Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nie śpię. Siku, piciu i po spaniu. Głód mnie bierze, ale się nie dam, spróbuję zaraz wtulic się w K i zasnąć.
Mnie boli ciągle brzuch. I to nie lekko bo aż się krzywię, ale boli mnie tak, jakby to ująć... Fizycznie. W sensie, nie ze skurcze czy klucia, ale ból jest stały, w dole brzucha po obu stronach, nasila się przy przekrecaniu, przeciąganiu się, podnoszeniu nog, schylaniu, jak szybko idę.
Szumisia ma mi kupić siostra, więc głupio mi się odpytywac, jakiego kupiAle brałbym takiego z funkcjami, który miałby szum z brzuszka i bicie serca, nawet nie wiedziałam że takie już są
-
Mała8 wrote:I dalej zgaga mnie zabija
Brałam polprazol i było super, ale nie chce się szprycowac ciągle i znów się męczę. U mnie nie wchodzi w grę wypicie mleka, bo zwykle jestem pełna (jem często po trochu i to mnie ju napełnia) i gdybym dowalila mlekiem, to by mi się ulalo
Podjadam migdały, ale też nie mogę dużo, bo zapychaja mnie.
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Moja siostra ma tego szumisia i dla niej to absolutny must-have:
https://allegro.pl/oferta/whisbear-szumiacy-mis-na-sen-i-kolki-uspokajajacy-6760559950
Kupiła za 80 zł w Rossman, ale ten i tak wychodzi dość tanio, więc go biorę. Mimo różowej nogi
Kupiłam full rzeczy aptecznych, smoczki, butelki, laktator, pieluchy. Teraz szumiśBrakuje mi wózka, fotelika, komody, ciuchów...
Kupowałyście tylko komody czy szafy też? W życiu nie zmieszczę ciuszków i akcesoriów do komódki. Chciałabym dorwać ładny komplet.
Ja mam komode na 3 szuflady plus pojemna szafę. Ma dwie szuflady na dole jest szafa gdzie są dwa drążki i dostawką półka na górze. Inaczej bym się nie pomieściłakupowaliśmy w IKEA
-
nick nieaktualnyNie mogę spać więc szukam, czytam, analizuje... Głównie szukam dobrego kremu na odparzenia raz jeszcze bo Rossmann coś pokombinował ze składami i babydream ok nie włożył syfu w skład ale ta dobre składniki, które były wysoko teraz są nisko jest ich mniej po prostu co mnie wkurzyło!
Ale wiele z was mowilo, że chce używać linomagu, więc broń boże dziewczyny nie tego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0277b5ce7dd0.png
Ma w składzie pochodną formaldehydu nadaje się do kosza na śmieci. Ogólnie sudocremu też bym nie kładła dziecku na pupęDorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra wybór numer jeden bez cynku...skład rewelacja podobno działa cuda, linOmag zielony jeśli by się okazało że nie daje rady to wybór numer dwa i wtedy mocniejsze działanie tu już mamy cynk w skaldzie, który chyba wolałabym unikać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96436a8c5131.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a27687c5dfd0.pngDorotaAnna, Misiabella, espoir lubią tę wiadomość
-
Karmelka czyli jakby się pojawiło odparzenie to najpierw smarować tym zielonym linomagiem, a jakby to nie pomogło to tormentalum? Sudocremu w ogóle? Fajnie że to piszesz bo ja nadal nie wiem co do tej małej dupki kupić.
Paula powiedz mi mam cały karton ręczników których nie używam czy schronisko je będzie chciało? Włożyłam tam jeszcze jedna narzute taka ogromna na łóżko. I mam jeszcze legowisko którego moja księżniczka nie używa ani razu w nim nie spała tylko zabawki w nim leżały.Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
B_002 wrote:Ja to nawet nie wiem co będzie z szafą na ubranka dla dziecka. Najpierw to muszę szafę dla nas do sypialni zamówić ale to w lutym się dopiero uda. Jakaś komódka albo coś innego to na sam koniec będzie chyba.
Wy tu już niektóre kończycie wyprawkę a ja od lutego zaczynam tak na prawdę. Mam troszkę ubranek bo kupowałam od czasu do czasu, ale muszę uzupełnić zgodnie z listą. Mam wózek i fotelik, kilka pieluszek i kilka kosmetyków. W tym miesiącu zrobię zamówienie z apteki bo mi się suplementy kończą, ale pewnie nie będzie jeszcze kompletne. I tak większość zamierzam kupić przez internet.
Dzisiaj jak wyszłam z domu około 10:30 tak wróciłam do niego o 19:30. Cały dzień na nogach... kiedy ja mam znaleźć czas na tą wyprawkę. Dobrze że jeszcze czuję się całkiem nieźle i nic mnie nie boli. Ale dzisiaj to już schodząc kolejny raz po jakiś schodach poczułam zakwasy na udach. Ćwiczeń mi nie potrzeba w ciąży, samo życie sprawia że mam dużo spraw i dużo ruchu na codzień.
Nadrobiłam was w końcu, trudno nadążyć jak w ciągu dnia nie mam czasu zaglądać
Ja mam tylko ubranka i to nie wszystkie...
Realnie oceniam, że resztę kupimy dopiero w marcu.
Nie dajmy się zwariować.Z pierwszą córką też miałam na tym etapie tylko jakieś ciuszki a dopiero jakoś w kwietniu (mając termin na maj) skompletowalam większość.Jeszcze pamiętam jak kilka dni przed porodem robilam ostateczne zakupy w aptece.
Są przecież kobiety,które nie mogą albo najzwyczajniej w świecie nie chcą mieć kompletnej wyprawki w okolicach 20tc tylko robią zakupy tuż przed porodem a nawet i po mąż/mama/przyjaciółka kupuje rzeczy,które wcześniej wybrali...
Zdążymy ze wszystkim dziewczyny.A nawet jakby któryś maluszek się pośpieszyl to sklepy są w zasięgu rękiNatalia-tosia, barbillla86, B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Mam problem, jakby było ich jeszcze mało ... od wczoraj boli mnie ząb, który kilka lat temu leczony był kanałowo. Czasem tak z nim mam, że boli mnie przy nadgryzaniu ale to tak co kilka miesięcy. Niestety od wczoraj mam jakisś apogeum bólu, masakra.
Jakieś domowe sposoby znacie ? Wstałam już i wzięłam Apap, bo całą noc się kręciłam. Zwykle ten ból był lekki i przechodził po 2 dniach. Boję się czy wizyta u dentysty źle nie wpłynie na małą.
-
India jest specjalna strona internetowa do tej dożywotniej gwarancji Szumisia.
www.forever.whisbear.pl
Musisz to zrobić do 30 dni od zakupu i poczytaj pomieszczeń jest potrzebne.Nam niestety ucieknie ten rodzaj gwarancji...
india lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Karmelka czyli jakby się pojawiło odparzenie to najpierw smarować tym zielonym linomagiem, a jakby to nie pomogło to tormentalum? Sudocremu w ogóle? Fajnie że to piszesz bo ja nadal nie wiem co do tej małej dupki kupić.
Paula powiedz mi mam cały karton ręczników których nie używam czy schronisko je będzie chciało? Włożyłam tam jeszcze jedna narzute taka ogromna na łóżko. I mam jeszcze legowisko którego moja księżniczka nie używa ani razu w nim nie spała tylko zabawki w nim leżały.
Myślę że każde schronisko się ucieszy. Tego nigdy nie jest za dużo przy dużej ilości zwierzątDorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Mam problem, jakby było ich jeszcze mało ... od wczoraj boli mnie ząb, który kilka lat temu leczony był kanałowo. Czasem tak z nim mam, że boli mnie przy nadgryzaniu ale to tak co kilka miesięcy. Niestety od wczoraj mam jakisś apogeum bólu, masakra.
Jakieś domowe sposoby znacie ? Wstałam już i wzięłam Apap, bo całą noc się kręciłam. Zwykle ten ból był lekki i przechodził po 2 dniach. Boję się czy wizyta u dentysty źle nie wpłynie na małą.
Sama tego nie próbowałam, bo jeszcze na szczęście nigdy bólu zęba nie miałam, ale słyszałam od kilku już osób ze działa cuda -
Sorry mam straszne opóźnienie w odp: karmelka tak jestem z Krakowa ale mieszkamy w Wiedniu.
Malutka mycha - bolało mnie okropnie przy chodzeniu szczególnie jak szybciej a każde przywracanie w nocy się budziłam. Ale trochę jest lepiej wiec mam nadzieje ze to tylko więzadła...
Co do porodu ja tez nie mam pojęcia co zrobimy z córka... mamy taka przyszywaną ciocie tu ale ona ma do nas 30km wiec jak sienzacznie w nocy to nie wiem conwtedy...
-
Karmelka, teoria fajnie i dzięki, że się tym z nami dzielisz. Ale u mojego syna linomag był bezużyteczny, stosowałam tylko sudocrem i to wtedy, kiedy zaczynało się czerwienić coś. Cieniutka warstweka i po 1 posmarowaniu zwykle było po sprawie. Tak więc ja mam już zakupiony
A poza tym, nie smarowalam pupy na zaś, jakiś czas beoantenu używałam, bo akurat miałam, to czasem posmarowalam zapobiegawczo, ale różnicy nie widziałam. Syn alergik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 07:01
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już wstałam i wzięłam euthyrox. Mam po nim niższe cukry chyba. Będę obserwować. Dzisiaj widzę się z diabetologiem.
Ostatnio zauważyłam że mam wyższe cukry po tym po czym wcześniej były niskie.
Wczoraj była u mnie koleżanka z Brazylii. Dwa lata temu rodziła. Opowiadała mi o standardach opieki u nich. Jest duży nacisk na CC. Mówiła mi też że z tym smarowaniem sutków różnie bywa - jej lekarz mówił, że może też uwrażliwić bo skóra zrobi się cieńsza. Mi póki co pomaga. Może i jest cieńsza, ale bardziej elastyczna. Fajnie było ją zobaczyć.
Mój mąż był w tym czasie na zakupach, kupił dla Ignacego w Smyku (są mega promocje) kilka rzeczy i mi piękny szalik
Ja już wyprawkę mam gotowa. Kupiłam nawet ciemne ręczniki z Greno, wypiore i będą do szpitala. Cieszę się bardzo bo nie wyobrażam sobie teraz zaczynać. Czuję się gorzej, jednak brak ruchu przez te kilka miesięcy odbija się na mojej kondycji. Wcześniej wbiegłam na trzecie piętro bez zadyszki. A teraz wlokę się na górę małymi kroczkami i próbuje wyrównać oddech. Coraz bardziej uciążliwe jest też sikanie. Jak już jadę na zakupy to tylko tam gdzie jest toaleta. Dodatkowo ciągle twardnieje mi macica ale jest już o niebo lepiej. Nie boli mnie to ale jest nieprzyjemne.
Odstawiam duphaston na zalecenie lekarza. Teraz biorę 1x1 ale za to biorę maksymalna dawkę magneb6. Czyli 8 tabletek. I raz wzięłam nospe.
Dzisiaj po lekarzu jadę do sklepu po jakaś kurtkę bo w mojej obecnej już się nie mieścimy. Muszę wciągać brzuch żeby zapiąć. W ogóle mam wrażenie że mój brzuszek jest codziennie większy.
Co do zielonego linomagu - my stosowaliśmy tylko to na siostrze i nie miała nigdy odparzeń. Ja kupiłam bepanthen ale jak nie da rady to będziemy linomagu próbować.india lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Mała, mnie też męczy zgaga. Ja mam wadę w budowie tego odcinka od przełyku do żołądka, jest za krótki i to dodatkowo potęguje refluks i zgage
Brałam polprazol i było super, ale nie chce się szprycowac ciągle i znów się męczę. U mnie nie wchodzi w grę wypicie mleka, bo zwykle jestem pełna (jem często po trochu i to mnie ju napełnia) i gdybym dowalila mlekiem, to by mi się ulalo
Podjadam migdały, ale też nie mogę dużo, bo zapychaja mnie.
Wysoko umiesioną głową i klatkąKiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała8 wrote:A macie może kłopoty z nogami, a dokładniej z siniakami nw
na nogach i kręceniem nóg?
Jak Ci sinieją to pokaż lekarzowi. Moja mnie co wizytę sprawdza na nogach czy coś się nie zrobiło.