X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    tunia i nieskalana pisałam z koleżanką o tym CC generalnie, troszkę podchodzą do pacjentek jak to towaru bo jest nawał, cewnik ja nie bolał, dziecko miała od po CC od razu ze sobą w pokoju ale ona szybko wstała a na następny dzień już chodziła wyprostowaną bo szczupła i wysportowana to ciało szybciej się regeneruje. Położne ja uczyły karmić piersią ale nie były zbyt cierpliwe. Inne dziewczyny leżały i ledwo sie ruszały dzieci na noworodkach bo nie dały rady.

Generalnie trochę mnie nastraszyła widać że na tym Koperniku to ciężkie przypadki. Leżała z nią dziewczyna która urodziła synka w terminie z waga duża i miał serce z jedna komora i serce i żołądek po drugiej stronie. A inna urodziła 3500 a dziecko samo nie oddychało. I leżała dziewczyna z rozejściem spojenia łonowego na 6 palców!!!! Leży jakaż posciskana tak 4 tyg będzie leżała i czeka ją operacja a potem 6 tyg leżenia ... Zaraz się porobie... :(
    Ja szczerze mówiąc wolę się nie nakręcać na to co tam w tym szpitalu będzie się działo. Często mam takie paniczne myśli,że nie dam rady,a później sobie myślę,że może ja jestem stworzona do rodzenia dzieci,tylko o tym nie wiem,bo jeszcze nie rodziłam! :D

AniaKJ lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku online wyprzedaże. Kupiłam Ignasiowi pajac taki cieplejszy za 25zl.

martusiawp, Natalia-tosia, india lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzatalam troche dzis bo mialam werwe, wykapalam sie i chwilę odpoczywam a moj piesel szybki skok i na brzuszek i do cycusia. Ciekawe czy cos rozumie i wyczuwa ze jakis obcy zamieszkal w moim brzuchu bo wczesniej mi sie tak nie kladla.

Zaraz sie ogarnę czekam na tesciowa zeby zostala mi z mloda i idę z bratowa do kina na kogel mogel 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:45

nick nieaktualny, martusiawp, mysla.nieskalana, Fasolka77, Tunia76, DorotaAnna, malutka_mycha, Lolka30 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A mi wszyscy wmawiają choroby, bo jestem gruba. Teściu ma cukrzycę i kiedyś się uparł żeby zmierzyć mi cukier. Prawie się obraził bo wynik miałam dobry, a przecież taka gruba baba napewno jest chora.
    Ja jestem wielka od małego, no oczywiście nie aż tak jak obecnie. Ale zawsze byłam w świetnej formie fizycznej, lepszej niż szczupłe koleżanki. Niestety z wiekiem masa bardziej daje się we znaki.
    No ja to tak przed ciążą to w sumie nie chodziłam do żadnych lekarzy ,bo właściwie nic mi nie było. Teraz okazuje się,że morfologie mam piękna ,wyniki krzywej super,w tym miesiącu to nawet mocz czysty jak łza :D Mam ponoć niedoczynność tarczycy,biorę Letrox50 i Dopegyt bo u lekarza ciśnienie zawsze 140/70..Ale tak to i tak jestem z siebie dumna :D

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio zamówiłam ze Smyka taki pajacyk polarowy misia i dwa śpiworki do spania,bo wszystko po 25 i 30 zł :) A teraz jeszcze byłam w Lidlu i dorwałam dwa pajacyki z tej jakiejś tam turbo eko bio bawełny :D po 19,99 zł..tak,że powiem Wam,że się rozszalałam.

india, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pier***, oczy mnie szczypia a nawet przy spa relaxing music nie mogę zasnąć :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Możemy jajka sadzone ??

sadzone są nie do końca ścięte.. więc raczej nie :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka fajnie ze Ci maz prasuje :) ja uwielbiam prasowac i nikomu nie pozwalam tego robic.....jestem chyba jedna z mala osob ktorym prasowanie sprawia przyjemnosc :)
    Też lubię pracować, z wyjątkiem spodni od garnituru.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to po instastories u mamyginekolog na temat kocyków wzięłam się ostatnio za przeszukiwanie internetów żeby znaleźć super dziany kocyk nie za miliony monet! I znalazłam,już do mnie dotarły,są naprawdę świetnej jakości :) po 49,99 chyba. Nie wiem czy tu się da wklejać linki,ale jak któraś będzie zainteresowana to spróbuję :)

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadam jajka sadzone,gdzieś wyczytałam,że na miękko nie powinnyśmy jeść głównie ze wględu na to,że jada się je ze skorupki,a to w niej najwiecej zagrożeń :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    sadzone są nie do końca ścięte.. więc raczej nie :(
    Wystarczy mocniej ściąć i nie ma żadnego zagrożenia

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja pier***, oczy mnie szczypia a nawet przy spa relaxing music nie mogę zasnąć :(
    Ja zasypiam na prawym boku. Na lewym leżę i nic, mogę czytać oglądać film. Przewrócę się na prawy i moment śpię. Nie wiem co jest grane, czary. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja zasypiam na prawym boku. Na lewym leżę i nic, mogę czytać oglądać film. Przewrócę się na prawy i moment śpię. Nie wiem co jest grane, czary. :)

ja sie wkurzam bo ubrana jestem jak na syberii... poducha, kołdra.. nie mogę się wygrzebac a siku co chwilę latam... ani na prawym ani na lewym nie mogę zasnąć a tak bym chciała się zdrzemnąć :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie jem wszystko bylebym nie musiala gotowac.....zjem wszystko co mi podane :) w ciazy tez sie nie przejmuje dieta....na co mam ochote to jem.....ostatnio bardzo mi zasmakowalo pomelo, swietna rzecz a smaczniejsza niz grepfrujt, codziennie wcinam

mysla.nieskalana wklej prosze zdjecie albo linka jak mozesz....interesuja mnie takie rzeczy.....ja sobie jeden kocyk zrobilam na szydelku a drugi kupilam w SH za 10zl marki mamas&papas.....ale ciagnie mnie zeby jeszcze cos zrobic rekami.....myslalam o takim ktory z jednej strony bylby robiony na drutach a z drugiej podszyty ladnym materialem bawelnianym......

mysla.nieskalana, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam jajka sadzone mam od rodziców takie od Eco kurek :) ostatnio mój przysmak to kanapki z awokado i jajkiem ... Moze zetne je faktycznie troszkę mocniej i zjem MMM :) byłam z mężem w banku, dzisiaj to dla mnie wyprawa życia. I zaszłam do piekarnio- cukierni a tam oczy mi się świeciły do ciasta co ja jakoś nie za bardzo jestem za ciastem. Wybrałam zło ale chyba mniejsze :p jakieś ciasto szpinakowe z serkiem mascarpone i porzeczkami. Jakieś pod mchem czy leśny mech :)

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak z tymi rozmiarami na start?
    cala wyprawke na 56 robilyscie ?
    jakich firm?

ja mam wszystko na 62 (H&M,C&A,Smyk) i tak.mysle czy nie dokupić choćbynparu sztuk na 56 bo widziałam, ze na Lutówkach albo Marcówkach jakas mamusia wstawiła zdjęcia pajacykow albo body do porównania i te firmy co mam są takie najwieksze rozmiarowo...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia przejrzyj olx ja na olx kupiłam od dziewczyny z Krakowa za 50 zł śpiworek do fotelika samochodowego użyła go tylko na wyjście ze szpitala. Też mam taki zamiar a nowe są dość drogie.

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,oszukałabym Was..po 52,50 zł są.. ale to i tak taniej niż większość,

https://allegro.pl/oferta/kocyk-dla-dziecka-babypink-75x100-bawelniany-bez-7770239017?snapshot=MjAxOS0wMS0yMVQxODoyMDo0Mi41NDZaO2J1eWVyO2VhZDJmMjVmMmNmMDQ5NTQxNTk0NTcwNDAxMjJhNTgzY2ZmZDFmNDgyYzkzMDQ4ZjEwMTM2NWU4YmJiMjkyNjI%3D

Proszę.

stresant lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja uwielbiam jajka sadzone mam od rodziców takie od Eco kurek :) ostatnio mój przysmak to kanapki z awokado i jajkiem ... Moze zetne je faktycznie troszkę mocniej i zjem MMM :) byłam z mężem w banku, dzisiaj to dla mnie wyprawa życia. I zaszłam do piekarnio- cukierni a tam oczy mi się świeciły do ciasta co ja jakoś nie za bardzo jestem za ciastem. Wybrałam zło ale chyba mniejsze :p jakieś ciasto szpinakowe z serkiem mascarpone i porzeczkami. Jakieś pod mchem czy leśny mech :)
    Leśny mech pycha

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jak z tymi rozmiarami na start?
    cala wyprawke na 56 robilyscie ?
    jakich firm?

ja mam wszystko na 62 (H&M,C&A,Smyk) i tak.mysle czy nie dokupić choćbynparu sztuk na 56 bo widziałam, ze na Lutówkach albo Marcówkach jakas mamusia wstawiła zdjęcia pajacykow albo body do porównania i te firmy co mam są takie najwieksze rozmiarowo...
    Mam i smyka i h&m mam od rozmiaru 56 bo to są na prawdę duże 56. Ja nie lubię ubrań za dużych i moim zdaniem w takim za dużym dziecku nie szczególnie będzie wygodnie takie tu zawiniete tam zawiniete. Ja mam całą szufladę na 56 kolejna na 62 i ilka rzeczy na 68

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 15:53

‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ