Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja gin jest o tyle wkurzająca, że wysyłała już mnie do diabetologa o 80 km dalej ode mnie, bo „ona z nimi współpracuje”. Jak potrzebowałam wcześniej to kolejki były na koniec stycznia. A w moim mieście też są diabetolodzy. A dla mnie problemem jest jechać 80 km w jedną stronę.
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny ale jestem happy
znalazłam fotel do karmienia
https://www.bodzio.pl/werina---fotele-sofy-i-pufy-112
Tańszy od tych w IKEA o 110 zł i mogę mieć go np różowego jeśli będę chciała. Dzisiaj pojadę z mężem oglądać zdecydujemy kolor i w pobiedzialek już będzie do odbioru
kurcze umknął mi gdzieś link do ogłoszenia na taki fotel tylko bujany- pomożecie? któraś z Was wrzucała...
Fasolka77
-
Fasolka77 tak, byliśmy u tego neurologa, który teraz zajmuje się Maciusiem. mamy u niego wizyty co 4 miesiące + stała obserwacja okulisty, logopedy, laryngologa, ortopedy i fizjoterapeuty. mamy tych wszystkich specjalistów zaliczyć do następnej wizyty w kwietniu (on nam to załatwi). no i ja mam być częściej "sprawdzana" na jego prośbę z racji ciąży. niby nie powinno się to powtórzyć, no ale...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Karmelllka90 wrote:Fasolka77 naleśniki robię ze zwykłej mąki dobre mam cukry nie zaleznie czy to naleśniki ze szpinakiem czy z serem.
ja się boje jeść ze zwykłej bo wydaje mi się, że to co zjesz ma potem przełożenie na cukry w następnym dniu. Właśnie robię naleśniki z mąki pszennej pełnoziarnistej z pieczarkami i serem żółtym i piekę ciasto z mąki migdałowejFasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Karolinka dla świętego spokoju bym poszła na twoim miejscu. Ja miałam przekroczenie tylko o 1 ml po 2 h bez stosowania jakiej kolwiek diety. Może pokaż jej swoje zapiski może nie musisz się kłuć. Ja dalej muszę 6 razy dziennie ale jutro zapytam ta druga diabetolog co ona o tym myśli bo dla mnie to dramat
mnie i tak odpadły 3 pomiary bo profesor mówiła, że wystarczy na czczo i po 3 głównych posiłkachtak jak pisze Karmelka... w cc wystarczy przekroczenie o 1 jednostkę i nie ma zmiłuj
Fasolka77
-
espoir wrote:Fasolka77 tak, byliśmy u tego neurologa, który teraz zajmuje się Maciusiem. mamy u niego wizyty co 4 miesiące + stała obserwacja okulisty, logopedy, laryngologa, ortopedy i fizjoterapeuty. mamy tych wszystkich specjalistów zaliczyć do następnej wizyty w kwietniu (on nam to załatwi). no i ja mam być częściej "sprawdzana" na jego prośbę z racji ciąży. niby nie powinno się to powtórzyć, no ale...
no to dużo pracy przed Wami, a wiadomo jaka przyczyna? czy coś z ciążą czy przy porodzie? trzymam kciuki!Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:masz przekroczenie po 2h a to już cukrzyca ciążowa.... ja miałam przekroczenie na czczo o 1 jednostkę i niestety diagnoza- cc...
Tak Fasolka, ja wiem, że to jest cukrzyca ciążowa, tylko zastanawiam się co poradzi diabetolog przy dobrych cukrach. Ty masz problem z cukrami na czczo, a ja nie. Ani na czczo ani po posiłku. Ketonów w moczu brak, za każdym razem. Glukozy też. Zrobię sobie jeszcze w poniedziałek tą hemoglobinę glikowaną.
Nie wymądrzam się, bo się nie znamco powie lekarz, tak zrobię.
-
Karollinax26 wrote:Tak Fasolka, ja wiem, że to jest cukrzyca ciążowa, tylko zastanawiam się co poradzi diabetolog przy dobrych cukrach. Ty masz problem z cukrami na czczo, a ja nie. Ani na czczo ani po posiłku. Ketonów w moczu brak, za każdym razem. Glukozy też. Zrobię sobie jeszcze w poniedziałek tą hemoglobinę glikowaną.
Nie wymądrzam się, bo się nie znamco powie lekarz, tak zrobię.
konsultacja nie zaszkodziskoro mierzysz po każdym posiłku i jest ok to ta wizyta to tylko formalność
Fasolka77
-
nick nieaktualnyindia wrote:Majtki mam ciagle mokre, juz mnie to zaczyna stresowac.
Dobrze, ze jutro wizytaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 16:16
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Dziewczyny
czy ciepła ale nie gorąca kąpiel w przypadku jakiegoś bólu brzucha może pomóc czy raczej zaszkodzi???
Nie czuje w sumie bólu a jakieś ćmienie idealnie na środku dołu brzucha -
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Dziewczyny
czy ciepła ale nie gorąca kąpiel w przypadku jakiegoś bólu brzucha może pomóc czy raczej zaszkodzi???
Nie czuje w sumie bólu a jakieś ćmienie idealnie na środku dołu brzuchaMamaAga85 lubi tę wiadomość
-
india wrote:Fasolka
https://www.mebel-partner.pl/elegancki-fotel-bujany-sibil-szary-uszak-z-guzikami-na-drewnianych-plozach-detail?gclid=Cj0KCQiA1NbhBRCBARIsAKOTmUu4Z4Z1Ty6Mf9nwdPmyr5lGGF4AgXP5wY6SUzH5dPXTxkh3_7paQSEaAgsXEALw_wcB
o to to! India masz już ten fotel? wygodny?Fasolka77
-
india wrote:Majtki mam ciagle mokre, juz mnie to zaczyna stresowac.
Dobrze, ze jutro wizyta
ja też.. to chyba normalne ale tez kiedyś poleciałam do mojej gin bo się bałam,że się wody sączą... ja się w ogóle pocę mocniej w pachwinach w ciążyFasolka77
-
dziewczyny polecacie te husteczki?
https://www.rossmann.pl/Produkt/Chusteczki-nawilzane/babydream-Extra-Sensitive-delikatne-chusteczki-nawilzajace-4x80-szt,119893,8479
i czy wiecie może czy ten rabat za 2+2 nalicza się dopiero po zamknięciu zamówienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 16:57
Fasolka77