X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży tez miałam ... ostatnio mam często zobaczę co powie na wizycie jutro i jak szyjka , jeśli szyjka ok to nie będę się martwić tym

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 ja brałam i luteinę 2x 100 i dupka 2x1 ale czasem się bóle zdarzały rozrostowe macicy. Ma to na pewno wpływ. Ale jak widać nie tak żeby nie bolało w ogóle. Po prostu tak masz...cieszyć się trzeba. Obecnie biorę luteinę tylko na noc. Mi brzuch twardnieje oj baaardzo baaardzo zadko a tak żeby całą macica się postawiła to raz miałam tak że sama z siebie. A tak to przy oragzmie. Sexu mi brakuje w ciuul bo po sexie mam podrażnienie wejścia do pochwy więc odpuściliśmy ale orgazm to już inna sprawa haha ;)

ja tam nie myśle o sexie i się nie nakręcam :) też nie wiem co to postawiona macica... czasem mnie coś chwyci w dole przy gwałtownym ruchu np ale ogólnie brzuch mi nie twardnieje etc... no nie pozostaje mi nic jak faktycznie się cieszyć :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karmelka a jak sie zorientowac, ze sie nie trzyma moczu? Leci bez czucia :p
    Mam wrażenie, ze znowu od 2 dni mam bardziej mokro. Moze to wina Iladianu?
    Jakies 2 tyg tez mialam schize, ale poszlam do lekarza i stwierdzil, ze to nie wody.
    A wy macie majtki wilogotne czy zupełnie sucho?

Fasolka to jest przedsprzedaż. Zamowilam, ale realizacja dopiero po 14.01

na pewno zwiększona wilgotność to wina różnych leków dopochwowych ale tez chyba specyfika ciąży. Masz India papierki lakmusowe? tak możesz sprawdzic czy to wody czy po prostu wydzielina. Ja miałam nadmiar po lactovaginalu... więc po iladianie jak najbardziej też może być wilgotno.

poczekam z zamówieniem fotela na Twoją opinię jeśli pozwolisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 18:01

india lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja nie noszę żadnych wkładek ile się da chodzę bez bielizny ale mam taką wydzielinę że jest wodnista i z luteina wypływa więc biizna jest lekko wilgotna. Ale jak brałam cmorizmazolum to myślałam że wody mi się Sącza tak mi się lało. Jeśli bierzesz coś dopochwowo to na pewno nie wody a przez tą globulkę.

dokładnie! to samo uczucie! Także India nie stresuj się

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś słabszy dzień , młoda się chyba obróciła i boli i kłuje mnie w lewym boku przez cały dzień , i podbrzusze to samo .. wzięłam nospe ale słabo coś pomogła ..

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła dziś moja koszula, na razie jedna, na próbę. Ta zwykła bawełniana za 3 dyszki z Allegro, zamówiłam rozmiar M, jest dobra, tylko mama mi ją skróci. Jeszcze muszę zamówić dwie jakieś lepsze.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mokro w ciągu dnia od luteiny, ale to takie białe i gęste.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Przyszła dziś moja koszula, na razie jedna, na próbę. Ta zwykła bawełniana za 3 dyszki z Allegro, zamówiłam rozmiar M, jest dobra, tylko mama mi ją skróci. Jeszcze muszę zamówić dwie jakieś lepsze.

pokaż :) albo daj linka :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja tez mam tskie dni że wydzieliny jest dużo więcej aż bielizna jest mokra. Ja nie używam wkładek tylko po prostu zmieniam majtki w ciągu dnia. Dziś na szkole rodzenia mówiła położna że niektóre kobiety mają tak dużo wydzieliny że muszą nosić podpaski bo wkładki nie dają rady i jest to fizjologiczne. Oczywiście fajnie sprawdzić paierkiem czy jest to na pewno wydzielina czy wody.

india lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mnostwo wydzieliny wodnistej... Non stop majtki mokre jakbym sie posikala.

india lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    pokaż :) albo daj linka :)

Taki zwyklak ..
    https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-do-porodu-m-7716375838

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Taki zwyklak ..
    https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-do-porodu-m-7716375838

ja zamówiłam podobną na bonprix :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a jaki masz teraz obwód brzucha? Mierzyłam się? W tej koszuli masz jeszcze luz czy jest dobra na teraz?

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jechalam do porodu taksowka. Jak wzywalam to nic nie mowilam, ze jade na porod :)) wody odeszly mi w domu, ale sie nie martwilam ze moze jeszcze pobrudze taksowke. Mialam torbe i wielki brzuch, nie tlumaczylam sie czy jade juz na porod czy nie. Raczej taksowkarz nie odmowi z zaskoczenia. Tyle ze ja nie mialam skurczow, ani nic.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karolina a jaki masz teraz obwód brzucha? Mierzyłam się? W tej koszuli masz jeszcze luz czy jest dobra na teraz?

W pasie mam 87 teraz. Mam jeszcze luz, myśle że do porodu będzie w sam raz :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile nospy dziennie można brać? Męczą mnie te skurcze braxtona czy jakoś tak. Leki to jedyna ulga.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek, ja biorę Forte lub max 2-3 razy dziennie, przy częstych BH, biorę 3.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja mam zwykła i brałam jedna o 8 rano druga o 15 to chyba mogę sobie 3 walnąć.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale was te skurcze bolą? One nie powinny boleć...

Zamówiliśmy z mężem fotel różowy <3 a w IKEA miałam brać szary i teraz mam dylemat bo kurę do karmienia też mam rozowa :p i nie będzie kontrastu ... Może mi wymienia? Nie używana jest :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    O to ja mam zwykła i brałam jedna o 8 rano druga o 15 to chyba mogę sobie 3 walnąć.
    Przy zwykłej nospie gdy kogoś brzuszek meczy lekarze każą brać 3x2, ja nigdy tyle nie bralam. Stwierdziłam że skoro mnie brzuch przestał boleć to nie ma potrzeby

‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ