X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zwykłą nospe 40mg to ile można jednorazowo wziąść ???

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie weź dwie , jak nie pomoże następne dwie

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mocny ból ? Jak nie to jedną, jak mocniej boli to myślę, że dwie spokojnie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się kurczę od kilku dni, czuje skurcze ale nie są silne , takie przepowiadające , tak to chyba będzie , dobrze ze mam wizytę jutro

• Mistella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna to mało , na mnie jedna rzadko działa , ja od razu biorę nospe max

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki leżę jest jakby lepjej.Jak nie będzie przechodzić to pojedziemy do szpitala...

Mistella lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej sprawdzić

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Dziewczyny
    czy ciepła ale nie gorąca kąpiel w przypadku jakiegoś bólu brzucha może pomóc czy raczej zaszkodzi???
    Nie czuje w sumie bólu a jakieś ćmienie idealnie na środku dołu brzucha
    Według mojego ginekologa pomoże, kiedyś mi zalecila ciepła kąpiel na rozluźnienie.

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Jedna to mało , na mnie jedna rzadko działa , ja od razu biorę nospe max

Ja też te skurcze czuje codziennie, czasem słabsze a czasem mocniejsze. Ja tej zwykłej też nie biorę, forte albo max.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka dobrze wiedzieć że na razie i tak nie mam się po co wybierać do okulisty :) dzisiaj się dowiedziałam że mój rodzinny jest miesiąc na urlopie a zastępuje ja taka stara baba, do której nie chce iść. Więc poczekam sobie ze skierowaniem ten miesiąc to akurat będę gdzie w 32 Tc :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka dobrze wiedzieć że na razie i tak nie mam się po co wybierać do okulisty :) dzisiaj się dowiedziałam że mój rodzinny jest miesiąc na urlopie a zastępuje ja taka stara baba, do której nie chce iść. Więc poczekam sobie ze skierowaniem ten miesiąc to akurat będę gdzie w 32 Tc :)

służę :) ja byłam w enel- med z pakietu ale lekarka super, zbadała mnie dziś na różnych sprzętach i mówi,że do porodu własnie najlepiej 30-31 tc się badać :) wtedy już mi czymś oczy zakropli więc będę musiała troszkę po badaniu posiedzeć ale mam potem masaż więc jakoś ogarnę :) badanie ma trwać 30 min i dostanę obszerny opis dla ginekologa :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pisałam że mnie nie bolało spojenie, za szybko się cieszyłam :) znowu nie potrafię nogi podnieść. Ale nie jest to zależne od wysiłku, chyba że już faktycznie miałabym dużo chodzić. A różnicy pomiędzy dniem na kanapie a troszkę bardziej aktywnym nie ma.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dzisiaj pisałam że mnie nie bolało spojenie, za szybko się cieszyłam :) znowu nie potrafię nogi podnieść. Ale nie jest to zależne od wysiłku, chyba że już faktycznie miałabym dużo chodzić. A różnicy pomiędzy dniem na kanapie a troszkę bardziej aktywnym nie ma.

odpukać mnie nic nie boli.. poza kolanem :) odpukać :) myślicie, że to sprawka 2x luteiny dopochwowej od początku ciąży?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle , ze nie ;) ja biorę i duphaston i luteinę wcześniej a mam boleści, ciesz się z dobrego samopoczucia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 ja brałam i luteinę 2x 100 i dupka 2x1 ale czasem się bóle zdarzały rozrostowe macicy. Ma to na pewno wpływ. Ale jak widać nie tak żeby nie bolało w ogóle. Po prostu tak masz...cieszyć się trzeba. Obecnie biorę luteinę tylko na noc. Mi brzuch twardnieje oj baaardzo baaardzo zadko a tak żeby całą macica się postawiła to raz miałam tak że sama z siebie. A tak to przy oragzmie. Sexu mi brakuje w ciuul bo po sexie mam podrażnienie wejścia do pochwy więc odpuściliśmy ale orgazm to już inna sprawa haha ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A położna powiedziała, że nic nam tak nie przygotuje macicy i pochwy do porodu jak sex. Dlatego ja się już nie mogę doczekać tego donoszonego terminu hue hue hue :)

malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a jak sie zorientowac, ze sie nie trzyma moczu? Leci bez czucia :p
    Mam wrażenie, ze znowu od 2 dni mam bardziej mokro. Moze to wina Iladianu?
    Jakies 2 tyg tez mialam schize, ale poszlam do lekarza i stwierdzil, ze to nie wody.
    A wy macie majtki wilogotne czy zupełnie sucho?

Fasolka to jest przedsprzedaż. Zamowilam, ale realizacja dopiero po 14.01

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karmelka a jak sie zorientowac, ze sie nie trzyma moczu? Leci bez czucia :p
    Mam wrażenie, ze znowu od 2 dni mam bardziej mokro. Moze to wina Iladianu?
    Jakies 2 tyg tez mialam schize, ale poszlam do lekarza i stwierdzil, ze to nie wody.
    A wy macie majtki wilogotne czy zupełnie sucho?

Fasolka to jest przedsprzedaż. Zamowilam, ale realizacja dopiero po 14.01
    Ja nie noszę żadnych wkładek ile się da chodzę bez bielizny ale mam taką wydzielinę że jest wodnista i z luteina wypływa więc biizna jest lekko wilgotna. Ale jak brałam cmorizmazolum to myślałam że wody mi się Sącza tak mi się lało. Jeśli bierzesz coś dopochwowo to na pewno nie wody a przez tą globulkę.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Myśle , ze nie ;) ja biorę i duphaston i luteinę wcześniej a mam boleści, ciesz się z dobrego samopoczucia ;)

oj... no szkoda, że Tobie luteina nie pomaga :( a lekarz co mówi na te bóle?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, mój Szumiś też nie ma suwaka :) także to kwestia bezpieczeństwa.

india lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ