X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    tunia i nieskalana pisałam z koleżanką o tym CC generalnie, troszkę podchodzą do pacjentek jak to towaru bo jest nawał, cewnik ja nie bolał, dziecko miała od po CC od razu ze sobą w pokoju ale ona szybko wstała a na następny dzień już chodziła wyprostowaną bo szczupła i wysportowana to ciało szybciej się regeneruje. Położne ja uczyły karmić piersią ale nie były zbyt cierpliwe. Inne dziewczyny leżały i ledwo sie ruszały dzieci na noworodkach bo nie dały rady.

Generalnie trochę mnie nastraszyła widać że na tym Koperniku to ciężkie przypadki. Leżała z nią dziewczyna która urodziła synka w terminie z waga duża i miał serce z jedna komora i serce i żołądek po drugiej stronie. A inna urodziła 3500 a dziecko samo nie oddychało. I leżała dziewczyna z rozejściem spojenia łonowego na 6 palców!!!! Leży jakaż posciskana tak 4 tyg będzie leżała i czeka ją operacja a potem 6 tyg leżenia ... Zaraz się porobie... :(
    Ja szczerze mówiąc wolę się nie nakręcać na to co tam w tym szpitalu będzie się działo. Często mam takie paniczne myśli,że nie dam rady,a później sobie myślę,że może ja jestem stworzona do rodzenia dzieci,tylko o tym nie wiem,bo jeszcze nie rodziłam! :D

AniaKJ lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku online wyprzedaże. Kupiłam Ignasiowi pajac taki cieplejszy za 25zl.

martusiawp, Natalia-tosia, india lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzatalam troche dzis bo mialam werwe, wykapalam sie i chwilę odpoczywam a moj piesel szybki skok i na brzuszek i do cycusia. Ciekawe czy cos rozumie i wyczuwa ze jakis obcy zamieszkal w moim brzuchu bo wczesniej mi sie tak nie kladla.

Zaraz sie ogarnę czekam na tesciowa zeby zostala mi z mloda i idę z bratowa do kina na kogel mogel 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:45

Paula 90, martusiawp, mysla.nieskalana, Fasolka77, Tunia76, DorotaAnna, malutka_mycha, Lolka30 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A mi wszyscy wmawiają choroby, bo jestem gruba. Teściu ma cukrzycę i kiedyś się uparł żeby zmierzyć mi cukier. Prawie się obraził bo wynik miałam dobry, a przecież taka gruba baba napewno jest chora.
    Ja jestem wielka od małego, no oczywiście nie aż tak jak obecnie. Ale zawsze byłam w świetnej formie fizycznej, lepszej niż szczupłe koleżanki. Niestety z wiekiem masa bardziej daje się we znaki.
    No ja to tak przed ciążą to w sumie nie chodziłam do żadnych lekarzy ,bo właściwie nic mi nie było. Teraz okazuje się,że morfologie mam piękna ,wyniki krzywej super,w tym miesiącu to nawet mocz czysty jak łza :D Mam ponoć niedoczynność tarczycy,biorę Letrox50 i Dopegyt bo u lekarza ciśnienie zawsze 140/70..Ale tak to i tak jestem z siebie dumna :D

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio zamówiłam ze Smyka taki pajacyk polarowy misia i dwa śpiworki do spania,bo wszystko po 25 i 30 zł :) A teraz jeszcze byłam w Lidlu i dorwałam dwa pajacyki z tej jakiejś tam turbo eko bio bawełny :D po 19,99 zł..tak,że powiem Wam,że się rozszalałam.

india, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pier***, oczy mnie szczypia a nawet przy spa relaxing music nie mogę zasnąć :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Możemy jajka sadzone ??

sadzone są nie do końca ścięte.. więc raczej nie :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka fajnie ze Ci maz prasuje :) ja uwielbiam prasowac i nikomu nie pozwalam tego robic.....jestem chyba jedna z mala osob ktorym prasowanie sprawia przyjemnosc :)
    Też lubię pracować, z wyjątkiem spodni od garnituru.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to po instastories u mamyginekolog na temat kocyków wzięłam się ostatnio za przeszukiwanie internetów żeby znaleźć super dziany kocyk nie za miliony monet! I znalazłam,już do mnie dotarły,są naprawdę świetnej jakości :) po 49,99 chyba. Nie wiem czy tu się da wklejać linki,ale jak któraś będzie zainteresowana to spróbuję :)

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadam jajka sadzone,gdzieś wyczytałam,że na miękko nie powinnyśmy jeść głównie ze wględu na to,że jada się je ze skorupki,a to w niej najwiecej zagrożeń :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    sadzone są nie do końca ścięte.. więc raczej nie :(
    Wystarczy mocniej ściąć i nie ma żadnego zagrożenia

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja pier***, oczy mnie szczypia a nawet przy spa relaxing music nie mogę zasnąć :(
    Ja zasypiam na prawym boku. Na lewym leżę i nic, mogę czytać oglądać film. Przewrócę się na prawy i moment śpię. Nie wiem co jest grane, czary. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja zasypiam na prawym boku. Na lewym leżę i nic, mogę czytać oglądać film. Przewrócę się na prawy i moment śpię. Nie wiem co jest grane, czary. :)

ja sie wkurzam bo ubrana jestem jak na syberii... poducha, kołdra.. nie mogę się wygrzebac a siku co chwilę latam... ani na prawym ani na lewym nie mogę zasnąć a tak bym chciała się zdrzemnąć :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie jem wszystko bylebym nie musiala gotowac.....zjem wszystko co mi podane :) w ciazy tez sie nie przejmuje dieta....na co mam ochote to jem.....ostatnio bardzo mi zasmakowalo pomelo, swietna rzecz a smaczniejsza niz grepfrujt, codziennie wcinam

mysla.nieskalana wklej prosze zdjecie albo linka jak mozesz....interesuja mnie takie rzeczy.....ja sobie jeden kocyk zrobilam na szydelku a drugi kupilam w SH za 10zl marki mamas&papas.....ale ciagnie mnie zeby jeszcze cos zrobic rekami.....myslalam o takim ktory z jednej strony bylby robiony na drutach a z drugiej podszyty ladnym materialem bawelnianym......

mysla.nieskalana, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam jajka sadzone mam od rodziców takie od Eco kurek :) ostatnio mój przysmak to kanapki z awokado i jajkiem ... Moze zetne je faktycznie troszkę mocniej i zjem MMM :) byłam z mężem w banku, dzisiaj to dla mnie wyprawa życia. I zaszłam do piekarnio- cukierni a tam oczy mi się świeciły do ciasta co ja jakoś nie za bardzo jestem za ciastem. Wybrałam zło ale chyba mniejsze :p jakieś ciasto szpinakowe z serkiem mascarpone i porzeczkami. Jakieś pod mchem czy leśny mech :)

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak z tymi rozmiarami na start?
    cala wyprawke na 56 robilyscie ?
    jakich firm?

ja mam wszystko na 62 (H&M,C&A,Smyk) i tak.mysle czy nie dokupić choćbynparu sztuk na 56 bo widziałam, ze na Lutówkach albo Marcówkach jakas mamusia wstawiła zdjęcia pajacykow albo body do porównania i te firmy co mam są takie najwieksze rozmiarowo...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia przejrzyj olx ja na olx kupiłam od dziewczyny z Krakowa za 50 zł śpiworek do fotelika samochodowego użyła go tylko na wyjście ze szpitala. Też mam taki zamiar a nowe są dość drogie.

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,oszukałabym Was..po 52,50 zł są.. ale to i tak taniej niż większość,

https://allegro.pl/oferta/kocyk-dla-dziecka-babypink-75x100-bawelniany-bez-7770239017?snapshot=MjAxOS0wMS0yMVQxODoyMDo0Mi41NDZaO2J1eWVyO2VhZDJmMjVmMmNmMDQ5NTQxNTk0NTcwNDAxMjJhNTgzY2ZmZDFmNDgyYzkzMDQ4ZjEwMTM2NWU4YmJiMjkyNjI%3D

Proszę.

stresant lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja uwielbiam jajka sadzone mam od rodziców takie od Eco kurek :) ostatnio mój przysmak to kanapki z awokado i jajkiem ... Moze zetne je faktycznie troszkę mocniej i zjem MMM :) byłam z mężem w banku, dzisiaj to dla mnie wyprawa życia. I zaszłam do piekarnio- cukierni a tam oczy mi się świeciły do ciasta co ja jakoś nie za bardzo jestem za ciastem. Wybrałam zło ale chyba mniejsze :p jakieś ciasto szpinakowe z serkiem mascarpone i porzeczkami. Jakieś pod mchem czy leśny mech :)
    Leśny mech pycha

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jak z tymi rozmiarami na start?
    cala wyprawke na 56 robilyscie ?
    jakich firm?

ja mam wszystko na 62 (H&M,C&A,Smyk) i tak.mysle czy nie dokupić choćbynparu sztuk na 56 bo widziałam, ze na Lutówkach albo Marcówkach jakas mamusia wstawiła zdjęcia pajacykow albo body do porównania i te firmy co mam są takie najwieksze rozmiarowo...
    Mam i smyka i h&m mam od rozmiaru 56 bo to są na prawdę duże 56. Ja nie lubię ubrań za dużych i moim zdaniem w takim za dużym dziecku nie szczególnie będzie wygodnie takie tu zawiniete tam zawiniete. Ja mam całą szufladę na 56 kolejna na 62 i ilka rzeczy na 68

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 15:53

‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ