X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam to zestawienie to spoko wypad to mleko
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/995865bf2fe4.png

A słyszałyscie opinie jakieś o tym?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/358fd2bdea54.png

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretkę robię i ja :D hahahaha.

Co do mleka to uważam, że na nic są porównania ;-) mleko dopasowuje się do dziecka. Tosi 3 razy zmieniliśmy mleko :-)

Karollinax26, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn np. Tolerowal tylko hipp.bio combiotik potem bebiprima pół , nan i bebiko nie przeszło. To prawda że trzeba dopasować do dziecka :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Karola, pytałaś o mój brzuch, uciekło mi. No więc te stałe bóle w dole po bokach są bez zmian, podobnie jak u Ciebie. Ten z lewej strony okresowy jest słabszy i nie ciągły, ale czasem złapie. 2 dni do wizyty, dam radę :) A jak Ty się czujesz?

U mnie też ból jest stały, czasem czuję go mocniej, czasem słabiej, zależy od dnia :) dziś nad ranem jak się w łóżku przeciągnęłam, to tak mnie zabolało z lewej strony, że masakra :) ja myślę, że po prostu brzuch uciska na jakiś nerw, albo to te więzadła cały czas się rozciągają, tak sobie wmawiam, bo nic groźnego się nie dzieje.

Koniecznie daj znać po wizycie w środę co Ci tam lekarz powiedział! Wierzę, że jest w porządku :)

A jak twardnienia ? Masz ? A te skurcze BH ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moja przyjaciółka chciała dokarmiać mała mlekiem bo ma jakiś bunt i nie bardzo chce ssać pierś. A to pewnie troszkę wpłynęło to,że mieli kilka wyjsc z domu i odciągała do butelki małej i woli butelkę. Nm daradca lektacyjny powiedział że nie poleca żadnych kompletnie żadnych butelek i smoczków na pierwszy miesiąc życia noworodka.
    A teraz już 3 mleko próbuje mała ma problem z kupka pręży się i widać ze mleko źle wpływa

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka! Twoja córka ma piękne imię, mega mi się podoba <3

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie jeśli przyjmuje vitamin mama plus, to mogę dodatkowo przyjmować omegamed pregne? Dostałam dużo próbek tego i myślę czy mogę to brać razem

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj w śnie byłam w Positano co prawda mucha wielką latała mi przed twarzą ale jednak wakacje to wakacje... W styczniu zawsze gdzieś wyjeżdżaliśmy ja brałam urlop mąż miał urlop...a teraz że ze mną się nie pospaceruje to nigdzie nie byliśmy :( i człowiek śni...dlatego już szukam idealnego miejsca na majówkę z maleństwem

Łosia chata koło Białegostoku :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek prócz kolek miał też dyschezje niemowlęcą - matko ile on się wtedy darł...

no i są też dzieci, które butelki nie zechcą. Maćko nigdy nie chciał z żadnej, a kupiłam nawet tą drogą przypominającą cycka :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szukam mlek modyfikowanych. To dobiera się w oparciu o preferencje dziecka i zalecenia lekarza a nie jakieś wątpliwe "porównania"

Natalia-tosia, KarmeLoVe, B_002 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja już po wizycie :) a Wy znowu tyle naprodukowałyście :)
    Do sedna- w klinice diabetologicznej potwierdziły sie moje przypuszczenia co do osoby mojej szanownej pani ginekolog.Niestety same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta i wiem,ze gdybym.dziś lub jutro miała u niej wizytę to po prostu bym ją zwymyślała...
    Uwaga!Moja szanowna pani ginekolog ZAPOMNIAŁA o tym,że mam cukrzycę typu 2 i wogóle nie powinna była mi robić tego testu obciążenia...W kartach wszystkich zaznaczyła,że nie mam cukrzycy gdzie choruje na nią od marca 2017r.i jestem wciagnieta w narodowy program leczenia cukrzycy a ona ZAPOMNIAŁA o tym fakcie przy okazji podejmowania decyzji o odstąpieniu od Metforminy itd...
    Nosz kur*** wiedziałam, że jest generalnie słaba jako lekarz ale kolejny raz naraziła mnie na ogromne stresy...
    Zrobili mi na cito HBA1C ale pani doktor dodala, ze w ciąży nie jest to zbyt wiarygode/precyzyje i wiodące badanie.Wynik 5.5.
    Póki co dostałam glukometr i mam mierzyć cukry do piątku rana wlacznieni na 12.30 kolejna wizyta i decyzja co do włączenia insuliny bo nie ma na co czekać jezeli cukry będą nadal wysokie zwlaszcza,że wiodąca jest u mnie cukrzyca typu 2 stwierdzona już przed ciążą...
    Dodatkowo pani diabetolog ostro skrytykowała prowadzenie ciąży przez tą ginekolog chociażby ze względu na to,że nie dokonuje co wizytę pomiaru dziecka...Ostatni jej pomiar dziecka mam z 12tc i gdyby nie to,że byłam na prywatnych polowkowych to byłabym w czarnej dupie...
    Od razu chce dodać, że podjęłam próbę zmiany lekarza prowadzącego ale kasa chorych nie wyraziła zgody...
    Także do piątku pomiary glukometrem a w piątek decycja co dalej.

Co do moich dolów to dotyczą życia na emigracji...ale dużo by pisać więc lepiej nie ;)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Natalka! Twoja córka ma piękne imię, mega mi się podoba <3
    Dziękuję :-) po pradziadku :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Sluchajcie jeśli przyjmuje vitamin mama plus, to mogę dodatkowo przyjmować omegamed pregne? Dostałam dużo próbek tego i myślę czy mogę to brać razem
    zobacz do kiedy jest data, jak długo to na spokojnie po porodzie też je powinnaś brać szczególnie przy kp :)

ago91 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Bierz sobie co drugi dzień może?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - masakra to co piszesz. Aż się wierzyć nie chce w taka niekompetencję gina

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Do sedna- w klinice diabetologicznej potwierdziły sie moje przypuszczenia co do osoby mojej szanownej pani ginekolog.Niestety same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta i wiem,ze gdybym.dziś lub jutro miała u niej wizytę to po prostu bym ją zwymyślała...
    Uwaga!Moja szanowna pani ginekolog ZAPOMNIAŁA o tym,że mam cukrzycę typu 2 i wogóle nie powinna była mi robić tego testu obciążenia...W kartach wszystkich zaznaczyła,że nie mam cukrzycy gdzie choruje na nią od marca 2017r.i jestem wciagnieta w narodowy program leczenia cukrzycy a ona ZAPOMNIAŁA o tym fakcie przy okazji podejmowania decyzji o odstąpieniu od Metforminy itd...
    Nosz kur*** wiedziałam, że jest generalnie słaba jako lekarz ale kolejny raz naraziła mnie na ogromne stresy...
    Zrobili mi na cito HBA1C ale pani doktor dodala, ze w ciąży nie jest to zbyt wiarygode/precyzyje i wiodące badanie.Wynik 5.5.
    Póki co dostałam glukometr i mam mierzyć cukry do piątku rana wlacznieni na 12.30 kolejna wizyta i decyzja co do włączenia insuliny bo nie ma na co czekać jezeli cukry będą nadal wysokie zwlaszcza,że wiodąca jest u mnie cukrzyca typu 2 stwierdzona już przed ciążą...
    Dodatkowo pani diabetolog ostro skrytykowała prowadzenie ciąży przez tą ginekolog chociażby ze względu na to,że nie dokonuje co wizytę pomiaru dziecka...Ostatni jej pomiar dziecka mam z 12tc i gdyby nie to,że byłam na prywatnych polowkowych to byłabym w czarnej dupie...
    Od razu chce dodać, że podjęłam próbę zmiany lekarza prowadzącego ale kasa chorych nie wyraziła zgody...

Co do moich dolów to dotyczą życia na emigracji...ale dużo by pisać więc lepiej nie ;)
    Kochana bardzo Ci wwspółczuję! Szkoda, że tacy lekarze nie mają oodbieranych uprawnień!!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Łosia chata koło Białegostoku :)
    Zależy kiedy urodze... Szukam czegoś z bardzo czystym powietrzem ale żeby było niedaleko od Krakowa bo niunia będzie za malutka na dłuższe trasy. A na pewno muszę dupsko ruszyć z domu... No chyba że przenoszę termin to Lipka z wyjazdu

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

what????????????? Aga! nie wiem czy dobrze pamiętam.. Ty nie prowadzisz ciąży w PL??? jak to nie możesz zmienić lekarza prowadzącego? po takiej akcji???? ja bym tego tak nie zostawiła... a jak dzidzia po połówkowych????

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja nie szukam mlek modyfikowanych. To dobiera się w oparciu o preferencje dziecka i zalecenia lekarza a nie jakieś wątpliwe "porównania"
    A skąd mam wiedzieć jakie ma preferencje moje dziecko lub co zaleca lekarz jeśli nagle się okaże że muszę jechać kupić mm? Np w nocy... Ja tam biorę każda opcje pod uwagę i lubię poczytać składy :)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze ja zapytam o tą sławną galeretke Karolinki :)

Galaretkę robimy normalnie wg przepisu i do takiej jeszcze wodnej jesscze dolewamy jogurt?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ