X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj pierwszy raz odczulam co to są mdłości w ciąży. Ale głodna byłam, to pewnie dlatego. A najgorsze ze na nic ochoty nie mam, wręcz mnie odrzuca. I miałam dylemat czy zjeść coś fuj czy męczyć się z głodem i mdłościami.
    Ale przypomniałam sobie o pysznej kiełbasę, mniam. Temu nigdy nie odmowie :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja to zawsze musze sobie cos wynaleźć. Apllikowalam sobie teraz luteinę i szyjkę mam bardzo nisko i wydaje sie byc otwarta ( chociaż ostatnio tez myślałam ze jest otwarta a byłam u mojej gin i powiedziała ze wszytsko jest w porzadku ze zamknięta) No i juz przy aplikacji luteiny tez kiedyś miałam nisko potem znowu wysoko. Ale jednak juz sobie wkręcam stresa

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie grzeb tam!! Nie wolno! Tym sobie możesz narobić! :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Nie grzeb tam!! Nie wolno! Tym sobie możesz narobić! :)
    Też tak czytałam. Przestałam jak tylko rest był pozytywny. Jakoś mam opór, żeby tam pomacać. Zresztą nie czuję potrzeby w ogóle :) ale Karmelllka wyczuł przy okazji aplikowania luteiny. Nie grzebie chyba tam specjalnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie grzebe tam ze specjalnie! Ale musze wkładać luteinę i jak włożyłam palec to ja poczułam tutaj nisko bardzo a nieraz w ogóle jest schowana ze nie czuje jej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra! Pooglądałam zdjęcia w necie i chyba ja nie wiem co to otwarta i zamknięta wiec cofam to otwarcie No ale jest nisko. Tylko czytałam ze ona tak moze jeszcze wędrować. W sumie juz ja miałam na dole a potem znowu była na gorE. Dobra!!! Kaśka ogarnij sie bo z takim podejściem to za daleko nie zajdziesz !!!!! Wymyślam .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka :) Szyjka wędruje w ciągu dnia. Z rana u mnie raz byla nisko. Bardzo. A po 4 godzinach poszłam sprawdzić i już nie dosięgałam. A badałam się podczas cyklu, ja mam taką metodę samoobserwacji. Ale teraz po teście już nic nie sprawdzam bo nie ma po co :)

A macie jakies smaki?
    Ja właśnie wsunęłam frytki z przyprawą :) tak mnie tknęło pare dni temu a dziś w sklepie to nie mogłam sie oprzec i kupiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych smaków. Jem to co zwykle, tylko mniej. Zjem trochę i czuję się pełna. Wcześniej potrafiłam dużo wszamać na raz jak coś lubiłam ;)

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malutko jem na nic nie mam ochoty :(

Martusiazabka lubi tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję was od pozytywnego testu, postanowiłam się przywitać dopóki nie zniknęłyście na zamknięte fora. Z kalkulatorów ciążowych wychodzi mi termin 20.04.2019 - czyli Wielkanoc na porodówce, byłam dziś na USG ale pomimo 5w2d na razie nie było widać zarodka - bardzo prawdopodobne że owulacja była póżniej, bo w lipcu wypadło nam dużo stresów i niespodziewana podróż.
    Mam już 3 letnią córkę, czuję że ta ciąża jest całkiem inna - w tamtej nie miałam prawie żadnych objawów poza rosnącym brzuchem, nie wzięłam ani jednej tabletki. W tej od trzech dni męczą mnie okropne nudności, kręci mi się w głowie, nie do życia jestem..

siamyrka, Natalia-tosia, estrella lubią tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj barbilla, dobrze że się odezwałaś. My to raczej z tąd nie znikniemy.
    A to prawda, że każda ciąża inna :) ja mam termin 18 niby. Też być może spędzę święta na porodówce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:40

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja właśnie dzisiaj pierwszy raz odczulam co to są mdłości w ciąży. Ale głodna byłam, to pewnie dlatego. A najgorsze ze na nic ochoty nie mam, wręcz mnie odrzuca. I miałam dylemat czy zjeść coś fuj czy męczyć się z głodem i mdłościami.
    Ale przypomniałam sobie o pysznej kiełbasę, mniam. Temu nigdy nie odmowie :D

Ja też dzisiaj się zastanawiałam czy wytrzymać głód jeszcze jakiś czas czy zmusić się do jedzenia. Na jedzenie nie mogłam patrzeć bo mnie mdliło. W końcu wsunęłam banana i małe jabłko. A wieczorem mąż zrobił domową pizzę i zjadłam ze smakiem, chociaż mniej kawałków niż zwykle.
    W ciągu dnia mam problem z jedzeniem bo ciągle czuję się głodna a jednocześnie na nic nie mam ochoty, wszystko muszę jeść na siłę. Może za kilka tygodni przejdzie bo jak narazie to najbardziej uciążliwy objaw.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Dzisiaj jestem po wizycie u lekarza, która potwierdziła ciążę :)
    4 tyg + 4 dni, termin 26.04.2019 r.

Rozumiem, że można dołączyć? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:52

siamyrka, Natalia-tosia, estrella, Mała8 lubią tę wiadomość

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Cześć dziewczyny !
    Dzisiaj jestem po wizycie u lekarza, która potwierdziła ciążę :)
    4 tyg + 4 dni, termin 26.04.2019 r.

Rozumiem, że można dołączyć? :)
    Oczywiście :D gratuluję i zapraszam do nas. Która to twoja ciąża?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:53

Martita25 lubi tę wiadomość

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki ! :)

Ciąża druga, mam już jedną córcię - 6 latkę :)
    Ale o drugą dzidzię staraliśmy się już od dawna i jakoś nie mogę uwierzyć, że w końcu się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:59

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Super, dzięki ! :)

Ciąża druga, mam już jedną córcię - 6 latkę :)
    Ale o drugą dzidzię staraliśmy się już od dawna i jakoś nie mogę uwierzyć, że w końcu się udało :)
    Super że się udało. My o tą ciążę teraz staraliśmy się 17 cykli. Ważne, że się udało :)

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie długo, my zaczęliśmy już dwa lata temu ale cały czas coś stało na przeszkodzie i musieliśmy odkładać to w czasie, stąd też ciężko mi dokładnie zliczyć liczbę cykli ale też trochę ich było. Ale tak jak napisałaś - najważniejsze, że się udało :)

Pewnie już o tym tu rozmawiałyście ale widzę, że jest aż 108 stron, więc prościej będzie mi się Was zapytać niż wszystko przeglądać, żeby znaleźć odpowiedź na moje pytanie.

Czy któraś z Was może miała badany progesteron w ciąży? I czy są tu dziewczyny przyjmujące luteinę?

Ja mam od wczoraj wieczorem bardzo silne bóle w podbrzuszu, przypominające te miesiączkowe ale co jakiś czas przechodzące w kłucia i lekarz od razu zlecił badanie PRG i wyszło mi 19,769 ng/ml co jak lekarz stwierdził na 5 tydzień ciąży zdecydowanie za mało i dostałam luteinę dopochwowo 2x dziennie po 2 tabletki. (1 tabletka = 100 mg)
    Martwię się, że coś może pójść przez to nie tak :(
    Jeśli któraś z Was miałą podobną sytuację, to będę bardzo wdzięczna jeśli ze mną tym podzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 00:34

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja nie mam żadnych smaków. Jem to co zwykle, tylko mniej. Zjem trochę i czuję się pełna. Wcześniej potrafiłam dużo wszamać na raz jak coś lubiłam ;)

Ja tak samo mam jak ty. Tylko mięso przestało mi smakować, mam pyszne kabanosy w lodówce i co leżą bo mi nie smakują.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuję was od pozytywnego testu, postanowiłam się przywitać dopóki nie zniknęłyście na zamknięte fora. Z kalkulatorów ciążowych wychodzi mi termin 20.04.2019 - czyli Wielkanoc na porodówce, byłam dziś na USG ale pomimo 5w2d na razie nie było widać zarodka - bardzo prawdopodobne że owulacja była póżniej, bo w lipcu wypadło nam dużo stresów i niespodziewana podróż.
    Mam już 3 letnią córkę, czuję że ta ciąża jest całkiem inna - w tamtej nie miałam prawie żadnych objawów poza rosnącym brzuchem, nie wzięłam ani jednej tabletki. W tej od trzech dni męczą mnie okropne nudności, kręci mi się w głowie, nie do życia jestem..

Witamy

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Ja już też się lapalam na tym zeczy ja na pewno tego chciałam.. Teraz??.. Hormony..
    Mam zgagi duże. Zamieniły się z mdłościami
    A z piersiami też mam tak że raz bardziej raz mniej. :)
    Ojej ja tez cierpie na zgagi. W pierwszej ciazy mialam je pod sam koniec dopiero a teraz co chwile... Dzis zasnelam ze zgaga i wstaje nadal ze zgaga...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ