X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ile kupujecie pieluszek jednarazowych w rozmiarze 2 (2-5 kg) ja mam narazie 160 szt. do tego w rozmiarze 3 (3-6 kg) 78 szt. i tak mysle czy kupowac jeszcze te 2 czy wystarczy?

aha licze jeszcze na te darmowa paczke z Rosmana

Pieluch tetrowych mam od groma 10 nowych bialych, 10 kolorowych plus 15 po starszakach ( moczyly sie cala noc w waniszu ale do bialosci jeszcze daleko :) ) czyli razem 35 sztuk, oszczednie rzecz biorac to moge prac 1 raz w miesiacu :)

ja mam na razie jedną paczuszke tym babibooo czy jakos tak z rossmana i chyba 2 paczki w koszyku w gemini pampersów.. - w lutym dokończe zamówienie :) a potem K. kupi na bieżąco :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha... Fasolka, ja na co dzień chodzę w jeansach i jakiejś luźnej bluzie... A na wizytę zakładam leginnsy i zwiewną tuniczkę :D Zawsze to kilka dkg mniej :D

Fasolka77, malutka_mycha, Lolka30, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja dziś jadłam pancakes z mąką kokosową i gryczaną :) mmm... pyszota! Uwielbiam je ;-) Do tego trochę owoców i jogurt naturalny :)

podaj proszę przepis bo mam obie maki w domu, tej kokosowej nawet prawie kg bo kiedys kupiłam ale placki z samej kokosowej to tragedia... i się własnie zastanawiałam co z niej zrobić...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów to kupuję tylko jedną paczkę do szpitala a później mąż będzie kupował na bieżąco ;-)
    Po Tosi zostało mi sporo 2, bo kupiłam na zapas a później okazało się, że wcale nam się nie sprawdzały i zupełnie zmieniliśmy markę ;-) Ale o tym już kiedyś pisałam.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja się zawsze ważę rano w domu przed wizytą żeby uniknąć stresu w gabinecie.. bo te ciuchy takie ciężkie ;)
    Właśnie wczoraj mówiłam do lekarza, że kto to widział się ważyć o godzinie 21 prawie..po całym dniu.:D

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    podaj proszę przepis bo mam obie maki w domu, tej kokosowej nawet prawie kg bo kiedys kupiłam ale placki z samej kokosowej to tragedia... i się własnie zastanawiałam co z niej zrobić...
    Jedno jajko, 6 łyżek mleka, 3 łyżki wody gazowanej, 3 łyżki mąki kokosowej, 3 łyżki mąki gryczanej, do tego dodaję łyżeczkę erytrolu a i jeszcze łyżka roztopionego masła klarowanego, ale jak nie mam masła klarowanego to dolewam oliwy i też jest ok ;-) Wszystko miksuję na jednolitą masę, smażę po 3 minuty z każdej strony. Jeśli widzę, że ciasto jest bardzo gęste (mąka kokosowa mocno pochłania wodę) to dolewam odrobinę mleka i znowu miksuję. Smacznego :)

Z tego samego przepisu robię placuszki z jabłkami ;-) Też wychodzą obłędne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:32

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem w takim razie jakie wy macie dziewczyny te rozejścia. Bo widzę że was też boli a tylko ja od razu poleciałam na USG haha :) no ale przynajmniej wiem, że muszę uważać i oszczędzać łono...
    A teraz powiem wam hita mąż mnie ogolił na wczorajszą wizytę w środę wieczorem. Wczoraj rano się umylam, zadowolona wycieram się patrze w lusterko i niedowierzam! Patrzę raz jeszcze, biorę telefon robię zdjęcie biorę lusterko do ręki... I myślę czy on mnie tak pociął???? Nieeeee... Ja mam kurwa tam rozstępy brzydkie wielkie czerowne rozstępy na mojej myszce WTF!!!! Cycki spękane cipka spękana .... To chyba nie jest normalne.
    Dzisiaj piątek więc tradycja ważenia! Wchodzę na wagę, przez tydzień 0,5 kg. Czyli od początku 8,5 kg.

Tunia76 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja prawdziwych porodów nie oglądam... jakoś mi sie wydaje, że moge sobie coś wyobrazić,że będzie tak i tak.. na coś się nastawić a u mnie sytuacja będzie diametralnie inna.. wolę iść na żywioł
    Też mam takie podejście, każdy poród jest inny a odczuć kobiety rodzącej i tak nie są w stanie w pełni oddać. Wolę iść z wiedzą teoretyczna o pozycjach, oddychanie itd. A reszta wyjdzie w praniu :)
    Stresant ja na razie mam tylko zamówione po 40 sztuk z 1 (od 2-5kg) i 2 (od 3-6 kg). I na bieżąco będziemy dokupywac bo nie chce żeby mi to leżało. Te pierwsze podobno tylko na chwilę są a jeszcze nie wiadomo z czym rodzina przyjdzie :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja miałam teraz w 27+6 i robię 6.02 w 29+6 ale potem tez się jeszcze umówię np w 31+6 :)

Karola rodzisz w Ełku?

Dokładnie tak kochana.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja dziś jadłam pancakes z mąką kokosową i gryczaną :) mmm... pyszota! Uwielbiam je ;-) Do tego trochę owoców i jogurt naturalny :)
    Proszę daj przepis

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Co do pampersów to kupuję tylko jedną paczkę do szpitala a później mąż będzie kupował na bieżąco ;-)
    Po Tosi zostało mi sporo 2, bo kupiłam na zapas a później okazało się, że wcale nam się nie sprawdzały i zupełnie zmieniliśmy markę ;-) Ale o tym już kiedyś pisałam.

kurcze to moze tych 160 szt. rozmiar 2 kupilam za duzo? ale tak liczylam 6 pieluch na dzien (na 24godz.) to wychodzi na niecaly miesiac...... a za miesiac to do 5 kilo nie urosnie....

Kupuje teraz bo jest fajna promocja.....biore bella happy.....

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z pampersami w rozmiarze 0 ?
    Bo ja kupiłam Premium Care 1, a znajoma mówiła że do szpitala przydadzą się zerówki.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka mycha oczywiscie masz racje 1 sa od 2-5 kilo a 2 sa od 3-6 kilo......oczywisicie musialam pokrecic, cala ja :) tych 160 szt. to mam jedynek rzecz jasna......

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Sprawdziłam - troszkę boli jak podnoszę lewą nogę. Prawa mogę podnieść bez większych problemow.

Jestem jeszcze w stanie dociagnac stopę do twarzy. Ciekawe kiedy już się nie da :-D
    Paula ja tez prawa podniose a lewa jest ciężko bo boli. Czy jak majtki zakladam czy spodnie nawet wchodzac do prysznica a mam wysoki brodzik wkladam najpierw prawa noge pozniej lewa.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny a co z pampersami w rozmiarze 0 ?
    Bo ja kupiłam Premium Care 1, a znajoma mówiła że do szpitala przydadzą się zerówki.
    Ja 0 nie uzywalam ani z corka ani teraz bo mam duze dzieci. A 1 tez maja wyciecia na pepuszek.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja zerowek nie kupuje......do rozmiaru 1 i tak w szpitalu bede wkladac zwykla tetre ( sa tam szpitalne tetry, ktore zbieraja i piora )....albo te jednorazowa bambusowa....wiec sie przyda troche wiekszy rozmiar......

Po porodzie dziecko ciagle robi kupke....to by mi wyszlo z 10 pieluch na dobe jak nic .....robilam tak poprzednio i u mnie sie sprawdzilo

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mój nie chce i ja tez nie chcę.. tzn nie chce aby zaglądał na podwozie i on tez raczej z tych co wszelkie wydzieliny i widok krwi to ble.. ale za rękę mógłby mnie w sumie trzymać.. w środy sa u nas "otwarte drzwi" w szpitalu, musimy się wybrać pooglądać jak się wykuruję
    Mój mąż też nie chciał być przy porodzie. 19 lat temu poród rodzinny to było wydzimisie i to platne. Ale ja się tak bałam, że zdecydowaliśmy się, że będzie ze mną w pierwszym etapie, do pełnego rozwarcia, a potem wyjdzie. Poród poszedł tak szybko, że wyjść nie zdążył. Przecinał pepowine i jak mnie szyli to trzymał synka a oczka mu się pociły. Oczywiście po porodzie, nie przyznał się, że chciał wychodzić przed finiszem.
    Powiem tak, nie wyobrażam sobie porodu bez męża na sali zbiorowej ( tak to wtedy wyglądało) i podobno zagladalo się w krocze kobiecie rodzącej po drugiej stronie sali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:45

martusiawp lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No tak,też wydawało mi się dużo,ale mój Pan Doktorek mówi,ze jest w porządku. Ja sama mam sporą nadwagę,więc bałam się,że wyjdzie mi cukrzyca (chociaz wiem,że to nie zawsze idzie w parze) ,ale na szczeście wyniki wyszły super. W środę idę na USG trzeciego trymestru to może coś się jeszcze ciekawego dowiem :)
    Cukrzyca chyba nie idzie w parze z wagą. Ja jestem otyła, a cukrzycy nie mam.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    kurcze to moze tych 160 szt. rozmiar 2 kupilam za duzo? ale tak liczylam 6 pieluch na dzien (na 24godz.) to wychodzi na niecaly miesiac...... a za miesiac to do 5 kilo nie urosnie....

Kupuje teraz bo jest fajna promocja.....biore bella happy.....
    Stresant ja nie mam pojęcia bo to moje pierwsze dziecko. Myślę że dokupię po jeszcze jednej paczce z 1 i 2 ale nie wiem czy to będzie za dużo, za mało czy w sam raz :) A nie wiem jak to jest z tym zakresem wagowym, ale moja koleżanka 19dniowemu synkowi zakładała już 2

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Stresant ja nie mam pojęcia bo to moje pierwsze dziecko. Myślę że dokupię po jeszcze jednej paczce z 1 i 2 ale nie wiem czy to będzie za dużo, za mało czy w sam raz :) A nie wiem jak to jest z tym zakresem wagowym, ale moja koleżanka 19dniowemu synkowi zakładała już 2

aha mowisz ze juz 2 dawala? no moje niby 3 dziecie ale ja juz nie pamietam jak to bylo kiedys :)

‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ