Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:A wiecie że w tych zaleceniach PTG kryterium wyrównania cukrzycy przy leczeniu dieta to jest 95mg/dl?
Ciekawa jestem czy jest jeszcze jakiś inny dokument który wskazuje to 90, które Wy macie czy to jest dodatkowe kryterium ostrożności danego lekarza?
właśnie też o tym przeczytałam.. jak byłam u tej pierwszej diabetolog to ona korzystała z jakiegoś "skryptu" i nawet pokazała mi te normy...
to będzie chyba to- zalecenia Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego pkt 23 strona A53
file:///C:/Users/Administrator/Downloads/DK_Suplement%20A_2017_calosc_makieta_bff.pdf
nie wiem czy się Wam to otwiera? a jak nie to wpisałam w google "polskie towarzystwo diabetologiczne normy cukru w ciąży" i pierwszy dok w pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 19:42
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Misiabella uroczy brzuszek
Kasionek myślę, ze wsga 1.5kg jest bardzo prawdopodobna
Wiewioreczka duphaston 3x2
Karmelka dobrze kojarzysz. 1400 z kawalkiem to waga sprzed 12 dni
A ja mam chyba jakas gastrofaze
A tak wyglada nasza kluseczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 19:57
Karollinax26, Natalia-tosia, DorotaAnna, Kasiulka90, Misiabella, Fasolka77, martusiawp, Paula 90, Lolka30, espoir, Tunia76, Sansivieria, Wiewióreczka, Daffi, AniaKJ, Mama36, Lili90, Szonka, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:No właśnie, dlatego szukam, bo skoro to nie jest aktualne to może reszta też
nie wierzę artykułom takim pisanym nie wiadomo przez kogo. Szczerze nie mam zaufania do tej diebetolog w sumie do żadnej nie mam każda mówi co innego komu wierzyć ?
-
Karmelllka90 wrote:Ja też szukałam i nic nie znalazłam
nie wierzę artykułom takim pisanym nie wiadomo przez kogo. Szczerze nie mam zaufania do tej diebetolog w sumie do żadnej nie mam każda mówi co innego komu wierzyć ?
To nie jest artykuł pisany przez bylekogo, tylko wytyczne postępowania dla lekarzy. Pierwsze co jest tam napisane to autorzy i tytuły -
nick nieaktualny
-
Iduna wrote:Dziewczyny, tu są wszystkie rekomendacje
https://www.ptgin.pl/index.php/lekarze/rekomendacje2/rekomendacje
O cukrzycy są 2 dokumenty, wszystko jest jasno napisane jakie powinno być postępowanie
O matko dziękuje!👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
No wlasnie tak moj maz mowi, ze nie widzial nigdy takiego dziwnego brzucha jak moj, he he, ja tez przygladam sie innym ciezarnym kobietom w ciazy i takiego dziwolaga nie widzialam
wczesniej moj brzuch byl okragly. Wydaje mi sie ze robi sie taki przez slabe miesnie i rozejscie. Co do spania z dzieckiem, moj maz spal, spi i bedzie spal nadal, wszyscy spimy w 1 sypialni, lozeczko synka jest dosuniete do naszego, a wlasciwie jego tapczanik. Kiedys planowalismy ze on bedzie spal osobno, by moc sie wysypiac, ale realia okazaly sie twardsze niz zakladalismy, sama nic nie moglam odespac w dzien i nie dawalam rady nie spac tyle czasu. Wiec sie dzielilismy po rowno, a jakby nie chcial wstawac, to zrobilabym wszystko by sie obudzil, bo to bylo dla mnie jak walka o przetrwanie
. Gdyby inaczej to wszystko przebiegalo, a maly spal jak mops, ja nie odciagalabym mleka, to moze bym sie zgodzila. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Wlozony trud przez mojego meza w opieke ogolnie sie oplacil, moj maz mocno sie zwiazal z synem, nie ma tak ze nie zostalby z nim nawet na kilka dni, bo nie wiedzialby jak go ogarnac. Moja kolezanka, ma 2 latke i 3 latka i jej maz z nimi nie chce sam zostac, bo nie wie jak ich ogarnac. Nie spi tez z nimi w pokoju, bo przyjeli ze on musi sie wysypiac, nawet jak dzieci chore. W weekendy najchetniej by uciekl z domu, bo nieprzyzwyczajony do „kieratu”, tak ze trzeba uwazac z tym martwieniem o faceta
Paula 90, Natalia-tosia, Sansivieria, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZagadka rozwikłana
W zaleceniach PTG - na czczo 95.
W zaleceniach PTD - na czczo 90.
Więc już wiemy z czego wynika rozbieżność między lekarzami - jedni kierują się zaleceniami PTG a drudzy PTD. Obie są od strony medycznej poprawne.Misiabella, DorotaAnna, Iduna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:India, mała cudoo!
jaki fajniutki nosek!
Dziewczyny, potrzebuje w miarę prezentujących się klapek do szpitala, ktoś coś poleci ?
Ja kupiłam zwykłe, gumowe w Biedrze. Dwie pary.
Poszłam za radą dziewczyn z innych for, że "ładne kapcie" i tak pojda na smietnik jak zostaną zalane wodami. Poza tym takie kapcie, których się nie da wyparzyć po szpitalu są mało higieniczne - chodzisz w nich po teoretycznie odkażonej podłodze, ale wszyscy wiemy jak wygląda sterylność naszych szpitaliJa już widzę resztki płynu owodniowego i w ogóle nie wytartych porządnie
Misiabella, india lubią tę wiadomość
-
Iduna wrote:To nie jest artykuł pisany przez bylekogo, tylko wytyczne postępowania dla lekarzy. Pierwsze co jest tam napisane to autorzy i tytuły
wrzuciłam u góry zasady postępowania opracowane przez PTD, w gremium jest nawet moja pani profesor do której chodzę- Katarzyna CyprykFasolka77
-
India, ale zdjecie wyrazne, normalnie czad
Az nabralam smaka na takie 4d. Fajna pamiatka. Ja chce napisac do swoich synow list, oczywiscie do kazdego osobno. Jakim dla mnie cudem sa i na zawsze beda. I chcialabym kazdemu podarowac z okazji 18nastki, kiedys pewne slowa nie beda tak łatwo moze przechodzily przez usta o pewnych sie zapomni. Wloze do koperty tez ich bransoletki ze szpitala z okazji narodzin.
Paula 90, india, AniaKJ, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny