X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    150 kopytek.. hardcore! :) smacznego!
    nie zostało już nawet pół :P dodam, że my z Wojtusiem zjedliśmy max 10 przy próbowaniu ;)

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • india Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka sliczny brzusio ;)
    Tez odnosze wrazenie, ze brzuch w pewnym momencie juz nie za bardzo zwoeksza sie w obwodzie.

Fasolka, Lili, Kasionek moja kolezanka tez miala zalecenie do 37. Czyli moj gin trzyma sie takich wytycznych. Jeszcze o tym poczytam

Kiwona ale akcja z kubkami. Dobrze, ze skończyło sie niegroźným przecieciem.

Dziewczyny ale macie slodkie kociaki <3 ja tez kociara :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula brzunio okraglutki i seksowny ;)

U nas dzis w ramach niedzielnego obiadu - kebab! Ale byl pycha!

Ja butelek i smoczkow na razie nie kupuje. Dostalam jakies w szkole rodzenia, beda w razie w. Ale za to kupilam podgrzewacz :p

Dziewczyny a te cienkie czapeczki zaklada sie dziecku po porodzie jak bedzoe w szpitalu? W domu tez?

Espoir produkcja jak na szkolnej stołówce ;)

Mama z niecierpliwoscia czekamy na twoje fotki :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp.co do butelek.
    Jakie to np.te samosterylizujace? na jakiej zasadzie działają???

My dziś na obiad domową pizza spod ręki męża .No żadna (poza jedyną z Gdańska) się do jego nie umywa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 16:54

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jakie to np.te samosterylizujace? na jakiej zasadzie działają???

My dziś na obiad domową pizza spod ręki męża .No żadna (poza jedyną z Gdańska) się do jego nie umywa :)
    Mają specjalne zamknięcie, sterylizuje się z odrobiną wody w mikrofalowce

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jakie to np.te samosterylizujace? na jakiej zasadzie działają??
    Takie o:
    https://www.aptekagemini.pl/lovi-butelka-samosterylizujaca-super-vent-ze-smoczkiem-aktywne-ssanie-od-urodzenia-150ml.html

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, na mojej jest napisane, że w mikrofali. Dołączony jest taki kubeczek, tam musisz wlać wodę, włożyć do niego nakrętkę i smoczek, połączyć z butelką(musi być słychać kliknięcie) i wstawić do mikrofali na 90s.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tortille "na Zdrowo"(jarzyny, placki pełnoziarniste i cycki z kury) plus frytki z piekarnika.
    Do tego duuuuzo sosu czosnkowego

Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d2003aa64d7aafc3med.jpg

Moje kocisko dachowe. 9 lat ma.

Paula 90, india, Wiewióreczka, Karollinax26, Lolka30, Kasionek, Fasolka77, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej jestem jestem. Z tym, że miałam przygody...
    Wczoraj przed snem zauważyłam, maciupeńką plamkę krwi no może to nawet kropeczka była na wkładce, na papierze nic jak wkładałam luteinę też nic więc poszłam spać, ale w nocy spać nie mogłam :/ mała była bardzo spokojna i rano też nie zbyt się ruszała więc pojechaliśmy na IP. Przyjęli mnie dość szybko i generalnie przepływ wszystko w porządku szyjka pochwą czysto, łożysko w porządku i z mała te ok, ale chyba mój stres na nią wpłynął po powrocie do domu się uaktywniła na tyle, że bój spojenia łonowego nie do wytrzymania :/.
    A co do tej kropeczki krwi prawdopodobnie znowu przetarłam za mocno przy podcieraniu bo znowu mam podrażnienie a oczywiście ja trę bo"schiza toaletowa".
    Mąż wlaśnie pojechał moją przyjaciółkę zawieźć na pociąg wiec was nadrabiam :)

wiewióreczka gdzie ty masz te 15 kg ??? Normalnie się wkurzyłam. To zabronione jest tak figurę trzymać!

W ogóle zdjęcia cudne z tymi brzuszkami, wyglądacie zajebiście, Paula a ja myślałam że ja jestem najwieksza, ale jednak twój brzusio chyba wygrywa. Ja też dzisiaj zrobiłam zdjęcie to wrzucę niżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 17:35

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8450de17c1c8.jpg

Obecnie 8 kg na plusie.

Wiewióreczka, Mama36, espoir, Lolka30, india, Iduna, Fasolka77, Kiwona, Lili90, malutka_mycha, Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 kochana takim crp to nie masz się co przejmować. Pewnie lekarz będzie podejrzewał jakaś infekcje. Przeziębienie a mocz robiłaś? Całą morfologie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o zakupy :p to już w tym miesiącu tylko czekam na kurierów. Gemini, allegro i smyk. Wczoraj byliśmy na spacerze na mieście i weszliśmy do księgarni na szewskiej tak czytam kupiliśmy dla małej książki. Jeśli dziewczyny z Krakowa macie zamiar kupować książeczki ( bo ja mam na tym punkcie bzika) to ceny są czadowe. My kupiliśmy najdroższa książkę za 12,90 zł i jest to gruba księga baśni. A tak to po 5 zł i po 7,90 zł. Co miesiąc będziemy z mężem chodzić i przeznaczać 50 zł na książki dla małej. Mysle, że bedziemy mieć co czytać. A czytać jej będziemy od 1 dnia w domu :) rutyna...po książce jest noc i trzeba spać :). Chociaż doula nam powiedziala że nie ma czegoś takiego jak rutyna dla noworodka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 17:42

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, piękna kicia, ale moją uwagę przykuły też paznokcie - zarąbiasty kolor!

Karmelka, co Ty się czepiasz swojej figury? Ja tu widzę tylko duży śliczny ciążowy brzuszek. Najpierw jest brzuch, porem cycki, potem reszta Kaśki - czyli prawidłowe proporcje ciążowe :)

A moje 15 kg schowało się w brzuchu, cycu i w udach - mam nadzieję, że po ciąży łatwo zejdzie. Już Wam mówiłam, że moja siostra 3 m-ce po porodzie miała wagę minus 4 kg, a przytyła w ciąży koło 24 kg. Więc 28 kg zeszło w takim tempie - czego Wam i sobie życzę :)

Karmelllka90, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następny piękny brzuszek. :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Karmelka, co Ty się czepiasz swojej figury? Ja tu widzę tylko duży śliczny ciążowy brzuszek. Najpierw jest brzuch, porem cycki, potem reszta Kaśki - czyli prawidłowe proporcje ciążowe :)

A moje 15 kg schowało się w brzuchu, cycu i w udach - mam nadzieję, że po ciąży łatwo zejdzie. Już Wam mówiłam, że moja siostra 3 m-ce po porodzie miała wagę minus 4 kg, a przytyła w ciąży koło 24 kg. Więc 28 kg zeszło w takim tempie - czego Wam i sobie życzę :)
    Wiewioreczka dzięki wielkie ale teraz mam jasne :)
    Ja mam. Na plusie 13 kg a wszyscy mi mówią że schudlam.. Do sesji też założyłam sowje normalne jeansy sprzed ciazy.. Wiadomo nie zapialnalam zwiec nie wiem gdzie te kg.. Tzn cycki, brzuch i chyba trochę boczki na pewno.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella, Ty też połknęłaś słodką piłeczkę, pięknie :) Gapię się na te Wasze brzuszki i rozczulam...jak to szybko zleciało!!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka dopiero się dokopalam do Twojego zdjęcia. Ja mam wrażenie że urósł Ci tylko biust i brzuch a tak dalej chudzinka.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Szczerze się lrzyznam, ze ostatnio chyba się lepiej czuje sama ze sobą. W sensie ten brzuch nadal mojemu ciału proporcji. :)

Też bym chciała,żeby te kg po porodzie zleciały z nawiązką. Ja mam jakieś 30 kg takiego totalnego balastu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na prawdę ten czas leci jak opętany! Ja bardzo wyczekuje skończonego 35 tygodnia ciąży. Tak się uczepilam tych cyferek.

Czy nasze maleństwa też was tak tłuką po szyjce i pupie? Moje łono się rozchdzi bo moja mała straszne ulubowala sobie mnie tam bić. I to spojenie bardzo mnie boli przez to :(

‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ