X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Bo mamy za mało miejsca na 3ci fotelik. Corki i syna zajmują całe siedzenie, maluch bedzie mieć z bazą bo wszystkie w isofixie-bardzo zwracam uwagę na jakość fotelików i ich bezpieczeństwo. Jeżdżę w wiekszosci sama lub z mężem. Oglądamy samochody od dłuższego czasu, ale zaden się nam nie podoba.

Polecam ford s-max albo VW Touran (mamy VW) 7-osobowe. Wygodne i bezpieczne samochody rodzinne

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni tydzień piersi znowu mnie bolały i to dość mocno dzisiaj juz nie bolą. Ciekawe czy bede miała tak cały czas ze raz bolą zaraz przestają

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt, serduszek i rosnących beta <3

Ja po pracy, po shoppingu.
    Trzeba posprzątać dom, bo wczoraj poszłam spać o godzinie 19-tej razem z moim Bubusiem hehe.
    Muszę zrobić wszystkie badania, bo w przyszłym tygodniu wizyta. A jakoś czasu nie ma na laboratorium ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ostatni tydzień piersi znowu mnie bolały i to dość mocno dzisiaj juz nie bolą. Ciekawe czy bede miała tak cały czas ze raz bolą zaraz przestają

Ja tak też mam, w poprzedniej ciąży raz bolały, raz nie. I tak było ze wszystkimi objawami

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Polecam ford s-max albo VW Touran (mamy VW) 7-osobowe. Wygodne i bezpieczne samochody rodzinne
    Oba odpadają :) poza wygodą muszą się nam podobać. No i jeden dodatkowy problem-mąż nie akceptuje samochodów, ktore nie są japońskie :D

siamyrka lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze takie tez jakieś wiotkie sie dzisiaj zrobiły jak bolały to jakieś pełniejsze sie wydawały ani mi sie juz zwidy robią.

• Peppa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis ja kiedys mialam kia sportage. Co prawda 5 osobowe auto ale bardzo duze i przestronne w srodku z tylu. Nie wiem jak obecna wersja po lifcie bo my mielismy z 2016

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj nie najlepiej sie czuje. Na twarzy na brodzie wyskoczylo mi pelno wagrow. Jeszcze cos mnie zeladek rozbolal i troche posiedzialam w wc... Ale ogolnie to mam bardziej zatrzymanie wiec sie ciesze.
    I to odbijanie wszystkim co zjadlam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie , a jak jest z leżeniem czy spaniem na brzuchu? Bo ja np uwielbiam i spi i leżę na brzuchu wiem ze jak juz brzuszek bedzie to nie bede ale dopóki go nie ma a przynajmniej ciążowego ;P to chyba mozna co?

• Peppa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie jak mi wygodnie ale na brzuchu powoli robi sie niewygodnie ;)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopoki mi brzuch nie przeszkdzal to spalam na brzuchu w pierszej ciazy ;)
    Teraz tez spie. W nocy sie i tak sama odwracam bez namyslu :) nie da sie tego kontrolowac

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale ze takie tez jakieś wiotkie sie dzisiaj zrobiły jak bolały to jakieś pełniejsze sie wydawały ani mi sie juz zwidy robią.

Też mam takie. Raz tak raz inaczej.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie , a jak jest z leżeniem czy spaniem na brzuchu? Bo ja np uwielbiam i spi i leżę na brzuchu wiem ze jak juz brzuszek bedzie to nie bede ale dopóki go nie ma a przynajmniej ciążowego ;P to chyba mozna co?

Ja śpię na brzuchu. Co prawda czuje już lekki dyskomfort. W pierwszej ciąży spalam tak do 4/5 m-cu.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Też mam takie. Raz tak raz inaczej.
    Dziękuje kochana. To mnie uspokaja

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dziewczyny czy też macie takie zmienne odczucia? Np. Szalejecie ze szczęścia, że się udało a po kilku godzinach zaczynacie się martwić jak to będzie?
    Oj tak... Chwilę się cieszę, a zaraz myślę, że chyba zwariowałam. Jak ja ogarnę czwórkę dzieci i kota? :/ ale potem znowu się papka śmieje i głaszcze brzuszek, że to taki cud, takie maleństwo bezbronne i takie kochane... I tak cały czas. Euforia i strach..

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze nie mam takich hustawek. Ani tej euforii ani strachu. Cieszę się ale z taką domieszką ostrożności. Więc bardziej letnie uczucia :)
    Wzięłam się za kompletowania albumu, bo teraz jak wszystko pyknie to będzie jeszcze więcej zdjęć :) trzeba być przygotowanym :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wahania to pewnie hormony.... Przecież ja wiem, że sobie poradzę. Uwielbiam być mamą :) gdyby nie to, nie miałabym czwórki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropne wahania. Powiem wam tak jakbyście sie mnie zapytały rok temu czy chce mieć dzieci odpowiedziałbym : raczej nie teraz moze po 30stce jak bedą to dobrze jak nie to tez Ok. We wrześniu jakoś przełącznik we mnie pstryk i zaczęła we mnie rosnąć taka potrzeba pod koniec stycznie 2018 powiedziałam mężowi przegadaliśmy to i od lutego zaczęliśmy starania. Wszystkie badania itp. Byłam pewna ze nie bede miała żadnych wątpliwości ale nieraz wieczorem mam takie mysli i potem mam wyrzuty sumienia. Wiecie typu czy to ten moment czy bede szczęśliwa ze moje życie sie zmieni ze „stracę” życie ze juz teraz wszytsko bedzie pod dziecko a przecież jesteśmy w Krakowie sami gdzie jakieś randki. A potem mysli ze damy radę ze takie maleństwo wniesie do naszego życia cos nowego nieprzewidywalnego dużo nowych pokładów innej miłości

Natalia-tosia, kamylalyt lubią tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też się lapalam na tym zeczy ja na pewno tego chciałam.. Teraz??.. Hormony..
    Mam zgagi duże. Zamieniły się z mdłościami
    A z piersiami też mam tak że raz bardziej raz mniej. :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem póki co nie mam huśtawek:D ogolnie kazdego dnia chodzę wkur... :D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ