X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pasuje - zostaje tu.

Natalia-tosia, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy mnie pocieszacie z tymi rozstepami. Wiem że może to nic nie dać, ale smarować i tak się bede

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale Wy mnie pocieszacie z tymi rozstepami. Wiem że może to nic nie dać, ale smarować i tak się bede
    Smaruj Smaruj :) na pewno nie zaszkodzi a będziesz miała spokojna głowę, że zrobiłaś wszystko co mogłaś. Spójrz na mamę albo siostrę jak masz. Jeśli one nie mają rozstępów, ty pewnie też nie będziesz mieć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też zamierzam na dniach wybrać się na zakupy i kupić coś do smarowania, także jak coś to będziemy obie się smarować i żyć w przekonaniu że dzieki temu bedziemy nadal piękne :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Nat90 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja nie wiem czy się tam odnajdę... Tyle postów, każdy ma komentarze... Nie pokojarze kto jest kto i kto co gdzie pisał. Chyba aż za dużo tam kobiet. Spróbuję się odnaleźć ale na pewno nie zamienilabym tego forum na fb ;l

ja też! tyle dziewczyn i tyyyle postów! poza tym ja jestem mało komórkowa, nie lubię jak ciągle coś mi brzęczy czy się wyświetla, należę tylko do jednej grupy - do bloku w którym mieszkam :P lubię sobie wrócić do domu, włąćzyć laptopa, herbatka i wtedy poczytać forum czy inne rzeczy ;p

DoCelu 3, Natalia-tosia, Adonis_26 lubią tę wiadomość

34bwvkcbc86rh45f.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90 wrote:
    ja też! tyle dziewczyn i tyyyle postów! poza tym ja jestem mało komórkowa, nie lubię jak ciągle coś mi brzęczy czy się wyświetla, należę tylko do jednej grupy - do bloku w którym mieszkam :P lubię sobie wrócić do domu, włąćzyć laptopa, herbatka i wtedy poczytać forum czy inne rzeczy ;p

O to to!:D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja też zamierzam na dniach wybrać się na zakupy i kupić coś do smarowania, także jak coś to będziemy obie się smarować i żyć w przekonaniu że dzieki temu bedziemy nadal piękne :)

I tak będziecie piękne!
    Z rozstępami czy bez. Warto próbować, poza tym skóra bedzie sie naciagac i bardziej potrzebuje nawilzenia :)

Mycha to nie było złośliwie! Z doswiadczenia tylko. Bylam mega wkur... bo uzywalam pierdyliarda kosmetyków i nic to nie dało. Teraz używam palmersa (masło shea) i mocno nawilża skórę a ja jestem mocno wysuszona zawsze :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko komórki używam :P tam i tak połowa wyleci bo udzielają się jedne i te same osoby

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    I tak będziecie piękne!
    Z rozstępami czy bez. Warto próbować, poza tym skóra bedzie sie naciagac i bardziej potrzebuje nawilzenia :)

Mycha to nie było złośliwie! Z doswiadczenia tylko. Bylam mega wkur... bo uzywalam pierdyliarda kosmetyków i nic to nie dało. Teraz używam palmersa (masło shea) i mocno nawilża skórę a ja jestem mocno wysuszona zawsze :)
    Wiem, wiem :) też właśnie kupiłam z palmers bo gdzieś dziewczyny zachwaly :)
    Mama niby pisze ze nie miała rozstępów wiec może akurat to mnie ominie

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha na 90% tak. Ominie cię to. Może coś tam się naciągnie, wiadomo że brzuch się naprawdę napina. Ja miałam zawsze ogromne brzuchy i od 6 miesiąca słyszałam pytania kiedy w końcu rodze i czy przestanę wreszcie rosnąć :D mam kilka ale naprawdę ledwo widoczne. Jak naciagne skórę to je widać dopiero.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to brzuszka się pozbyć nie mogę :( coś za coś. Zawsze wyglądam jak w ciąży :D takiej młodej ciąży ale jednak odstaje ten brzuszek.

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciazy sprawdzil sie BioOil - zero rozstepow na brzuchu a mam sklonnosci. Jako nastolatka przytylam 5kg w miesiac i do dzis mam na posladkach rozstepy. A jeszcze troche Mustela smarowalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja z wątku będę raczej majowego ale mam takie malutkie pytanie czy znajdzie się tu mamusia która bedzie miała 3ciego dzidziusia?? Jeśli tak to chciałabym się dowiedzieć kilka informacji :) prawdopodobnie czeka mnie to ale testować będę 3 września

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też na razie nie przenoszę się na inne forum. Może w dalszym etapie ciąży gdy już nie będę się z nią ukrywać, a dopóki niewiele osób wie tutaj czuję się bezpieczniej i bardziej anonimowo :)
    Na fb jest właśnie ta wada że wszyscy wszystko widzą.
    Ale na FB mamy grupę która jest tajna i jej nik nie widzi.

Wojna lubi tę wiadomość

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim po wizytach !!!

Co do forum ja zostaje tutaj a fb nawet nie mam. Tu forum jest czytelne dla mnie wystarczy, chociaż i tak uważam ze to przez to forum tak bardzo sie stresuje ciąża. Porównuje sie do waszych ciąż itp

B_002, Adonis_26, Mama360, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Gratulacje wszystkim po wizytach !!!

Co do forum ja zostaje tutaj a fb nawet nie mam. Tu forum jest czytelne dla mnie wystarczy, chociaż i tak uważam ze to przez to forum tak bardzo sie stresuje ciąża. Porównuje sie do waszych ciąż itp
    Jak nie będziesz porównywać z nami to i tak prędzej czy później zaczniesz podczytywac inne fora albo przeszukiwać internet ;) tak to już jest. Lepiej z nami ;) będziesz znała nasze ciąże od początku. A dla mnie akutar to fajne czytać jak jest u innych. Czasami tak jak u mnie, czasami zupełnie inaczej. Ale każda ma swoją ciążę przecież i swoją interesuje się najbardziej :D

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie ☺ ja bede rodzic w kwietniu 2019, więc wątek jak najbardziej dla mnie. Zawsze razem bedzie nam łatwiej, tym bardziej, ze to moja pierwsza ciąża

Natalia-tosia, DoCelu 3, estrella lubią tę wiadomość

202312226851.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Hey ja z wątku będę raczej majowego ale mam takie malutkie pytanie czy znajdzie się tu mamusia która bedzie miała 3ciego dzidziusia?? Jeśli tak to chciałabym się dowiedzieć kilka informacji :) prawdopodobnie czeka mnie to ale testować będę 3 września

Ja będzie mieć trzeciego malucha

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mama dwójki :)
    Ja będę mieć czwartego, więc może też jakoś pomogę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Witam wszystkie ☺ ja bede rodzic w kwietniu 2019, więc wątek jak najbardziej dla mnie. Zawsze razem bedzie nam łatwiej, tym bardziej, ze to moja pierwsza ciąża
    Witaj :D

Mała8 lubi tę wiadomość

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ