X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Ja tylko komórki używam :P tam i tak połowa wyleci bo udzielają się jedne i te same osoby
    Na FB mamy tajna grupę i są tam dziewczyny z tego forum jest nas 9.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, pani doktor prosiła żebym przyszła jak zrobię te podstawowe badania.
    Myślałam że tylko mi wpisze wyniki do karty ciąży ale od razu chciała jeszcze raz zrobić USG. Maleństwo rośnie, serduszko pięknie bije :) Także miałam dziś dodatkową atrakcję że sobie pooglądałam :)
    Następne USG mam za 4 tygodnie.

A co to forum to mi się to podoba, ja bym się nie przenosiła, ale pewnie zrobię tak jak większość. Inne forum mi odpowiada, niekoniecznie na fb.

Nat90, Adonis_26, estrella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na pewno zostanę tutaj bo to mi wystarcza. Chyba jestem niedzisiejsza i fb czy szeroko rozumiane internety są mi obce. Będę się cieszyć jeśli choć kilka z Was tu zostanie:-)

Natalia-tosia, Martusiazabka, estrella lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Na FB mamy tajna grupę i są tam dziewczyny z tego forum jest nas 9.
    9 jeszcze bym zniosla :)
    B_002 - super, że mogłaś znów popatrzeć na maleństwo :) co za niespodzianka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja też na pewno zostanę tutaj bo to mi wystarcza. Chyba jestem niedzisiejsza i fb czy szeroko rozumiane internety są mi obce. Będę się cieszyć jeśli choć kilka z Was tu zostanie:-)
    Ja się nigdzie nie wybieram :D jestem na jeszcze jednym forum odrębnym, ale stąd też nie znikne. Nie pozbędziecie się mnie :D będę wam tu nudzić jeszcze z rok :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Witaj mama dwójki :)
    Ja będę mieć czwartego, więc może też jakoś pomogę :)
    Oraz pati28m jak wasze odczucia co do trzeciej ciazy?? Ja mam trochę mętlik w głowie czy sobie poradzę chociaż dziewczynki będą miały 6 oraz 4 lata ale zawsze jest ten stres zawsze ta niepewność.ile macie lat?? Ja we wrześniu skończę 27 i to też takie przerażenie że jestem młodą i tu kolejny bobas w drodze. Oraz czy pamiętałaś wszystko chodzi o docelu jak się takie maleństwo urodzilo od podstaw od przewijania poprzez kąpiel i karmienie?? Ja to się boje ze zapomnę wszystkiego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwójki - nie martw się. Dzieci masz Ju duże, jeszcze ci pomogą. Zobaczysz. A jeśli chodzi o przewijanie i kąpiel to już z automatu się dzieje :) pierwszego dziecka się bałam można powiedzieć. Drugie jakoś tak lepiej. Ale trzecie to już rach-ciach i przebrane i umyte :)
    Z każdym dzieckiem jest prościej mi się wydaje. Tego się nie zapomina. Mój trzeci maluch był bardzo, ale to bardzo absorbujacy. Tzw high need baby. Ale daliśmy radę więc i ty dasz.

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę pod gabinetem. I jestem zdygana. Wchodzę jako kolejna i chwała Bogu nikogo po mnie nie ma bo wolałabym by póki co nikt nie wiedział :D a w poprzednich ciążach non stop przewijali się znajomi i nie dało się nie powiedzieć rodzinie później bo dotarłoby to do nich od obcych.
    Ale pieprze glupoty z nerwów :D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie też poszło z automatu (a byłam po nagłym cc). To się dzieje samo. Będzie dobrze. A lat miałam wtedy 32. Ale to lepiej ze jesteś młoda :) zdążysz jeszcze odchowac i pozyc :D nie martw się. Dobra organizacja, jakiś rytuał i ogarniesz wszystko.

Mama dwojki lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis spokojnie, spróbuj głęboko oddychać. Będzie dobrze :) Trzymam kciuki!

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Siedzę pod gabinetem. I jestem zdygana. Wchodzę jako kolejna i chwała Bogu nikogo po mnie nie ma bo wolałabym by póki co nikt nie wiedział :D a w poprzednich ciążach non stop przewijali się znajomi i nie dało się nie powiedzieć rodzinie później bo dotarłoby to do nich od obcych.
    Ale pieprze glupoty z nerwów :D
    Wszystko będzie dobrze :) daj zaraz znać jak wyjdziesz :D

Adonis_26 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo 27 i 3 dziecko. Fajnie. Ja po 27 dopiero o pierwsze się doprosilam :) A gdzie tam kolejne :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Mama dwójki - nie martw się. Dzieci masz Ju duże, jeszcze ci pomogą. Zobaczysz. A jeśli chodzi o przewijanie i kąpiel to już z automatu się dzieje :) pierwszego dziecka się bałam można powiedzieć. Drugie jakoś tak lepiej. Ale trzecie to już rach-ciach i przebrane i umyte :)
    Z każdym dzieckiem jest prościej mi się wydaje. Tego się nie zapomina. Mój trzeci maluch był bardzo, ale to bardzo absorbujacy. Tzw high need baby. Ale daliśmy radę więc i ty dasz.
    Druga córka była dzieckiem spokojnym od 3 dnia życia spala całe noce o żabkach nie wiedziałam nic a nic zresztą do dziś jest wyciszona i grzeczna natomiast starsza nadrabia za dwie ma swoje fochy pyskuje od kadry była w prywatnym przedszkolu dużo krzyczy wymusza natomiast co do siostry kochają się nad życie uwielbiają razem się bawić oglądać bajki tęsknią za sobą bardzo :) ale no strach jest zawsze mimo tego iz przypomina mi się mój pierwszy poród hehe

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Oraz pati28m jak wasze odczucia co do trzeciej ciazy?? Ja mam trochę mętlik w głowie czy sobie poradzę chociaż dziewczynki będą miały 6 oraz 4 lata ale zawsze jest ten stres zawsze ta niepewność.ile macie lat?? Ja we wrześniu skończę 27 i to też takie przerażenie że jestem młodą i tu kolejny bobas w drodze. Oraz czy pamiętałaś wszystko chodzi o docelu jak się takie maleństwo urodzilo od podstaw od przewijania poprzez kąpiel i karmienie?? Ja to się boje ze zapomnę wszystkiego :(

Mama dwójki jestem pewna że tego się nie zapomina, poza tym w grę wchodzi instynkt jaki my kobiety mamy.
    Ja będę miała dopiero pierwsze dziecko ale nie boję się opieki nad nim. Miałam kiedyś okazję przez kilka tygodni pomagać przy takim maleńkim dziecku, bo było w rodzinie. Już wtedy szybko doszłam do wprawy i myślę że każda kobieta dobrze wie jak się zajmować małym człowiekiem. Tym bardziej jak masz już dwoje dzieci to będzie jak z górki.
    Słyszałam od rodzin wielodzietnych że trzecie i każde kolejne dziecko to już się samo chowa przy rodzeństwie, rodzicom jest dużo łatwiej niż przy pierwszym :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiadomo hehe ale powiem ci strach pozostaje :)

• Peppa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki, ja mam w pazdzierbiku 26 lat i to bedzie moje 3cie dziecko. Corka ma obecnie 2,5 roku a syn 1r 2m ;) ale ja z kolei jestem przekonana ze dam rade ze wszystkim. Tak jestem nastawiona :)

Mama dwojki lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Facebooka to ja mam doświadczenie z pola właśnie że dziewczyny z belly uciekały na FB na początku fajnie fajnie a potem podział jak już coś nie pasowały to wysłuchały tam tym co na belly zostały namieszały przekrecily i co jedna wielka kłótnia wyszła i się grupy rozpadły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Mama dwojki, ja mam w pazdzierbiku 26 lat i to bedzie moje 3cie dziecko. Corka ma obecnie 2,5 roku a syn 1r 2m ;) ale ja z kolei jestem przekonana ze dam rade ze wszystkim. Tak jestem nastawiona :)
    Bardzo się cieszę że jesteś pozytywnie nastawiona :) natomiast ja jestem typem osoby która zawsze panikuję bo i tak było z pola że panikowalam że nie dam sobie rady bo niespełna 2 letnia córka obok i wgl a w praniu wyszło tak że nie dość że wszystko mogłam zrobić bo polcia to anioł to jeszcze śmiałam się z mojej paniki ale teraz to mam tak wow 3cie dziecko bd trudniej będzie trzeba mieć naprawdę oczy dookoła głowy itp a najbardziej bboje się tego że będę miała mdłości 1 ciąża do 14tc druga do 25tc a teraz będą do końca to jeszcze 29.09 byłby to 8tc mam ślub a tu taka plama z mdłościami zamiast radości byłabym nie do życia :(

• Peppa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy do 20 tc wymiotowalam godzinami, teraz nic :) nigdy nie wiadomo

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Gratulacje wszystkim po wizytach !!!

Co do forum ja zostaje tutaj a fb nawet nie mam. Tu forum jest czytelne dla mnie wystarczy, chociaż i tak uważam ze to przez to forum tak bardzo sie stresuje ciąża. Porównuje sie do waszych ciąż itp
    Dokładnie mam to samo dlatego mniej się udzielam i będzie tak do przyszłego tyg do wizyty. Potem już ze mnie zejdzie i mam. Nadzieję że będe udzielała się normalnie. Boję się pisać Jeszcze dużo jak nawet nie wiem czy tam na pewno jest ludzik :/

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ