X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie sie na kwiatach? chce sobie kupic kwiatka mam fajne miejsce i o ile chcialam skrzydlokwiat bo ma fajne wlasciwosci prozdrowotne to sie okazuje ze jest trujacy wiec przy dzieciach i psie odpada. macie jakies ladne kwiatki ktore mozecie polecic i nie sa trudne w pielegnacji? dodam ze nie mam w domu zadnego kwiata i chcemiec tylko tego jednego.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi syndrom wicia gniazda już dawno się uruchomił. Mojemu mężowi wczoraj :) zaczął prać rzeczy małej które dokupiliśmy plus wszystkie kocyki, kołderki, rożki itd. właśnie skończył prasować a ostatnie pranie na suszarce.

india, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistella a czy to poza tym, że kawalifikuje do porodu CC i występują u ciebie te krwawienia jakoś zagraża ciąży?0

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj testuje troszkę inna dietę CC, w sensie już mi się znudził chleb na każdy posiłek poza obiadem.
    Na śniadanie zjadłam dwie kanapeczki IG. Masłem szynką serem pomidorem i cebulą plus jajecznica z dwóch jajek. Na II śniadanie zjadlam serek wiejski z masłem orzechowym mandarynka i gruszka.
    Na obiad frytki z piekarnika i schab pieczony plus surówka - będzie o 16. I jeszcE zjem podwieczorek o 18:30 i 21:30 zjem kolację zobaczę jak moje ketony i cukry po takim dniu. Bo 8 posiłków i ciągle chleb to serio za dużo dla mnie

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jesteś z Krakowa? Chodzisz może do szkoły rodzenia tej przy Koperniku?
    Mój lekarz nie odbiera porodów SN, ale cesarke mi zrobi.

Ciekawe ile dziewczyn nas jeszcze czyta i się nie udziela.
    Ja 30km od Krakowa mieszkam. Na szkołę nie chodzę żadna,ogólnie jestem jakiś ignorant ...

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tunia76 pisałaś o wyprawce, że cię przerażają koszta. Powiem ci, że ja sobie rozplanowałam wydatki od USG I trymestru. W sumie wyprawkę mam gotowa, to czego mi brakuje nie jest niezbędne ( poza biustonoszami do karmienia). I szczerze napiszę, spodziewałam sie, ze to nie są tanie sprawy ale nie że az tak :)
    Kupujesz wszystko nowe?

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Też dzisiaj szaleję w domu. Wyrzucam co się da, bo mieszkam w bloku i miejsce ograniczone.

Tunia czym wiecej miejsca tym wiecej balaganu :) jak mieszaklismy w bloku to mielismy polowe tych rzeczy co teraz mamy w domu, a dalo sie przezyc.....teraz tyle gratow jest i ciagle cos nowego sie przynosi, no bo jest miejsce i mozna gdzie skladowac.....

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja 30km od Krakowa mieszkam. Na szkołę nie chodzę żadna,ogólnie jestem jakiś ignorant ...
    Też nie chodzę do szkoły rodzenia.
    Tak tylko pytam, bo tam pewno podają szczegóły o porodach w Koperniku, co wziąć itp.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka fajnie ze Ci maz prasuje :) ja uwielbiam prasowac i nikomu nie pozwalam tego robic.....jestem chyba jedna z mala osob ktorym prasowanie sprawia przyjemnosc :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    [Fasolka] jednak skusilam sie na jogurt naturalny i garsc malin do tego :)
    Mam nadzieję,ze przeżyje zjedzenie tego .Głód taki odczuwam,ze porazka...

a czemu miałabyś nie przeżyć? :) na zdrowie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka nie nakręcaj się tymi historiami- pomyśl, że wpadniesz na porodówke jak moja sąsiadka.. pośmiała sie pół h i dziecko urodzone :) mówi teraz, że boi sie zajść w drugą ciążę bo to niemozliwe, żeby poród był taki łatwy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka dzisiaj ide do tej dietetyczki i da mi glukometr.

Misia daj znać jakie dostaniesz wytyczne

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dzis wysoki syndrom wicia gniazda u mnie :) popralam pieluchy, poodkurzalam i powycieralam caly dom....ciekawe jak sie to skonczy.....ale jak energia jest to trzeba wykorzystac :)

zazdroszczę, ja gniję w wyrze spocona

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zazdroszczę, ja gniję w wyrze spocona
    masz prawo bez wyrzutow minimalnie do poniedzialku :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella czyli już wiesz skąd te krwawienia.....nie słyszałam o czyms takim, możesz coś bliżej napisać w tym temacie? współczuję :( i ściskam!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    tunia76 pisałaś o wyprawce, że cię przerażają koszta. Powiem ci, że ja sobie rozplanowałam wydatki od USG I trymestru. W sumie wyprawkę mam gotowa, to czego mi brakuje nie jest niezbędne ( poza biustonoszami do karmienia). I szczerze napiszę, spodziewałam sie, ze to nie są tanie sprawy ale nie że az tak :)
    Kupujesz wszystko nowe?
    Ja nic nie kupowałam dla małej, trochę kasy odłożyłam. Niestety miałam nieprzewidziane wydatki, jak to w życiu bywa. A jeszcze te cholerne zastrzyki, co miesiac 600zł, dla mnie to sporo.
    Na szczęście dostałam ubranka od szwagierki, wiadomo że widać, że używki. Ona ma 4 dzieci. Najlepsze to, że łóżeczko, wózek sprzedała 2 miesiące przed moją ciążą.
    Ale co tam, ważne żeby dziecię było zdrowe, a moje "starcze ciało dało rady".
    Przepraszam że tak marudze. Biorę się za porzadki, to mnie zawsze relaksowało.
    Fajnie, że jesteście gdzieś tam i można się wygadać.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sprzatajacy szal pojawia sie zawsze gdy trzeba gotowac :) dzis mi sie nawet do sklepu nie chcialo jechac, ziemniaki z jajkiem sadzonym mialam na obiad.....jutro meza wysle do sklepu niech sam wybierze sam i kupi to co bedzie gotowal :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    u mnie sprzatajacy szal pojawia sie zawsze gdy trzeba gotowac :) dzis mi sie nawet do sklepu nie chcialo jechac, ziemniaki z jajkiem sadzonym mialam na obiad.....jutro meza wysle do sklepu niech sam wybierze sam i kupi to co bedzie gotowal :)
    Możemy jajka sadzone ??

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Możemy jajka sadzone ??
    Grunt zeby nie jesc surowych.. Ja jem nawet na miękko ale tylko te swojskie sprawdzone. Ze sklepu gotuje na twardo lub jajecznice.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Możemy jajka sadzone ??
    No pewnie, ja też jem często :D chociaż nie lubie jajek to sadzone jem ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ