X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o poranku! Daffi współczuje stresu... u mnie tez się zdarzają takie stany nadaktywności ale bez kołatań serca.
    aasha super wieści z usg!

Wczoraj moja już prawie 3latka:
    Ja: co rysujesz?
    c: łóżeczko dla braciszka Julka. Takie malutkie
    (Hihi było rzeczywsice wielości jej paluszka;p)

Jakoś się rozpłynęłam ❤️

Karmelllka90, Paula 90, martusiawp, DorotaAnna, Misiabella, Fasolka77, AniaKJ, Tunia76, Kiwona, Kasiulka90, Lolka30, Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zaczyna znowu spanie na raty. Budzę się i usypiam kilka razy. Obudziłam się o 4, próbowałam usnąć i nic. Spojrzałam na zegarek, wzięłam euthyrox i męczyłam się żeby usnąć przynajmniej godzinę.

Zbieram się powoli na badania znowu, ale tym razem do mojej prywatnej przychodni pod domem, bo odnowili współpracę z Medicover w ramach badań laboratoryjnych. W grudniu był problem i musiałam zapierdzielac na drugi koniec miasta do przychodni w której w ciąży ma się pierwszeństwo jak ktoś zrobi awanturę.
    Tutaj mam zawsze pierwszeństwo ale pielęgniarka dość boleśnie pobiera, ale już wolę chwilę pocierpiec i wyjść.

Włączyłam sobie disco polo i mam zamiar mieć dobry humor cały dzień ;-)

martusiawp, DorotaAnna, Kiwona, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilę wpadam się przywitać i zaraz znowu spróbuje zasnąć...
    Wczorajszy wieczor wycięty z życiorysu-słabo mi było,mało pamiętam bo ciągle w półśnie byłam a później juz nakręcił się ból głowy i zasnęłam podczas tego jak ją masowałam. Rano znów obudziłam się z bólem głowy...Teraz po śniadaniu już chyba odeszło-mam taką nadzieję...
    Wogóle to już kolejny tydzień słabiej czuje ruchy Małego...wiem,, ze podczas ostatniej wizyty ulozony był pupą na dole.Czy to może byc powód?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak Twoj cukier?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny czy wy też się tak pocicie w łóżkach? No nie ogarniam tego mi zawsze było zimno

ja dość nie.. nawet teraz w chorobie... pociłam się po biustem ale w sumie już przestałam (na razie)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Fasolka obys sie kochana rano milo zaskoczyla i miala wzorowy cukier :)

Karmelka ja sie nie poce. ogolnie bylam osoba ktorej wiecznie goraco, zawsze sie pocilam a w tej ciazy totalna zmiana... czesto mi zimno i w nocy po szyje przykryta musze byc.

hahahaha... przeżyłam szok! :) cukier 100!!!! chyba raz taki mialam przez ostatnie 1,5 miesiąca :) nie wiem czy to wina wczorajszych oreo czy choroby... czuję się źle ale udało mi się wczoraj zbić temp.. dziś rano miałam 36,1
    jest jeszcze sprawa z przerwą... zjadłam o 22 a nie o 23 więc teoretycznie miałam zmierzyć o 7 a zmierzyła o 8 ... czekałam do 8 bo wtedy jem śniadanie.. nie mierzyłam dziś o 6 ani o 7... mam to szczerze mówiąc gdzieś... skoro inni diabetolodzy nie robią problemu z cukrami 90-100 to co sie będę stresować :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja jestem strasznym zmarzluchem, wiecznie zimne dłonie i stopy, niezależnie od pory roku, a teraz w ciąży często mi gorąco. Też się mocniej pocę. Dobrze, że to zima a nie lato, bo byłaby tragedia.

w lecie jeszcze dochodzą opuchlizny.. lepiej w ziemie i na wiosne rodzić :)

za chwilę w DD TVN historie z porodówek :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wczorajszy wieczor wycięty z życiorysu-słabo mi było,mało pamiętam bo ciągle w półśnie byłam a później juz nakręcił się ból głowy i zasnęłam podczas tego jak ją masowałam. Rano znów obudziłam się z bólem głowy...Teraz po śniadaniu już chyba odeszło-mam taką nadzieję...
    Wogóle to już kolejny tydzień słabiej czuje ruchy Małego...wiem,, ze podczas ostatniej wizyty ulozony był pupą na dole.Czy to może byc powód?
    Moja jest ułożona na ten moment pupą do dołu i ją czuję dość wyraźnie. Chociaż w tym tygodniu odczuwałam ruchy dużo słabiej, chociaż regularnie, ale to pewnie przez moją aktywność.
    Teraz te ruchy chyba będą już słabsze, nie takie energiczne bo jest coraz mniej miejsca, ale zwróć uwagę na ich regularność.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mlody znow ma koncert.. Chyba jakąś wzmozona aktywność ma..

Daffi a jak palpitacje? uspokoiły się? Ty się również uspokoiłaś?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja się przebudzilam, bo mam straszną zgagę i boli mnie głowa :(

ja tez o 3:30 sie wierciłam.. może ten cukier też z niewyspania bo mnie oczy szczypią

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie się zaczyna znowu spanie na raty. Budzę się i usypiam kilka razy. Obudziłam się o 4, próbowałam usnąć i nic. Spojrzałam na zegarek, wzięłam euthyrox i męczyłam się żeby usnąć przynajmniej godzinę.

Zbieram się powoli na badania znowu, ale tym razem do mojej prywatnej przychodni pod domem, bo odnowili współpracę z Medicover w ramach badań laboratoryjnych. W grudniu był problem i musiałam zapierdzielac na drugi koniec miasta do przychodni w której w ciąży ma się pierwszeństwo jak ktoś zrobi awanturę.
    Tutaj mam zawsze pierwszeństwo ale pielęgniarka dość boleśnie pobiera, ale już wolę chwilę pocierpiec i wyjść.

Włączyłam sobie disco polo i mam zamiar mieć dobry humor cały dzień ;-)

Paula robisz na poniedzialek hb1ac, tak? :) ZENEK Cię wspiera? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak nie mam gorączki to myslicie, że mogę wziąć rano apap? na głowę, katar, kaszel etc? tak znieczulająco trochę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

dobranoc AGA! wróć wyspana i bez bólu! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Fasolka jak Twoj cukier?

hahaha DAFFI :) śmiech na sali... cukier 100! chyba raz mialam taki wysoki....
    no ale jestem chora... niewyspana... i zjadłam wczoraj oreo... kanapeczkę (w zasadzie pół pięteczki) na II kolację o 22 więc powinnam zmierzyć o 7 ale zmierzyłam o 8... już mnie to smieszy.. te pomiary... nie wiadomo kiedy, czy głód wywala... wszystko to takie dla mnie niemiarodajne

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ja bym apapu nie brala profilaktycznie...na katar bol glowy i inne dolegliwosci polecam lozko......herbata z miodem cytryna inhalacje i inne naturalne rzeczy.....i tak juz w siebie pakujemy pelno chemii....nie wylaz babo caly dzien z lozka, poc sie, spij i odpoczywaj....

ja bym tak przynajmniej zrobila :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co z tym chrapaniem? u mnie apogeum, biedny maz niewyspany :) moje wlasne chrapanie nawet mnie budzi :)

nie mam kataru a chrapie jak gruby facet po 60 :)

na to chyba jedynym lekarstwem jest porod, bo nie wyobrazam sobie zeby mi tak zostalo

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka, ja bym apapu nie brala profilaktycznie...na katar bol glowy i inne dolegliwosci polecam lozko......herbata z miodem cytryna inhalacje i inne naturalne rzeczy.....i tak juz w siebie pakujemy pelno chemii....nie wylaz babo caly dzien z lozka, poc sie, spij i odpoczywaj....

ja bym tak przynajmniej zrobila :)

tak też myślałam więc wolałam zapytać :) dzięki Stresant.. w sumie wzięłam wczoraj 2 tabsy i gorączka spadła... ratuję się islą i syropem bez cukru z kwiatów z czarnego bzu :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dziewczyny co z tym chrapaniem? u mnie apogeum, biedny maz niewyspany :) moje wlasne chrapanie nawet mnie budzi :)

nie mam kataru a chrapie jak gruby facet po 60 :)

na to chyba jedynym lekarstwem jest porod, bo nie wyobrazam sobie zeby mi tak zostalo

chyba nic nie poradzisz może poza nawilżaniem nosa i sypialni.. w ciąży wysusza nam się nosek i może to jest powód.. jesli do tej pory nie chrapałaś to może spróbuj nawilżyć :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka fajna jest maść majerankowa, przy moim przeziębienie uratowała mi życie.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka fajna jest maść majerankowa, przy moim przeziębienie uratowała mi życie.

Mycha a co to za wynalazek? pierwsze słyszę... jak się ją stosuje? słyszałam tylko o wąchaniu zaparzonego majeranku na katar ale o maści nie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ