Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Slyszalam o tym i nie miesci mi sie to w glowie. Ja sobie nie wyobrazam nie wiedziec o ciazy. W moim wypadku jest niemzoliwe.. Ciazowe dolegliwosci i ruchy dziecka.. Ale nie muszd szukac daleko.. W rodzinie M jest kuzynka której maz ma siostre w tej sytuacji. Laska nie wiedziała ze jest w ciazy. Bolal ja brzuch i krocze. Pojechała na IP zbadali ją a ona byla juz w trakcie porodu. Dodam jeszcze wazyla jakies 50kg wiec jeszcze gdyby byla puszysta zrozumialabym ze ruchów nie czuła ale nie w tej sytuacji.
Ale może faktycznie jesliby się nad tym nie skupiać to można przeoczyć?
Ja mam manie kontroli, chyba bym odeszła od zmysłów gdybym dowiedziała się że urodzę dziecko, które mogło być narażone przeze mnie na czynniki szkodliwe (żywność,alkohol,kosmetyki). -
ja Sudocremu nie używam, bo nic nie daje, jedynie zaklejał dziecku bardziej pupcie i ciężko to potem domyć.
ale wiadomo - jak pupa jak u pawiana, to wszystkiego trzeba spróbować...Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Paula
Ten Pan jak zyla jego zona to jeszcze jakos funkcjonowal ale teraz po jej smierci to straszng menel, moczymorda pije te sikacze argusy z lidla i sika nawet na klatce nawalony. Juz nie mowiac o tym ze wyszedl nago i zdazylam tylko jule zlapac zeby tego nie zobaczyla. Robakow nie dostrzegam ale jak sie drzwi od jego chałupy otwierają to uciekajcie gdzie kto moze. Wczoraj przylazl do mnie pożyczyć 20zl bo zgubil pieniadze.. Ehe.. I nie ma na chleb.. Gdyby chcial chleb dalabym mu ale wolal kase.. I jeszcze ze nie ma pieniedzy na karme dla alfika pieska swojego. Ktory od tyg siedzi w schronisku! Wczoraj schronisko prosilo mnie o adres jego bo gmina nie moze namierzyć wlasciciela. Ktos tu bedzie z wizyta.. Ale ja nadal mam rece zwiazane. I ja nie muszę sie go pozbywac byleby sie zaczal myc i opierac.. Butle z gazem sasiedzi mu zabrali z dolu bo bali sie ze nas po pijaku wysadzi w powietrze. Z emerytury biora mu kase na prąd bo poki o świeczkach nie siedzi to nas nie podpali. Ale takie ogólnie życie w strachu i smrodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:20
-
Paula 90 wrote:Kurcze, ja od zawsze wnikliwie oglądam i sprawdzam swoje ciało, słucham sygnałów które mi wysyła.
Ale może faktycznie jesliby się nad tym nie skupiać to można przeoczyć?
Ja mam manie kontroli, chyba bym odeszła od zmysłów gdybym dowiedziała się że urodzę dziecko, które mogło być narażone przeze mnie na czynniki szkodliwe (żywność,alkohol,kosmetyki).Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Ja na początku sudocremu nie używałam ale potem jak zaczęły się odparzenia to było to jedyna pomoc dla pupy, chociaż też się zarzekalam wcześniej że nie użyje.
A co do podcierania pupy to położne mi radziły w szkole rodzenia żeby nie robić tego wilgotnymi chusteczkami. Stosowaliśmy od początku mokre waciki (takie dla niemowląt). Zawsze brałam miseczkę z wodą i maczalam i zwykła woda wyceiralam pupę. Potem na sucho i gotowe. I chyba faktycznie teraz jak myślę to odparzenia zaczęły się jak już zaczęliśmy stosować chusteczki wilgotne - miała chyba już prawie roczek wtedy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:22
-
nick nieaktualnyBasiu na pewno zdarzysz. Wyprawkę można zrobić nawet w jedną noc
tyle, że konto zeszczupleje nagle haha.
Ja też mam mocny syndrom wicia gniazda, k czym mowila położna. Jestem zestresowana i niespokojna jesli nie mam wszystkiego poukładanego od początku.
Ja pierw szukam informacji co jak po co ile i dlaczego, później szukam gdzie i za ile, później analizuje szukam opinii innych opisowych i mówionych, następnie robię screeny spisuje na swoje listy jeszcze raz analizuje i zamawiam. Ja bym się nie wyrobiła. Ale ja jestem pod tym względem dziwnaB_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMojej przyjaciółki kuzynka urodziła dziecko w połowie grudnia. Chłopczyk miał 2 punkty. Zabrali go do innego szpitala a jej odbiło. Wpadła w psychozę, jest w zakładzie zamkniętym, ma za sobą próby samobójcze. Z dzieckiem jest ok, uratowali. Ale ona jest w złym stanie.
Ma na dniach wychodzić, zobaczy w końcu swoje dziecko. Kiedy się jej pytają o datę dzisiejsza to zawsze mówi datę porodu. Tragedia. Ciekawa jestem jak To się wszystko rozwinie. Strasznie jej współczuję. Dziewczyna młodsza ode mnie -
nick nieaktualnyMartita25 wrote:Ja na początku sudocreku nie używałam ale potem jak zaczęły się odparzenia to było to jedyna pomoc dla pupy, chociaż też się zarzekalam wcześniej że nie użyje.
-
Karollinax26 wrote:Mam problem, jakby było ich jeszcze mało ... od wczoraj boli mnie ząb, który kilka lat temu leczony był kanałowo. Czasem tak z nim mam, że boli mnie przy nadgryzaniu ale to tak co kilka miesięcy. Niestety od wczoraj mam jakisś apogeum bólu, masakra.
Jakieś domowe sposoby znacie ? Wstałam już i wzięłam Apap, bo całą noc się kręciłam. Zwykle ten ból był lekki i przechodził po 2 dniach. Boję się czy wizyta u dentysty źle nie wpłynie na małą.
nie wiem jak z kanałowym leczeniem ale pod koniec II trymestru dentysta nie jest groźny- zapisz się jak najszybciej
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:A czego uzywalas przed sudocremem że nie pomogło? Bo to myślę ważna informacja dla wielu z nas
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Paula
Ten Pan jak zyla jego zona to jeszcze jakos funkcjonowal ale teraz po jej smierci to straszng menel, moczymorda pije te sikacze argusy z lidla i sika nawet na klatce nawalony. Juz nie mowiac o tym ze wyszedl nago i zdazylam tylko jule zlapac zeby tego nie zobaczyla. Robakow nie dostrzegam ale jak sie drzwi od jego chałupy otwierają to uciekajcie gdzie kto moze. Wczoraj przylazl do mnie pożyczyć 20zl bo zgubil pieniadze.. Ehe.. I nie ma na chleb.. Gdyby chcial chleb dalabym mu ale wolal kase.. I jeszcze ze nie ma pieniedzy na karme dla alfika pieska swojego. Ktory od tyg siedzi w schronisku! Wczoraj schronisko prosilo mnie o adres jego bo gmina nie moze namierzyć wlasciciela. Ktos tu bedzie z wizyta.. Ale ja nadal mam rece zwiazane. I ja nie muszę sie go pozbywac byleby sie zaczal myc i opierac.. Butle z gazem sasiedzi mu zabrali z dolu bo bali sie ze nas po pijaku wysadzi w powietrze. Z emerytury biora mu kase na prąd bo poki o świeczkach nie siedzi to nas nie podpali. Ale takie ogólnie życie w strachu i smrodzie.
A pijana z tymi menelami była codziennie. Nie doszło do jakichś ekscesów, ale poważnie się obawialiśmy jak to będzie.
Do tej pory przychodza tu pijaczki pod klatkę ale wtedy dzwonimy na policję i oni ich zgarniają. Zazwyczaj przychodzą i walą w drzwi a to już jest podstawą do wezwania służb.
Znowu się rozpisalam. Spróbuj z nim może porozmawiać. Jeśli to nie poskutkuje zgłoś. Bo im wcześniej zgłosisz tym której będziesz czekać na reakcję. W bloku obok to trwało kilka lat... -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:No to koniecznie musicie to opisać przynajmniej do spółdzielni bo potem będziecie mieli pretensje tylko do siebie. Tacy ludzie się nie zmieniaja. Jak się go nie pozbędziecie to jeszcze krzywdę zrobi sobie albo komuś. U nas była na dole taka sąsiadka. Jak jej ojciec zmarł to ona ciągle libacje tu urządzała, sprowadzała meneli. Sąsiad zadzwonił do jej brata który siedzi w Irlandii, brat przyjechał, wymienił zamki i ona już tu nie przebywa.
A pijana z tymi menelami była codziennie. Nie doszło do jakichś ekscesów, ale poważnie się obawialiśmy jak to będzie.
Do tej pory przychodza tu pijaczki pod klatkę ale wtedy dzwonimy na policję i oni ich zgarniają. Zazwyczaj przychodzą i walą w drzwi a to już jest podstawą do wezwania służb.
Znowu się rozpisalam. Spróbuj z nim może porozmawiać. Jeśli to nie poskutkuje zgłoś. Bo im wcześniej zgłosisz tym której będziesz czekać na reakcję. W bloku obok to trwało kilka lat...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:37
-
Wczoraj była u mnie koleżanka z Brazylii. Dwa lata temu rodziła. Opowiadała mi o standardach opieki u nich. Jest duży nacisk na CC. Mówiła mi też że z tym smarowaniem sutków różnie bywa - jej lekarz mówił, że może też uwrażliwić bo skóra zrobi się cieńsza. Mi póki co pomaga. Może i jest cieńsza, ale bardziej elastyczna. Fajnie było ją zobaczyć.
ja też słyszałam, że nie należy sutków smarować... koleżanka ze szpitala mi ostatnio powiedziała, ma tą informację od położnej ze szkoły rodzeniaFasolka77