X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    150 kopytek.. hardcore! :) smacznego!
    nie zostało już nawet pół :P dodam, że my z Wojtusiem zjedliśmy max 10 przy próbowaniu ;)

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • india Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka sliczny brzusio ;)
    Tez odnosze wrazenie, ze brzuch w pewnym momencie juz nie za bardzo zwoeksza sie w obwodzie.

Fasolka, Lili, Kasionek moja kolezanka tez miala zalecenie do 37. Czyli moj gin trzyma sie takich wytycznych. Jeszcze o tym poczytam

Kiwona ale akcja z kubkami. Dobrze, ze skończyło sie niegroźným przecieciem.

Dziewczyny ale macie slodkie kociaki <3 ja tez kociara :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula brzunio okraglutki i seksowny ;)

U nas dzis w ramach niedzielnego obiadu - kebab! Ale byl pycha!

Ja butelek i smoczkow na razie nie kupuje. Dostalam jakies w szkole rodzenia, beda w razie w. Ale za to kupilam podgrzewacz :p

Dziewczyny a te cienkie czapeczki zaklada sie dziecku po porodzie jak bedzoe w szpitalu? W domu tez?

Espoir produkcja jak na szkolnej stołówce ;)

Mama z niecierpliwoscia czekamy na twoje fotki :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp.co do butelek.
    Jakie to np.te samosterylizujace? na jakiej zasadzie działają???

My dziś na obiad domową pizza spod ręki męża .No żadna (poza jedyną z Gdańska) się do jego nie umywa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 16:54

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jakie to np.te samosterylizujace? na jakiej zasadzie działają???

My dziś na obiad domową pizza spod ręki męża .No żadna (poza jedyną z Gdańska) się do jego nie umywa :)
    Mają specjalne zamknięcie, sterylizuje się z odrobiną wody w mikrofalowce

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jakie to np.te samosterylizujace? na jakiej zasadzie działają??
    Takie o:
    https://www.aptekagemini.pl/lovi-butelka-samosterylizujaca-super-vent-ze-smoczkiem-aktywne-ssanie-od-urodzenia-150ml.html

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, na mojej jest napisane, że w mikrofali. Dołączony jest taki kubeczek, tam musisz wlać wodę, włożyć do niego nakrętkę i smoczek, połączyć z butelką(musi być słychać kliknięcie) i wstawić do mikrofali na 90s.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tortille "na Zdrowo"(jarzyny, placki pełnoziarniste i cycki z kury) plus frytki z piekarnika.
    Do tego duuuuzo sosu czosnkowego

Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d2003aa64d7aafc3med.jpg

Moje kocisko dachowe. 9 lat ma.

Paula 90, india, Wiewióreczka, Karollinax26, Lolka30, Kasionek, Fasolka77, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej jestem jestem. Z tym, że miałam przygody...
    Wczoraj przed snem zauważyłam, maciupeńką plamkę krwi no może to nawet kropeczka była na wkładce, na papierze nic jak wkładałam luteinę też nic więc poszłam spać, ale w nocy spać nie mogłam :/ mała była bardzo spokojna i rano też nie zbyt się ruszała więc pojechaliśmy na IP. Przyjęli mnie dość szybko i generalnie przepływ wszystko w porządku szyjka pochwą czysto, łożysko w porządku i z mała te ok, ale chyba mój stres na nią wpłynął po powrocie do domu się uaktywniła na tyle, że bój spojenia łonowego nie do wytrzymania :/.
    A co do tej kropeczki krwi prawdopodobnie znowu przetarłam za mocno przy podcieraniu bo znowu mam podrażnienie a oczywiście ja trę bo"schiza toaletowa".
    Mąż wlaśnie pojechał moją przyjaciółkę zawieźć na pociąg wiec was nadrabiam :)

wiewióreczka gdzie ty masz te 15 kg ??? Normalnie się wkurzyłam. To zabronione jest tak figurę trzymać!

W ogóle zdjęcia cudne z tymi brzuszkami, wyglądacie zajebiście, Paula a ja myślałam że ja jestem najwieksza, ale jednak twój brzusio chyba wygrywa. Ja też dzisiaj zrobiłam zdjęcie to wrzucę niżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 17:35

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8450de17c1c8.jpg

Obecnie 8 kg na plusie.

Wiewióreczka, Mama36, espoir, Lolka30, india, Iduna, Fasolka77, Kiwona, Lili90, malutka_mycha, Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 kochana takim crp to nie masz się co przejmować. Pewnie lekarz będzie podejrzewał jakaś infekcje. Przeziębienie a mocz robiłaś? Całą morfologie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o zakupy :p to już w tym miesiącu tylko czekam na kurierów. Gemini, allegro i smyk. Wczoraj byliśmy na spacerze na mieście i weszliśmy do księgarni na szewskiej tak czytam kupiliśmy dla małej książki. Jeśli dziewczyny z Krakowa macie zamiar kupować książeczki ( bo ja mam na tym punkcie bzika) to ceny są czadowe. My kupiliśmy najdroższa książkę za 12,90 zł i jest to gruba księga baśni. A tak to po 5 zł i po 7,90 zł. Co miesiąc będziemy z mężem chodzić i przeznaczać 50 zł na książki dla małej. Mysle, że bedziemy mieć co czytać. A czytać jej będziemy od 1 dnia w domu :) rutyna...po książce jest noc i trzeba spać :). Chociaż doula nam powiedziala że nie ma czegoś takiego jak rutyna dla noworodka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 17:42

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, piękna kicia, ale moją uwagę przykuły też paznokcie - zarąbiasty kolor!

Karmelka, co Ty się czepiasz swojej figury? Ja tu widzę tylko duży śliczny ciążowy brzuszek. Najpierw jest brzuch, porem cycki, potem reszta Kaśki - czyli prawidłowe proporcje ciążowe :)

A moje 15 kg schowało się w brzuchu, cycu i w udach - mam nadzieję, że po ciąży łatwo zejdzie. Już Wam mówiłam, że moja siostra 3 m-ce po porodzie miała wagę minus 4 kg, a przytyła w ciąży koło 24 kg. Więc 28 kg zeszło w takim tempie - czego Wam i sobie życzę :)

Karmelllka90, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następny piękny brzuszek. :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Karmelka, co Ty się czepiasz swojej figury? Ja tu widzę tylko duży śliczny ciążowy brzuszek. Najpierw jest brzuch, porem cycki, potem reszta Kaśki - czyli prawidłowe proporcje ciążowe :)

A moje 15 kg schowało się w brzuchu, cycu i w udach - mam nadzieję, że po ciąży łatwo zejdzie. Już Wam mówiłam, że moja siostra 3 m-ce po porodzie miała wagę minus 4 kg, a przytyła w ciąży koło 24 kg. Więc 28 kg zeszło w takim tempie - czego Wam i sobie życzę :)
    Wiewioreczka dzięki wielkie ale teraz mam jasne :)
    Ja mam. Na plusie 13 kg a wszyscy mi mówią że schudlam.. Do sesji też założyłam sowje normalne jeansy sprzed ciazy.. Wiadomo nie zapialnalam zwiec nie wiem gdzie te kg.. Tzn cycki, brzuch i chyba trochę boczki na pewno.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella, Ty też połknęłaś słodką piłeczkę, pięknie :) Gapię się na te Wasze brzuszki i rozczulam...jak to szybko zleciało!!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka dopiero się dokopalam do Twojego zdjęcia. Ja mam wrażenie że urósł Ci tylko biust i brzuch a tak dalej chudzinka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Szczerze się lrzyznam, ze ostatnio chyba się lepiej czuje sama ze sobą. W sensie ten brzuch nadal mojemu ciału proporcji. :)

Też bym chciała,żeby te kg po porodzie zleciały z nawiązką. Ja mam jakieś 30 kg takiego totalnego balastu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na prawdę ten czas leci jak opętany! Ja bardzo wyczekuje skończonego 35 tygodnia ciąży. Tak się uczepilam tych cyferek.

Czy nasze maleństwa też was tak tłuką po szyjce i pupie? Moje łono się rozchdzi bo moja mała straszne ulubowala sobie mnie tam bić. I to spojenie bardzo mnie boli przez to :(

‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ