X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Słyszałam od rodzin wielodzietnych że trzecie i każde kolejne dziecko to już się samo chowa przy rodzeństwie, rodzicom jest dużo łatwiej niż przy pierwszym :)
    Mi też tak mówili, ale się nie sprawdziło bo synol był bardzo wymagający i potrzebował mnie prawie non stop. Budził się do 14 miesiąca życia co 1,5-2,5 godz. W nocy też ;) żeby zjeść obiad musiałam prosić córkę albo męża żeby się nim zajęli. Jedliśmy na zmianę, bo inaczej się nie dało :)
    Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej bo oszaleję ;)
    Ale takie dzieci to rzadkość. Jak będzie spokojne to na pewno sobie wszystko Zorganizujesz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dzieci są roNe jedno spokojnie przesypia noce w dzień da zrobić dużo inne potrzebują więcej uwagi zainteresowania ale ważne że są zdrowe rosną jak na drożdżach bo to jest w życiu najważniejsze :)
    Co do rodzin wielodzietnych do mojego sklepu przychodzi mama 5tki dzieci i wiecznie a to krzyczy na tą 3latke że mam ochotę jej uwagę zwrócić a to mówi że ta mała pół roczna jest uwaga "najgorsza gnidą" w rodzinie i stwierdzam fakty że te dzieci miodów nie mają chodź nie wiem jak tam zupełnie jest i że to jest jedna z rodzin która ma dzieci dla pieniążków niestety bo jak słyszę jej mowę i traktowanie tych dzieci to mnie w gardle ściska żeby się odezwać naprawdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:21

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja to zawsze mówię, każda zmiana niesie ze sobą strach i obawę. To jest zupełnie naturalne, bo przecież nikt nie wie jak to będzie, ale gdyby człowiek wszystkiego się bał to by niczego w życiu nie osiągnął.
    U nas problemem jest różnica wieku, córka ma 8 lat, ciężko mi sobie wyobrazić więź między nimi, ale wierzę, że będzie dobrze ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na to 9 osobowe forum nie mogę się doprosić by mnie dodano :/ tutaj zostaną i tez będę się udzielać ale napewno nie będę pisać zbyt o swoim prywatnym życiu , nigdy nie wiadomo kto to czyta

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docelu moja starsza to HNB. Do 2 r.z budzila sie 10-15 razy w nocy. Teraz ma 2,5 roku i dalej sie budzi. Nie tolerowala wózka, jazda samochotem to byla gehenna. Emil w przeciwienstwie do niej do 1 r.z aniolek. Teraz maruda sie zrobil bo lęk separacyjny. Ale ogolnie w porownaniu do atrakcji z Emmą to pikuś.

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to forum jest tajne. Tylko 1 osoba moze dodac i to ona musi wyslac zaproszenie. Nie wiem czy jeszcze evhodzi na belly, nie pamietam jej nicku

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Jak ja to zawsze mówię, każda zmiana niesie ze sobą strach i obawę. To jest zupełnie naturalne, bo przecież nikt nie wie jak to będzie, ale gdyby człowiek wszystkiego się bał to by niczego w życiu nie osiągnął.
    U nas problemem jest różnica wieku, córka ma 8 lat, ciężko mi sobie wyobrazić więź między nimi, ale wierzę, że będzie dobrze ;-)
    Nic się nie martw. Miedzy moją Najstarsza a najmłodszym jest 9 lat różnicy. I lepiej się dogaduja niż z tą średnią :) między córkami są 4 lata różnicy więc jak pies z kotem :) młodszego każdy uwielbia. Ja z doświadczenia ci powiem, że sama lepiej dogadywalam się z bratem 9 lat starszym niż o 5 lat starsza siostrą ;)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, jazda samochodem to też była tragedia... Nawet kilka kilometrów to była gehenna. Ryczał cała drogę. Ale pomału przeszło mu jak zaczął jeździć przodem do kierunku jazdy. Czyli ok 9 miesiąca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do forum to ja już innego nie szukam. Wystarczy mi to, co mam. Zdjęcia jak będę chciała to dodam, a adres mój do niczego wam potrzebny nie będzie. Chyba, że ktoś zechce mi prezenty przysyłać ;)

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Oraz pati28m jak wasze odczucia co do trzeciej ciazy?? Ja mam trochę mętlik w głowie czy sobie poradzę chociaż dziewczynki będą miały 6 oraz 4 lata ale zawsze jest ten stres zawsze ta niepewność.ile macie lat?? Ja we wrześniu skończę 27 i to też takie przerażenie że jestem młodą i tu kolejny bobas w drodze. Oraz czy pamiętałaś wszystko chodzi o docelu jak się takie maleństwo urodzilo od podstaw od przewijania poprzez kąpiel i karmienie?? Ja to się boje ze zapomnę wszystkiego :(

Ja mam 7 latkę i 3 latka :) sama w maju skończyłam
    28 lat. To już duże dzieci. Poza zmianą samochodu i zdrowiem nic mnie nie martwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:41

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodów wspominam je świetnie, dzieci spały od urodzenia przez całe noce, ja nie mam raczej problemu z ogarnięciem więc mogę mieć i 5 :D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem też zdania że lepiej zostać tutaj bo ze swego doświadczenie wiem co to było z Facebooka i forum hehe :) i popieram docelu zdjęcia dodać można tutaj :)

Adonis_26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    A co do porodów wspominam je świetnie, dzieci spały od urodzenia przez całe noce, ja nie mam raczej problemu z ogarnięciem więc mogę mieć i 5 :D
    Porody miałam różne ale również wspominam je dobrze. Dla mnie były cudowne takie jakie były ;)
    A dlaczego musisz zmienić samochód? Ja muszę faktycznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie zmieniać nie musimy hehe
    tak się rozpisalam a tu tylko tyle dodało?? Szok ale trudno się mówi :) mój dopiero zdał na prawo jazdy i kupiliśmy auto żeby się nauczył ale jest na 5 osób więc spokojnie :) mam też pieska szczeniaka ma 6msc niby z dziewczynami ok bawi się opiekuje się nimi tuli się ale boje się czy nowy członek rodziny nie byłby dla niego konkurencja :(
    Co do pracy chce pracować jak najdłużej dosyć się nasiedzialam w domu a złej pracy nie mam natomiast nerwy i stres to podstawa u nas :( ale wolę być pomiędzy ludźmi niż w domu baki zbijać i zabijać nudę ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:57

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Porody miałam różne ale również wspominam je dobrze. Dla mnie były cudowne takie jakie były ;)
    A dlaczego musisz zmienić samochód? Ja muszę faktycznie :)

Bo mamy za mało miejsca na 3ci fotelik. Corki i syna zajmują całe siedzenie, maluch bedzie mieć z bazą bo wszystkie w isofixie-bardzo zwracam uwagę na jakość fotelików i ich bezpieczeństwo. Jeżdżę w wiekszosci sama lub z mężem. Oglądamy samochody od dłuższego czasu, ale zaden się nam nie podoba.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też czeka zmiana. Mój sprzedajemy, ja przejmuje małża a kupujemy duże autko. Tylko jeszcze nie wiemy czy 5 czy 7 osobowe. Mamy już wybrane 2 typy. Parę Msc mamy :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ciąża jest młodsza niż wychodzi z om. Około 6t1d ale ja się tego spodziewałam bo cykle miałam 30-34dni. Termin na 15.04. Serduszko ciuchutko bije bo to początek, ale jest! Serce mi prawie wyskoczyło jak weszłam. Normalnie... w życiu się tak nie denerwowałam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:01

Mama360, B_002, estrella, Sansivieria, Nat90, siamyrka, Wojna, Aga2606 lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Oraz pati28m jak wasze odczucia co do trzeciej ciazy?? Ja mam trochę mętlik w głowie czy sobie poradzę chociaż dziewczynki będą miały 6 oraz 4 lata ale zawsze jest ten stres zawsze ta niepewność.ile macie lat?? Ja we wrześniu skończę 27 i to też takie przerażenie że jestem młodą i tu kolejny bobas w drodze. Oraz czy pamiętałaś wszystko chodzi o docelu jak się takie maleństwo urodzilo od podstaw od przewijania poprzez kąpiel i karmienie?? Ja to się boje ze zapomnę wszystkiego :(
    Ja mam 35 lat. Moje dziewczyny 11 i 10. Tego się nie zapomina.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Nas też czeka zmiana. Mój sprzedajemy, ja przejmuje małża a kupujemy duże autko. Tylko jeszcze nie wiemy czy 5 czy 7 osobowe. Mamy już wybrane 2 typy. Parę Msc mamy :)

Patrzyłam na 5 i 7 ale to głównie cmax, Alhambra lub citroen. Zadnej z tych firm nie chcemy. Prius wchodzi w grę lub lexus rx450

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez musimy zmienic auto bo chocbysmy jak chcieli to 4 fotelików w 5 osobowy samochód nie upchniemy. I labradora ;)

Nat90 lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ