X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, zaczyna mnie co raz bardziej przerażać te spojenie. Muszę stanowczo pogadać o tym z moją gin.
    Ja też, tym bardziej jak czytałam te wszystkie przypadki. Ale czasem boli bo to normalne. Ginekolog ci za dużo nie pomoże mi zmierzyła ale i moja prowadzącą i ta od USG wysłały do ortopedy, idę do takiego podobno dobrego ale od narządów ruchu ciekawe jak sobie poradzi z pipką :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już wyprawkę mam ogarniętą. Jeszcze tylko kilka drobiazgów do torby i aspirator do noska dla małej. W przyszłym tygodniu znajomy podrzuci mi łóżeczko i bujaczek. W lutym odbieram wózek, a mój tata w niedzielę za tydzień wysyła paczkę z samymi rzeczami dla małej, więc znów powróci pranie.

Misiabella, valetta94, AniaKJ, DorotaAnna lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta piękne :)

valetta94 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tak,tak..ja wszystko o Was wiem! :D Jestem cichym podglądaczem. No i wiem też,że będziesz miała CC na Kopernika,ja też tam planuje rodzić,bo mój Pan Doktor tam pracuje,chociaz ponoć jeszcze nie znają przypadku żeby zdążył być przy porodzie swoich pacjentek :D
    Jesteś z Krakowa? Chodzisz może do szkoły rodzenia tej przy Koperniku?
    Mój lekarz nie odbiera porodów SN, ale cesarke mi zrobi.

Ciekawe ile dziewczyn nas jeszcze czyta i się nie udziela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 13:13

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    [Fasolka] jednak skusilam sie na jogurt naturalny i garsc malin do tego :)
    Mam nadzieję,ze przeżyje zjedzenie tego .Głód taki odczuwam,ze porazka...
    Nie możesz chodzić głodna absolutnie!!! Zjedz coś jeszcze. Lepiej zjeść więcej i nawet brać insulinę niż dopuszczac do głodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szpital też ma 3 stopień referencyjnosci zarówno położnictwa jak i neonatologii.
    Ja byłam tam raz na zabieg pod narkoza i było super.

Nasz szpital to:
    Specjalistyczny Szpital Ginekologiczno-Położniczy im. E. Biernackiego w Wałbrzychu.

Jedziemy 2 lutego na "biała sobotę". W sumie nie mogę się doczekać trochę ;-)

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wysoki syndrom wicia gniazda u mnie :) popralam pieluchy, poodkurzalam i powycieralam caly dom....ciekawe jak sie to skonczy.....ale jak energia jest to trzeba wykorzystac :)

valetta94, AniaKJ, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta u mnie wykryli wczoraj naczynia przodujące , widać je w usg dopochwowym w kolorowym doplerze. Nie mogę rodzic SN bo jest to groźne dla dziecka dla mnie zreszta tez bo krwotok. Wysłałam Ci zaproszenie żeby tez tu nie straszyć dziewczyn ;)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja mam nadprogramowe kg i umnie zaleca pozniej bo lepiej widac.. Choc na tym etapie dzieci sa juz i tak duze. Przez cala ciaze zaden lekarz nie mowil ze cos ciezko mu ocenic poza 1 prenatalnymi ale ta pani doktor byla widac bardzo niecierpliwa maluch fikal i nie chciala sie za bardzo skupiac nad pomiarem jednym i go odpuscila zaznaczajac ze widocznosc ograniczona przez BMI. Masakra
    Jak robiłam 1 prenatalne, to doktorka mi mówiła, że czasem gorsza od fałdy tłuszczu jest skóra, która utrudnia zrobienie usg. Nie wnikałam co to za skóra. Cieszyłam się, że usg dało się zrobić mimo tłuszczu. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Valetta, skąd takie cudo ?

https://allegro.pl/oferta/przytulanka-kocyk-szmatka-krolik-zajac-z-imieniem-7108205079

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 13:36

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:34

valetta94, Tunia76, Natalia-tosia, martusiawp, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Hahaha... Fasolka, ja na co dzień chodzę w jeansach i jakiejś luźnej bluzie... A na wizytę zakładam leginnsy i zwiewną tuniczkę :D Zawsze to kilka dkg mniej :D
    Hahaha ja też idąc do gin i jego wagi myślę o tym, by na wadze mieć jak najlzejsze ubranie. :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Valetta u mnie wykryli wczoraj naczynia przodujące , widać je w usg dopochwowym w kolorowym doplerze. Nie mogę rodzic SN bo jest to groźne dla dziecka dla mnie zreszta tez bo krwotok. Wysłałam Ci zaproszenie żeby tez tu nie straszyć dziewczyn ;)

Tak kochana widziałam Twoją historię na fb.. Za 5 dni mam kontrolę i zapytam lekarza aby sprawdził mi czy też tego nie mam. Tylko ja nie miałam żadnych krwawień takich mocniejszych, raz leciutkie plamienie miałyśmy to w tym samym czasie i obydwu nam powiedzieli, że to nadżerka. A tak to ja mam tylko przy dotykaniu szyjki. Ale wolę się upewnić w środę bo to na prawdę cud, że w końcu u Ciebie to zdiagnozowali, a badało Cię tyle lekarzy i nikt nic nie zauważył..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ciekawa jestem w takim razie jakie wy macie dziewczyny te rozejścia. Bo widzę że was też boli a tylko ja od razu poleciałam na USG haha :) no ale przynajmniej wiem, że muszę uważać i oszczędzać łono...
    A teraz powiem wam hita mąż mnie ogolił na wczorajszą wizytę w środę wieczorem. Wczoraj rano się umylam, zadowolona wycieram się patrze w lusterko i niedowierzam! Patrzę raz jeszcze, biorę telefon robię zdjęcie biorę lusterko do ręki... I myślę czy on mnie tak pociął???? Nieeeee... Ja mam kurwa tam rozstępy brzydkie wielkie czerowne rozstępy na mojej myszce WTF!!!! Cycki spękane cipka spękana .... To chyba nie jest normalne.
    Dzisiaj piątek więc tradycja ważenia! Wchodzę na wagę, przez tydzień 0,5 kg. Czyli od początku 8,5 kg.
    To tam też mogą być rozstępy?
    Też zrobię sobie foto i sprawdzę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta do tej pory było tak ze jeden widział drugi nie widział , idzie zwariować

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tak,tak..dlatego zaznaczylam, że wiem,ale ja zawsze mam myślenie,że jestem gruba to muszę mieć wszystkie choroby swiata
    A mi wszyscy wmawiają choroby, bo jestem gruba. Teściu ma cukrzycę i kiedyś się uparł żeby zmierzyć mi cukier. Prawie się obraził bo wynik miałam dobry, a przecież taka gruba baba napewno jest chora.
    Ja jestem wielka od małego, no oczywiście nie aż tak jak obecnie. Ale zawsze byłam w świetnej formie fizycznej, lepszej niż szczupłe koleżanki. Niestety z wiekiem masa bardziej daje się we znaki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mistella, nie mam pojęcia co to i o co chodzi, ale ściskam Cię mocno i pisz, jeśli masz potrzebę! <3

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    tunia i nieskalana pisałam z koleżanką o tym CC generalnie, troszkę podchodzą do pacjentek jak to towaru bo jest nawał, cewnik ja nie bolał, dziecko miała od po CC od razu ze sobą w pokoju ale ona szybko wstała a na następny dzień już chodziła wyprostowaną bo szczupła i wysportowana to ciało szybciej się regeneruje. Położne ja uczyły karmić piersią ale nie były zbyt cierpliwe. Inne dziewczyny leżały i ledwo sie ruszały dzieci na noworodkach bo nie dały rady.

Generalnie trochę mnie nastraszyła widać że na tym Koperniku to ciężkie przypadki. Leżała z nią dziewczyna która urodziła synka w terminie z waga duża i miał serce z jedna komora i serce i żołądek po drugiej stronie. A inna urodziła 3500 a dziecko samo nie oddychało. I leżała dziewczyna z rozejściem spojenia łonowego na 6 palców!!!! Leży jakaż posciskana tak 4 tyg będzie leżała i czeka ją operacja a potem 6 tyg leżenia ... Zaraz się porobie... :(
    Dzięki za info. No niestety tam przesyłają najgorsze przypadki. Jak robiłam prenatalne, to przyszła do doktorki pielęgniarka, że jest już ta pacjentka z bliźniakami bez mozgoczaszek. Ja pochodzę z Gorlic, tamten szpital wszystkie cięższe przypadki kieruje do Kopernika, a dzieci na Prokocim.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dzis wysoki syndrom wicia gniazda u mnie :) popralam pieluchy, poodkurzalam i powycieralam caly dom....ciekawe jak sie to skonczy.....ale jak energia jest to trzeba wykorzystac :)
    Też dzisiaj szaleję w domu. Wyrzucam co się da, bo mieszkam w bloku i miejsce ograniczone.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella czyli już wiedzą skąd te krwawienia.
    Nie mam pojecia co to jest co napisałaś. Trzymam kciuki by wszystko skończyło się dobrze.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ