X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jak z tymi rozmiarami na start?
    cala wyprawke na 56 robilyscie ?
    jakich firm?

ja mam wszystko na 62 (H&M,C&A,Smyk) i tak.mysle czy nie dokupić choćbynparu sztuk na 56 bo widziałam, ze na Lutówkach albo Marcówkach jakas mamusia wstawiła zdjęcia pajacykow albo body do porównania i te firmy co mam są takie najwieksze rozmiarowo...
    Ja mam trochę 56 i 62. Głównie też h&m, ale i Lidl i next i smyk. Więc rozmiarowo wychodzi od malutkich do całkiem sporych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam bulgur z cyckiem i garam masalą, cukier 101. To poprawiłam Milka Oreo.

A miałam ograniczać. Ale leży wredna przede mną i woła. Mąż otworzył i kusi. I jak tu nie wziąć ;-)

Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam 1,5 naleśnika (z mąki pszennej pełnoziarnistej) ze szpinakiem i piersią z kurczaka i cukier 140 xd

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię prasowac :)

Próbowałam się zdrzemnac, najpierw nie mogłam bo nogi zimne ale nie chciało mi się wychodzic i się męczył am. W końcu zasnęłam to znowu coś mnie wybudzilo a że nogi dalej zimne to nie zasnę. A teraz Nina stwierdziła że znowu powbija się w zebra więc że spania nici. A patrzę dzisiaj do ślepej wsi, wrrr. Miałam ochotę dzisiaj na upojny wieczór z mężem a skończę wykończona pod kołdrą.

Jak się za dużo czyta to też źle. Co to jest śpiworek do fotelika i czy TK jest konieczne? Jak ubiorze kombinezon to na to jeszcze ten śpiworek czy jak? Już nie wiem jak to biedne dziecko ubrać w tym szpitalu :(

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawiły sie obrzeki na nogach :(
    Byłam dzis u innego gina. Powierdzil, ze szyjka 3 cm ale.dobtze trzyma i mam soe nie martwic. Skurcze znowu podczas wizyty- najwyrazniej taka moja uroda. Kontrolowac tylko czy nie sa regularnie. Prg i magnez tak jak biore, nospa tylko doraznie. A wkec w sumie podejscie spójne z moim lekarzem prowadzącym :)

Stresant mnie mąż uświadomił, ze w nocy mu sapie do ucha i on nie moze spac. Na dodatek rozpycham sie z rogalem i nie ma dla niego miejsca w łóżku ;)

Natalia Tosia kochana drugi raz taki ciężki porod cie nie spotka. Teraz bedzie inaczej, lepiej :*

Valetta kolejna pultasna dziewczynka nam sie szykuje. Jak dobrze, ze te nasze maluchy nabieraja cialka <3

Natalia-tosia, valetta94 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Próbowałam się zdrzemnac, najpierw nie mogłam bo nogi zimne ale nie chciało mi się wychodzic i się męczył am. W końcu zasnęłam to znowu coś mnie wybudzilo a że nogi dalej zimne to nie zasnę. A teraz Nina stwierdziła że znowu powbija się w zebra więc że spania nici. A patrzę dzisiaj do ślepej wsi, wrrr. Miałam ochotę dzisiaj na upojny wieczór z mężem a skończę wykończona pod kołdrą.

Jak się za dużo czyta to też źle. Co to jest śpiworek do fotelika i czy TK jest konieczne? Jak ubiorze kombinezon to na to jeszcze ten śpiworek czy jak? Już nie wiem jak to biedne dziecko ubrać w tym szpitalu :(

Ja też nam śpiworek dlatego, że kombinezon wzięłam taki dresowy. I jak będzie ciepło to dzieć będzie w ciuszkach i kombinezonie a jak zimno to jeszcze w śpiworku :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zwiazku z tymi ciuszkami to zalezy w dużej mierze od dziecka wymiarów na starcie...
    Córka miała 3960g i 56 cm i ciuszki na 56 nosila max 2 tygodnie...
    Kuzynka urodziła dwa tygodnie temu ok.3500g i 58 cm i do tej pory nosi 56cm ubranka a z kolei kolezanka urodzila tydzien temu synka 4550g i 60cm i mowi ze cala wyprawka na 56 w sumie odpadla...
    Zawsze moge cos dokupic w sumie blizej kwietnia chociaż z drugiej strony to sama nie wiem bo moja ginekolog nie dokonuje pomiaru wagi dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:19

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zjadłam bulgur z cyckiem i garam masalą, cukier 101. To poprawiłam Milka Oreo.

A miałam ograniczać. Ale leży wredna przede mną i woła. Mąż otworzył i kusi. I jak tu nie wziąć ;-)

ja tez bulgur z cyckiem tylko indyczym i sałata zielona, pomidor, ogórek, oliwa... Paula rozumiem, że oreo zamiast surówki :)
    mój cukier 120

Natalia-tosia, Natalia-tosia, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.su.krakow.pl/system/files/14986/dd9abee13e.pdf%3F1446460569&ved=2ahUKEwin-rfNmYngAhWQKCwKHXFMCGkQFjADegQIBhAB&usg=AOvVaw3pVtaQDI_pGCVUaqs_UC3H

Tutaj jest z uniwersyteckiego szpitala dla kobiet. Cukrzyca rozpisane co jeść jak jeść i przykładowy jadłospis. Moze będziecie chciały sobie zerknąć

DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona masz racje ;) nasza przekroczyła juz 1800g ;)

Laski a lekarz wam cos mowil od kiedy robic Ktg? Mokego zapomnialam.zapytac, a ten dzisiejszy mowil, ze jak ciaza domoszona od 38 tyg. Myslalam, ze szybciej sie zaczyna

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

Laski a lekarz wam cos mowil od kiedy robic Ktg? Mokego zapomnialam.zapytac, a ten dzisiejszy mowil, ze jak ciaza domoszona od 38 tyg. Myslalam, ze szybciej sie zaczyna
    Zalezy od lekarza. Jeśli wszystko ok to od 38tc ale moze zlecic szybciej. Za to u dziewczyn ze skracajaca szyjka lub jakimis problami zlecają od 32tc.

Ja nie mialam klopotow z corka i mialam chyba od 33 lub 34tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:27

india lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jak z tymi rozmiarami na start?
    cala wyprawke na 56 robilyscie ?
    jakich firm?

ja mam wszystko na 62 (H&M,C&A,Smyk) i tak.mysle czy nie dokupić choćbynparu sztuk na 56 bo widziałam, ze na Lutówkach albo Marcówkach jakas mamusia wstawiła zdjęcia pajacykow albo body do porównania i te firmy co mam są takie najwieksze rozmiarowo...
    Mój syn jak się urodził, to miał 60 cm i 4300g więc 56 nie używałam. Teraz też nie kupuję. Dostałam kilka używanych, bo nie wiem czy cesarka nie będzie wczesniej niż 40 tydzień, a do tego dziewczynka to może być mniejsza, ale narazie jest duża.
    Chociaż moja mama się śmieje, że ja byłam 4kg wcześniak.

martusiawp lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja tez bulgur z cyckiem tylko indyczym i sałata zielona, pomidor, ogórek, oliwa... Paula rozumiem, że oreo zamiast surówki :)
    mój cukier 120

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3236c4560a7.jpg

źródło: https://img1.dmty.pl//uploads/201510/1444213528_3snl3z_600.jpg

DorotaAnna, Tunia76, Kasiulka90, Fasolka77, Wiewióreczka, Syska2202, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Śpiworek do fotelika jest bezpieczny bo ma wycięcia na pasy. Pasy od fotelika mają obejmować dziecko np w jakimś cieńszym kombinezonie typu dresowy polarowy ale nie wolne na grube kombinezoniki. Ja kupiłam za 50 zł jest ekstra, minki z bawełna wypalniany w środku. Typowo wiosenny. Zalezy od pogody. Dajmy przykład E będzie 15-18 stopni. Mam zamiar ubrać mała w body cienki pajacyk na to cieplajszy pajacyk / kombinezon i czapeczka i tak do fotelika gdzie będzie ten kombinezonik. W samochodzie się ten kombinezonik odkrywa dziecko się nie grzeje. Mam ja ubrać o jedną warstwę więcej. Obstawiam że ja będę miała: top, sweterek i na to kurtka wiosenna lub jesienna. Tak sobie gdybam bo nie wiem jaka będzie pogoda :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

Mi położna kazała przychodzić dwa razy w tygodniu od 32-35 tygodnia. Zobaczymy jeszcze

india, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowa!

29195d687b9013c0med.jpg

Karmelllka90, espoir, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Tunia76, Kasiulka90, Paula 90, Wiewióreczka, MamaAga85, india, malutka_mycha, AniaKJ, valetta94, martusiawp, Misiabella, Lili90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    U mnie pojawiły sie obrzeki na nogach :(
    Byłam dzis u innego gina. Powierdzil, ze szyjka 3 cm ale.dobtze trzyma i mam soe nie martwic. Skurcze znowu podczas wizyty- najwyrazniej taka moja uroda. Kontrolowac tylko czy nie sa regularnie. Prg i magnez tak jak biore, nospa tylko doraznie. A wkec w sumie podejscie spójne z moim lekarzem prowadzącym :)

Stresant mnie mąż uświadomił, ze w nocy mu sapie do ucha i on nie moze spac. Na dodatek rozpycham sie z rogalem i nie ma dla niego miejsca w łóżku ;)

Natalia Tosia kochana drugi raz taki ciężki porod cie nie spotka. Teraz bedzie inaczej, lepiej :*

Valetta kolejna pultasna dziewczynka nam sie szykuje. Jak dobrze, ze te nasze maluchy nabieraja cialka <3
    Mówił coś w stylu, że szyjka w przebiegu ciąży już się skraca i to naturalne? Mówiłaś mu z ilu cm ci się skróciła?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia przejrzyj olx ja na olx kupiłam od dziewczyny z Krakowa za 50 zł śpiworek do fotelika samochodowego użyła go tylko na wyjście ze szpitala. Też mam taki zamiar a nowe są dość drogie.
    Przeglądałam już kiedyś, ale szwagierka ma kocyk taki z otworami do fotelika i mowi, że jeszcze jest w niezłym stanie. Zobaczę jak dostanę. Ja mam termin na koniec kwietnia, ale liczę, że cesarka wcześniej i na święta do domu, to może już być ciepło.
    Dostałam śliczny kombinezon, taki misiaczek z uszkami. Śmiałam się do męża, że jak na wyjście bedzie za ciepło na niego, to pod spod body z krotkim rękawem, a misiaczek musi być. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:40

mysla.nieskalana, DorotaAnna, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja nic nie kupowałam dla małej, trochę kasy odłożyłam. Niestety miałam nieprzewidziane wydatki, jak to w życiu bywa. A jeszcze te cholerne zastrzyki, co miesiac 600zł, dla mnie to sporo.
    Na szczęście dostałam ubranka od szwagierki, wiadomo że widać, że używki. Ona ma 4 dzieci. Najlepsze to, że łóżeczko, wózek sprzedała 2 miesiące przed moją ciążą.
    Ale co tam, ważne żeby dziecię było zdrowe, a moje "starcze ciało dało rady".
    Przepraszam że tak marudze. Biorę się za porzadki, to mnie zawsze relaksowało.
    Fajnie, że jesteście gdzieś tam i można się wygadać.
    A czemu nie załatwiłaś sobie refundacji na zastrzyki bo pewnie o hepapryne chodzi. Skoro lekarz zaleca Ci je brać to musi być jakaś przyczyna.wizyta u hematologa, immunologa oni wystawiają zaswiadczenie i wtedy grosze płacisz. Bo tak to można zbankrutowac.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    W zwiazku z tymi ciuszkami to zalezy w dużej mierze od dziecka wymiarów na starcie...
    Córka miała 3960g i 56 cm i ciuszki na 56 nosila max 2 tygodnie...
    Kuzynka urodziła dwa tygodnie temu ok.3500g i 58 cm i do tej pory nosi 56cm ubranka a z kolei kolezanka urodzila tydzien temu synka 4550g i 60cm i mowi ze cala wyprawka na 56 w sumie odpadla...
    Zawsze moge cos dokupic w sumie blizej kwietnia chociaż z drugiej strony to sama nie wiem bo moja ginekolog nie dokonuje pomiaru wagi dziecka
    To zależy nie do końca od rozmiaru dziecka a właśnie od firmy. 56 z Pepco jest tak malutkie że w porównaniu do h&m to wypada jak na wcześniaka standardowe 56 w h&m to 50. Bo mam body do szpitala z h&m kupione 50 cm. Moja przyjaciółka urodziła córeczkę 3980g i 58 cm długa w szpitalu dawali jej ubrania z Pepco na 56 co było widać że są ciasnawe ale oni mają tylko 56 Pepco ( w Bochni tak btw) a w domu młoda Pomykała w 56 h&m smyk a z nexta te 56-62 były za duże. Teraz w nich chodzi a ma prawie 6 kg

‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ