X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90

Teraz zmieniły się od 2019 roku przepisy dla.rodzacych są bardzo zaostrzone i nie tak łatwo o cesarke teraz bez wskazań medycznych (mówię o takich typu że poród sn to zagrożenie dla matki i dziecka anatomiczne wady czy położenie dziecka)

valetta94 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, a z Ciebie jaka fajna babka!:) Jak ja Was wszystkie lubię!!!!!!

Blue, u mnie też będzie CC. Miałam 3 operacje przegrody macicy, więc ze względów bezpieczeństwa.

Karmelka, jak dobrze, że wszystko ok i Cię odesłali do domku :)

Ja się trochę boję, że kiedyś pojadę na IP za późno...nie że bagatelizuję objawy, ale ja mam twardnienia brzucha od 16 tc. W nocy brzuch jest twardy bez chwili przerwy, w dzień różnie, kilka lub kilkanaście razy dziennie.

Jutro wizyta u profesora w Poznaniu, jadę już spakowana. Tak bardzo chciałabym, żeby odesłał mnie jeszcze do domku...

espoir, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka

Trzymam kciuki żeby u Ciebie było wszystko dobrze , daj znać po wizycie !! Będzie dobrze

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Espoir, a z Ciebie jaka fajna babka!:) Jak ja Was wszystkie lubię!!!!!!

Blue, u mnie też będzie CC. Miałam 3 operacje przegrody macicy, więc ze względów bezpieczeństwa.

Karmelka, jak dobrze, że wszystko ok i Cię odesłali do domku :)

Ja się trochę boję, że kiedyś pojadę na IP za późno...nie że bagatelizuję objawy, ale ja mam twardnienia brzucha od 16 tc. W nocy brzuch jest twardy bez chwili przerwy, w dzień różnie, kilka lub kilkanaście razy dziennie.

Jutro wizyta u profesora w Poznaniu, jadę już spakowana. Tak bardzo chciałabym, żeby odesłał mnie jeszcze do domku...
    Wiewiórcia ja ci zycze, żeby pozwolił ci chociaż jeszcze na pobyt w domciu. Ale wiem tez że dla waszego dobra będzie jak już was zostawi w szpitalu. Ktg pewnie 2 razy dziennie a tam już szpital taki, który będzie na pewno potrafił wyciszyć skurcze. No te 5-6 tygodni jeszcze takie minimum zebyscie sobie razem wylezeli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 15:26

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jak Was nadrobić ciężko od rana :D

Wiewiórka, wierzę że wszystko dobrze i profesor da Ci jeszcze przepustkę do domu:) na którą masz tam być ?

Ja jestem po obiadku, trochę też boli mnie brzuch i sobie leżę, a galaretki wyszły pyszne! :D jutro znów zrobię, inny smak :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, Ty zakupoholiczko :D łączmy się! Ja dziś zamówiłam bujak :D

Karmelllka90, india lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jak to z tymi galaretkami było? Przypomnisz, jak je robisz?

Karollinax26 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zjedliśmy o.14 rosół mam wyjęte filety z kurczaka to zrobię je na taki obiado-podwieczorek :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nadrobiłam Was!

Rano byłam po tego szumisia (India nie wiem czy ta promocja jest też w internecie niestety), potem byłam w kinie z mamą na koglu moglu :) a potem niestety ale musiałam zjeść kebaba na obiad... zostałam zmuszona xd strasznie zła ze mnie matka (tak a propo tych dziewczyn z fb gruby o cukrzycy ciążowej xd ). Nawpierdzielałam się tak że ledwo siedzę. Ale musiałam bo już do końca ciąży pewnie nie zjem kebaba xd

india lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam te fasolke po bretonsku, zamiast pieprzu postanowiłam dodać odrobinkę chilli. No i pali rurę nieźle :P Muszę ją rozcienczyc a połowę zamroze :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja tam bym bardzo chciała SN rodzić i przez spojenie i wagę małej boje się że to może byc nie realne. Ale strach przed porodem SN też jest wskazniem do CC tylko musisz iść do psychiatry . Lub załatwić sobie płatne CC. Poza tym przy takich krwawieniach z Szyjki to nie wiem czy prowadzacy ci pozwoli rodzić SN

W środę będę go o to pytać..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie mam wyrzutów sumienia. Cukier po godzinie po kebabie 117 xd fakt że jadłam taki na talerzu bez tej bułki- frytki surówka mięso. Ale minęła godzina a ja nadal pękam

mysla.nieskalana, Misiabella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    O matko nadrobiłam Was!

Rano byłam po tego szumisia (India nie wiem czy ta promocja jest też w internecie niestety), potem byłam w kinie z mamą na koglu moglu :) a potem niestety ale musiałam zjeść kebaba na obiad... zostałam zmuszona xd strasznie zła ze mnie matka (tak a propo tych dziewczyn z fb gruby o cukrzycy ciążowej xd ). Nawpierdzielałam się tak że ledwo siedzę. Ale musiałam bo już do końca ciąży pewnie nie zjem kebaba xd

Ja dzis tez zgrzeszylam kebabem na talerzu, witaj w klubie :D

DorotaAnna lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny <3

Karmelka, masz rację... Tylko smutno, że to tak daleko od domu...120 km, więc pewnie 2 razy w tygodniu by ktoś przyjechał.

Mam na 18:30, ale u niego są straszne obsuwy. Dam Wam znać od razu po :)

Kiwona lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka,na pewno jeśli będzie można to wyśle Was do domu,a jeśli nie to dacie radę! Jak to mówi zawsze mój Tato "co nam pisane to nas nie ominie" ;) Więc jak tak ma być to przetrwacie tam troche i będzie już później z górki.

Moje piersi ze względu na wagę i wielkość nigdy nie wyglądały dla mnie atrakcyjnie jakos szczególnie. Polubiłam się z nimi bo nie mam na razie wyjścia,ale sząłu ni ma i nie bedzie :D

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zrobiłam drzemkę i śniło mi się,że siedziałam gdzieś z widokiem na góry i kupiłam sobie dwie drożdżówki i się strasznie wkurzałam bo nie wiedziałam od której najpierw zacząć...no psycholka :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieskalana, to fakt, przynajmniej odeszłoby zmartwienie, czy zdążę dojechać, gdyby coś zaczęło się dziać.

Chciałabym dziś kupić ostatnie rzeczy dla Dzidzi i mam pytanie jakie macie wanienki? Chętnie odgapię, bo nie mam czasu czytać :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka - trzymam kciuki żeby lekarz podjął dobrą decyzję ;-)

U nas wanienka zwykła plastikowa - zielona, żeby być bardziej szczegółowym :-)

mysla.nieskalana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę,bo nie mam. Ale wanienkę to raczej będę miała najzwyklejszą,bez wydziwiania :) Wiem,że dziewczyny polecają taką zwykłą z Ikei,ale ponoć ciężko dostępna. No i teraz moda na wanienki na stelażu,jak ktoś ma gdzie rozstawić takie cuś ;)

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja jadłam wszystko od początku :) nie wierzę w dietę matki karmiącej...
    Bo nie ma czegoś takiego. Owszem na alergeny trzeba uwazac ale przeciez mleko nie tworzy sie z naszego jedzenia. Smiac mi sie chcialo bo bratowa rodzila 4mce temu i po porodzie cc dostala smazone udko z kurczaka a wychodząc ze szpitala kartke a4 co wolno czego nie i abosolutnie nie można bylo smazonego.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ