X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To zależy od umiejętności lekarza. Jak masz USG zauważ czy lekarz jedzie po obwodzie czy sobie poprawie czy robi tak na predce.
    Mojej przyjaciółce w dniu przyjęcia do szpitala powiedzieli że waga małej 3900 urodziła 2 dni później 3980.
    Moja siostra urodzila z błędem pomiaru 5 g ! Ale to w Niemczech akurat.
    Koleżanka co w piatek rozdział powiedzieli jej 2300 mały miał 2348g.
    Tak, ja wiem ze są też przypadki że pomiar zgadza się z rzeczywistością, chodziło mi o to żeby się też nie przywiązywać do tych pomiarów bo można się srodze zawieść :)

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fajnie to brzmi "smakuje tak,że nie chce się go wcinać" ..znaczy się,że jest niesmaczny po prostu? :D
    Jest do zjedzenia, nienajgorszy, ale taki zytni ze zwyklej piekarni insczej smakuje, jest pulchniutki, mieciutki, mozna wsunac ze 4 kromki he he.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Basi, pewno się pakuje, jutro godzina zero.
    Uwielbiam przeprowadzki. :)

martusiawp lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziecko prognozowali na 3 kg a urodzilo sie wazac 3,5. Moj Misio mial 52 cm, wiec byl szczuplutki ale nie chudziutki. Pampersy 0 naniego pasowaly, dlatego teraz tez kupuje opakowanie takich, i na poczatek rozmier ciuszkow 56.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dostalam jakiejs infekcji wirusowej, a wlasciwie juz wczoraj, ciekawe jakie bede miec cukry rano. Mierze o 7:30. 40 min przed snem mam zjesc 2 kolacje. Znaczy kanapke albo z serem i warzywem albo z wedlina i warzywem ;) dzis po frytkach z piekarnika ktore zostaly wczesniej podgotowane i szpinaku duszonym na masle plus gotowany kurczak mialam po 2 godzinach - bo tak u niej sie wtedy pojawilam cukier 100, powiedziala ze to troche duzo po 2 godzinach. Dlatego jesli juz uparlam sie na ziemiaki to lepiej bylo je zjesc z kiszona kapusta.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Daffi jak to lekarze robili sobie docinki. Ja sobie tego nie wyobrażam.
    wiesz co mialam wtedy niecale 22 lata i chyba uwazali mnie za smarkule..
    na badaniu ginekologicznym tak mi wtykal paluchy ze podskakiwalam i plakalam.. jakby tak z rozmachu i cyk. ciagle sie na mnie darl ze zaraz mam urodzic dziecko a sie 2 palcow boje..
    kiedy przychodzil pytac czy mam skurcze i odpowiadalam ze mam a mialam je od wtorku wieczorem do piatku az do porodu... i mowilam ze juz 3 dni to sie smialw glos i takim ironicznym tonem.. moze zaraz mi powiesz ze od miesiaca?
    w ogole to oni tak ufaja tej maszynie ktg ze choc sprzet zepsuty robili ze mnie wariata ze boli nie mam albo ze silniejsze byly przy przyjeciu a to poprostu wariowala juz maszyna.. a ja bole jak skurczybyk...czulam sie upokorzona i dlatego teraz praktycznie rocznikowo po 10 latach bede walczyc o swoje. o nalezny mi szacunek.. i moga sobie miedzy soba mowic ze jestem franca itp ale za to co zafundowano mi przy porodzie corki nie ulatwie im przy synu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak dla mnie opisujesz ból spojenia. A weź sobie wzdłóż spojenia na środku przejedz palcem jakbyś chciała je zbadać tylko tak mocniej.
    jak przejechalam lekko uciskajac odczuwam ten sam jak podnosze noge czy jak sie przekrecam.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    o kurcze, to też masz wspomnienia.
    A Ty miałaś przenoszoną ciąże?
    Bo nawet dzisiaj z koleżanką rozmawiałam , miała poród wywoływany po 10 dniach od tp. I wody były czyściutkie. I od czego to jest zależne?
    I jeszcze te docinki...
    tak ja mialam przenoszona ciaze.. termin porodu mialam na 7 grudnia a urodzilam corke 18 grudnia.. wiec 11 dni przenosilam. dodam ze miesiac wczesniej lezalam w szpitalu z podejrzeniem zatrucia ciazowego..
    teraz jestem lepiej nastawiona. nowy ordynator.. jestem jego pacjentka licze ze bedzie jak nalezy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 22:57

Misiabella, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ale skurczysyn z tego lekarza. I dziwic sie ze mialo miejsce takie cos jak oswiecim, skoro w dzisiejszych czasach czlowiek z wyzszym wyksztalceniem wykorzystuje fakt ze moze komus pomoc lub zaszkodzic, co mu daje pewna wladze nad pacjentem skazanym na jego decyzje, albo wykorzystuje ze ktos jest mlodszy i celowo go zastrasza.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Dafi zalajkowalam ten post o spojeniu niechcacy.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, straszne to co piszesz :(

Lubin leży 30 km od mojego miasta i powiem Wam, że to nie jest jakiś beznadziejny szpital, jak mogłoby się wydawać. Jest dość szanowany, wiele pacjentek z okolicznych miejscowości jeździ tam rodzić... Tej dziewczynie odmówili cesarski mimo że miała zaświadczenie od lekarza prowadzącego, że jest zalecana. No kurestwo i tyle :(

Mnie najbardziej załamuje napieranie/kładzenie się na brzuch przez położne, żeby dziecko pomóc wyprzeć.
    Ludwin z Krakowa - ten mądry lekarz, który operował mi przegrodę macicy, powiedział że właśnie przez tę praktykę muszę mieć cesarkę, bo macica mi pęknie jak któraś zechce "pomóc". Mój gin prowadzący też potwierdził, że jest to stały numer. I że jest to bardzo niebezpieczne dla wszystkich kobiet, nie tylko po cesarkach czy operacjach.

Co do tego czy mogą odesłać pacjentkę rodzącą...jak byłam w Poznaniu 2 m-ce temu na IP ze skurczami, to naczekałam się kilka godzin, bo wysiadł im system, pamiętacie? No i wszystkie rodzące, które już z torbami przyjechały, odesłali, bo bez działającego systemu nie mogą zbadać, przyjąć, nic nie mogą... To może rzadka sytuacja, ale wg mnie nie powinna się zdarzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 23:12

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Rozmawiałam dzisiaj z lekarzem na temat tego spojenia. I on mówił że miał pacjentkę która w ogóle się już nie poruszała. Do gabinetu na wizytę mąż ją wnosił na rękach...
    O kurcze, to już całkiem padaka. Współczuję kobiecie :(

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    jak przejechalam lekko uciskajac odczuwam ten sam jak podnosze noge czy jak sie przekrecam.
    Daffi to spojenie. Ale to nie jest tak, że od razu musi byc rozejście patologiczne. Ona się każdej rozchodzi jednak niektórym bardziej i boleśnie. U mnie problemem jest to że mała od dawna główka ułożona i napiera na to spojenie plus boksuej mnie tam . Dzisiaj np daje mi bardzo popalic.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczescie szybko ze tak powiem to zapomnialam. ciesze sie ze w tym wszystkim szybko wyszlam ze szpitala i ze zdrowym alenstwem. pozniej nic mnie z nimi nie laczylo. Najmilej wpsominam swoja polozna i neonatologa ktory odwiedzal nas bo mala duza byla i pilnowali czy obojczyk nie byl zlamany.
    wiem tez ze teraz zmienilo sie na oddziale. jest duzo bardziej po ludzku. a mysle ze nikt sobie nie pozwoli pacjentki ordynatora ruszyc.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi to rzeczywiście miałaś okropne przeżycie. Jak można tak traktować rodzącą kobietę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka ja chodzę do Ludwin&Ludwin, ale do dr Pietrusa. Bardzo go lubię. Chodzę już do Niego kilka lat, bo On jest ginekologiem-onkologiem. Ludwin w Koperniku też chyba jest na onkologii, a nie na położnictwie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wiewioreczka ja chodzę do Ludwin&Ludwin, ale do dr Pietrusa. Bardzo go lubię. Chodzę już do Niego kilka lat, bo On jest ginekologiem-onkologiem. Ludwin w Koperniku też chyba jest na onkologii, a nie na położnictwie.
    Tunia, mnie Ludwin operował w szpitalu prywatnym, nie w Koperniku. Zarobił na mnie skubaniec 15 koła, ale efekt tego siedzi w moim brzuchu :)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi to faktycznie nieciekawie ten pierwszy poród wyglądał. Taką trudna dla pierwiastki sytuacja a oni jeszcze dodatkowo dowalaja. Szok

Te Twoje bóle też mi na spojenie wyglądają, a Ty chcesz rodzic naturalnie? To wtedy może warto się za kilka tyg wybrać do ortopedy żeby zobaczyć jak duże jest rozejscie.

Ja dziś męża zdybalam :D ale teraz się zastanawiam czy słusznie bo pierwszy raz po seksie mi brzuch twardnieje. I to raz za razem, tak regularnie :/ coraz mniej przyjemności w życiu.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi to faktycznie nieciekawie ten pierwszy poród wyglądał. Taką trudna dla pierwiastki sytuacja a oni jeszcze dodatkowo dowalaja. Szok

Te Twoje bóle też mi na spojenie wyglądają, a Ty chcesz rodzic naturalnie? To wtedy może warto się za kilka tyg wybrać do ortopedy żeby zobaczyć jak duże jest rozejscie.

Ja dziś męża zdybalam :D ale teraz się zastanawiam czy słusznie bo pierwszy raz po seksie mi brzuch twardnieje. I to raz za razem, tak regularnie :/ coraz mniej przyjemności w życiu.
    Ja chcę bardzo naturalnie.

b2ujp2.png

Wysłany: 26 stycznia 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja chcę bardzo naturalnie.
    To idź dla Własnego spokoju czy że strony tego spojenia nie będzie przeciwwskazań. Bo jeżeli z za dużym rozejściem będziesz rodzic naturalnie to rozejscie pod wpływem parcia się jeszcze poszerzy. Może dojść do tego że będziesz unieruchomiona i opieka nad maluszkiem będzie wtedy utrudniona.

f1d9680377.png
‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ