Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Słyszałam od rodzin wielodzietnych że trzecie i każde kolejne dziecko to już się samo chowa przy rodzeństwie, rodzicom jest dużo łatwiej niż przy pierwszym
Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej bo oszaleję
Ale takie dzieci to rzadkość. Jak będzie spokojne to na pewno sobie wszystko Zorganizujesz... -
nick nieaktualnyNo właśnie dzieci są roNe jedno spokojnie przesypia noce w dzień da zrobić dużo inne potrzebują więcej uwagi zainteresowania ale ważne że są zdrowe rosną jak na drożdżach bo to jest w życiu najważniejsze
Co do rodzin wielodzietnych do mojego sklepu przychodzi mama 5tki dzieci i wiecznie a to krzyczy na tą 3latke że mam ochotę jej uwagę zwrócić a to mówi że ta mała pół roczna jest uwaga "najgorsza gnidą" w rodzinie i stwierdzam fakty że te dzieci miodów nie mają chodź nie wiem jak tam zupełnie jest i że to jest jedna z rodzin która ma dzieci dla pieniążków niestety bo jak słyszę jej mowę i traktowanie tych dzieci to mnie w gardle ściska żeby się odezwać naprawdęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:21
-
Jak ja to zawsze mówię, każda zmiana niesie ze sobą strach i obawę. To jest zupełnie naturalne, bo przecież nikt nie wie jak to będzie, ale gdyby człowiek wszystkiego się bał to by niczego w życiu nie osiągnął.
U nas problemem jest różnica wieku, córka ma 8 lat, ciężko mi sobie wyobrazić więź między nimi, ale wierzę, że będzie dobrze -
Docelu moja starsza to HNB. Do 2 r.z budzila sie 10-15 razy w nocy. Teraz ma 2,5 roku i dalej sie budzi. Nie tolerowala wózka, jazda samochotem to byla gehenna. Emil w przeciwienstwie do niej do 1 r.z aniolek. Teraz maruda sie zrobil bo lęk separacyjny. Ale ogolnie w porownaniu do atrakcji z Emmą to pikuś.
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Jak ja to zawsze mówię, każda zmiana niesie ze sobą strach i obawę. To jest zupełnie naturalne, bo przecież nikt nie wie jak to będzie, ale gdyby człowiek wszystkiego się bał to by niczego w życiu nie osiągnął.
U nas problemem jest różnica wieku, córka ma 8 lat, ciężko mi sobie wyobrazić więź między nimi, ale wierzę, że będzie dobrzeNatalia-tosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama dwojki wrote:Oraz pati28m jak wasze odczucia co do trzeciej ciazy?? Ja mam trochę mętlik w głowie czy sobie poradzę chociaż dziewczynki będą miały 6 oraz 4 lata ale zawsze jest ten stres zawsze ta niepewność.ile macie lat?? Ja we wrześniu skończę 27 i to też takie przerażenie że jestem młodą i tu kolejny bobas w drodze. Oraz czy pamiętałaś wszystko chodzi o docelu jak się takie maleństwo urodzilo od podstaw od przewijania poprzez kąpiel i karmienie?? Ja to się boje ze zapomnę wszystkiego
Ja mam 7 latkę i 3 latka sama w maju skończyłam
28 lat. To już duże dzieci. Poza zmianą samochodu i zdrowiem nic mnie nie martwiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdonis_26 wrote:A co do porodów wspominam je świetnie, dzieci spały od urodzenia przez całe noce, ja nie mam raczej problemu z ogarnięciem więc mogę mieć i 5
A dlaczego musisz zmienić samochód? Ja muszę faktycznie -
nick nieaktualnyMy na razie zmieniać nie musimy hehe
tak się rozpisalam a tu tylko tyle dodało?? Szok ale trudno się mówi mój dopiero zdał na prawo jazdy i kupiliśmy auto żeby się nauczył ale jest na 5 osób więc spokojnie mam też pieska szczeniaka ma 6msc niby z dziewczynami ok bawi się opiekuje się nimi tuli się ale boje się czy nowy członek rodziny nie byłby dla niego konkurencja
Co do pracy chce pracować jak najdłużej dosyć się nasiedzialam w domu a złej pracy nie mam natomiast nerwy i stres to podstawa u nas ale wolę być pomiędzy ludźmi niż w domu baki zbijać i zabijać nudę ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:57
-
DoCelu 3 wrote:Porody miałam różne ale również wspominam je dobrze. Dla mnie były cudowne takie jakie były
A dlaczego musisz zmienić samochód? Ja muszę faktycznie
Bo mamy za mało miejsca na 3ci fotelik. Corki i syna zajmują całe siedzenie, maluch bedzie mieć z bazą bo wszystkie w isofixie-bardzo zwracam uwagę na jakość fotelików i ich bezpieczeństwo. Jeżdżę w wiekszosci sama lub z mężem. Oglądamy samochody od dłuższego czasu, ale zaden się nam nie podoba. -
Ciąża jest młodsza niż wychodzi z om. Około 6t1d ale ja się tego spodziewałam bo cykle miałam 30-34dni. Termin na 15.04. Serduszko ciuchutko bije bo to początek, ale jest! Serce mi prawie wyskoczyło jak weszłam. Normalnie... w życiu się tak nie denerwowałam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:01
Mama360, B_002, estrella, Sansivieria, Nat90, siamyrka, Wojna, Aga2606 lubią tę wiadomość
-
Mama dwojki wrote:Oraz pati28m jak wasze odczucia co do trzeciej ciazy?? Ja mam trochę mętlik w głowie czy sobie poradzę chociaż dziewczynki będą miały 6 oraz 4 lata ale zawsze jest ten stres zawsze ta niepewność.ile macie lat?? Ja we wrześniu skończę 27 i to też takie przerażenie że jestem młodą i tu kolejny bobas w drodze. Oraz czy pamiętałaś wszystko chodzi o docelu jak się takie maleństwo urodzilo od podstaw od przewijania poprzez kąpiel i karmienie?? Ja to się boje ze zapomnę wszystkiego
-
Mama360 wrote:Nas też czeka zmiana. Mój sprzedajemy, ja przejmuje małża a kupujemy duże autko. Tylko jeszcze nie wiemy czy 5 czy 7 osobowe. Mamy już wybrane 2 typy. Parę Msc mamy
Patrzyłam na 5 i 7 ale to głównie cmax, Alhambra lub citroen. Zadnej z tych firm nie chcemy. Prius wchodzi w grę lub lexus rx450