X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie sie na kwiatach? chce sobie kupic kwiatka mam fajne miejsce i o ile chcialam skrzydlokwiat bo ma fajne wlasciwosci prozdrowotne to sie okazuje ze jest trujacy wiec przy dzieciach i psie odpada. macie jakies ladne kwiatki ktore mozecie polecic i nie sa trudne w pielegnacji? dodam ze nie mam w domu zadnego kwiata i chcemiec tylko tego jednego.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi syndrom wicia gniazda już dawno się uruchomił. Mojemu mężowi wczoraj :) zaczął prać rzeczy małej które dokupiliśmy plus wszystkie kocyki, kołderki, rożki itd. właśnie skończył prasować a ostatnie pranie na suszarce.

india, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistella a czy to poza tym, że kawalifikuje do porodu CC i występują u ciebie te krwawienia jakoś zagraża ciąży?0

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj testuje troszkę inna dietę CC, w sensie już mi się znudził chleb na każdy posiłek poza obiadem.
    Na śniadanie zjadłam dwie kanapeczki IG. Masłem szynką serem pomidorem i cebulą plus jajecznica z dwóch jajek. Na II śniadanie zjadlam serek wiejski z masłem orzechowym mandarynka i gruszka.
    Na obiad frytki z piekarnika i schab pieczony plus surówka - będzie o 16. I jeszcE zjem podwieczorek o 18:30 i 21:30 zjem kolację zobaczę jak moje ketony i cukry po takim dniu. Bo 8 posiłków i ciągle chleb to serio za dużo dla mnie

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jesteś z Krakowa? Chodzisz może do szkoły rodzenia tej przy Koperniku?
    Mój lekarz nie odbiera porodów SN, ale cesarke mi zrobi.

Ciekawe ile dziewczyn nas jeszcze czyta i się nie udziela.
    Ja 30km od Krakowa mieszkam. Na szkołę nie chodzę żadna,ogólnie jestem jakiś ignorant ...

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tunia76 pisałaś o wyprawce, że cię przerażają koszta. Powiem ci, że ja sobie rozplanowałam wydatki od USG I trymestru. W sumie wyprawkę mam gotowa, to czego mi brakuje nie jest niezbędne ( poza biustonoszami do karmienia). I szczerze napiszę, spodziewałam sie, ze to nie są tanie sprawy ale nie że az tak :)
    Kupujesz wszystko nowe?

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Też dzisiaj szaleję w domu. Wyrzucam co się da, bo mieszkam w bloku i miejsce ograniczone.

Tunia czym wiecej miejsca tym wiecej balaganu :) jak mieszaklismy w bloku to mielismy polowe tych rzeczy co teraz mamy w domu, a dalo sie przezyc.....teraz tyle gratow jest i ciagle cos nowego sie przynosi, no bo jest miejsce i mozna gdzie skladowac.....

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja 30km od Krakowa mieszkam. Na szkołę nie chodzę żadna,ogólnie jestem jakiś ignorant ...
    Też nie chodzę do szkoły rodzenia.
    Tak tylko pytam, bo tam pewno podają szczegóły o porodach w Koperniku, co wziąć itp.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka fajnie ze Ci maz prasuje :) ja uwielbiam prasowac i nikomu nie pozwalam tego robic.....jestem chyba jedna z mala osob ktorym prasowanie sprawia przyjemnosc :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    [Fasolka] jednak skusilam sie na jogurt naturalny i garsc malin do tego :)
    Mam nadzieję,ze przeżyje zjedzenie tego .Głód taki odczuwam,ze porazka...

a czemu miałabyś nie przeżyć? :) na zdrowie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka nie nakręcaj się tymi historiami- pomyśl, że wpadniesz na porodówke jak moja sąsiadka.. pośmiała sie pół h i dziecko urodzone :) mówi teraz, że boi sie zajść w drugą ciążę bo to niemozliwe, żeby poród był taki łatwy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka dzisiaj ide do tej dietetyczki i da mi glukometr.

Misia daj znać jakie dostaniesz wytyczne

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dzis wysoki syndrom wicia gniazda u mnie :) popralam pieluchy, poodkurzalam i powycieralam caly dom....ciekawe jak sie to skonczy.....ale jak energia jest to trzeba wykorzystac :)

zazdroszczę, ja gniję w wyrze spocona

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zazdroszczę, ja gniję w wyrze spocona
    masz prawo bez wyrzutow minimalnie do poniedzialku :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella czyli już wiesz skąd te krwawienia.....nie słyszałam o czyms takim, możesz coś bliżej napisać w tym temacie? współczuję :( i ściskam!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    tunia76 pisałaś o wyprawce, że cię przerażają koszta. Powiem ci, że ja sobie rozplanowałam wydatki od USG I trymestru. W sumie wyprawkę mam gotowa, to czego mi brakuje nie jest niezbędne ( poza biustonoszami do karmienia). I szczerze napiszę, spodziewałam sie, ze to nie są tanie sprawy ale nie że az tak :)
    Kupujesz wszystko nowe?
    Ja nic nie kupowałam dla małej, trochę kasy odłożyłam. Niestety miałam nieprzewidziane wydatki, jak to w życiu bywa. A jeszcze te cholerne zastrzyki, co miesiac 600zł, dla mnie to sporo.
    Na szczęście dostałam ubranka od szwagierki, wiadomo że widać, że używki. Ona ma 4 dzieci. Najlepsze to, że łóżeczko, wózek sprzedała 2 miesiące przed moją ciążą.
    Ale co tam, ważne żeby dziecię było zdrowe, a moje "starcze ciało dało rady".
    Przepraszam że tak marudze. Biorę się za porzadki, to mnie zawsze relaksowało.
    Fajnie, że jesteście gdzieś tam i można się wygadać.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sprzatajacy szal pojawia sie zawsze gdy trzeba gotowac :) dzis mi sie nawet do sklepu nie chcialo jechac, ziemniaki z jajkiem sadzonym mialam na obiad.....jutro meza wysle do sklepu niech sam wybierze sam i kupi to co bedzie gotowal :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    u mnie sprzatajacy szal pojawia sie zawsze gdy trzeba gotowac :) dzis mi sie nawet do sklepu nie chcialo jechac, ziemniaki z jajkiem sadzonym mialam na obiad.....jutro meza wysle do sklepu niech sam wybierze sam i kupi to co bedzie gotowal :)
    Możemy jajka sadzone ??

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Możemy jajka sadzone ??
    Grunt zeby nie jesc surowych.. Ja jem nawet na miękko ale tylko te swojskie sprawdzone. Ze sklepu gotuje na twardo lub jajecznice.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Możemy jajka sadzone ??
    No pewnie, ja też jem często :D chociaż nie lubie jajek to sadzone jem ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ