X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy wstaje raz lub 2 razy bo siku koło 5 rano już uznaje jako rano :)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam spory nadbagaż kilogramów sprzed ciąży mimo.
    Zaszłam z wagą 77kg przy 170cm wzrostu (po tym jak zeszłam z 95kg) a już mam 86 na liczniku .
    Po ciąży jak tylko dostanę zielone światło wracam do ćwiczeń bo tylko to dało mi takie efekty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 20:38

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, waga się będziemy martwić po ciazy :) na razie się cieszmy tymi naszymi maluchami w brzuchu, że są tam i żeby sobie tam zdrowo siedziały. W końcu to Nasze wymarzone Perełki, to czym jest te parę kg w tą czy w tamtą

malutka_mycha, martusiawp, Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które brały te silikonowe osłonki na piersi od Medeli. Brałyście te?

https://www.aptekagemini.pl/medela-nakladki-silikonowe-contact-rozmiar-m-2-sztuki.html

bo właśnie robie koszyk w gemini i nie wiem, zaczęłam szukać w necie jak dobrać rozmiar i znalazłam chyba jeszcze jakieś inne... a jestem kompletnie zielona w temacie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam, jutro idę na te próby watrobowe. Ta swędzace skóra mnie martwi.

Od wczoraj słabo się czuje, dosłownie mi słabo, niedobrze, bardzo mnie boli pod żebrami j ogólnie nastrój mi nie dopisuje. Wszystko mnie męczy i mam etap na marudzenie. I nie mam pojęcia jak sobie poprawić nastrój :/ oby mi tak do porodu nie zostało.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, to prawda ale przy nadwadze jednak te kg znaczą dużo. Tu chodzi o sam fakt poruszania się.
    Ja mam teraz taki ból przy wstawaniu, chodzeniu i to w sumie w 3 dni mnie tak zmogło, ze jak będę jeszcze tyła na potęgę to się rozlece.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam etap "płakania" chyba- płakałam, że muszę być na diecie, że chodzę jak kaczka, że chciałabym chodzić w MOICH ciuchach (w sensie tych sprzed ciąży)... no ciężki czas mam ostatnio...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny, które brały te silikonowe osłonki na piersi od Medeli. Brałyście te?

https://www.aptekagemini.pl/medela-nakladki-silikonowe-contact-rozmiar-m-2-sztuki.html

bo właśnie robie koszyk w gemini i nie wiem, zaczęłam szukać w necie jak dobrać rozmiar i znalazłam chyba jeszcze jakieś inne... a jestem kompletnie zielona w temacie
    Tak to są te. Ale ja się wstrzymałam za radą doradcy laktacyjnego. Mówiła żeby nie kupować przed porodem bo brodawki mogą nabrzmiec. W szpitalu są apteki jak będę potrzebowała maz wyskoczy i kupi. A wyparzyć tez nie problem

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja się zdecydowałam, jutro idę na te próby watrobowe. Ta swędzace skóra mnie martwi.

Od wczoraj słabo się czuje, dosłownie mi słabo, niedobrze, bardzo mnie boli pod żebrami j ogólnie nastrój mi nie dopisuje. Wszystko mnie męczy i mam etap na marudzenie. I nie mam pojęcia jak sobie poprawić nastrój :/ oby mi tak do porodu nie zostało.
    Ja już dwa razy robilam. A za dwa tygodnie będę powtarzala . "Watroba" nie kuje już ale to pieczenie skóry mam. Najgorzej jak mam biustonosz i ciążowe spodnie

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam etap "płakania" chyba- płakałam, że muszę być na diecie, że chodzę jak kaczka, że chciałabym chodzić w MOICH ciuchach (w sensie tych sprzed ciąży)... no ciężki czas mam ostatnio...
    To tule Cie wirtualnie, domyślam się co przezywasz

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja to miałam w zeszłym tygodniu ! Czułam się jak w dołku. Przeszło !! Więc to jakis dołek był w ciążowej sinusoidzie

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kochana weź mi nawet nie mów, ja godzinę temu płakałam że mąż ciągle zmienia decyzję czy szukamy diesla czy benzynowy samochod… Także tak...:D

malutka_mycha, DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja już dwa razy robilam. A za dwa tygodnie będę powtarzala . "Watroba" nie kuje już ale to pieczenie skóry mam. Najgorzej jak mam biustonosz i ciążowe spodnie
    To już pisałaś i uspokoiła mnie. Ale to pieczenie i swędzenie z czegoś wynika :/wolę tej kasy trochę wydać ale mieć spokój, bo jak poczytałem o ewentualnych skutkach nieleczenia to mi się słabo zrobilo

Karollinax26 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To już pisałaś i uspokoiła mnie. Ale to pieczenie i swędzenie z czegoś wynika :/wolę tej kasy trochę wydać ale mieć spokój, bo jak poczytałem o ewentualnych skutkach nieleczenia to mi się słabo zrobilo
    Ja jestem jak najbardziej za tym, żeby zrobić badania. Tak jak piszesze mimo, że zrobiłam próby jedne i były w normach zrobiła powtórkę by zobaczyć jak sytuacja dalej wygląda.
    Niestety ale nie ma żartów. Ja sobie na prawdę nie zdawałam sprawy, że jest tyle przypadłości związanych z niebezpieczeństwem dla dziecka i matki.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zgagę dziewczyny ... nawet Rennie nie pomaga, dramat. A Marcelina myślałam, że mi zebra połamie przed chwilą.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, jak ten czas szybko leci... Przed chwilą jeszcze nie miałam brzucha, a dosłownie minutę temu po raz pierwszy widziałam wypchniętą kulkę po prawej stronie brzucha :D Obstawiam tyłeczek :D

Wszystkie wyglądacie pięknie! <3 Takie cudne okrągłe brzuszki :) A niedługo te cuda będą się do nas rozkosznie uśmiechały :)

MamaAga, wstyd się przyznać, ale nie mamy totalnie nic dla maluszka. Ale jak się zabierzemy za kupowanie, to pewnie w miesiąc wszystko załatwimy. Przeznaczam na to luty :)

Mistrella, mnie jakoś od dwóch dni niedobrze. Nie wiem, czy to dalej po tej wstrętnej piątkowej glukozie czy to wina weekendowego obżarstwa u znajomych.

DorotaAnna, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ostatnia z naszej kwietniowej listy, a obchodzę dzisiaj studniówkę :) Każdej z nas zostało TYLKO kilkadziesiąt dni do przywitania maleństwa! <3

malutka_mycha, DorotaAnna, india, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka jest na etapie kupna wózka i zapytała mnie który bym jej doradzila podsyłania do was bo takich widzę że nie pokazywałyscie a może coś wam w oko wpadnie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcac84676020.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dddf48a0d6b.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a to jest ten sam model? Ja ogólnie wzięłam jasny z racji kompromisu z mężem, ale takie ciemne też mi się bardzonpodobaja :)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :* ja wiem że to pewnie przejdzie niedługo... po prostu już się nie mogę doczekać wiosny, spacerków z wózkiem :) a nie że wyglądam jak bałwan (w sensie kształtu :D) w kurtce. Tzn ogólnie ja się sobie bardzo podobam w ciąży naprawdę! Po prostu już nie mogę się doczekać

Karmelk racja z tymi nakładkami. Poczekam

malutka_mycha lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka a to jest ten sam model? Ja ogólnie wzięłam jasny z racji kompromisu z mężem, ale takie ciemne też mi się bardzonpodobaja :)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :* ja wiem że to pewnie przejdzie niedługo... po prostu już się nie mogę doczekać wiosny, spacerków z wózkiem :) a nie że wyglądam jak bałwan (w sensie kształtu :D) w kurtce. Tzn ogólnie ja się sobie bardzo podobam w ciąży naprawdę! Po prostu już nie mogę się doczekać

Karmelk racja z tymi nakładkami. Poczekam
    Tak to jest bebetto torrino 2019 ona ostatnie wzięła caly szary, bo to że dziewczynka nie potwierdzone na 100% a wraca do Irlandii i chcą wózek zabrać

‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ