X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jak z tymi rozmiarami na start?
    cala wyprawke na 56 robilyscie ?
    jakich firm?

ja mam wszystko na 62 (H&M,C&A,Smyk) i tak.mysle czy nie dokupić choćbynparu sztuk na 56 bo widziałam, ze na Lutówkach albo Marcówkach jakas mamusia wstawiła zdjęcia pajacykow albo body do porównania i te firmy co mam są takie najwieksze rozmiarowo...
    Ja mam trochę 56 i 62. Głównie też h&m, ale i Lidl i next i smyk. Więc rozmiarowo wychodzi od malutkich do całkiem sporych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam bulgur z cyckiem i garam masalą, cukier 101. To poprawiłam Milka Oreo.

A miałam ograniczać. Ale leży wredna przede mną i woła. Mąż otworzył i kusi. I jak tu nie wziąć ;-)

Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam 1,5 naleśnika (z mąki pszennej pełnoziarnistej) ze szpinakiem i piersią z kurczaka i cukier 140 xd

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię prasowac :)

Próbowałam się zdrzemnac, najpierw nie mogłam bo nogi zimne ale nie chciało mi się wychodzic i się męczył am. W końcu zasnęłam to znowu coś mnie wybudzilo a że nogi dalej zimne to nie zasnę. A teraz Nina stwierdziła że znowu powbija się w zebra więc że spania nici. A patrzę dzisiaj do ślepej wsi, wrrr. Miałam ochotę dzisiaj na upojny wieczór z mężem a skończę wykończona pod kołdrą.

Jak się za dużo czyta to też źle. Co to jest śpiworek do fotelika i czy TK jest konieczne? Jak ubiorze kombinezon to na to jeszcze ten śpiworek czy jak? Już nie wiem jak to biedne dziecko ubrać w tym szpitalu :(

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawiły sie obrzeki na nogach :(
    Byłam dzis u innego gina. Powierdzil, ze szyjka 3 cm ale.dobtze trzyma i mam soe nie martwic. Skurcze znowu podczas wizyty- najwyrazniej taka moja uroda. Kontrolowac tylko czy nie sa regularnie. Prg i magnez tak jak biore, nospa tylko doraznie. A wkec w sumie podejscie spójne z moim lekarzem prowadzącym :)

Stresant mnie mąż uświadomił, ze w nocy mu sapie do ucha i on nie moze spac. Na dodatek rozpycham sie z rogalem i nie ma dla niego miejsca w łóżku ;)

Natalia Tosia kochana drugi raz taki ciężki porod cie nie spotka. Teraz bedzie inaczej, lepiej :*

Valetta kolejna pultasna dziewczynka nam sie szykuje. Jak dobrze, ze te nasze maluchy nabieraja cialka <3

Natalia-tosia, valetta94 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Próbowałam się zdrzemnac, najpierw nie mogłam bo nogi zimne ale nie chciało mi się wychodzic i się męczył am. W końcu zasnęłam to znowu coś mnie wybudzilo a że nogi dalej zimne to nie zasnę. A teraz Nina stwierdziła że znowu powbija się w zebra więc że spania nici. A patrzę dzisiaj do ślepej wsi, wrrr. Miałam ochotę dzisiaj na upojny wieczór z mężem a skończę wykończona pod kołdrą.

Jak się za dużo czyta to też źle. Co to jest śpiworek do fotelika i czy TK jest konieczne? Jak ubiorze kombinezon to na to jeszcze ten śpiworek czy jak? Już nie wiem jak to biedne dziecko ubrać w tym szpitalu :(

Ja też nam śpiworek dlatego, że kombinezon wzięłam taki dresowy. I jak będzie ciepło to dzieć będzie w ciuszkach i kombinezonie a jak zimno to jeszcze w śpiworku :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zwiazku z tymi ciuszkami to zalezy w dużej mierze od dziecka wymiarów na starcie...
    Córka miała 3960g i 56 cm i ciuszki na 56 nosila max 2 tygodnie...
    Kuzynka urodziła dwa tygodnie temu ok.3500g i 58 cm i do tej pory nosi 56cm ubranka a z kolei kolezanka urodzila tydzien temu synka 4550g i 60cm i mowi ze cala wyprawka na 56 w sumie odpadla...
    Zawsze moge cos dokupic w sumie blizej kwietnia chociaż z drugiej strony to sama nie wiem bo moja ginekolog nie dokonuje pomiaru wagi dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:19

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zjadłam bulgur z cyckiem i garam masalą, cukier 101. To poprawiłam Milka Oreo.

A miałam ograniczać. Ale leży wredna przede mną i woła. Mąż otworzył i kusi. I jak tu nie wziąć ;-)

ja tez bulgur z cyckiem tylko indyczym i sałata zielona, pomidor, ogórek, oliwa... Paula rozumiem, że oreo zamiast surówki :)
    mój cukier 120

Natalia-tosia, Natalia-tosia, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.su.krakow.pl/system/files/14986/dd9abee13e.pdf%3F1446460569&ved=2ahUKEwin-rfNmYngAhWQKCwKHXFMCGkQFjADegQIBhAB&usg=AOvVaw3pVtaQDI_pGCVUaqs_UC3H

Tutaj jest z uniwersyteckiego szpitala dla kobiet. Cukrzyca rozpisane co jeść jak jeść i przykładowy jadłospis. Moze będziecie chciały sobie zerknąć

DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona masz racje ;) nasza przekroczyła juz 1800g ;)

Laski a lekarz wam cos mowil od kiedy robic Ktg? Mokego zapomnialam.zapytac, a ten dzisiejszy mowil, ze jak ciaza domoszona od 38 tyg. Myslalam, ze szybciej sie zaczyna

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

Laski a lekarz wam cos mowil od kiedy robic Ktg? Mokego zapomnialam.zapytac, a ten dzisiejszy mowil, ze jak ciaza domoszona od 38 tyg. Myslalam, ze szybciej sie zaczyna
    Zalezy od lekarza. Jeśli wszystko ok to od 38tc ale moze zlecic szybciej. Za to u dziewczyn ze skracajaca szyjka lub jakimis problami zlecają od 32tc.

Ja nie mialam klopotow z corka i mialam chyba od 33 lub 34tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:27

india lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jak z tymi rozmiarami na start?
    cala wyprawke na 56 robilyscie ?
    jakich firm?

ja mam wszystko na 62 (H&M,C&A,Smyk) i tak.mysle czy nie dokupić choćbynparu sztuk na 56 bo widziałam, ze na Lutówkach albo Marcówkach jakas mamusia wstawiła zdjęcia pajacykow albo body do porównania i te firmy co mam są takie najwieksze rozmiarowo...
    Mój syn jak się urodził, to miał 60 cm i 4300g więc 56 nie używałam. Teraz też nie kupuję. Dostałam kilka używanych, bo nie wiem czy cesarka nie będzie wczesniej niż 40 tydzień, a do tego dziewczynka to może być mniejsza, ale narazie jest duża.
    Chociaż moja mama się śmieje, że ja byłam 4kg wcześniak.

martusiawp lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja tez bulgur z cyckiem tylko indyczym i sałata zielona, pomidor, ogórek, oliwa... Paula rozumiem, że oreo zamiast surówki :)
    mój cukier 120

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3236c4560a7.jpg

źródło: https://img1.dmty.pl//uploads/201510/1444213528_3snl3z_600.jpg

DorotaAnna, Tunia76, Kasiulka90, Fasolka77, Wiewióreczka, Syska2202, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Śpiworek do fotelika jest bezpieczny bo ma wycięcia na pasy. Pasy od fotelika mają obejmować dziecko np w jakimś cieńszym kombinezonie typu dresowy polarowy ale nie wolne na grube kombinezoniki. Ja kupiłam za 50 zł jest ekstra, minki z bawełna wypalniany w środku. Typowo wiosenny. Zalezy od pogody. Dajmy przykład E będzie 15-18 stopni. Mam zamiar ubrać mała w body cienki pajacyk na to cieplajszy pajacyk / kombinezon i czapeczka i tak do fotelika gdzie będzie ten kombinezonik. W samochodzie się ten kombinezonik odkrywa dziecko się nie grzeje. Mam ja ubrać o jedną warstwę więcej. Obstawiam że ja będę miała: top, sweterek i na to kurtka wiosenna lub jesienna. Tak sobie gdybam bo nie wiem jaka będzie pogoda :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

Mi położna kazała przychodzić dwa razy w tygodniu od 32-35 tygodnia. Zobaczymy jeszcze

india, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowa!

29195d687b9013c0med.jpg

Karmelllka90, espoir, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Tunia76, Kasiulka90, Paula 90, Wiewióreczka, MamaAga85, india, malutka_mycha, AniaKJ, valetta94, martusiawp, Misiabella, Lili90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    U mnie pojawiły sie obrzeki na nogach :(
    Byłam dzis u innego gina. Powierdzil, ze szyjka 3 cm ale.dobtze trzyma i mam soe nie martwic. Skurcze znowu podczas wizyty- najwyrazniej taka moja uroda. Kontrolowac tylko czy nie sa regularnie. Prg i magnez tak jak biore, nospa tylko doraznie. A wkec w sumie podejscie spójne z moim lekarzem prowadzącym :)

Stresant mnie mąż uświadomił, ze w nocy mu sapie do ucha i on nie moze spac. Na dodatek rozpycham sie z rogalem i nie ma dla niego miejsca w łóżku ;)

Natalia Tosia kochana drugi raz taki ciężki porod cie nie spotka. Teraz bedzie inaczej, lepiej :*

Valetta kolejna pultasna dziewczynka nam sie szykuje. Jak dobrze, ze te nasze maluchy nabieraja cialka <3
    Mówił coś w stylu, że szyjka w przebiegu ciąży już się skraca i to naturalne? Mówiłaś mu z ilu cm ci się skróciła?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia przejrzyj olx ja na olx kupiłam od dziewczyny z Krakowa za 50 zł śpiworek do fotelika samochodowego użyła go tylko na wyjście ze szpitala. Też mam taki zamiar a nowe są dość drogie.
    Przeglądałam już kiedyś, ale szwagierka ma kocyk taki z otworami do fotelika i mowi, że jeszcze jest w niezłym stanie. Zobaczę jak dostanę. Ja mam termin na koniec kwietnia, ale liczę, że cesarka wcześniej i na święta do domu, to może już być ciepło.
    Dostałam śliczny kombinezon, taki misiaczek z uszkami. Śmiałam się do męża, że jak na wyjście bedzie za ciepło na niego, to pod spod body z krotkim rękawem, a misiaczek musi być. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:40

mysla.nieskalana, DorotaAnna, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja nic nie kupowałam dla małej, trochę kasy odłożyłam. Niestety miałam nieprzewidziane wydatki, jak to w życiu bywa. A jeszcze te cholerne zastrzyki, co miesiac 600zł, dla mnie to sporo.
    Na szczęście dostałam ubranka od szwagierki, wiadomo że widać, że używki. Ona ma 4 dzieci. Najlepsze to, że łóżeczko, wózek sprzedała 2 miesiące przed moją ciążą.
    Ale co tam, ważne żeby dziecię było zdrowe, a moje "starcze ciało dało rady".
    Przepraszam że tak marudze. Biorę się za porzadki, to mnie zawsze relaksowało.
    Fajnie, że jesteście gdzieś tam i można się wygadać.
    A czemu nie załatwiłaś sobie refundacji na zastrzyki bo pewnie o hepapryne chodzi. Skoro lekarz zaleca Ci je brać to musi być jakaś przyczyna.wizyta u hematologa, immunologa oni wystawiają zaswiadczenie i wtedy grosze płacisz. Bo tak to można zbankrutowac.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    W zwiazku z tymi ciuszkami to zalezy w dużej mierze od dziecka wymiarów na starcie...
    Córka miała 3960g i 56 cm i ciuszki na 56 nosila max 2 tygodnie...
    Kuzynka urodziła dwa tygodnie temu ok.3500g i 58 cm i do tej pory nosi 56cm ubranka a z kolei kolezanka urodzila tydzien temu synka 4550g i 60cm i mowi ze cala wyprawka na 56 w sumie odpadla...
    Zawsze moge cos dokupic w sumie blizej kwietnia chociaż z drugiej strony to sama nie wiem bo moja ginekolog nie dokonuje pomiaru wagi dziecka
    To zależy nie do końca od rozmiaru dziecka a właśnie od firmy. 56 z Pepco jest tak malutkie że w porównaniu do h&m to wypada jak na wcześniaka standardowe 56 w h&m to 50. Bo mam body do szpitala z h&m kupione 50 cm. Moja przyjaciółka urodziła córeczkę 3980g i 58 cm długa w szpitalu dawali jej ubrania z Pepco na 56 co było widać że są ciasnawe ale oni mają tylko 56 Pepco ( w Bochni tak btw) a w domu młoda Pomykała w 56 h&m smyk a z nexta te 56-62 były za duże. Teraz w nich chodzi a ma prawie 6 kg

‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ