X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No a my chcemy z K rodzić wspólnie, ale ja mu powiem, żeby niekoniecznie się zapuszczał w dolne rejony, bo tam nie będzie nic ciekawego do oglądania. No chyba, że się uprze, to go nie powstrzymam ;)
    Oj ja za to opierdziel dostalam bo chcialam zobaczyc czy podglada i parlam z otwartymi oczami.. Opieprzyly mnie polozne a ja z zacisnietymi zębami wydukalam "to nie zagladaj" hahaha
    Jestem pewna ze tym razem sie nie odważy. On sie boi widoku wydalanych potrzeb fizjologicznych ktore przy porodach sie zdarzaja ale ja poprosze o lewatywe jesli bedzie taka możliwość i czas.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dzieki dziewczyny :) Nie panikuje z tym bolem, po prostu go zauwazam ;) I wiem, ze nie moga mnie zwolnić, tak napisałam tylko ;)
    Nieskalana, witaj :D Szybko masz to usg 3 trymestru :) Ale to nie prenatalne?
    No prenatalne to trzecie..ja to się tak znam ... lekarz mówi że 28 tydzień będzie ok więc ufam mu. Późniejszy termin to dopiero 20lutego.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja mam być świadkową 7 czerwca. Liczę, że ogarnę. A 9 marca mamy wyjazd na panieński na weekend, specjalnie jeszcze w marcu, żebym była w stanie. Ale towarzystwo bezalko, więc tyle dobrze ;)
    My na szczęście mamy wesele dopiero we wrześniu.. I jest to siostra M a on bedzie swiadkiem :)

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No prenatalne to trzecie..ja to się tak znam ... lekarz mówi że 28 tydzień będzie ok więc ufam mu. Późniejszy termin to dopiero 20lutego.
    To usg 3 trymestru robi sie między 28 a 32 tc. Wiec masz dobry czas :) ja mam to usg 22.02 w 31+5tc

b2ujp2.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To usg 3 trymestru robi sie między 28 a 32 tc. Wiec masz dobry czas :) ja mam to usg 22.02 w 31+5tc
    No właśnie. Tak też mówił że czasem lepiej widać jak trochę wcześniej. Chyba nie ma reguły i każdy termin w tym przedziale będzie dobry.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już po pobraniu. Byliśmy jeszcze na szybkich zakupach.
    Mam wrażenie że nie boli mnie brzuch tylko jakby kość łonowa? I pachwiny.
    I to tylko jak chodzę. Mogę chodzić bardzo powoli i wtedy jest w miarę znośnie.
    W piątek mam ginekologa to się dopytam o co znowu chodzi
    Paula tak się u mnie zaczęło z tym paskudnym rozejściem. A u mnie ból jest na kości lonowej na prawą stronę lewa nie boli.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Rzeczywiście, to taki rozstrzał duży :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam usg III trymestru w 31+5, dokładnie 11.02.

Powiem Wam, że M cały czas mówił, że chce być przy porodzie własnego dziecka i że zrobi wszystko żeby dojechać, a czy zdąży ? Nie mam pojęcia.

Mimo sytuacji między nami chciałabym żeby ktoś trzymał mnie za rękę ;)

Daffi, Natalia-tosia, malutka_mycha, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie. Tak też mówił że czasem lepiej widać jak trochę wcześniej. Chyba nie ma reguły i każdy termin w tym przedziale będzie dobry.
    Ja mam nadprogramowe kg i umnie zaleca pozniej bo lepiej widac.. Choc na tym etapie dzieci sa juz i tak duze. Przez cala ciaze zaden lekarz nie mowil ze cos ciezko mu ocenic poza 1 prenatalnymi ale ta pani doktor byla widac bardzo niecierpliwa maluch fikal i nie chciala sie za bardzo skupiac nad pomiarem jednym i go odpuscila zaznaczajac ze widocznosc ograniczona przez BMI. Masakra

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja ogolnie z jedzeniem produktow na bazie mleka mam problem.Zawsze po mnie mdli...
    No ale chlebem nie zamierzam sie żywić w ramach dwóch śniadań i kolacji choć chlebek bardzo lubię :)

no to może jakiś naleśniczek pełnoziarnisty z masłem orzechowym i owocami? :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam - troszkę boli jak podnoszę lewą nogę. Prawa mogę podnieść bez większych problemow.

Jestem jeszcze w stanie dociagnac stopę do twarzy. Ciekawe kiedy już się nie da :-D

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja mam być świadkową 7 czerwca. Liczę, że ogarnę. A 9 marca mamy wyjazd na panieński na weekend, specjalnie jeszcze w marcu, żebym była w stanie. Ale towarzystwo bezalko, więc tyle dobrze ;)

ja sie ani wybieram ani nie wybieram.. wszystko zależy od dziecka a wiadomo, że z takim maleństwem to sytuacja może się zmienić w ciągu 5 minut :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, czytajac Wasze krotkie historie porodow, pociagam nosem...to nie jest normalne :)

ja mialam 2x CC i za kazdym razem maz byl na sali, trzymal mnie za reke.....ale nigdy nie zagladal za parawan....bal sie :) :) mowie mu niech teraz zajzy bo ostatnia szanse ma :) ja sama jestem ciekawa jak wygladaja moje falki od wewnatrz :) ale powiedzial ze nie i koniec......

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My z mężem oglądamy razem porody. Mój stwierdził że skoro jesteśmy w tym razem to zostajemy razem nawet jeśli to nie będzie miłe. On raczej jest z tych co zacisną zęby. Ale nie wiem czy na przykład nie zasłabnie.
    Chociaż jak oglądamy te porody to już nie odwraca głowy. Ma podobne podejście jak ja - lepiej zobaczyć i być świadomym czego się spodziewać żeby nie stracić panowania nad sobą z szoku.
    Nie naciskam go, nie będzie chciał to nie będzie patrzył. Jeśli będzie to niech patrzy - mi na tym etapie porodu już i tak nie pomoże jak widoki zaczną być drastyczne :-)

ja prawdziwych porodów nie oglądam... jakoś mi sie wydaje, że moge sobie coś wyobrazić,że będzie tak i tak.. na coś się nastawić a u mnie sytuacja będzie diametralnie inna.. wolę iść na żywioł

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja mam nadprogramowe kg i umnie zaleca pozniej bo lepiej widac.. Choc na tym etapie dzieci sa juz i tak duze. Przez cala ciaze zaden lekarz nie mowil ze cos ciezko mu ocenic poza 1 prenatalnymi ale ta pani doktor byla widac bardzo niecierpliwa maluch fikal i nie chciala sie za bardzo skupiac nad pomiarem jednym i go odpuscila zaznaczajac ze widocznosc ograniczona przez BMI. Masakra
    To co Ci ta doktor zaznaczyła to w ogóle jest jakaś zenada. Ale to wiesz,kiepskiej baletnicy.. ja mam dużą nadwagę ale mój lekarz jest tak delikatny w tej kwestii,że aż się czasem śmieje. Za każdym razem na wizycie ,już po usg mówi "O,a jak pani będzie przechodzić obok wagi to proszę tam na niej stanac" i to z takim zdziwieniem jakby ta waga nagle się pojawiła przez przypadek w tamtym miejscu :D

Daffi, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też mam usg III trymestru w 31+5, dokładnie 11.02.

Powiem Wam, że M cały czas mówił, że chce być przy porodzie własnego dziecka i że zrobi wszystko żeby dojechać, a czy zdąży ? Nie mam pojęcia.

Mimo sytuacji między nami chciałabym żeby ktoś trzymał mnie za rękę ;)

ja miałam teraz w 27+6 i robię 6.02 w 29+6 ale potem tez się jeszcze umówię np w 31+6 :)

Karola rodzisz w Ełku?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile kupujecie pieluszek jednarazowych w rozmiarze 2 (2-5 kg) ja mam narazie 160 szt. do tego w rozmiarze 3 (3-6 kg) 78 szt. i tak mysle czy kupowac jeszcze te 2 czy wystarczy?

aha licze jeszcze na te darmowa paczke z Rosmana

Pieluch tetrowych mam od groma 10 nowych bialych, 10 kolorowych plus 15 po starszakach ( moczyly sie cala noc w waniszu ale do bialosci jeszcze daleko :) ) czyli razem 35 sztuk, oszczednie rzecz biorac to moge prac 1 raz w miesiacu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:23

• Natalia-tosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja dziś jadłam pancakes z mąką kokosową i gryczaną :) mmm... pyszota! Uwielbiam je ;-) Do tego trochę owoców i jogurt naturalny :)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Masła orzechowego tez nie lubię :) ale nalesniczka z jakimś owockiem zjem następnym razem :)

Córka przyszla ze świadectwem i z ...pączkami ale nie ma mowy-nie zjem.Za bardzo zle sie czulam wczoraj.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    To co Ci ta doktor zaznaczyła to w ogóle jest jakaś zenada. Ale to wiesz,kiepskiej baletnicy.. ja mam dużą nadwagę ale mój lekarz jest tak delikatny w tej kwestii,że aż się czasem śmieje. Za każdym razem na wizycie ,już po usg mówi "O,a jak pani będzie przechodzić obok wagi to proszę tam na niej stanac" i to z takim zdziwieniem jakby ta waga nagle się pojawiła przez przypadek w tamtym miejscu :D

ja się zawsze ważę rano w domu przed wizytą żeby uniknąć stresu w gabinecie.. bo te ciuchy takie ciężkie ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ