X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupię suszarkę viledy, tą taką rozsuwaną. Mam też taką wysoką, na której wiesza się pranie na trzech poziomach. Wydaje mi się, że do małych ubranek będzie Ok. Do dlugich rzeczy się nie nadaje.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zainteresowanych, to jest ta rozmowa z Zawitkowskim o spowijaniu (między innymi):

https://www.youtube.com/watch?v=e6arpy-n8sc

martusiawp lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam Viledy ponad rok ja mamy jest super, dokupimy druga na wiosnę. Ja mam ogródek i balkon mam gdzie rozstawić. A na prawdę super się sprawdza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja kupiłam skarbetki w h&m najmniejsze 6-8 rozciągają się ładnie a myślę nie będą wisieć na stopce

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula ja mam Viledy ponad rok ja mamy jest super, dokupimy druga na wiosnę. Ja mam ogródek i balkon mam gdzie rozstawić. A na prawdę super się sprawdza.
    Masz może tą rozsuwaną suszarkę?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma już druga suszarkę viledy w ciągu 3 lat i też się połamała. Dlatego szukam, bo do viledy nie mam zaufania. Ale skoro mówicie że jest ok, to może się faktycznie skusze

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Kurcze, tez zaczynam sie niepokoic.Juz 9.30 - zjadlam sniadanie, wypilam kawe i zjadlam batonika a moja corcia w ogole sie nie rusza. Czyżby tak dobrze jej sie spalo?

mój kopnął ze 2x dziś i spokój.. moze się przekręcił? hmmm też się troszkę niepokoję...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza suszarkę Viledy kupiłam na 3 roku studiów czyli 6 lat temu, jeździła z nami z mieszkania na mieszkanie co prawda była użytkowana tylko w domu, ja kupuję normalnie rozkładane za tą obecną co mam teraz daliśmy 149,90 zł. Kupiłam ją jak się wprowadziliśmy w lipcu 1,5 roku temu deszcz nie deszcz ona była na dworze nic jej nie jest. Tamta była już troszkę obdarta co prawda ale po prostu ją nam ukradli nie że wyrzuciliśmy. Znislam ja pod blok poszłam po pudełka jak zeszłam już nie było suszarki :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mój kopnął ze 2x dziś i spokój.. moze się przekręcił? hmmm też się troszkę niepokoję...
    Zjedz obfity posiłek najlepiej jakoś około jego standardowej pory aktywności połóż się na plecach wyciągnij nogi i relax. Licz ruchy przez godzinę. Tak mnie uczyli w szpitalu. Masz mieć 10 ruchow. Ja byłam w 24 tc jak powiedziałam że wcześnie to mi lekarz powiedizal, że on oceni. Jeśli się martwisz możesz podjechać na IP lub dać mu fory dzisiaj i zobaczyć jak z ruchami jutro.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmrllka szpital ma II stopień, tak dostałam już drugi zastrzyk na sterydy . Prawdopodobnie przyczyna jest ciężki 1 poród który miałam, przy przyjęciu stwierdzili ze szyjka jest beznadziejna tak wiec czekam do poniedziałku aż podejmą decyzje.

Wiewiórka a jak u ciebie się to skończyło , z tego co wiem jestes już w Donu ? Miałaś zakładany szew lub krążek ?

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakaś taką suszarkę kupioną w jakimś supermarkecie. Trzyma już 3 lata :)

India jak tam mała? Ruszyła się ? :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella, mnie wypisali i leżę w domu, tydzień temu szyja miała 25 mm (startowałam z 45 mm) i też mam rozwarcie wewnętrzne - ono jest paskudne. Bardzo dobrze, że Ci sterydy podali :)
    U mnie nie można założyć krążka ani szwu, bo mam częste twardnienia brzucha... Konsultowałam moją sytuację z kilkoma lekarzami (ale takimi z wysokiej półki) i wszyscy zgodnie powiedzieli, że nie można nic założyć na szyjkę przy takiej nadreaktywnej macicy, bo po założeniu mogłabym urodzić na drugi dzień.
    Jeśli Ty nie masz twardnień, stawiania macicy to jak najbardziej mogą Ci założyć, ale pessar, bo szew zakłada się bodajże do 25 tc.
    Nie łam się, ja mam rozwarcie od 20 tc i wciąż jestem w 2paku :)

Tak w ogóle to cały czas Was czytam, ale rzadko się odzywam, bo moja pozycja w jakiej leżę 24 h/dobę to na plecach...po przekręceniu na bok, macica staje dęba od razu. A ciężko pisać jednym palcem leżąc na plecach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 17:18

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zjedz obfity posiłek najlepiej jakoś około jego standardowej pory aktywności połóż się na plecach wyciągnij nogi i relax. Licz ruchy przez godzinę. Tak mnie uczyli w szpitalu. Masz mieć 10 ruchow. Ja byłam w 24 tc jak powiedziałam że wcześnie to mi lekarz powiedizal, że on oceni. Jeśli się martwisz możesz podjechać na IP lub dać mu fory dzisiaj i zobaczyć jak z ruchami jutro.

coś tam niemrawo kopie... na obiad zjadłam rybkę grillowaną i warzywa grillowane.. w knajpie zaraz po szkole rodzenia...więc bez szaleństw... może się jeszcze rozkręci... chyba od 28 tygodnia powinno się czuć codziennie ruchy, tak? dopiero wróciliśmy do domu.. napiszę więcej później bo za chwilę idziemy do znajomych na monopol :)
    dziś w szkole zamiast ćwiczeń mięśni dna macicy (pani się rozchorowała) było kąpanie noworodka i stany przejściowe... zerknę do zapisków i dam znać czego się dowiedziałam ale potem :) na razie tylko napiszę, że nie miałam za bardzo szans poćwiczyć na lalce bo jak się K. dorwał to rozebrał, umył, nasmarował, przebrał pieluchę i mnie pozostało tylko ubranie :)- teraz się ze mnie śmieje, że ze mnie wyrodna matka :) a ja się cieszę, że on sie tak garnie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 17:18

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Moja Sylwia też dzisiaj mało aktywna.
    Może czuję, że jestem zajęta synkiem. Łza się w oku kręci, dopiero był maleńki, i już pojechał na studniówkę.
    Czas pędzi. Tym macierzyństwem mam zamiar się delektować.

Misiabella, DorotaAnna, Fasolka77, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Studniówka to super czas! Ja mature świetnie wspominam. Studia ahhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Karmrllka szpital ma II stopień, tak dostałam już drugi zastrzyk na sterydy . Prawdopodobnie przyczyna jest ciężki 1 poród który miałam, przy przyjęciu stwierdzili ze szyjka jest beznadziejna tak wiec czekam do poniedziałku aż podejmą decyzje.

Wiewiórka a jak u ciebie się to skończyło , z tego co wiem jestes już w Donu ? Miałaś zakładany szew lub krążek ?
    Będzie dobrze. Tym bardziej, że rozważają szew lub pessar. Wiewióreczka już tyle leży i też będzie wszystko dobrze.
    Ale widzę że ty masz jeszcze malutkiego synusia. Masz pomoc?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skąd się biorą te problemy z szyjką. Ja jestem po zabiegu konizacji szyjki macicy, ostatnio jak mi gin mierzył to miałam 45mm. A jak bylam na patologii ciąży, to lekarz stwierdził ze mam szyjke 68mm i na pewno nie miałam konizacji.
    Dzięki Wam wiedzialam, że te pomiary to mogą trochę się różnić.
    Moja Sylwiunia nie naciska na szyjke, bo leży poprzecznie, ale przez to mój brzuch nie jest śliczną piłeczką.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka jestem dobrej myśli , mi czasem twardnieje brzuch ale nie tak często, tam mam w domu synka 2,5 roku bardzo już tęskni tym bardziej ze był mocno do mnie przywiązany , tylko mama mogła podac jesc i wysikac tata nie mógł pomoc, Naszczescie są jeszcze teściowie którzy zajmują się nim jak chodziłam do pracy wiec z nimi jest związany i jakiś dają rade

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis 4 godziny chodzilam po centrum handlowym z malym odpoczynkiem na wolowine z sezamem i o dziwo nic mnie nie boli, a ostatnio po 3 godzinach myslalam ze nie dojde do domu z centrum kilka przecznic dalej od domu. Kupilam sobie ta ciazowa parke z h&m, bo w mojej kurtce zamek sie zepsul. Kurtka cudem nie jest, ani bardzo ciepla, no ale lepsza taka niz moja druga kurtka, ktorej nie moge zapiac na suwak, ale miala tez guziki z pentelka i dopoki w niej stoje czy ide jeszcze jakos to wyglada, jak usiadę robia sie takie łezki miedzy guzikami odslaniajace co mam pod spodem ;) Myslalam ze sie uchowam bez tej kurtki, zwlaszcza ze na wiosne wczesna mam plaszczyk z happymum. Kupilam sobie pare rzeczy i synkowi i fajnie przecenione buty o 50 procent. Ja jeszcze nie poczynilam zadnych zakupow zwiazanych z najmlodszym, ale wiem, co zamierzam kupic, a co nie ;) musze tez przejrzec jakie mam ubranka i co musze dokupic. Zabiore, sie za to, za jakis tydzien dwa.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hmm, to w takim razie korekta. DLA MNIE spowijanie to nowość :) Nie pamiętam, aby mama spowijala siostrę, becik był używany jedynie do chrztu, potem już nie. Nikt mi takiej wiedzy nie przekazał, że się spowija, ja syna nie spowijalam, miałam 2 rożki i użyłam raz :) Syn urodził się w lipcu, nie wyobrażam sobie w takie upały jeszcze dziecko motac :D Więc, raz jeszcze, dla mnie spowijanie to nowość. Widzę boom na jakieś woombies czy jak to się zwie, otulacze i inne tego typu krepowacze dzieci ;) Jeszcze 10 lat temu nie było tego w sklepach :) To miałam na myśli :)
    Edit: 10 lat temu nie było tego w sklepach, w których ja się zaopatrywalam :)
    10 lat remu nue bylo to fakt. Jak ja urodzilam corke 15 lat tenu mama mi mowila i nie tylko, ze teraz dzieci tak dużo mają luzu a jak ja bylam mala czli przeszlo 30 lat te u :) to się dzueci krępowalo i leżaly jak kukieleczki :) także w naszym pokoleniu to nowosc, ale moda wraca.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ