X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mam problem, jakby było ich jeszcze mało ... od wczoraj boli mnie ząb, który kilka lat temu leczony był kanałowo. Czasem tak z nim mam, że boli mnie przy nadgryzaniu ale to tak co kilka miesięcy. Niestety od wczoraj mam jakisś apogeum bólu, masakra.
    Jakieś domowe sposoby znacie ? Wstałam już i wzięłam Apap, bo całą noc się kręciłam. Zwykle ten ból był lekki i przechodził po 2 dniach. Boję się czy wizyta u dentysty źle nie wpłynie na małą.

:(
    Wizyta u dentysty na pewno źle nie wpłynie a nawet powinnaś mieć przynajmniej dwie takie w ciąży. Jak ciebie boli to się źle czujesz stresujesz i Marcysia to czuję

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    czasami jest tak ze pomimo leczenia kanalowego zeby trzeba wyrwac.....ja to mam wogole jakies dziwne i problemowe zeby :) raz mi 2 lata probowala zatruc zab....co 3 miesiace chodzilam rozwiercila oczysciala, widzaiala ze nerw jeszcze zywy, znow zatruwala...i tak w kolo po 2 latach musiala wyrwac......

Ja dzis tez wizytuje.....a potem mam w planie zakupy.....nie wiem co z tego bedzie bo u nas znow sniezyca i jak patrze za okno to mi sie wogole z domu nie chce wychodzic
    Ja ogólnie mam spokoj z zebami ale mój M ma masakre. Jego zęby sa kruche. Jak mu stomatolog dotknal zęba zglebnikiem to się rozkruszyl na kawalki. I tydzien temu w piątek byl z bolem.. Zrobil mu rekonstrukcje ale uznal ze miazga mocno uszkodzona probowal ratowac. I jesli do poniedziałku nie bedzie bolal to się udalo.. Ale jednak nie bo wczoraj wieczorem już bolal i o 9 dzwonie by go zapisać na cito.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Doszłam do wniosku dziewczyny, że sprawę z M będę załatwiać sądownie, szkoda mi po prostu, bo nigdy się nie spodziewałam, że będę musiała ciągać się po sądach. M nie odzywa się, nie kontaktuje ze mną. Gdybym myślała tylko o sobie to bym nie chciała od niego nic ale tutaj chodzi o małą. Za pewne powie, że chce wyciągnąć od niego pieniądze :(

Karola a co z USC? Czekasz do porodu na sądy? w sumie nie wiem jak wygląda kwestia uznania ojcostwa po porodzie....orientowałaś się?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - sudocrem ma te wszystkie składniki o których piszesz ale one nie są tak szkodliwe jak PEGi o których pisalysmy jakiś czas temu.

Dziewczyny, od czasu do czasu, taki "plaster" z sudocremu nie zaszkodzi. Byle nie używać tego przed dłuższy czas.
    Jak dziecko się odparzy to sięga się po wszystko byle tylko ulżyć dziecku.
    Wiadomo, najlepiej poszukać przyczyny i wyeliminować a nie działać na objaw, ale nie dajmy się zwariować. Nieraz nie da się uniknąć tego całego syfu który jemy, nakładamy na siebie i dzieci.
    Także unikać, ale nie za wszelką cenę ;-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    tormentiolu nie wolno stosowac u dzieci, mozna tormentalum.
    Nie używam bez konsultacji ale nam zalecal to lekarz u corki. Na ulotce jest : Ze względu na brak danych potwierdzających bezpieczeństwo stosowania, leku Tormentiol® nie należy stosować u dzieci do 12 roku życia, bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem.
    Jest stosowane u dzieci zwlaszcza ze jak ujrzysz odparzyny krwawiace na pupie dziecka po przebytej biegunce to ze lzami w oczach szuka sie ratunku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 08:25

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    A ja u córki w stanach awaryjnych stosowlam sudocrem, teraz też chciałam. Rzadko nam się zzdarzało, bo córka się prawie nie odparzala, ale tak raz w miesiącu wychodziło. Myślisz, że przy tak sporadycznym stosowaniu sudocrem też sszkodzi?
    Zapewne połowa z nas jak nie więcej wychowała się na sudocremie, ja pamietam że siostry moje stosowały ale to za dużo nie dawało poza wysuszeniem pupy :/. Każda z nas sama zadecyduje, ja nie użyje że względu na skład. Mam świadomość jaki to klajster a przecież dupkę trzeba wietrzyć jak najczęściej. Co nam są wietrzenie jak później na to klajster z sudocremu a później jeszcze pampers drugi klajster...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka - sudocrem ma te wszystkie składniki o których piszesz ale one nie są tak szkodliwe jak PEGi o których pisalysmy jakiś czas temu.

Dziewczyny, od czasu do czasu, taki "plaster" z sudocremu nie zaszkodzi. Byle nie używać tego przed dłuższy czas.
    Jak dziecko się odparzy to sięga się po wszystko byle tylko ulżyć dziecku.
    Wiadomo, najlepiej poszukać przyczyny i wyeliminować a nie działać na objaw, ale nie dajmy się zwariować. Nieraz nie da się uniknąć tego całego syfu który jemy, nakładamy na siebie i dzieci.
    Także unikać, ale nie za wszelką cenę ;-)
    Paula ale dodam, że Pegi trzeba umieć odróżnić i wiedzieć które są czyste i szkodzą a które nie. Dla przykładu w chusteczkach Derma jest Peg 40 jest sztuczny ale nie szkodzi. Uznane za srokę o, która zna się na tym lepiej i o od ciebie i ode mnie za bardzo dobry sklad. Mało tego zobacz ile certyfikatów ma ta firma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 08:33

Misiabella lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie linomag zielony jest dobry i nam wystarczal, sudocremu nigdy nie uzylam i slyszalam o nim zle opinie.

Karmelllka90, espoir lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abbb3e554c12.png

Na zdjęciu powyżej jest skład sudokrem, niżej wklejam screen opinii sroki o, ona poza tym na co ja zwróciłam uwagę dodaje jeszcze o konserwantach. Ale to my jako mamy podejmujemy decyzję, nie atakujcie mnie jeśli chcecie używać używajcie. Ale myślę że warto wiedzieć co się na tą dupine kładzie. Sudocrem jest po prostu klajstrem wysuszającym
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b8d2d9a31cd.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f7c62b64cca.png

I odkrycie nocy. Nie znalam, tanie a mają chyba nawet fajnieszy skład niż derma a cena za jedną paczkę 60 sztuk 5,99

Fasolka77, india lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz niedawno mialam taka akcje, ze znajoma dostala probki roznych kremow na odparzenia i stwierdzila, ze nic nie bedzie kupowac. Pojechalismy do niej na pierwsze odwiedziny, patrzymy a tam maly ma juz rozlegle odparzenie i placze wnieboglosy od 2 dni. Poradzilam jej zeby sprobowala linomagu, zielonego i pomoglo. Okazalo sie ze slyszala o nim, bo jej matka polecala, ale ze jej niedowierza i uwazala ze wszyscy jak nawiedzeni jej ten linomag polecali, ze stwierdzila ze na pewno to przesada i da sie innymi rzeczami rownoe dobrze pomoc. Tyle ze to specyficzna osoba, z bardzo lightowym podejsciem do takich rzeczy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - teoretyczne rozważania są super bo są wyjściem do dyskusji. Ale na opieraniu się na zdaniu jednej osoby i wywyższaniu jej do rangi jedynego autorytetu można się przejechać.

Tak jak pisałam. Unikać ale nie za wszelką cenę.
    Kiedy dzieje się coś złego dziecku to sięga się po wszystko byle złagodzić jego cierpienie. I wtedy wypociny wszystkich tych samozwańczych autorytetów można sobie wsadzić w buty.
    Owszem, ja też będę się starała nie używać tego kremu, ale wiem że przy dzieciach nie ma czegoś takiego jak plan. Jak mi dziecko będzie cierpieć to będę chwytać się wszystkiego. Często korzyści są większe niż zagrożenie.
    Tlenek cynku wysusza i ma wysuszać. Odparzenia powstają od wilgoci.

KarmeLoVe, Kiwona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam ostatnio myśleć o tym programie "ciąża z zaskoczenia". Kiedyś oglądałam to co chwilę i byłam zdumiona że można nie czuć. A teraz jestem zdumiona jeszcze bardziej. Jest nas tu że 20 kobiet i czy któraś z Was może powiedzieć że mogłaby nie zobaczyć że jest w ciąży?
    A skłoniła mnie też do rozmyślań ta sytuacja z hospicjum w Phoenix gdzie kobieta od 10 lat leży w śpiączce i na dniach urodziła dziecko. Została zgwałcona najprawdopodobniej przez jednego z pracowników. I opiekunowie niczego nie zauważyli. Zorientowali się o ciąży dopiero jak zaczęła rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:05

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś wie jak dziala sanepid? Czytalam forum o prawie cywilnym i jesli mamy sytuację jak teraz z tym sasiadem ze smierdzi wszystko dookola ciezko wyjść z domu bo niestety smrod z dolu unosi sie do gory. Facet sie nie myje od miesiecy wszystko wali odchodami zaraz dojdzie do robali a latem zdechniemy calkiem... Jak sie dziecko urodzi nie wyobrazam sobie przechodzic z nim korytarzem a inaczej sie nie da. Jula juz duza zaslania twarz czyms pachnacym i uciekamy. Czy zgloszenie do sanepidu będzie mnie kosztować cos? Musze za to placic? Czy oni maja obowiazek zbadac zgloszenie i poziom smrodu i zanieczyszczeń?

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już kilka wieczorów utonelam w tych analizach srokao i mam totalny mętlik w głowie, bo bardzo dużo kosmetyków dla dzieci od 1 dnia życia trzeba odrzucić ze względu na sklady, i to tych najbardziej znanych i renomowanych, a nierzadko też polecanych przez położne! Okropne składy mają chyba wszystkie kosmetyki dla dzieci z jonson & jonson, często też nivea, emulsje z oliatum (które już kupiłam niestety). Teraz notuje co ma najlepsze składy i będę robiła zamówienie na gemini trochę bardziej świadoma!

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 sama się interesuje składami, mam swoją wiedzę dodatkowo często posiłkuje się jej opisami bo ma dokładnie rozpisane wiem, że ma ogromną wiedze. Ale ja cały czas zaznaczam, że każda zastosuje to co będzie uwazała. Ale czemu nie posiadać wiedzy jaką w tej chwili jest dostępna? Czemu nie sięgnąć po linomag, który daje lepiej radę niż sudocrem a nie ma syfu w składzie? Zasypka sylveco mąka ziemniaczana też wysuszają zbierają wilgoć a nie klajstruja- różnica jest taka że osuszaja skórę poprzez zabranie wilgoci a nie poprzez wysuszenie skóry zabranie jej dostępu do powietrza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:12

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zaczęłam ostatnio myśleć o tym programie "ciąża z zaskoczenia". Kiedyś oglądałam to co chwilę i byłam zdumiona że można nie czuć. A teraz jestem zdumiona jeszcze bardziej. Jest nas tu że 20 kobiet i czy któraś z Was może powiedzieć że mogłaby nie zobaczyć że jest w ciąży?
    A skłoniła mnie też do rozmyślań ta sytuacja z hospicjum w Phoenix gdzie kobieta od 10 lat leży w śpiączce i na dniach urodziła dziecko. Została zgwałcona najprawdopodobniej przez jednego z pracowników. I opiekunowie niczego nie zauważyli. Zorientowali się o ciąży dopiero jak zaczęła rodzić.
    Slyszalam o tym i nie miesci mi sie to w glowie. Ja sobie nie wyobrazam nie wiedziec o ciazy. W moim wypadku jest niemzoliwe.. Ciazowe dolegliwosci i ruchy dziecka.. Ale nie muszd szukac daleko.. W rodzinie M jest kuzynka której maz ma siostre w tej sytuacji. Laska nie wiedziała ze jest w ciazy. Bolal ja brzuch i krocze. Pojechała na IP zbadali ją a ona byla juz w trakcie porodu. Dodam jeszcze wazyla jakies 50kg wiec jeszcze gdyby byla puszysta zrozumialabym ze ruchów nie czuła ale nie w tej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:13

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Czy ktoś wie jak dziala sanepid? Czytalam forum o prawie cywilnym i jesli mamy sytuację jak teraz z tym sasiadem ze smierdzi wszystko dookola ciezko wyjść z domu bo niestety smrod z dolu unosi sie do gory. Facet sie nie myje od miesiecy wszystko wali odchodami zaraz dojdzie do robali a latem zdechniemy calkiem... Jak sie dziecko urodzi nie wyobrazam sobie przechodzic z nim korytarzem a inaczej sie nie da. Jula juz duza zaslania twarz czyms pachnacym i uciekamy. Czy zgloszenie do sanepidu będzie mnie kosztować cos? Musze za to placic? Czy oni maja obowiazek zbadac zgloszenie i poziom smrodu i zanieczyszczeń?
    To bardzo trudna sprawa. U nas w bloku obok mieli takiego lokatora. Wiele lat z nim walczyli. Pomogło dopiero kiedy cała klatka napisała do spółdzielni, sanepidu i chyba urzędu miasta. Zgłosili też do lokalnej gazety. Tutaj akurat sprawa dotyczyła zbieracza, który śmieci znosił do domu.
    W sumie sanepid niewiele Ci pomoze. Bardziej bym próbowała z tego paragrafu który mówi o usuwaniu uciążliwych lokatorów.
    Jakkolwiek by tego nie ugryźć to może potrwać. Zaznacz jednak wszystkie okoliczności (że jesteś w ciąży, porób zdjęcia robali koło jego drzwi o ile są).

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny że mnie uspokajacie że zdążymy z wyprawką bez problemu. Sama też tak myślę ale czasem mnie dopadają jakieś takie stresy że wszystko na raz mam ostatnio i z niczym nie zdążę. No ale zdążę! Nie ma innej opcji :)
    Ja właśnie wstaję, trudno mi się obudzić rano jak w nocy nie mogę długo zasnąć. Zjem szybko śniadanie i znowu lecę załatwiać sprawy urzędowe, ciekawe czy mnie dziś duże kolejki czekają.
    Co do dentysty to idź jak najszybciej Karolina, nie ma się co męczyć. On ci na pewno pomoże.
    Ja byłam ostatnio u dentysty przed zajściem w ciążę, właśnie w tym miesiącu mija pół roku i planuję iść znów skontrolować. Niby nic mnie nie boli ale lepiej sprawdzić.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W technikum w 3 klasie mieliśmy dziewczynę, która była bardzo szczupła nagle urosły jej piersi i ja mowie, że ona jest w ciąży ale ona że nie zemdlała nam na lekcji polskiego. Po weekendzie wróciła do internatu i nam mówi, że jest w ciąży że wchodzi w 5 msc miała plamienia myślała , że to okres. Jak leżała na łóżku czuła motyla w brzuchu ale myślała że to jelita. Jakbym jej nie zasugerowała nie zrobiłaby testu.ale już miesiąc pozniej brzuszek jej wystartował

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ