X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, narobiłaś mi takiej ochoty na loda, że szok ...

Ja też kupiłam dwie butelki póki co, na razie wystarczy. Sterylizator raczej będę miała, chociaż jedną butelkę z lovi mam samosterylizującą. Podgrzewacz też będę miała.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina26, mysle ze Marcelinka Cie troche wyleczy z tej milosci do M, jak sie urodzi, bo ona bedzie dla Ciebie priorytetem. Dobrze jak partner jest prawie tak samo wazny, ale nie da sie ukryc ze dla matki najwazniejsze bedzie dziecko, zwlaszcza male, bo taki jest instynkt :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga ja też dopiero teraz zaczęlam kupować te "grubsze" rzeczy. jeszcze przede mną urządzanie pokoiku, wózek, fotelik i wszystkie elektroniczne rzeczy. Myśle że od poniedziałku zaczną dochodzić kolejne paczki do mnie. Do karmienia kupilam tylko 1 butelkę awaryjnie. Resztę dokupię jak się okaże że będę potrzebować. Uznałam że będę ograniczać wydatki na niepewne rzeczy, tzn. takie które nie wiem czy będą mi potrzebne albo będą potrzebne dużo później. Monitor oddechu, nianie tez będę kupować już w kwietniu.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tylko dwie butelki, na ewentualne moje wyjście.

To czapki też trzeba mieć do domu? Pierwsze słyszę :D one się czymś różnią? Takie cieniutkie muszą być?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - wiem że to co napisze to będzie już wchodzenie z butami w Twoje sprawy. Ale powinnaś przestać żyć złudzeniem że on Cię "kocha i będziecie zawsze razem". To już się nie wydarzy. Po tym jak Cię potraktował można mieć pewność.
    Jeśli teraz się nie otrzasniesz i nie ogarniesz swoich i dziecka spraw to będziesz tego bardzo żałować. Wierz mi na słowo, znam to od podszewki. Takie relacje, gdzie w grę wchodzi dziecko, są paskudne, bolesne i pełne wzajemnej nienawiści.
    Jeśli nie chcesz zapewniać Marcelinie piekła szarpania się o wszystko z nim to stań na wysokości zadania i zadbaj o Wasz byt. O który ma zadbać także ojciec dziecka nawet jeśli w jego rozumieniu to był błąd i teraz on nie chce dalej tego ciągnąc. Niestety, stal się ojcem, to niech teraz jak nie ma jaj żeby o Was zawalczyć to niech ma chociaż minimum przyzwoitości i odda część kosztów.
    Potem w sądzie będzie bardzo brzydko. A Ty będziesz miała dowody w formie rachunków. Dobrze Ci dziewczyny radzą. Nie zaprzepaść tego bo zostaniesz z niczym.

Karollinax26, Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - a na gębę to już mieliście być razem, miał Cię szanować i kochać. Mówisz że obiecywał. I co masz z jego obietnic?
    Nie pozwól żeby tęsknota do niego zaślepiła Cię, bo on właśnie na to liczy. Że okręci Cię tak jak dotychczas i dasz mu spokój.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, próbuje żyć już bez takiego złudzenia, jest ciężko ale radę muszę sobie dać.

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga ja mam dopiero 2 body 62 z Lidla i kilka większych. A jeszcze mam koszyk w Gemini, ale nie wysłany.
    Czekam na dostawę koszul dla mnie.
    Dostanę trochę ubranek od szwagierki, ale po 4 dzieci, do tego w większości chłopców, to nie wiem ile wybiorę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax w pełni zgadzam się z Paula.
    Twoje uczucie do niego z czsem minie, a Marcelince coś się od ojca należy.
    Jeśli tylko zdrowie Ci pozwoli, to załatw ile można jeszcze przed porodem.
    A my jesteśmy z Tobą. Tutaj możesz zawsze się wygadać.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mistella, ja nie mam wymiotów, od 2 trymestru mam z tym spokój na szczęście.
    Wiewiorka, ciężko się to czyta, ale znam też podobne przypadki, niestety :/
    Karola, teraz też możesz wnioskować o dokładanie się do badań itp. To jest lozenie na kobietę w ciąży, jego zasrany obowiązek czy się to jego siostro podoba, czy nie. I to nie on (a tym bardziej one!) decyduje, na co masz wydawać. Zbieraj rachunki, wyprawkowe też! Serio!
    Fasolka, schiza papierowa wynika z tego, że ciągle boję się poronienia i że zobacze na papierze krew. Teraz to już raczej odruch, już nie jest to podszyte strachem, ale jeszcze niedawno było.
    Lolka, ja miałam czyszczenie w znieczuleniu ogólnym, więc nikt nie dał mi zielonego światła, stąd strach... Ale już jest o niebo lepiej :)

czyli to wynik poronienia- myślałam, że coś się dzieje, odpukac. Ja tez odruchowo patrzę, zwłaszcza, ze w 14 tygodniu krwawiłam ale juz się w sumie nie boję..to tylk odruch. Ja po pierwszym poronieniu (samoistnym w 6tc) tez od raz zaszłam w drugą ciążę i dostalam opr od lekarza... niestety drugą ciążę też poroniłam...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to potem może pokaże :)

właśnie skończyłam gotować 150 kopytek dla tych głodomorów - jak mi dojdzie kolejny, to chyba spać przestanę, żeby to to wykarmić ;)

Fasolka77, Wiewióreczka, Tunia76, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Misio mój się rozbrykał po lodach,że aż miło...

W czwartek na kolejne picie glukozy chyba mąż ze mną pojedzie...jakos się obawiam tego jak będę się czuć po tym większym obciążeniu i jeszcze na czczo...chyba ciągle mam w głowie to co działo się w PL...

stwierdziłam,, że z ciuszków muszę dokupić jeszcze skarpetek, może ze dwie czapeczki do domu a te na dwór jakieś to chyba bliżej kwietnia już bo teraz w sklepach tylko zimowe.
    Ja wyprawkę ogólnie kompletuje od rozmiaru 62 potem mam takie wg 62/68 I parę szt.typowo na 68.
    Najwięcej wyszło mi body w przedziale 62-68 bo mam aż 16 sztuk i to na sam długo rękaw.Dokupie jeszcze że 4 szt.typowo na 62 i chyba już starczy.

W nast.miesiacu łóżeczko i wszystko co z nim związane a w marcu wozek zamówimy.
    Chyba jestem jedyną z Was która czeka aż tak z kupowaniem...No ale cóż...

Czy każda z Was kupuje już teraz te wszystkie akcesoria do ewent.karmienia butelką?Mam na myśli butelki,smoczki,podgrzewacze i sterylizatory?

ja kupiłam butelki i smoczki na razie. Jeśli chodzi o wózek to nie czekaj do marca... dostawa fotelika i bazy trwa miesiąc w naszym przypadku .. więc może się okazać, że będzie za późno...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    to potem może pokaże :)

właśnie skończyłam gotować 150 kopytek dla tych głodomorów - jak mi dojdzie kolejny, to chyba spać przestanę, żeby to to wykarmić ;)

ja dziś zaszalałam... zrobiłam naleśniki pełnoziarniste z mascarpone, granatem i orzechami :) dla dwójki :) w sumie trójki ;)
    150 kopytek.. hardcore! :) smacznego!

Wiewióreczka, Karollinax26 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie jest Karmellka? Dziś przecież niedziela niehandlowa ;)

Wiewióreczka, Iduna, Lolka30, Kiwona, espoir, DorotaAnna, india, malutka_mycha, Lili90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Padłam :D
    Karmelka, haaaaaaloooo!:)

Fasolka77, Iduna, espoir lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Iduna Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawki nie mam prawie nic, dosłownie kilka sztuk ciuszków. Kiedyś może ogarnę;p

Super macie brzuszki!

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

dev112prs__.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W internetach handlowa, więc może tam przepadła :).

Wiewióreczka, Karollinax26, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie koty i brzuszki są cudne. Moze potem wrzucę kota mojego także.
    My po sesji.. Trochę się nagimnastykowalam powiem Wam.. To nie takie łatwe to pozowanie jak się wydaje. Jestem nieprzytomna i muszę odpocząć ale już wiem że zdjęcia petarda. Nie mogę się doczekać jak je dostanę. A że mam duży brzuszek jak niektóre w dniu porodu to można było robić teraz poki daje rade i mam z głowy :)

Karollinax26, india, Lolka30, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po obiedzie też i po szklance naturalnego soku z żurawiny :) leżakuję. Jutro wczesna pobudka, bo rano wizyta :)

india lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, koniecznie pochwal się później efektem! Jestem ciekawa! Ja wybieram się w lutym :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ