X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ciąża jest młodsza niż wychodzi z om. Około 6t1d ale ja się tego spodziewałam bo cykle miałam 30-34dni. Termin na 15.04. Serduszko ciuchutko bije bo to początek, ale jest! Serce mi prawie wyskoczyło jak weszłam. Normalnie... w życiu się tak nie denerwowałam!
    Super. Mega gratulacje :) bardzo się cieszę

Adonis_26 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt. Z fotelikami zaś problem... U nas starsza już siedziała bez więc jakoś się wcisnęło trójkę. Teraz w grę wchodzi tylko 7-dmio osobowy. Mężowi podoba się Opel zafira... Mi jest wszystko jedno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis, gratuluję i zazdroszczę :)
    Peppa, a po co ci 4 foteliki? :D przecież będziesz miała trójkę... :)

• Peppa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docelu ale P ma córke ;) wiec bedziemy co jakis czas jezdzic z 4 dzieci. :)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Docelu ale P ma córke ;) wiec bedziemy co jakis czas jezdzic z 4 dzieci. :)
    A chyba że tak. Chyba nie wspominałaś wcześniej że on też ma córkę :) albo mi umknęło. Teraz wszystko jasne :D

• Peppa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docelu wspominałam :) ale moze gdzies ci umknelo faktycznie :)
    My patrzylismy na peugeota 307 sw

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie. Tak jak sie spodziewalam zarodka jeszcze nie ma ale jest pecherzyk ok 0.5mm prawidłowo umiejscowiony. Oczywiscie za szybko poszlam ale mowi ze nie jestem jedyna że wszystkie kobiety to robią każdej ciężko poczekać. Powiedzialam o bólach i mowil ze to moze byc ten naturalny bol jaki sie pojawia na poczatku ciąży w zwiazku ze zmianami jakie zachodza ale mowi do mnie z zapytaniem ze ciaza ma byc dmuchana chuchana? Ja mówię ze oczywiscie to odparl ze az mi sie oczy swieca taka jestem narwana :p dal mi luteinę dopochwowo w razie czego na te bole i gdyby pojawiły sie plamienia od razu na oddzial ale mam byc dobrej mysli nie przewiduje takich rzeczy i ze ciaza bedzie rozwijać sie prawidłowo. Zwolnienie do 20 wrzesnia

Nat90, siamyrka, DorotaAnna, Mała8 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis super! Ale super już widzieć serduszko :)

Daffi też dobrze jak na ten moment :) kobieta w ciąży = nawiedzony :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:43

Daffi, Mała8 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam z wizyty maluszek ma już prawie 2 cm, serduszko bije jak dzwon :) Termin porodu co prawda wyszedł na 29 marca ale i tak zostaję z wami, bo znając życie to będzie kwiecień. Według USG tydzień idealnie zgadza się z terminem miesiączki 8t4d. Jupiii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:49

Natalia-tosia, estrella, Sansivieria, Nat90, Emma1985, Wojna, Daffi, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Właśnie wyszłam z wizyty maluszek ma już prawie 2 cm, serduszko bije jak dzwon :) Termin porodu co prawda wyszedł na 29 marca ale i tak zostaję z wami, bo znając życie to będzie kwiecień. Według USG tydzień idealnie zgadza się z terminem miesiączki 8t4d. Jupiii :)
    Gratulacje!! :)

f1d9680377.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Patrzyłam na 5 i 7 ale to głównie cmax, Alhambra lub citroen. Zadnej z tych firm nie chcemy. Prius wchodzi w grę lub lexus rx450
    Może zerknij na Mazde 5, my mamy od roku i jesteśmy bardzo zadowoleni.

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki bety, przyrost prawidłowy, uff :)
    Ale progesteron spadł :/ z 48 na 32 a to już trochę gorzej. Ale taka wartość jeszcze chyba nie wymaga suplementowania?

siamyrka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich dziewczyn, które już slyszaly serduszka - zazdroszczę :)

Ja wczoraj byłam na becie, jutro idę odebrać wyniki i powtórzyć badanie, a wizyta dopiero 7 września więc cała wieczność...

Ogólnie zamiast fb wolę to lub inne forum, fb nie jest zbyt wygodnym narzędziem i łatwo się tam pogubić w komentarzach :)

Ależ jestem dziś zmęczona. Zresztą ostatnio cały czas padam na twarz, a popołudniami męczą mnie lekkie mdłości... Dziś w pracy zrobilo mi się słabo więc coś czuję że długo tej ciąży nie ukryje. Chociaż ja to się boję zbyt wczesnie wszystkim mówić, żeby nie zapeszyc...

• Peppa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron jest wydzielany rzutami. Dlatego takie badanie jest prawde mowiac srednio wiarygodne. Ale w normie jest :)
    Ja 2 tyg temu mialam progesteron 25 i juz nie badalam :)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się termin porodu przesunął o 1 dzień po tym poprzednim USG i tak już mam wpisane w karcie od dzisiaj.
    Także Lili możesz mi zmienić na 3.04.2019 :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dostałam wyniki bety, przyrost prawidłowy, uff :)
    Ale progesteron spadł :/ z 48 na 32 a to już trochę gorzej. Ale taka wartość jeszcze chyba nie wymaga suplementowania?

to bardzo dobra wartość, ta niższa również, ja też raz przy becie 96 miałam 39proga, później przy becie 1820 miałam 33

Prog jest produkowany falami i nigdy nie wiadomo na jaki moment sie trafi, ale Twoje wartości są baaaardzo ładne

34bwvkcbc86rh45f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny pozytywnych wiadomosci z wizyty :) ja dzisiaj cały dzień na łóżku spędziłam tak źle się czuję. Okropnie mi słabo cały dzien i co chwile mdłosci mi dokuczaja. Nawet zastanawiam się czy to może nie jest zatrucie a nie objawy ciazy...

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy też macie takie zmienne odczucia? Np. Szalejecie ze szczęścia, że się udało a po kilku godzinach zaczynacie się martwić jak to będzie?

Mała8 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych serduszek i pięknych przyrostów bet!!

Ja wróciłam z pracy i jestem bardzo wyrzmieta! Połączenie mdłości z wzdęciami to jakis dramat. Poza tym chce mi sie okropnie spać ale szkoda mi popołudnia moja psina potrzebuje miłości nie mogę jej tak odtracic. W ogóle bym sobie popłakała czy ja jestem jakas nie normalna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dziewczyny czy też macie takie zmienne odczucia? Np. Szalejecie ze szczęścia, że się udało a po kilku godzinach zaczynacie się martwić jak to będzie?
    Tak!!!! Najgorsze mam wieczory

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ