X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ruchy maluchów są dla was bolesne? Bo moja mała jak się rusza na dole to boli mnie w okolicach jajników nie raz w lewym boku. Nie wiem czy to normalne :/

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo bolesne momentami nie zależnie gdzie się rusza.
    Mam wrażenie że albo mi coś tam wyrywa żeby się tym pobawić, albo chce się przedostać przez brzuch na zewnątrz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Tak bardzo bolesne momentami nie zależnie gdzie się rusza.
    Mam wrażenie że albo mi coś tam wyrywa żeby się tym pobawić, albo chce się przedostać przez brzuch na zewnątrz :)

Ja mam podobne odczucia ;-) Nic dodać, nic ująć

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasami boli, zwykle w okolicach żeber, bo tam poprzednia córka narobiła spustoszenia :(. Dziś nawet miałam sen, że mnie prąd w brzuch porazil i że miałam zły biustonosz na sobie, biegłam do brafiterki kupić coś wwiększego, zaraz po tym budzę się aa mała tak wariowała, że musiałam pochodzić żeby znowu zasnela, ból okropny :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Nam dzisiaj na wyzycie tez lekarz zrobił to usg prenatalne. I tak moj maluszek ma o 2 tyg do przodu głowkę, ale sprawdzał cos tam jeszcze i powiedział, że jest pewny tego, że to nie wodogłowie. W ogole cały dzieciak jest o 1,5 tyg starszy niż powinien, wazy juz 1600g, wszystkie przepływy i cała reszta w normie. Obawiałam się trochę co mi powie na temat szyjki, ale po badaniu stwierdził że pessar ładnie tam siedzi obejmuje cała szyjki i wszystko jest dobrze.
    A o to nasz synek <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0da66b1ad536.jpg
    Cudowny duży chłopak! :-)

Lili90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo ja się już zaczęłam zastanawiać czy to jest normalne. Bo moja ginekolog kiedyś jak jej opowiadałam o ruchach, że już są mocniejsze zadała pytanie czy są bolesne ale wtedy nie były więc temat się urwał.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny czy ruchy maluchów są dla was bolesne? Bo moja mała jak się rusza na dole to boli mnie w okolicach jajników nie raz w lewym boku. Nie wiem czy to normalne :/

Przez przypadek polubiłam kochana. Kasia mnie nie tyle, że boli ale wczoraj znów kopała mnie nisko aż mi się zrobił brzuch cały skamieniały i nie było to wcale przyjemne. Raz mi przyłożyła mocno w żebro.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w skończonym kolejnym tygodniu! Nie do wiary jak szybko płynie czas! Za tydzień zobaczę 3 z przodu :)

Kasiulka90, Lili90, Tunia76, india, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Witam się z Wami w skończonym kolejnym tygodniu! Nie do wiary jak szybko płynie czas! Za tydzień zobaczę 3 z przodu :)
    Wg USG I trymestru też dzisiaj koncze 29 tc ale ja mam wrażenie, że czas się dla mnie zatrzymał. Styczeń mi się bardzo dłuży .... Czekam z utęsknieniem na luty

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Przez przypadek polubiłam kochana. Kasia mnie nie tyle, że boli ale wczoraj znów kopała mnie nisko aż mi się zrobił brzuch cały skamieniały i nie było to wcale przyjemne. Raz mi przyłożyła mocno w żebro.
    Mi też już się zdarzają te twardnienia brzucha tak, że jedno co najmniej dziennie mam. Moja przestała okopywać wątrobę skupia się bardziej na geraniu na dole :/. I wiem, że jest obrucona pleckami bo ruchy są bardziej jakby od strony pleców moich

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jeśli chodzi o ból, to mnie boli tak w środku jak Kazik kopie, jak po czymś wewnątrz wali, na przykład w pęcherz lub okolice szyjki. Brzuch boli mnie sam z siebie.
    Spojrzałam na prognozę pogody do niedzieli i ciągle ma mrozic. I ja bym nie miała nic przeciwko, gdyby nie ten pieprzony smog. Bo sam mróz, jak jest słoneczko i niebo widać to ja lubię, spacer z chrzeszczacym śniegiem pod butami... Ale ten syf za oknem przyprawia mnie o mdłości już :(

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po badaniach. Czekałam w kolejce na sto osób. I przyszedł młody, miły Pan, zrobił awanturę że kobieta w ciąży siedzi i nikt nie ustąpi, że przecież powinnam mieć pierwszeństwo.
    Ludzie głowy pospuszczali a ja weszłam do gabinetu.
    Auto mi rano nie odpaliło. Diesel...W nocy byl straszny mróz i nie chciałam go kręcić, bo się boje że zepsuje znowu.

india, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzyli mi pod domem aptekę Gemini . Dzisiaj właśnie <3

Misiabella, DorotaAnna, martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    I już po badaniach. Czekałam w kolejce na sto osób. I przyszedł młody, miły Pan, zrobił awanturę że kobieta w ciąży siedzi i nikt nie ustąpi, że przecież powinnam mieć pierwszeństwo.
    Ludzie głowy pospuszczali a ja weszłam do gabinetu.
    Auto mi rano nie odpaliło. Diesel...W nocy byl straszny mróz i nie chciałam go kręcić, bo się boje że zepsuje znowu.
    I słusznie Paula, dobrze że się upomnial o Twoje prawa :) Jest nadzieja w narodzie :)
    Współczuję problemów z dieslem. Mąż wczoraj był z naszym na wstępnych ogledzinach u mechanika, w poniedziałek chyba zostawimy go na kilka dni. Boję sie o koszty, sama wymiana olejów i filtrów to ponad 700 zł a nie wiadomo, co z tym odpalaniem.

Paula 90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dla mnie ruchy nie sa bolesne i w zadnej poorzedniej ciazy nie byly.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    I słusznie Paula, dobrze że się upomnial o Twoje prawa :) Jest nadzieja w narodzie :)
    Współczuję problemów z dieslem. Mąż wczoraj był z naszym na wstępnych ogledzinach u mechanika, w poniedziałek chyba zostawimy go na kilka dni. Boję sie o koszty, sama wymiana olejów i filtrów to ponad 700 zł a nie wiadomo, co z tym odpalaniem.
    Ja myślę że to ta temperatura, to stary diesel już. Poczekamy, bo on stał w takim przejściu, że cały zamarzł. Z dala od innych aut i w przeciągu. Obstawiam że świece są tak zimne że nie łapią.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja myślę że to ta temperatura, to stary diesel już. Poczekamy, bo on stał w takim przejściu, że cały zamarzł. Z dala od innych aut i w przeciągu. Obstawiam że świece są tak zimne że nie łapią.
    Być może, świece to pół biedy. U nas może być zawór egr, ale teraz to i tak wróżenie z fusów, trzeba go sprawdzić.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taki mróz że słychać w ciszy jak "pracują" okna.
    I 600% przekroczenia smogu

• india Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka czasem bywa boleśnie i mało przyjemnie.

Paula niestety czeto stacjonarna apteka ma wyzsze ceny niz internetowo. Juz to sprawdzalam ;)
    Miło ze strony nieznajomego ;)

Paula 90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karmelka czasem bywa boleśnie i mało przyjemnie.

Paula niestety czeto stacjonarna apteka ma wyzsze ceny niz internetowo. Juz to sprawdzalam ;)
    Miło ze strony nieznajomego ;)

O, dziękuję za tą informację, będę sobie sprawdzać ceny. Nie pomyślałabym ze mogą być różnice

‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ