X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli , czuje mrowienie i ból miesiączkowy połączony z twardnieniem ale to w skali od 1 do 100 do porodowych to może 3 heheh

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nic nie boli... tzn tak czasem czuje dyskomfort albo taki okresowy ból, ale nie na tyle silny żebym się męczyła albo brała nospe. Takze współczuje dziewczyny :(

Ogólnie to ja też mam bardzo dużo wodnistej wydzieliny. W domu wietrzenie albo częsta zmiana majtek, a tylko jak wychodzę na dłużej to zakładam wkładki.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamówiłam łóżeczko ale wysyłka dopiero po 15 stycznia bo nie mają na magazynie.
    Do końca lutego chciałabym już mieć wszystko z głowy.
    Na ostatnie zakupy zostawiam: laktator, niania elektryczna, szumiś, chusta do noszenia - może np teściowa zapyta czy coś byśmy chcieli to jej dam ta listę :p haha. Z chusta się wstrzymuje bo chce kupić po porodzie jak już będę wiedziała jaki mam znowu obwód :)

• india Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nnie dziewczyny uspokoilyscie z tymi mokrymi gatkami ;)
    Tez unikam wkladek (jedynie na wyjscie) wiec majtki w domu zmieniam, dlatego pomyslalam, ze moze za mocno leci. Ale to chyba jednak norma.
    Ale te papierki lepiej sobie zamówię.

Maz zlozyl łóżeczko <3 łezka sie w oku zakrecila bo nje sadzilam, ze takie kiedykolwiek stanie w naszym domu.

A jutro maja przywiezc szafe :) w końcu! Wiec po weekendzie ruszam z przygotowaniami. Bedzie pranie, prasowanie, ukladanie i urzadzanie pokoiku

Jeszcze tylko ten weekend musze przeżyć. Sa zaliczenia w szkole. A tak mi sie nie chce.

Dzieki Karola, czyli to takie bezpieczne zapiecie :) dobrze, ze nie pobieglam z reklamacja :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 22:21

malutka_mycha, DorotaAnna, Kasiulka90, Natalia-tosia, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja w weekend ruszam z praniem i prasowaniem bo mi znowu brakuje pralki. Dzisiaj dostałam organizmem na łóżeczko i rożek do kompletu. Organizer już wisi na łóżeczku :)
    A teraz tworzę po pony z tiulu, chce zawiesić w pokoiku. Świetne są takie przygotowania :)

india lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamawialyscie szumisia w standardowych cenach czy jakieś promocje?

Wiewióreczka jak u ciebie postępy w wyprawce??

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ale was te skurcze bolą? One nie powinny boleć...

Zamówiliśmy z mężem fotel różowy <3 a w IKEA miałam brać szary i teraz mam dylemat bo kurę do karmienia też mam rozowa :p i nie będzie kontrastu ... Może mi wymienia? Nie używana jest :p
    No mnie to boli może nie jakoś mega super mocno ale boli. Zwłaszcza że od wczoraj praktycznie nie puszczalo.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odebraliśmy wózek i kupiłam przewijak :) ku mojemu zdziwieniu okazało się, że wózek jest w kartonie :D

W Rossmannie kupiłam dzisiaj rzeczy z babydream i resztkami silnej woli nie wzięłam płynu do prania xd bo wiem że jakbym go wzięła to bym już prała xd a jeszcze chce troszkę poczekać

india lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nie jest typowy ból, takie 25cio sekundowe, okresowe ćmienie. Taka fala napięcia, drętwienia i puszcza. No spa daje ulgę. Kasionek możesz brać zwykłą 3x1.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, standardowe ceny za Szumisia są kosmiczne. Ja kupiłam w idealnym stanie używanego miesiąc, mam Lenę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 22:49

DorotaAnna, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko i bujaczek chce odebrać w lutym, koniec lutego planuje zamówić wózek i zostaną takie rzeczy „drobniejsze”. Uzupełnię kosmetyki dla małej, torbę dla siebie do szpitala i całą resztę. Masakra, trochę tego jeszcze przede mną. Póki co ubranka mam ogarnięte, jeszcze 2 prania do zrobienia ale nie ma się co cieszyć, przyjdą rzeczy od taty i wielkie pranie znów powróci :) poganiam tatuśka trochę z zakupami i wysyłką, żebym się wyrobiła.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszłam do wniosku dziewczyny, że sprawę z M będę załatwiać sądownie, szkoda mi po prostu, bo nigdy się nie spodziewałam, że będę musiała ciągać się po sądach. M nie odzywa się, nie kontaktuje ze mną. Gdybym myślała tylko o sobie to bym nie chciała od niego nic ale tutaj chodzi o małą. Za pewne powie, że chce wyciągnąć od niego pieniądze :(

india, Kiwona, Karmelllka90, Fasolka77, estrella, Lolka30 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie przejmuj się tym co powie, niech sobie gada co chce. Ale to też jego dziecko i on też musi je utrzymywać. W takich sytuacjach nie warto unosić się dumą i nic od niego nie brać, bo tak jak mówisz musisz myśleć też o Marcelinie. Przetrwała to wszystko zobaczysz! Zdaje sobie sprawę, że to teraz bardzo ciężkie dla Ciebie, ale naprawdę będzie dobrze

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Moja siostra ma tego szumisia i dla niej to absolutny must-have:
    https://allegro.pl/oferta/whisbear-szumiacy-mis-na-sen-i-kolki-uspokajajacy-6760559950
    Kupiła za 80 zł w Rossman, ale ten i tak wychodzi dość tanio, więc go biorę. Mimo różowej nogi ;)

Kupiłam full rzeczy aptecznych, smoczki, butelki, laktator, pieluchy. Teraz szumiś :) Brakuje mi wózka, fotelika, komody, ciuchów...

Kupowałyście tylko komody czy szafy też? W życiu nie zmieszczę ciuszków i akcesoriów do komódki. Chciałabym dorwać ładny komplet.

india, Karmelllka90, estrella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karolina nie przejmuj się tym co powie, niech sobie gada co chce. Ale to też jego dziecko i on też musi je utrzymywać. W takich sytuacjach nie warto unosić się dumą i nic od niego nie brać, bo tak jak mówisz musisz myśleć też o Marcelinie. Przetrwała to wszystko zobaczysz! Zdaje sobie sprawę, że to teraz bardzo ciężkie dla Ciebie, ale naprawdę będzie dobrze

Jest ciężko, bo co innego jest mieć wsparcie w rodzicach a co innego w partnerze, który jest obok, który cieszy się razem z Tobą, pomaga i wspólnie oczekuje przyjścia na świat tego maluszka.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Szumiś, którego mam posiada nawet szum wód płodowych z bijącym sercem <3

india, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Szumisia kupiłam stacjonarnie za 186zl jak byłem teraz w Polsce ;)
    chciała mi sprzedać znajoma ale nie wiedziałam jak to wyprać.
    A tak z ciekawostek to nie będziemy mieli tej dożywotniej gwarancji bo za rejestrację zabraliśmy się już po powrocie do nas a jest potrzebny dodatkowy papierek z pieczątką sklepu.

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to mój ból chyba spowodowany był kłopotami jakie mam od czasu jak biorę polski magnez Magvit .Dlatego idzie w odstawienie a ja jutro idę po tutejszy.

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Kupiłam w Smykolandzie jak byla wyprz -20 % Zapłaciłam 160 zl :) jeszcze musieli sprowadzac z innego punktu bo yego co chcialam juz nie było

Musze siw gdzies zalaogowac z ta dozywotnia gwarancja?

Wiewioreczka ja jeszcze szafe kupilam. Półki w przewijaku i komoda to za mało :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 23:58

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem co będzie z szafą na ubranka dla dziecka. Najpierw to muszę szafę dla nas do sypialni zamówić ale to w lutym się dopiero uda. Jakaś komódka albo coś innego to na sam koniec będzie chyba.
    Wy tu już niektóre kończycie wyprawkę a ja od lutego zaczynam tak na prawdę. Mam troszkę ubranek bo kupowałam od czasu do czasu, ale muszę uzupełnić zgodnie z listą. Mam wózek i fotelik, kilka pieluszek i kilka kosmetyków. W tym miesiącu zrobię zamówienie z apteki bo mi się suplementy kończą, ale pewnie nie będzie jeszcze kompletne. I tak większość zamierzam kupić przez internet.
    Dzisiaj jak wyszłam z domu około 10:30 tak wróciłam do niego o 19:30. Cały dzień na nogach... kiedy ja mam znaleźć czas na tą wyprawkę. Dobrze że jeszcze czuję się całkiem nieźle i nic mnie nie boli. Ale dzisiaj to już schodząc kolejny raz po jakiś schodach poczułam zakwasy na udach. Ćwiczeń mi nie potrzeba w ciąży, samo życie sprawia że mam dużo spraw i dużo ruchu na codzień.
    Nadrobiłam was w końcu, trudno nadążyć jak w ciągu dnia nie mam czasu zaglądać :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ