Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Karmelka, zaczyna mnie co raz bardziej przerażać te spojenie. Muszę stanowczo pogadać o tym z moją gin.
-
Też już wyprawkę mam ogarniętą. Jeszcze tylko kilka drobiazgów do torby i aspirator do noska dla małej. W przyszłym tygodniu znajomy podrzuci mi łóżeczko i bujaczek. W lutym odbieram wózek, a mój tata w niedzielę za tydzień wysyła paczkę z samymi rzeczami dla małej, więc znów powróci pranie.
Misiabella, valetta94, AniaKJ, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Tak,tak..ja wszystko o Was wiem!
Jestem cichym podglądaczem. No i wiem też,że będziesz miała CC na Kopernika,ja też tam planuje rodzić,bo mój Pan Doktor tam pracuje,chociaz ponoć jeszcze nie znają przypadku żeby zdążył być przy porodzie swoich pacjentek
Mój lekarz nie odbiera porodów SN, ale cesarke mi zrobi.
Ciekawe ile dziewczyn nas jeszcze czyta i się nie udziela.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 13:13
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:[Fasolka] jednak skusilam sie na jogurt naturalny i garsc malin do tego
Mam nadzieję,ze przeżyje zjedzenie tego .Głód taki odczuwam,ze porazka... -
nick nieaktualnyMój szpital też ma 3 stopień referencyjnosci zarówno położnictwa jak i neonatologii.
Ja byłam tam raz na zabieg pod narkoza i było super.
Nasz szpital to:
Specjalistyczny Szpital Ginekologiczno-Położniczy im. E. Biernackiego w Wałbrzychu.
Jedziemy 2 lutego na "biała sobotę". W sumie nie mogę się doczekać trochę -
Daffi wrote:Ja mam nadprogramowe kg i umnie zaleca pozniej bo lepiej widac.. Choc na tym etapie dzieci sa juz i tak duze. Przez cala ciaze zaden lekarz nie mowil ze cos ciezko mu ocenic poza 1 prenatalnymi ale ta pani doktor byla widac bardzo niecierpliwa maluch fikal i nie chciala sie za bardzo skupiac nad pomiarem jednym i go odpuscila zaznaczajac ze widocznosc ograniczona przez BMI. Masakra
-
Natalia-tosia wrote:Hahaha... Fasolka, ja na co dzień chodzę w jeansach i jakiejś luźnej bluzie... A na wizytę zakładam leginnsy i zwiewną tuniczkę
Zawsze to kilka dkg mniej
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Mistella wrote:Valetta u mnie wykryli wczoraj naczynia przodujące , widać je w usg dopochwowym w kolorowym doplerze. Nie mogę rodzic SN bo jest to groźne dla dziecka dla mnie zreszta tez bo krwotok. Wysłałam Ci zaproszenie żeby tez tu nie straszyć dziewczyn
Tak kochana widziałam Twoją historię na fb.. Za 5 dni mam kontrolę i zapytam lekarza aby sprawdził mi czy też tego nie mam. Tylko ja nie miałam żadnych krwawień takich mocniejszych, raz leciutkie plamienie miałyśmy to w tym samym czasie i obydwu nam powiedzieli, że to nadżerka. A tak to ja mam tylko przy dotykaniu szyjki. Ale wolę się upewnić w środę bo to na prawdę cud, że w końcu u Ciebie to zdiagnozowali, a badało Cię tyle lekarzy i nikt nic nie zauważył.. -
Karmelllka90 wrote:Ciekawa jestem w takim razie jakie wy macie dziewczyny te rozejścia. Bo widzę że was też boli a tylko ja od razu poleciałam na USG haha
no ale przynajmniej wiem, że muszę uważać i oszczędzać łono...
A teraz powiem wam hita mąż mnie ogolił na wczorajszą wizytę w środę wieczorem. Wczoraj rano się umylam, zadowolona wycieram się patrze w lusterko i niedowierzam! Patrzę raz jeszcze, biorę telefon robię zdjęcie biorę lusterko do ręki... I myślę czy on mnie tak pociął???? Nieeeee... Ja mam kurwa tam rozstępy brzydkie wielkie czerowne rozstępy na mojej myszce WTF!!!! Cycki spękane cipka spękana .... To chyba nie jest normalne.
Dzisiaj piątek więc tradycja ważenia! Wchodzę na wagę, przez tydzień 0,5 kg. Czyli od początku 8,5 kg.
Też zrobię sobie foto i sprawdzę. -
mysla.nieskalana wrote:Tak,tak..dlatego zaznaczylam, że wiem,ale ja zawsze mam myślenie,że jestem gruba to muszę mieć wszystkie choroby swiata
Ja jestem wielka od małego, no oczywiście nie aż tak jak obecnie. Ale zawsze byłam w świetnej formie fizycznej, lepszej niż szczupłe koleżanki. Niestety z wiekiem masa bardziej daje się we znaki. -
Mistella wrote:Valetta u mnie wykryli wczoraj naczynia przodujące , widać je w usg dopochwowym w kolorowym doplerze. Nie mogę rodzic SN bo jest to groźne dla dziecka dla mnie zreszta tez bo krwotok. Wysłałam Ci zaproszenie żeby tez tu nie straszyć dziewczyn
-
Karmelllka90 wrote:tunia i nieskalana pisałam z koleżanką o tym CC generalnie, troszkę podchodzą do pacjentek jak to towaru bo jest nawał, cewnik ja nie bolał, dziecko miała od po CC od razu ze sobą w pokoju ale ona szybko wstała a na następny dzień już chodziła wyprostowaną bo szczupła i wysportowana to ciało szybciej się regeneruje. Położne ja uczyły karmić piersią ale nie były zbyt cierpliwe. Inne dziewczyny leżały i ledwo sie ruszały dzieci na noworodkach bo nie dały rady.
Generalnie trochę mnie nastraszyła widać że na tym Koperniku to ciężkie przypadki. Leżała z nią dziewczyna która urodziła synka w terminie z waga duża i miał serce z jedna komora i serce i żołądek po drugiej stronie. A inna urodziła 3500 a dziecko samo nie oddychało. I leżała dziewczyna z rozejściem spojenia łonowego na 6 palców!!!! Leży jakaż posciskana tak 4 tyg będzie leżała i czeka ją operacja a potem 6 tyg leżenia ... Zaraz się porobie... -
stresant wrote:Dzis wysoki syndrom wicia gniazda u mnie
popralam pieluchy, poodkurzalam i powycieralam caly dom....ciekawe jak sie to skonczy.....ale jak energia jest to trzeba wykorzystac