X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dobra wybór numer jeden bez cynku...skład rewelacja podobno działa cuda, linOmag zielony jeśli by się okazało że nie daje rady to wybór numer dwa i wtedy mocniejsze działanie tu już mamy cynk w skaldzie, który chyba wolałabym unikać
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96436a8c5131.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a27687c5dfd0.png

dziewczyny a jakie sa terminy tych maści i płynów etc... warto teraz już kupić?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta babka, która mi go leczyła, powiedziała że nie da rady mnie przyjąć ani dziś ani jutro i że w moim przypadku sytuacja jest utrudniona, bo nie można wykonać zdjęcia ani podać antybiotyku. Ząb był leczony kilka lat temu, więc raczej nie ma prawa bolec.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym się kierowałyście przy wyborze szumisia?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India jakiego auta szukacie? My w tym tyg sprzedajemy swoje i też szukamy czegoś większego i wygodniejszego typu mondeo, Avensis itd.
    Daffi powinnaś zgłosić sytuację zarządcy/spółdzielni i oni powinni do odpowiednich instytucji wystąpić o kontrole sytuacji.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    A my jedziemy dziś ogladac autko. Kto wie, może w koncu cos kupimy :D

ja już prawie kupiłam w zeszłym tygodniu ale sprawdziłam w serwisie i po szkodzie :( nie będę wozić dziecka autem po dzwonie z przodu!
    jakie macie upatrzone India? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cena bo był szumis po 39 zł w rosmanie ;)

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez wizytuje.....a potem mam w planie zakupy.....nie wiem co z tego bedzie bo u nas znow sniezyca i jak patrze za okno to mi sie wogole z domu nie chce
    wychodzic[/QUOTE]

udanych wizyt dziewczyny! dajcie znać po ! :)

india lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita ale krochanalu,zasypki, linomagu czy tormenfalum nie probowalas ? Tormentalum ma cynk i to będzie moja taka alternatywą jakby nic wcześniej nie pomagało ma cynk ale nie tego całego syfu co sudocrem. Ja nie cierpię parafiny. To tak jakbyśmy skórę oblepili folia spozywcza

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny a jakie sa terminy tych maści i płynów etc... warto teraz już kupić?
    Możesz śmiało kupić już daty masz nawet do 2021 roku ale to jest data umowna! Jeśli urodzisz np w kwietniu i otworzysz jakiś produkt 21 kwietnia patrzysz na słoiczek i tam masz jego prawdziwą datę przydatności najczęściej jest to 6 miesiecy lub 12 miesięcy. I to jest wazne nie data na opakowaniu

Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    India jakiego auta szukacie? My w tym tyg sprzedajemy swoje i też szukamy czegoś większego i wygodniejszego typu mondeo, Avensis itd.
    Daffi powinnaś zgłosić sytuację zarządcy/spółdzielni i oni powinni do odpowiednich instytucji wystąpić o kontrole sytuacji.
    Wszyscy maja tu mieszkania na własność. Czy mimo to da sie cos zrobic z takim delikwentem? Niebawem mamy zebranie wspólnoty porusze ten temat.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wszyscy maja tu mieszkania na własność. Czy mimo to da sie cos zrobic z takim delikwentem? Niebawem mamy zebranie wspólnoty porusze ten temat.
    Eksmitować go nie mozecie jeśli płaci i mieszkanie jest jego. Ale możecie mu MOPS załatwić wizyty itp.

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Wczoraj była u mnie koleżanka z Brazylii. Dwa lata temu rodziła. Opowiadała mi o standardach opieki u nich. Jest duży nacisk na CC. Mówiła mi też że z tym smarowaniem sutków różnie bywa - jej lekarz mówił, że może też uwrażliwić bo skóra zrobi się cieńsza. Mi póki co pomaga. Może i jest cieńsza, ale bardziej elastyczna. Fajnie było ją zobaczyć.

ja też słyszałam, że nie należy sutków smarować... koleżanka ze szpitala mi ostatnio powiedziała, ma tą informację od położnej ze szkoły rodzenia
    No mi dwie położne i ginekolog mówili żeby smarować właśnie. Pierwszy raz się spotkałam z tym żeby nie smarować
    Ile ludzi tyle opinii :-D
    Ja będę smarować i sprawdzę na sobie tą teorię

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f7c62b64cca.png

I odkrycie nocy. Nie znalam, tanie a mają chyba nawet fajnieszy skład niż derma a cena za jedną paczkę 60 sztuk 5,99

12,99 w gemini :) za 3x60 :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Możesz śmiało kupić już daty masz nawet do 2021 roku ale to jest data umowna! Jeśli urodzisz np w kwietniu i otworzysz jakiś produkt 21 kwietnia patrzysz na słoiczek i tam masz jego prawdziwą datę przydatności najczęściej jest to 6 miesiecy lub 12 miesięcy. I to jest wazne nie data na opakowaniu
    Nie masz racji. Jeśli data ważności podana na opakowaniu minie to wtedy data otwarcia nie ma znaczenia. Co innego w drugą stronę. Jeśli otworzysz dzisiaj kosmetyk który ma datę ważności do końca roku ale termin zużycia po otwarciu 6 miesięcy to w lipcu już nie powinno się go używać mimo że "data ważności" nadal nie minęła

Lolka30 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Myślę że każde schronisko się ucieszy. Tego nigdy nie jest za dużo przy dużej ilości zwierząt

Dzięki za odpowiedz :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Hej dziewczyny :) jestem ciekawa co myślicie o pobraniu komórek macierzystych z krwi pępowinowej? Myślałyscie o tym?

Martita, ja chyba jako jedyna z forum wykupiłam. To ciężki temat, sama nie jestem do końca przekonana, ale zaprzyjaźniony gin kazał brać, mówił, że jest to bardzo rozwojowe, szczególnie kwestia rozmnażania tej krwi, żeby można było nią leczyć powyżej 40 kg.
    Koszt na dzień dobry 680 zł, później jeśli pobranie będzie udane to płacę jednorazowo coś koło 1500 (promocja) i później co roku abonament ok. 600 zł - jeśli komuś polecisz bankowanie, to wtedy płacisz połowę czyli 300 zł. Moja siostra co roku ma zniżkę, bo zawsze ktoś z rodziny czy znajomych rodzi :)

Espoir, dzięki za namiar na szafę :)
    A Ty Karmelka jaką masz z Ikei?

Fasolka, ja wzięłam bez namysłu takiego szumisia, który okazał się rewelacyjny przy synku siostry, ale teraz jak czytam, że są z funkcją bicia serca jakby w brzuchu, to ciekawe się to wydaje :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przez noc spadł śnieg, utrzymał się i nadal pada. Ale jest ciepło, koło zera.
    Mimo wszystko taki widoczek białych drzew za oknem jest śliczny

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie masz racji. Jeśli data ważności podana na opakowaniu minie to wtedy data otwarcia nie ma znaczenia. Co innego w drugą stronę. Jeśli otworzysz dzisiaj kosmetyk który ma datę ważności do końca roku ale termin zużycia po otwarciu 6 miesięcy to w lipcu już nie powinno się go używać mimo że "data ważności" nadal nie minęła
    Nie masz racji. Każda data ważności na opakowaniu jest umowna. JESLI na opakowaniu jest słoiczek. Ale Paula nie będę się kłócić. Tak mnie uczyli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 10:42

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inny lekarz chce mnie przyjąć ale jest problem, bo nie może wykonać prześwietlenia w ciąży, więc muszę jechać do tej co mi go leczyła, żeby oddała zdjęcie tego zęba. Postanowiłam, że się chyba będę kłócić, że ma mnie przyjąć i koniec.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Martita, ja chyba jako jedyna z forum wykupiłam. To ciężki temat, sama nie jestem do końca przekonana, ale zaprzyjaźniony gin kazał brać, mówił, że jest to bardzo rozwojowe, szczególnie kwestia rozmnażania tej krwi, żeby można było nią leczyć powyżej 40 kg.
    Koszt na dzień dobry 680 zł, później jeśli pobranie będzie udane to płacę jednorazowo coś koło 1500 (promocja) i później co roku abonament ok. 600 zł - jeśli komuś polecisz bankowanie, to wtedy płacisz połowę czyli 300 zł. Moja siostra co roku ma zniżkę, bo zawsze ktoś z rodziny czy znajomych rodzi :)

Espoir, dzięki za namiar na szafę :)
    A Ty Karmelka jaką masz z Ikei?

Fasolka, ja wzięłam bez namysłu takiego szumisia, który okazał się rewelacyjny przy synku siostry, ale teraz jak czytam, że są z funkcją bicia serca jakby w brzuchu, to ciekawe się to wydaje :)
    Wiewióreczka zapomniałam nazwy! Ale ja mam z tego systemu co sobie sama kompletuje szafę. Staralismy się dobrać do komody i regału Hemnnes

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 10:43

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ