Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona wrote:No a my chcemy z K rodzić wspólnie, ale ja mu powiem, żeby niekoniecznie się zapuszczał w dolne rejony, bo tam nie będzie nic ciekawego do oglądania. No chyba, że się uprze, to go nie powstrzymam
Jestem pewna ze tym razem sie nie odważy. On sie boi widoku wydalanych potrzeb fizjologicznych ktore przy porodach sie zdarzaja ale ja poprosze o lewatywe jesli bedzie taka możliwość i czas.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Dzieki dziewczyny
Nie panikuje z tym bolem, po prostu go zauwazam
I wiem, ze nie moga mnie zwolnić, tak napisałam tylko
Nieskalana, witajSzybko masz to usg 3 trymestru
Ale to nie prenatalne?
-
Kiwona wrote:Ja mam być świadkową 7 czerwca. Liczę, że ogarnę. A 9 marca mamy wyjazd na panieński na weekend, specjalnie jeszcze w marcu, żebym była w stanie. Ale towarzystwo bezalko, więc tyle dobrze
-
mysla.nieskalana wrote:No prenatalne to trzecie..ja to się tak znam ... lekarz mówi że 28 tydzień będzie ok więc ufam mu. Późniejszy termin to dopiero 20lutego.
ja mam to usg 22.02 w 31+5tc
-
Daffi wrote:To usg 3 trymestru robi sie między 28 a 32 tc. Wiec masz dobry czas
ja mam to usg 22.02 w 31+5tc
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Ja już po pobraniu. Byliśmy jeszcze na szybkich zakupach.
Mam wrażenie że nie boli mnie brzuch tylko jakby kość łonowa? I pachwiny.
I to tylko jak chodzę. Mogę chodzić bardzo powoli i wtedy jest w miarę znośnie.
W piątek mam ginekologa to się dopytam o co znowu chodzi -
Ja też mam usg III trymestru w 31+5, dokładnie 11.02.
Powiem Wam, że M cały czas mówił, że chce być przy porodzie własnego dziecka i że zrobi wszystko żeby dojechać, a czy zdąży ? Nie mam pojęcia.
Mimo sytuacji między nami chciałabym żeby ktoś trzymał mnie za rękęDaffi, Natalia-tosia, malutka_mycha, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:No właśnie. Tak też mówił że czasem lepiej widać jak trochę wcześniej. Chyba nie ma reguły i każdy termin w tym przedziale będzie dobry.
-
MamaAga85 wrote:Ja ogolnie z jedzeniem produktow na bazie mleka mam problem.Zawsze po mnie mdli...
No ale chlebem nie zamierzam sie żywić w ramach dwóch śniadań i kolacji choć chlebek bardzo lubię
no to może jakiś naleśniczek pełnoziarnisty z masłem orzechowym i owocami?Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Kiwona wrote:Ja mam być świadkową 7 czerwca. Liczę, że ogarnę. A 9 marca mamy wyjazd na panieński na weekend, specjalnie jeszcze w marcu, żebym była w stanie. Ale towarzystwo bezalko, więc tyle dobrze
ja sie ani wybieram ani nie wybieram.. wszystko zależy od dziecka a wiadomo, że z takim maleństwem to sytuacja może się zmienić w ciągu 5 minutFasolka77
-
kurcze, czytajac Wasze krotkie historie porodow, pociagam nosem...to nie jest normalne
ja mialam 2x CC i za kazdym razem maz byl na sali, trzymal mnie za reke.....ale nigdy nie zagladal za parawan....bal siemowie mu niech teraz zajzy bo ostatnia szanse ma
ja sama jestem ciekawa jak wygladaja moje falki od wewnatrz
ale powiedzial ze nie i koniec......
-
Paula 90 wrote:My z mężem oglądamy razem porody. Mój stwierdził że skoro jesteśmy w tym razem to zostajemy razem nawet jeśli to nie będzie miłe. On raczej jest z tych co zacisną zęby. Ale nie wiem czy na przykład nie zasłabnie.
Chociaż jak oglądamy te porody to już nie odwraca głowy. Ma podobne podejście jak ja - lepiej zobaczyć i być świadomym czego się spodziewać żeby nie stracić panowania nad sobą z szoku.
Nie naciskam go, nie będzie chciał to nie będzie patrzył. Jeśli będzie to niech patrzy - mi na tym etapie porodu już i tak nie pomoże jak widoki zaczną być drastyczne
ja prawdziwych porodów nie oglądam... jakoś mi sie wydaje, że moge sobie coś wyobrazić,że będzie tak i tak.. na coś się nastawić a u mnie sytuacja będzie diametralnie inna.. wolę iść na żywiołFasolka77
-
Daffi wrote:Ja mam nadprogramowe kg i umnie zaleca pozniej bo lepiej widac.. Choc na tym etapie dzieci sa juz i tak duze. Przez cala ciaze zaden lekarz nie mowil ze cos ciezko mu ocenic poza 1 prenatalnymi ale ta pani doktor byla widac bardzo niecierpliwa maluch fikal i nie chciala sie za bardzo skupiac nad pomiarem jednym i go odpuscila zaznaczajac ze widocznosc ograniczona przez BMI. Masakra
Daffi, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ja też mam usg III trymestru w 31+5, dokładnie 11.02.
Powiem Wam, że M cały czas mówił, że chce być przy porodzie własnego dziecka i że zrobi wszystko żeby dojechać, a czy zdąży ? Nie mam pojęcia.
Mimo sytuacji między nami chciałabym żeby ktoś trzymał mnie za rękę
ja miałam teraz w 27+6 i robię 6.02 w 29+6 ale potem tez się jeszcze umówię np w 31+6
Karola rodzisz w Ełku?Fasolka77
-
ile kupujecie pieluszek jednarazowych w rozmiarze 2 (2-5 kg) ja mam narazie 160 szt. do tego w rozmiarze 3 (3-6 kg) 78 szt. i tak mysle czy kupowac jeszcze te 2 czy wystarczy?
aha licze jeszcze na te darmowa paczke z Rosmana
Pieluch tetrowych mam od groma 10 nowych bialych, 10 kolorowych plus 15 po starszakach ( moczyly sie cala noc w waniszu ale do bialosci jeszcze daleko) czyli razem 35 sztuk, oszczednie rzecz biorac to moge prac 1 raz w miesiacu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:23
-
Fasolka77 wrote:no to może jakiś naleśniczek pełnoziarnisty z masłem orzechowym i owocami?
ale nalesniczka z jakimś owockiem zjem następnym razem
Córka przyszla ze świadectwem i z ...pączkami ale nie ma mowy-nie zjem.Za bardzo zle sie czulam wczoraj.Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:To co Ci ta doktor zaznaczyła to w ogóle jest jakaś zenada. Ale to wiesz,kiepskiej baletnicy.. ja mam dużą nadwagę ale mój lekarz jest tak delikatny w tej kwestii,że aż się czasem śmieje. Za każdym razem na wizycie ,już po usg mówi "O,a jak pani będzie przechodzić obok wagi to proszę tam na niej stanac" i to z takim zdziwieniem jakby ta waga nagle się pojawiła przez przypadek w tamtym miejscu
ja się zawsze ważę rano w domu przed wizytą żeby uniknąć stresu w gabinecie.. bo te ciuchy takie ciężkieFasolka77