X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj pierwszy raz odczulam co to są mdłości w ciąży. Ale głodna byłam, to pewnie dlatego. A najgorsze ze na nic ochoty nie mam, wręcz mnie odrzuca. I miałam dylemat czy zjeść coś fuj czy męczyć się z głodem i mdłościami.
    Ale przypomniałam sobie o pysznej kiełbasę, mniam. Temu nigdy nie odmowie :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja to zawsze musze sobie cos wynaleźć. Apllikowalam sobie teraz luteinę i szyjkę mam bardzo nisko i wydaje sie byc otwarta ( chociaż ostatnio tez myślałam ze jest otwarta a byłam u mojej gin i powiedziała ze wszytsko jest w porzadku ze zamknięta) No i juz przy aplikacji luteiny tez kiedyś miałam nisko potem znowu wysoko. Ale jednak juz sobie wkręcam stresa

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie grzeb tam!! Nie wolno! Tym sobie możesz narobić! :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Nie grzeb tam!! Nie wolno! Tym sobie możesz narobić! :)
    Też tak czytałam. Przestałam jak tylko rest był pozytywny. Jakoś mam opór, żeby tam pomacać. Zresztą nie czuję potrzeby w ogóle :) ale Karmelllka wyczuł przy okazji aplikowania luteiny. Nie grzebie chyba tam specjalnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie grzebe tam ze specjalnie! Ale musze wkładać luteinę i jak włożyłam palec to ja poczułam tutaj nisko bardzo a nieraz w ogóle jest schowana ze nie czuje jej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra! Pooglądałam zdjęcia w necie i chyba ja nie wiem co to otwarta i zamknięta wiec cofam to otwarcie No ale jest nisko. Tylko czytałam ze ona tak moze jeszcze wędrować. W sumie juz ja miałam na dole a potem znowu była na gorE. Dobra!!! Kaśka ogarnij sie bo z takim podejściem to za daleko nie zajdziesz !!!!! Wymyślam .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka :) Szyjka wędruje w ciągu dnia. Z rana u mnie raz byla nisko. Bardzo. A po 4 godzinach poszłam sprawdzić i już nie dosięgałam. A badałam się podczas cyklu, ja mam taką metodę samoobserwacji. Ale teraz po teście już nic nie sprawdzam bo nie ma po co :)

A macie jakies smaki?
    Ja właśnie wsunęłam frytki z przyprawą :) tak mnie tknęło pare dni temu a dziś w sklepie to nie mogłam sie oprzec i kupiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych smaków. Jem to co zwykle, tylko mniej. Zjem trochę i czuję się pełna. Wcześniej potrafiłam dużo wszamać na raz jak coś lubiłam ;)

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malutko jem na nic nie mam ochoty :(

Martusiazabka lubi tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję was od pozytywnego testu, postanowiłam się przywitać dopóki nie zniknęłyście na zamknięte fora. Z kalkulatorów ciążowych wychodzi mi termin 20.04.2019 - czyli Wielkanoc na porodówce, byłam dziś na USG ale pomimo 5w2d na razie nie było widać zarodka - bardzo prawdopodobne że owulacja była póżniej, bo w lipcu wypadło nam dużo stresów i niespodziewana podróż.
    Mam już 3 letnią córkę, czuję że ta ciąża jest całkiem inna - w tamtej nie miałam prawie żadnych objawów poza rosnącym brzuchem, nie wzięłam ani jednej tabletki. W tej od trzech dni męczą mnie okropne nudności, kręci mi się w głowie, nie do życia jestem..

siamyrka, Natalia-tosia, estrella lubią tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj barbilla, dobrze że się odezwałaś. My to raczej z tąd nie znikniemy.
    A to prawda, że każda ciąża inna :) ja mam termin 18 niby. Też być może spędzę święta na porodówce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:40

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja właśnie dzisiaj pierwszy raz odczulam co to są mdłości w ciąży. Ale głodna byłam, to pewnie dlatego. A najgorsze ze na nic ochoty nie mam, wręcz mnie odrzuca. I miałam dylemat czy zjeść coś fuj czy męczyć się z głodem i mdłościami.
    Ale przypomniałam sobie o pysznej kiełbasę, mniam. Temu nigdy nie odmowie :D

Ja też dzisiaj się zastanawiałam czy wytrzymać głód jeszcze jakiś czas czy zmusić się do jedzenia. Na jedzenie nie mogłam patrzeć bo mnie mdliło. W końcu wsunęłam banana i małe jabłko. A wieczorem mąż zrobił domową pizzę i zjadłam ze smakiem, chociaż mniej kawałków niż zwykle.
    W ciągu dnia mam problem z jedzeniem bo ciągle czuję się głodna a jednocześnie na nic nie mam ochoty, wszystko muszę jeść na siłę. Może za kilka tygodni przejdzie bo jak narazie to najbardziej uciążliwy objaw.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Dzisiaj jestem po wizycie u lekarza, która potwierdziła ciążę :)
    4 tyg + 4 dni, termin 26.04.2019 r.

Rozumiem, że można dołączyć? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:52

siamyrka, Natalia-tosia, estrella, Mała8 lubią tę wiadomość

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Cześć dziewczyny !
    Dzisiaj jestem po wizycie u lekarza, która potwierdziła ciążę :)
    4 tyg + 4 dni, termin 26.04.2019 r.

Rozumiem, że można dołączyć? :)
    Oczywiście :D gratuluję i zapraszam do nas. Która to twoja ciąża?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:53

Martita25 lubi tę wiadomość

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki ! :)

Ciąża druga, mam już jedną córcię - 6 latkę :)
    Ale o drugą dzidzię staraliśmy się już od dawna i jakoś nie mogę uwierzyć, że w końcu się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:59

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Super, dzięki ! :)

Ciąża druga, mam już jedną córcię - 6 latkę :)
    Ale o drugą dzidzię staraliśmy się już od dawna i jakoś nie mogę uwierzyć, że w końcu się udało :)
    Super że się udało. My o tą ciążę teraz staraliśmy się 17 cykli. Ważne, że się udało :)

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie długo, my zaczęliśmy już dwa lata temu ale cały czas coś stało na przeszkodzie i musieliśmy odkładać to w czasie, stąd też ciężko mi dokładnie zliczyć liczbę cykli ale też trochę ich było. Ale tak jak napisałaś - najważniejsze, że się udało :)

Pewnie już o tym tu rozmawiałyście ale widzę, że jest aż 108 stron, więc prościej będzie mi się Was zapytać niż wszystko przeglądać, żeby znaleźć odpowiedź na moje pytanie.

Czy któraś z Was może miała badany progesteron w ciąży? I czy są tu dziewczyny przyjmujące luteinę?

Ja mam od wczoraj wieczorem bardzo silne bóle w podbrzuszu, przypominające te miesiączkowe ale co jakiś czas przechodzące w kłucia i lekarz od razu zlecił badanie PRG i wyszło mi 19,769 ng/ml co jak lekarz stwierdził na 5 tydzień ciąży zdecydowanie za mało i dostałam luteinę dopochwowo 2x dziennie po 2 tabletki. (1 tabletka = 100 mg)
    Martwię się, że coś może pójść przez to nie tak :(
    Jeśli któraś z Was miałą podobną sytuację, to będę bardzo wdzięczna jeśli ze mną tym podzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 00:34

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja nie mam żadnych smaków. Jem to co zwykle, tylko mniej. Zjem trochę i czuję się pełna. Wcześniej potrafiłam dużo wszamać na raz jak coś lubiłam ;)

Ja tak samo mam jak ty. Tylko mięso przestało mi smakować, mam pyszne kabanosy w lodówce i co leżą bo mi nie smakują.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuję was od pozytywnego testu, postanowiłam się przywitać dopóki nie zniknęłyście na zamknięte fora. Z kalkulatorów ciążowych wychodzi mi termin 20.04.2019 - czyli Wielkanoc na porodówce, byłam dziś na USG ale pomimo 5w2d na razie nie było widać zarodka - bardzo prawdopodobne że owulacja była póżniej, bo w lipcu wypadło nam dużo stresów i niespodziewana podróż.
    Mam już 3 letnią córkę, czuję że ta ciąża jest całkiem inna - w tamtej nie miałam prawie żadnych objawów poza rosnącym brzuchem, nie wzięłam ani jednej tabletki. W tej od trzech dni męczą mnie okropne nudności, kręci mi się w głowie, nie do życia jestem..

Witamy

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Ja już też się lapalam na tym zeczy ja na pewno tego chciałam.. Teraz??.. Hormony..
    Mam zgagi duże. Zamieniły się z mdłościami
    A z piersiami też mam tak że raz bardziej raz mniej. :)
    Ojej ja tez cierpie na zgagi. W pierwszej ciazy mialam je pod sam koniec dopiero a teraz co chwile... Dzis zasnelam ze zgaga i wstaje nadal ze zgaga...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ