Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to ogladalam z moją kumpelą też w ciąży. I cały czas beka bo w sumie niby już mam wszystko dla małej i do porodu. A nie pomyślałam o makijażystce, torbie z burberry bo ponoć te w szpitalu najlepiej się prezentują, oddzielnej garderobie dla dziecka no i najważniejsze kolczykach od Versace dla 3.5 miesięcznego dziecka
mysla.nieskalana, Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny , ale produkujecie że od rana to.jak poranna gazeta do kawy
Ja wczoraj późno poszłam spać , wstawalam na siusiu oczywiście i spaliśmy do 9.40
Synek do nas przyszedł się przytulać bo się szybciej obudził jak my. Zjedliśmy śniadanie A teraz zapowiada się leniwa niedziela.
A jak u was ? Jakie dzisiaj plany ?
Witam wszystkie koleżanki z którymi wczoraj się nie "poznalam"mysla.nieskalana, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
Ja jak pisalam nie mam problemu z cukrami po posilku tylko poki co na czczo. Karmelka 8 posilkow?? He he, dla mnie 6 to juz wyzwanie, przy malym dziecku. Kazdy diete niejako musi dopasowac pod siebie i przetestowac co mu szkodzi, a co nie. Tak samo ze spaniem, mozna bezsennosc podciagnac pod zwykle dolegliwosci ciazowe, a mozna i pod cukrzyce. Ja tego nie stwierdze, moge sobie dumac, w poprzedniej ciazy nie mialam ani klopotow ze snem, ani z cukrzyca, wiec mam prawo polaczyc te oba fakty, ale to nie znaczy ze przypisuje temu 100 procent wiarygodnosci. Co do diabetolog-dietetyk, to nie zamierzam jej zmieniac, poki nie pokombinuje z dieta i cukry mi sie nie unormuja na czczo. Bo inne mam w normie, na razie.
-
nick nieaktualny
-
Kochane potem Was nadrobię... widzialyscie promocje w toysRUs? -50% na przecenione rzeczy
kupiłam właśnie szumisia za 75 zł zamiast 200
malutka_mycha, india lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Moja też ma pupę teraz po prawej stronie, ale u mnie lekarz mówi że to od nerwobólu, który mi promieniuje i mam przeczulice na skórze.
-
Kasionek wrote:Seksowane mamy nie mamuśki. Takie trzy łaski z brzuchem i w szpialch jakby na profilowym
hahah... pamiętam siebie jak wylądowałam w szpitalu z drugim poronieniem.. zanik K. dowiózł rzeczy to paradowałam po szpitalu w szpitalnym worku pokutnym i szpilkachFasolka77
-
Tunia76 wrote:Nie mam cukrzycy i zupełnie sie na tym nie znam. A jak piszecie cc, to ja od razu: o czegoś o cesarce się dowiem:)
A tak ogólnie odnośnie diet, to wydaje mi się, że przede wszystkim zdrowy rozsądek.
Wiele rzeczy, które tutaj wymieniałyście jako zabronione w ciąży bardzo mnie zaskoczyły. Np. Winogrona, napar z liści mali, wątróbka itp.
Dla mnie zakazane to alkohol, papierosy i używki typu narkotyki, dopalacze czy energetyki.
Reszta ok ale w rozsądnych ilościach. Chyba dziewczyny z cc też mogą zjeść coś słodkiego i nic się złego nie stanie.
Jak byłam w ciąży z synem to wręcz zalecali jeść wątróbke, żeby anemi nie było.
Sama jadłam jej sporo, bo lubię.
patrz a teraz zabraniają wątróbki ze względu na dużą ilość szkodliwej wit AFasolka77
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:hmmm widzę tylko jednego za 129
pewnie już po akcji...
No ja u siebie wzielam ostatniegoa ta akcja niby od 25 do końca stycznia.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
właśnie sobie leżę w wannie i widzę, że zaczął się u mnie etap "tama" - potrafię swoim brzuchem sprawić, że z jednej strony wanny wody pełno, a z drugiej sucho - żadna kropla się nie przeciśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 10:56
mysla.nieskalana, Fasolka77, Tunia76, Syska2202, india, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Ja o tej 4 jak się obudziłam to do 7 nie spałam a później padlam. Teraz się obudziłam i w szoku ze juz prawie 11. Taki dzień do bani trochę.
A o tej 4 dalej miałam te mocne, krótki skurcze w dole brzucha, bardzo serio zastanawiałam się nad IP ale teraz na razie jest spokój. Mam coraz więcej dolegliwości i coraz większego schiza więc nie wiem jak te 10 tyg jeszcze wytrxymam