Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiabella wrote:Cukrzycowe mamy, a powiedzcie, Wy prywatnie chodzicie do diabetologa czy do jakiejs panstwowej poradni diabetologicznej, czy ginekologa specjalizujacego sie w cukrach? Bo pamietam ze chodzilam w poprzedniej ciazy do takiej lekarki na nfz w przychodni przyszpitalnej i ona przyjmowala tez ciezarne cukrzycowe.
ja chodzę do poleconej przez moją gin pani profesor diabetolog. Czekałam 2 tyg na wizyte bo akurat była przerwa świąteczno-noworoczna. Chodzę na NFZ. Pani prof. prowadzi ciążę równiez kobietom, które chorowały na cukrzycę przed ciążąFasolka77
-
Fasolka77 wrote:właśnie sprawdziłam kalkulator wagi ciąży
i jestem ciut ciut poniżej minimum wagi dla danego tc
super! lekarka będzie zadowolona!
ostatnio mi powiedziała, że mają tyle pacjentek otyłych, że ciężko usg robić i chyba muszę pojechać na szkolenia do USA...
Ale wszystko poszło dobrze. -
nick nieaktualnyJa też się witam, dopiero wstałam.
Fasolka - w pewnym momencie ciąży już nic nie pomoże na cukier tylko insulina. My balansujemy na granicy, dlatego oni nie chcą dawać bo hipoglikemia też jest do dupy.
U mnie dzisiaj po 14 godzinach od poprzedniego posiłku na czczo 88. Wiem że za duża przerwa, ale kompletnie nie miałam wczoraj apetytu. Zjadłam ta tortille na obiad i potem już nic. -
nick nieaktualnyJa chodzę do diabetologa, który mnie przyjmuje na Medicover, ale pracuje też w przychodni i ma swój prywatny gabinet na moim osiedlu.
Prowadzi sporo ciężarnych, jak przychodzę do niego to zwykle w kolejce czeka nas dwie-trzy. I ciężarne bierze poza kolejnością bez względu na godzinę na którą masz. Jak przyjdziesz i Cię zobaczy (wychodzi z gabinetu po pacjentów) to wchodzisz od razu.Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzrobiłam swoją wish listę
czyli to co chciałabym kupić, już jak kupie wszystko z listy bo tego w cale nie POTRZEBUJE.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f74936a98651.png
Kolor różowy, wzięłabym do szpitala
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62a91ee788c9.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e17e4a1f37b.png
A tu bordo i żółty. Wiem, że kolory jesienne więc miałbym na jesień hihi ale są tak cudneTunia76, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
U mnie idzie się udusić ;( Jest mi aż niedobrze ;( Rano przed wejściem do samochodu prawie zwymiotowalam, musiałam bardzo walczyć z mdłości ami, wszystko przez ten smród
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fd4a78350fa.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 10:12
-
A do mnie właśnie dozownili z przychodni i przełożyli mi wizytę z30 na 23. Ale się cieszę, że wcześniej bo te twardnienia macicy mnie martwią. Niby wiem że,to normalne ale jak będę zbadana to będę szczęśliwa.
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Marcela wazy 1300! Termin wypada teraz na 3 kwietnia. W domu wrzucę foto
Lolka30, Natalia-tosia, Kiwona, india, Mama36, Tunia76, Fasolka77, Misiabella, Paula 90, Iduna, Kasiulka90, MamaAga85, malutka_mycha, DorotaAnna, AniaKJ, martusiawp, Wiewióreczka, Lili90, espoir, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Ja też się witam, dopiero wstałam.
Fasolka - w pewnym momencie ciąży już nic nie pomoże na cukier tylko insulina. My balansujemy na granicy, dlatego oni nie chcą dawać bo hipoglikemia też jest do dupy.
U mnie dzisiaj po 14 godzinach od poprzedniego posiłku na czczo 88. Wiem że za duża przerwa, ale kompletnie nie miałam wczoraj apetytu. Zjadłam ta tortille na obiad i potem już nic.
uważam, że taka tolerancja jaką my mamy jest ok.. tzn można zapisywać lepsze wyniki <90 jak mierzymy np o 6 albo te ponad normę jak mierzymy np o 8.. to jest rosyjska ruletkaFasolka77
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Marcela wazy 1300! Termin wypada teraz na 3 kwietnia. W domu wrzucę foto
Co jeszcze mówiła ginekolog? Mówiłaś jej o bólu spojenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 10:42
-
Tunia daj znać jak juz będziesz po!
Karola Klopsik już z tej Marcelinkija się w środę dowiem
Kiwona współczuje mdłości i tych smrodów
Kasionek super, ze masz wcześniej wizytę!
ja się zbieram na rehabilitację kolana (prądy tens, krio i masaż) więc u mnie relaksikFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Tunia daj znać jak juz będziesz po!
Karola Klopsik już z tej Marcelinkija się w środę dowiem
Kiwona współczuje mdłości i tych smrodów
Kasionek super, ze masz wcześniej wizytę!
ja się zbieram na rehabilitację kolana (prądy tens, krio i masaż) więc u mnie relaksik -
nick nieaktualnyDziewczyny, ale się wzruszyłam, jestem oczarowana.
Kupiłam dla Ignasia książkę "Szafa" od Magdaleny Michalak. Mieliśmy otworzyć jak już się Młody urodzi ale nie wytrzymałam.
Dostaliśmy przepiękna dedykację wewnątrz książki, szafę do chowania emocji i uczuć na czas snu i płytę z audiobookiem.
Jest przepiękna a ja już wiem co będę robić codziennie przed snem dla Ignasia - od dziś zaczynam czytać mu ją codziennie.
Zajrzyjcie sobie na stronę, bo ja nie umiem opisać magii tej publikacji w zwykłych słowach. Świetny pomysł. Będzie nam służyć na pewno przez lata.
http://sklep.mowosfera.com/ksiazki/22-szafa.html
Książka i szafa są z bardzo porządnych materiałów. Ponadto kupując je, wspieramy SOS wioski dziecięce.martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość