Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Jak z tymi rozmiarami na start?
cala wyprawke na 56 robilyscie ?
jakich firm?
ja mam wszystko na 62 (H&M,C&A,Smyk) i tak.mysle czy nie dokupić choćbynparu sztuk na 56 bo widziałam, ze na Lutówkach albo Marcówkach jakas mamusia wstawiła zdjęcia pajacykow albo body do porównania i te firmy co mam są takie najwieksze rozmiarowo... -
nick nieaktualny
-
Ja zjadłam 1,5 naleśnika (z mąki pszennej pełnoziarnistej) ze szpinakiem i piersią z kurczaka i cukier 140 xd
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja też lubię prasowac
Próbowałam się zdrzemnac, najpierw nie mogłam bo nogi zimne ale nie chciało mi się wychodzic i się męczył am. W końcu zasnęłam to znowu coś mnie wybudzilo a że nogi dalej zimne to nie zasnę. A teraz Nina stwierdziła że znowu powbija się w zebra więc że spania nici. A patrzę dzisiaj do ślepej wsi, wrrr. Miałam ochotę dzisiaj na upojny wieczór z mężem a skończę wykończona pod kołdrą.
Jak się za dużo czyta to też źle. Co to jest śpiworek do fotelika i czy TK jest konieczne? Jak ubiorze kombinezon to na to jeszcze ten śpiworek czy jak? Już nie wiem jak to biedne dziecko ubrać w tym szpitalu -
U mnie pojawiły sie obrzeki na nogach
Byłam dzis u innego gina. Powierdzil, ze szyjka 3 cm ale.dobtze trzyma i mam soe nie martwic. Skurcze znowu podczas wizyty- najwyrazniej taka moja uroda. Kontrolowac tylko czy nie sa regularnie. Prg i magnez tak jak biore, nospa tylko doraznie. A wkec w sumie podejscie spójne z moim lekarzem prowadzącym
Stresant mnie mąż uświadomił, ze w nocy mu sapie do ucha i on nie moze spac. Na dodatek rozpycham sie z rogalem i nie ma dla niego miejsca w łóżku
Natalia Tosia kochana drugi raz taki ciężki porod cie nie spotka. Teraz bedzie inaczej, lepiej :*
Valetta kolejna pultasna dziewczynka nam sie szykuje. Jak dobrze, ze te nasze maluchy nabieraja cialka
Natalia-tosia, valetta94 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Ja też lubię prasowac
Próbowałam się zdrzemnac, najpierw nie mogłam bo nogi zimne ale nie chciało mi się wychodzic i się męczył am. W końcu zasnęłam to znowu coś mnie wybudzilo a że nogi dalej zimne to nie zasnę. A teraz Nina stwierdziła że znowu powbija się w zebra więc że spania nici. A patrzę dzisiaj do ślepej wsi, wrrr. Miałam ochotę dzisiaj na upojny wieczór z mężem a skończę wykończona pod kołdrą.
Jak się za dużo czyta to też źle. Co to jest śpiworek do fotelika i czy TK jest konieczne? Jak ubiorze kombinezon to na to jeszcze ten śpiworek czy jak? Już nie wiem jak to biedne dziecko ubrać w tym szpitalu
Ja też nam śpiworek dlatego, że kombinezon wzięłam taki dresowy. I jak będzie ciepło to dzieć będzie w ciuszkach i kombinezonie a jak zimno to jeszcze w śpiworkumalutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
W zwiazku z tymi ciuszkami to zalezy w dużej mierze od dziecka wymiarów na starcie...
Córka miała 3960g i 56 cm i ciuszki na 56 nosila max 2 tygodnie...
Kuzynka urodziła dwa tygodnie temu ok.3500g i 58 cm i do tej pory nosi 56cm ubranka a z kolei kolezanka urodzila tydzien temu synka 4550g i 60cm i mowi ze cala wyprawka na 56 w sumie odpadla...
Zawsze moge cos dokupic w sumie blizej kwietnia chociaż z drugiej strony to sama nie wiem bo moja ginekolog nie dokonuje pomiaru wagi dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:19
-
Paula 90 wrote:Zjadłam bulgur z cyckiem i garam masalą, cukier 101. To poprawiłam Milka Oreo.
A miałam ograniczać. Ale leży wredna przede mną i woła. Mąż otworzył i kusi. I jak tu nie wziąć
ja tez bulgur z cyckiem tylko indyczym i sałata zielona, pomidor, ogórek, oliwa... Paula rozumiem, że oreo zamiast surówki
mój cukier 120Natalia-tosia, Natalia-tosia, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyhttps://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.su.krakow.pl/system/files/14986/dd9abee13e.pdf%3F1446460569&ved=2ahUKEwin-rfNmYngAhWQKCwKHXFMCGkQFjADegQIBhAB&usg=AOvVaw3pVtaQDI_pGCVUaqs_UC3H
Tutaj jest z uniwersyteckiego szpitala dla kobiet. Cukrzyca rozpisane co jeść jak jeść i przykładowy jadłospis. Moze będziecie chciały sobie zerknąćDorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość
-
india wrote:Kiwona masz racje
nasza przekroczyła juz 1800g
Laski a lekarz wam cos mowil od kiedy robic Ktg? Mokego zapomnialam.zapytac, a ten dzisiejszy mowil, ze jak ciaza domoszona od 38 tyg. Myslalam, ze szybciej sie zaczyna
Ja nie mialam klopotow z corka i mialam chyba od 33 lub 34tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:27
india lubi tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Jak z tymi rozmiarami na start?
cala wyprawke na 56 robilyscie ?
jakich firm?
ja mam wszystko na 62 (H&M,C&A,Smyk) i tak.mysle czy nie dokupić choćbynparu sztuk na 56 bo widziałam, ze na Lutówkach albo Marcówkach jakas mamusia wstawiła zdjęcia pajacykow albo body do porównania i te firmy co mam są takie najwieksze rozmiarowo...
Chociaż moja mama się śmieje, że ja byłam 4kg wcześniak.martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ja tez bulgur z cyckiem tylko indyczym i sałata zielona, pomidor, ogórek, oliwa... Paula rozumiem, że oreo zamiast surówki
mój cukier 120
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3236c4560a7.jpg
źródło: https://img1.dmty.pl//uploads/201510/1444213528_3snl3z_600.jpgDorotaAnna, Tunia76, Kasiulka90, Fasolka77, Wiewióreczka, Syska2202, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Ja też lubię prasowac
Jak się za dużo czyta to też źle. Co to jest śpiworek do fotelika i czy TK jest konieczne? Jak ubiorze kombinezon to na to jeszcze ten śpiworek czy jak? Już nie wiem jak to biedne dziecko ubrać w tym szpitalumalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyindia wrote:Kiwona masz racje
nasza przekroczyła juz 1800g
Laski a lekarz wam cos mowil od kiedy robic Ktg? Mokego zapomnialam.zapytac, a ten dzisiejszy mowil, ze jak ciaza domoszona od 38 tyg. Myslalam, ze szybciej sie zaczynaindia, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyindia wrote:U mnie pojawiły sie obrzeki na nogach
Byłam dzis u innego gina. Powierdzil, ze szyjka 3 cm ale.dobtze trzyma i mam soe nie martwic. Skurcze znowu podczas wizyty- najwyrazniej taka moja uroda. Kontrolowac tylko czy nie sa regularnie. Prg i magnez tak jak biore, nospa tylko doraznie. A wkec w sumie podejscie spójne z moim lekarzem prowadzącym
Stresant mnie mąż uświadomił, ze w nocy mu sapie do ucha i on nie moze spac. Na dodatek rozpycham sie z rogalem i nie ma dla niego miejsca w łóżku
Natalia Tosia kochana drugi raz taki ciężki porod cie nie spotka. Teraz bedzie inaczej, lepiej :*
Valetta kolejna pultasna dziewczynka nam sie szykuje. Jak dobrze, ze te nasze maluchy nabieraja cialka -
Karmelllka90 wrote:Tunia przejrzyj olx ja na olx kupiłam od dziewczyny z Krakowa za 50 zł śpiworek do fotelika samochodowego użyła go tylko na wyjście ze szpitala. Też mam taki zamiar a nowe są dość drogie.
Dostałam śliczny kombinezon, taki misiaczek z uszkami. Śmiałam się do męża, że jak na wyjście bedzie za ciepło na niego, to pod spod body z krotkim rękawem, a misiaczek musi być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:40
mysla.nieskalana, DorotaAnna, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Ja nic nie kupowałam dla małej, trochę kasy odłożyłam. Niestety miałam nieprzewidziane wydatki, jak to w życiu bywa. A jeszcze te cholerne zastrzyki, co miesiac 600zł, dla mnie to sporo.
Na szczęście dostałam ubranka od szwagierki, wiadomo że widać, że używki. Ona ma 4 dzieci. Najlepsze to, że łóżeczko, wózek sprzedała 2 miesiące przed moją ciążą.
Ale co tam, ważne żeby dziecię było zdrowe, a moje "starcze ciało dało rady".
Przepraszam że tak marudze. Biorę się za porzadki, to mnie zawsze relaksowało.
Fajnie, że jesteście gdzieś tam i można się wygadać. -
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:W zwiazku z tymi ciuszkami to zalezy w dużej mierze od dziecka wymiarów na starcie...
Córka miała 3960g i 56 cm i ciuszki na 56 nosila max 2 tygodnie...
Kuzynka urodziła dwa tygodnie temu ok.3500g i 58 cm i do tej pory nosi 56cm ubranka a z kolei kolezanka urodzila tydzien temu synka 4550g i 60cm i mowi ze cala wyprawka na 56 w sumie odpadla...
Zawsze moge cos dokupic w sumie blizej kwietnia chociaż z drugiej strony to sama nie wiem bo moja ginekolog nie dokonuje pomiaru wagi dziecka