Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też nic nie boli... tzn tak czasem czuje dyskomfort albo taki okresowy ból, ale nie na tyle silny żebym się męczyła albo brała nospe. Takze współczuje dziewczyny
Ogólnie to ja też mam bardzo dużo wodnistej wydzieliny. W domu wietrzenie albo częsta zmiana majtek, a tylko jak wychodzę na dłużej to zakładam wkładki.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyWłaśnie zamówiłam łóżeczko ale wysyłka dopiero po 15 stycznia bo nie mają na magazynie.
Do końca lutego chciałabym już mieć wszystko z głowy.
Na ostatnie zakupy zostawiam: laktator, niania elektryczna, szumiś, chusta do noszenia - może np teściowa zapyta czy coś byśmy chcieli to jej dam ta listę :p haha. Z chusta się wstrzymuje bo chce kupić po porodzie jak już będę wiedziała jaki mam znowu obwód -
No to nnie dziewczyny uspokoilyscie z tymi mokrymi gatkami
Tez unikam wkladek (jedynie na wyjscie) wiec majtki w domu zmieniam, dlatego pomyslalam, ze moze za mocno leci. Ale to chyba jednak norma.
Ale te papierki lepiej sobie zamówię.
Maz zlozyl łóżeczkołezka sie w oku zakrecila bo nje sadzilam, ze takie kiedykolwiek stanie w naszym domu.
A jutro maja przywiezc szafew końcu! Wiec po weekendzie ruszam z przygotowaniami. Bedzie pranie, prasowanie, ukladanie i urzadzanie pokoiku
Jeszcze tylko ten weekend musze przeżyć. Sa zaliczenia w szkole. A tak mi sie nie chce.
Dzieki Karola, czyli to takie bezpieczne zapieciedobrze, ze nie pobieglam z reklamacja :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 22:21
malutka_mycha, DorotaAnna, Kasiulka90, Natalia-tosia, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość
-
India ja w weekend ruszam z praniem i prasowaniem bo mi znowu brakuje pralki. Dzisiaj dostałam organizmem na łóżeczko i rożek do kompletu. Organizer już wisi na łóżeczku
A teraz tworzę po pony z tiulu, chce zawiesić w pokoiku. Świetne są takie przygotowaniaindia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny ale was te skurcze bolą? One nie powinny boleć...
Zamówiliśmy z mężem fotel różowya w IKEA miałam brać szary i teraz mam dylemat bo kurę do karmienia też mam rozowa :p i nie będzie kontrastu ... Może mi wymienia? Nie używana jest :p
-
My odebraliśmy wózek i kupiłam przewijak
ku mojemu zdziwieniu okazało się, że wózek jest w kartonie
W Rossmannie kupiłam dzisiaj rzeczy z babydream i resztkami silnej woli nie wzięłam płynu do prania xd bo wiem że jakbym go wzięła to bym już prała xd a jeszcze chce troszkę poczekaćindia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja łóżeczko i bujaczek chce odebrać w lutym, koniec lutego planuje zamówić wózek i zostaną takie rzeczy „drobniejsze”. Uzupełnię kosmetyki dla małej, torbę dla siebie do szpitala i całą resztę. Masakra, trochę tego jeszcze przede mną. Póki co ubranka mam ogarnięte, jeszcze 2 prania do zrobienia ale nie ma się co cieszyć, przyjdą rzeczy od taty i wielkie pranie znów powróci
poganiam tatuśka trochę z zakupami i wysyłką, żebym się wyrobiła.
-
Doszłam do wniosku dziewczyny, że sprawę z M będę załatwiać sądownie, szkoda mi po prostu, bo nigdy się nie spodziewałam, że będę musiała ciągać się po sądach. M nie odzywa się, nie kontaktuje ze mną. Gdybym myślała tylko o sobie to bym nie chciała od niego nic ale tutaj chodzi o małą. Za pewne powie, że chce wyciągnąć od niego pieniądze
india, Kiwona, Karmelllka90, Fasolka77, estrella, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Karolina nie przejmuj się tym co powie, niech sobie gada co chce. Ale to też jego dziecko i on też musi je utrzymywać. W takich sytuacjach nie warto unosić się dumą i nic od niego nie brać, bo tak jak mówisz musisz myśleć też o Marcelinie. Przetrwała to wszystko zobaczysz! Zdaje sobie sprawę, że to teraz bardzo ciężkie dla Ciebie, ale naprawdę będzie dobrze👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny zamawialyscie szumisia w standardowych cenach czy jakieś promocje?
Wiewióreczka jak u ciebie postępy w wyprawce??
https://allegro.pl/oferta/whisbear-szumiacy-mis-na-sen-i-kolki-uspokajajacy-6760559950
Kupiła za 80 zł w Rossman, ale ten i tak wychodzi dość tanio, więc go biorę. Mimo różowej nogi
Kupiłam full rzeczy aptecznych, smoczki, butelki, laktator, pieluchy. Teraz szumiśBrakuje mi wózka, fotelika, komody, ciuchów...
Kupowałyście tylko komody czy szafy też? W życiu nie zmieszczę ciuszków i akcesoriów do komódki. Chciałabym dorwać ładny komplet.india, Karmelllka90, estrella lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Karolina nie przejmuj się tym co powie, niech sobie gada co chce. Ale to też jego dziecko i on też musi je utrzymywać. W takich sytuacjach nie warto unosić się dumą i nic od niego nie brać, bo tak jak mówisz musisz myśleć też o Marcelinie. Przetrwała to wszystko zobaczysz! Zdaje sobie sprawę, że to teraz bardzo ciężkie dla Ciebie, ale naprawdę będzie dobrze
Jest ciężko, bo co innego jest mieć wsparcie w rodzicach a co innego w partnerze, który jest obok, który cieszy się razem z Tobą, pomaga i wspólnie oczekuje przyjścia na świat tego maluszka. -
Ja Szumisia kupiłam stacjonarnie za 186zl jak byłem teraz w Polsce
chciała mi sprzedać znajoma ale nie wiedziałam jak to wyprać.
A tak z ciekawostek to nie będziemy mieli tej dożywotniej gwarancji bo za rejestrację zabraliśmy się już po powrocie do nas a jest potrzebny dodatkowy papierek z pieczątką sklepu. -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny zamawialyscie szumisia w standardowych cenach czy jakieś promocje?
Wiewióreczka jak u ciebie postępy w wyprawce??
Kupiłam w Smykolandzie jak byla wyprz -20 % Zapłaciłam 160 zljeszcze musieli sprowadzac z innego punktu bo yego co chcialam juz nie było
Musze siw gdzies zalaogowac z ta dozywotnia gwarancja?
Wiewioreczka ja jeszcze szafe kupilam. Półki w przewijaku i komoda to za mało :pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 23:58
-
Ja to nawet nie wiem co będzie z szafą na ubranka dla dziecka. Najpierw to muszę szafę dla nas do sypialni zamówić ale to w lutym się dopiero uda. Jakaś komódka albo coś innego to na sam koniec będzie chyba.
Wy tu już niektóre kończycie wyprawkę a ja od lutego zaczynam tak na prawdę. Mam troszkę ubranek bo kupowałam od czasu do czasu, ale muszę uzupełnić zgodnie z listą. Mam wózek i fotelik, kilka pieluszek i kilka kosmetyków. W tym miesiącu zrobię zamówienie z apteki bo mi się suplementy kończą, ale pewnie nie będzie jeszcze kompletne. I tak większość zamierzam kupić przez internet.
Dzisiaj jak wyszłam z domu około 10:30 tak wróciłam do niego o 19:30. Cały dzień na nogach... kiedy ja mam znaleźć czas na tą wyprawkę. Dobrze że jeszcze czuję się całkiem nieźle i nic mnie nie boli. Ale dzisiaj to już schodząc kolejny raz po jakiś schodach poczułam zakwasy na udach. Ćwiczeń mi nie potrzeba w ciąży, samo życie sprawia że mam dużo spraw i dużo ruchu na codzień.
Nadrobiłam was w końcu, trudno nadążyć jak w ciągu dnia nie mam czasu zaglądać
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN