamiętajcie że jak odejdą wody, lub skurcze są już długie i regularne lub wody płodowe odeszły zielone lub dziecko się nie ruszalub jest krwawienie najszybszy transport to karetka. Wczoraj na szkole rodzenia nam położna mówiła.
W ogóle okazuje się że moja mała jest ułożona w ten sposób co większość dzieci wybiera do porodu, czyli głową w dół pleckami do lewej strony. Ona mnie kopię zawsze po prawej albo raczkami smyra. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyByłam dzisiaj u dibetog miałam jeden skok cukru więc jej powiedziałam że się nażarlam za późno słodkiego no to mnie opierdzielila. Ale nie widzi potrzeby insuliny, ale mam się pilnować. Aha i że od 28 tc są największe skoki cukrów jak je odnotuje od razu do niej a jak będzie ok to widzimy się 30 stycznia
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Ja przy poprzednim porodzie też poszłam "na nogach" do szpitala.Mielismy całe 6 minut drogi od drzwi do drzwi
Teraz mam ok.15kmdo szpitala i sama nie wiem jak to będzie.
Wstępnie było ustalone,że moja koleżanka z pracy mnie podrzuci jak tylko coś się zacznie dziać ale...jakoś w marcu się wyprowadza ok.40km ode mnie...
Ehhh...
Nie wiem...Taxi zostaje