Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:To zależy od umiejętności lekarza. Jak masz USG zauważ czy lekarz jedzie po obwodzie czy sobie poprawie czy robi tak na predce.
Mojej przyjaciółce w dniu przyjęcia do szpitala powiedzieli że waga małej 3900 urodziła 2 dni później 3980.
Moja siostra urodzila z błędem pomiaru 5 g ! Ale to w Niemczech akurat.
Koleżanka co w piatek rozdział powiedzieli jej 2300 mały miał 2348g. -
mysla.nieskalana wrote:Fajnie to brzmi "smakuje tak,że nie chce się go wcinać" ..znaczy się,że jest niesmaczny po prostu?
-
U mnie dziecko prognozowali na 3 kg a urodzilo sie wazac 3,5. Moj Misio mial 52 cm, wiec byl szczuplutki ale nie chudziutki. Pampersy 0 naniego pasowaly, dlatego teraz tez kupuje opakowanie takich, i na poczatek rozmier ciuszkow 56.
-
Dzisiaj dostalam jakiejs infekcji wirusowej, a wlasciwie juz wczoraj, ciekawe jakie bede miec cukry rano. Mierze o 7:30. 40 min przed snem mam zjesc 2 kolacje. Znaczy kanapke albo z serem i warzywem albo z wedlina i warzywem
dzis po frytkach z piekarnika ktore zostaly wczesniej podgotowane i szpinaku duszonym na masle plus gotowany kurczak mialam po 2 godzinach - bo tak u niej sie wtedy pojawilam cukier 100, powiedziala ze to troche duzo po 2 godzinach. Dlatego jesli juz uparlam sie na ziemiaki to lepiej bylo je zjesc z kiszona kapusta.
-
Tunia76 wrote:Daffi jak to lekarze robili sobie docinki. Ja sobie tego nie wyobrażam.
na badaniu ginekologicznym tak mi wtykal paluchy ze podskakiwalam i plakalam.. jakby tak z rozmachu i cyk. ciagle sie na mnie darl ze zaraz mam urodzic dziecko a sie 2 palcow boje..
kiedy przychodzil pytac czy mam skurcze i odpowiadalam ze mam a mialam je od wtorku wieczorem do piatku az do porodu... i mowilam ze juz 3 dni to sie smialw glos i takim ironicznym tonem.. moze zaraz mi powiesz ze od miesiaca?
w ogole to oni tak ufaja tej maszynie ktg ze choc sprzet zepsuty robili ze mnie wariata ze boli nie mam albo ze silniejsze byly przy przyjeciu a to poprostu wariowala juz maszyna.. a ja bole jak skurczybyk...czulam sie upokorzona i dlatego teraz praktycznie rocznikowo po 10 latach bede walczyc o swoje. o nalezny mi szacunek.. i moga sobie miedzy soba mowic ze jestem franca itp ale za to co zafundowano mi przy porodzie corki nie ulatwie im przy synu. -
Karmelllka90 wrote:Jak dla mnie opisujesz ból spojenia. A weź sobie wzdłóż spojenia na środku przejedz palcem jakbyś chciała je zbadać tylko tak mocniej.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
martusiawp wrote:o kurcze, to też masz wspomnienia.
A Ty miałaś przenoszoną ciąże?
Bo nawet dzisiaj z koleżanką rozmawiałam , miała poród wywoływany po 10 dniach od tp. I wody były czyściutkie. I od czego to jest zależne?
I jeszcze te docinki...
teraz jestem lepiej nastawiona. nowy ordynator.. jestem jego pacjentka licze ze bedzie jak nalezy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 22:57
Misiabella, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi ale skurczysyn z tego lekarza. I dziwic sie ze mialo miejsce takie cos jak oswiecim, skoro w dzisiejszych czasach czlowiek z wyzszym wyksztalceniem wykorzystuje fakt ze moze komus pomoc lub zaszkodzic, co mu daje pewna wladze nad pacjentem skazanym na jego decyzje, albo wykorzystuje ze ktos jest mlodszy i celowo go zastrasza.
-
Daffi, straszne to co piszesz
Lubin leży 30 km od mojego miasta i powiem Wam, że to nie jest jakiś beznadziejny szpital, jak mogłoby się wydawać. Jest dość szanowany, wiele pacjentek z okolicznych miejscowości jeździ tam rodzić... Tej dziewczynie odmówili cesarski mimo że miała zaświadczenie od lekarza prowadzącego, że jest zalecana. No kurestwo i tyle
Mnie najbardziej załamuje napieranie/kładzenie się na brzuch przez położne, żeby dziecko pomóc wyprzeć.
Ludwin z Krakowa - ten mądry lekarz, który operował mi przegrodę macicy, powiedział że właśnie przez tę praktykę muszę mieć cesarkę, bo macica mi pęknie jak któraś zechce "pomóc". Mój gin prowadzący też potwierdził, że jest to stały numer. I że jest to bardzo niebezpieczne dla wszystkich kobiet, nie tylko po cesarkach czy operacjach.
Co do tego czy mogą odesłać pacjentkę rodzącą...jak byłam w Poznaniu 2 m-ce temu na IP ze skurczami, to naczekałam się kilka godzin, bo wysiadł im system, pamiętacie? No i wszystkie rodzące, które już z torbami przyjechały, odesłali, bo bez działającego systemu nie mogą zbadać, przyjąć, nic nie mogą... To może rzadka sytuacja, ale wg mnie nie powinna się zdarzyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 23:12
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:jak przejechalam lekko uciskajac odczuwam ten sam jak podnosze noge czy jak sie przekrecam.
-
ja na szczescie szybko ze tak powiem to zapomnialam. ciesze sie ze w tym wszystkim szybko wyszlam ze szpitala i ze zdrowym alenstwem. pozniej nic mnie z nimi nie laczylo. Najmilej wpsominam swoja polozna i neonatologa ktory odwiedzal nas bo mala duza byla i pilnowali czy obojczyk nie byl zlamany.
wiem tez ze teraz zmienilo sie na oddziale. jest duzo bardziej po ludzku. a mysle ze nikt sobie nie pozwoli pacjentki ordynatora ruszyc. -
Tunia76 wrote:Wiewioreczka ja chodzę do Ludwin&Ludwin, ale do dr Pietrusa. Bardzo go lubię. Chodzę już do Niego kilka lat, bo On jest ginekologiem-onkologiem. Ludwin w Koperniku też chyba jest na onkologii, a nie na położnictwie.
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi to faktycznie nieciekawie ten pierwszy poród wyglądał. Taką trudna dla pierwiastki sytuacja a oni jeszcze dodatkowo dowalaja. Szok
Te Twoje bóle też mi na spojenie wyglądają, a Ty chcesz rodzic naturalnie? To wtedy może warto się za kilka tyg wybrać do ortopedy żeby zobaczyć jak duże jest rozejscie.
Ja dziś męża zdybalamale teraz się zastanawiam czy słusznie bo pierwszy raz po seksie mi brzuch twardnieje. I to raz za razem, tak regularnie
coraz mniej przyjemności w życiu.
-
malutka_mycha wrote:Daffi to faktycznie nieciekawie ten pierwszy poród wyglądał. Taką trudna dla pierwiastki sytuacja a oni jeszcze dodatkowo dowalaja. Szok
Te Twoje bóle też mi na spojenie wyglądają, a Ty chcesz rodzic naturalnie? To wtedy może warto się za kilka tyg wybrać do ortopedy żeby zobaczyć jak duże jest rozejscie.
Ja dziś męża zdybalamale teraz się zastanawiam czy słusznie bo pierwszy raz po seksie mi brzuch twardnieje. I to raz za razem, tak regularnie
coraz mniej przyjemności w życiu.
-
Daffi wrote:Ja chcę bardzo naturalnie.