Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nie no jedno mleko modyfikowane lepiej kupić - to oczywiste - tu się zgodzę z Karmelllka90
ale może to być jakaś próbka "na jeden raz", bo to różnie bywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 13:27
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
MamaAga to Ty miałaś taki wysoki Cukier na czczo? 120 bodajże? I jak tu ufać lekarzom? Jak można zapomnieć o podstawowych schorzeniach które wpływają na dziecko, szkoda słów. Dobrze ze teraz to uchwycilas. A jak te wymiary z polowkowych wychodziły? W normie? Idziesz na usg 3 trymestru?
Właśnie miLm pytać o witaminy przy KP. Przez przypadek wysłali mi podwójnie zamówienie witamin, tak że mam teraz za dużo jeżeli miałabym brać do końca ciąży. Nie chcę mi się chodzić na pocztę żeby odsyłać i pomyślałam że może można je brać też po porodzie? Można? Nawet wskazane? -
Fasolka77 wrote:what????????????? Aga! nie wiem czy dobrze pamiętam.. Ty nie prowadzisz ciąży w PL??? jak to nie możesz zmienić lekarza prowadzącego? po takiej akcji???? ja bym tego tak nie zostawiła... a jak dzidzia po połówkowych????
Ja mieszkam w Niemczech i tu prowadzę ciążę.
Po polowkowych i po echu serca bylo wszystko ok z Młodym ale to na szczęście było u prywatnego lekarza robione i do tego właśnie chciałam się przenieść...Całe szczęście, ze mam u niego wizytę kolejną prywatną 11 lutego ale jestem zapisana na usg 3/4D i musze zadzwonić i zapytać o dodatkowe usg trzeciego trymesttu czy zrobiFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAga85 a ty wiedząc że masz cukrzycę nie przypominalas się na wizytach??
Mnie to dziwiło że w ogóle miałaś krzywa a co dopiero dwie, skoro już przed ciążą miałaś cukrzyce...ale pozniej jak ty właśnie pisałaś o jedzeniu tego wszystkiego słodkiego itd to już myślałam że mi się coś popierdzielilo.
Może powinnaś napisać skargę i wtedy zmienia ci lekarza? -
espoir wrote:nie no jedno mleko modyfikowane lepiej kupić - to oczywiste - tu się zgodzę z Karmelllka90
ale może to być jakaś próbka "na jeden raz", bo to różnie bywa
-
MamaAga85 wrote:I jeszcze ja zapytam o tą sławną galeretke Karolinki
Galaretkę robimy normalnie wg przepisu i do takiej jeszcze wodnej jesscze dolewamy jogurt?
Tak jest, galaretka w szklance wody, jak ostygnie to dolewamy pół jogurtuMamaAga85, B_002 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:MamaAga to Ty miałaś taki wysoki Cukier na czczo? 120 bodajże? I jak tu ufać lekarzom? Jak można zapomnieć o podstawowych schorzeniach które wpływają na dziecko, szkoda słów. Dobrze ze teraz to uchwycilas. A jak te wymiary z polowkowych wychodziły? W normie? Idziesz na usg 3 trymestru?
Właśnie miLm pytać o witaminy przy KP. Przez przypadek wysłali mi podwójnie zamówienie witamin, tak że mam teraz za dużo jeżeli miałabym brać do końca ciąży. Nie chcę mi się chodzić na pocztę żeby odsyłać i pomyślałam że może można je brać też po porodzie? Można? Nawet wskazane?
Brak mi słów na tą piz## lekarkę...Jutro będę dzwonić z zapytaniem do mojego prywatnego o usg 3ciego trymestru.
Na badaniach polowkowych wszystko było ok. -
Karollinax26 wrote:U mnie też ból jest stały, czasem czuję go mocniej, czasem słabiej, zależy od dnia
dziś nad ranem jak się w łóżku przeciągnęłam, to tak mnie zabolało z lewej strony, że masakra
ja myślę, że po prostu brzuch uciska na jakiś nerw, albo to te więzadła cały czas się rozciągają, tak sobie wmawiam, bo nic groźnego się nie dzieje.
Koniecznie daj znać po wizycie w środę co Ci tam lekarz powiedział! Wierzę, że jest w porządku
A jak twardnienia ? Masz ? A te skurcze BH ?
MamaAga, to jest jakiś dramat, co za baba! Współczuję
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Ja mam od koleżanki bo jej zostało. Więc można się rozejrzeć wśród swoich znajomych żeby nie przepłacać za jakieś duże opakowanie.
-
Karmelllka90 wrote:MamaAga85 a ty wiedząc że masz cukrzycę nie przypominalas się na wizytach??
Mnie to dziwiło że w ogóle miałaś krzywa a co dopiero dwie, skoro już przed ciążą miałaś cukrzyce...ale pozniej jak ty właśnie pisałaś o jedzeniu tego wszystkiego słodkiego itd to już myślałam że mi się coś popierdzielilo.
Może powinnaś napisać skargę i wtedy zmienia ci lekarza?
A co do słodkiego-no byl czas lodów magnum,owszem ale to w sumie jedyne na co się kusilam... -
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Ja wglądu w kartoteke nie mam .Dopiero dziś kiedy nie zgadzało się to co mówię ja z tym.co napisała pani ginekolog zobaczyłam kopie papierów od niej.Ona doskonale wiedziała,ze mam cukrzycę bo pytała na każdej wizycie o to jak sie czuje po odstąpieniu od Metforminy i o ostatnie wyniki HBA1C.I Tyle.A ja lekarzem nie jestem i zaufalam jej,że muszę mieć to badanie zrobione...I jak widać laborantki teżnto nie dziwiło bo mówiłam tuz przed badaniem ze mam cukrzycę typu 2 to zapytala o ostatbi wynik HBA1C i kazała pic...
A co do słodkiego-no byl czas lodów magnum,owszem ale to w sumie jedyne na co się kusilam...
A tak na poważnie zgłoś ta lekarkę. Bo jak ty masz jej ufać dalej ? -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Ja się przekonałam po oglądaniu tych wszystkich porodów że to za każdym razem jest cud. Że po miesiącach oczekiwania wreszcie poznaje się najważniejszą osobę w naszym życiu.
Żadna piękna relacja nie przychodzi łatwo. O każdy porządny związek trzeba trochę powalczyć. A ten związek mama-dziecko jest najpiękniejszym na świecie.
Chce mieć w głowie myśl o tym, że to wszystko co spotyka mnie po drodze a później ból porodowy, są niewielka cena za bezmiar miłości który otrzymuje od synka.
Mnie to absolutnie nie straszy, ale moje podejście do porodu jest właśnie takie bez strachu. Będę próbować jak mantrę w jodze powtarzać sobie w trakcie porodu że to wszystko ma cel i sens. Że wytrzymam wszystko
Edit: to ja jestem hardcorem, oglądam te profesjonalne filmy ze zbliżeniami rowniezPaula 90 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyOdebrałam wynik tego hba1c. Wynik jest taki sam jak poprzednio, doktor mówi że absolutnie żadnej insuliny. Czekam w kolejce do rejestracji żeby się jeszcze na za miesiąc zapisać.
Wynik 5,3mysla.nieskalana, malutka_mycha, Natalia-tosia, Misiabella, Wiewióreczka, espoir, martusiawp, B_002, Fasolka77, india lubią tę wiadomość
-
MamaAga,ja bym zrobiła tam awanture,jakby nie patrzeć naraziła zdrowie Twoje i dziecka. A wiadomo,że lekarzowi się ufa,no bo komu innemu. Masakra.
U mnie chłodzi się galaretkaAle ja dodałam jakiś skyr waniliowy i nie mogłam tego rozmieszać :x potraktowałam blenderem
Brawo ja! Przerósł mnie ten przepis
malutka_mycha, Karollinax26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:No to ja bym ją zaskarżyła. Ja to mam nadgorliwą ginekolog, ale i ja sama się przypominam. Bo ostatnio zapomniała o wymazach po szpitalu, a ja zgrabnie przypomniałam " Pani doktor nie wlozylam luteiny na noc, żeby mogła Pani pobrać porządnie wymazy" a ona w śmiech a no tak co dwie głowy to nie jedna, a ja... W sumie trzy
A tak na poważnie zgłoś ta lekarkę. Bo jak ty masz jej ufać dalej ?
A w ostatnim trymestrze kasa chorych.nie zgodzi się tym bardziej na zmianę lekarza.
ehh..
przeżyje...dobrze, ze mam prywatnego poza nią...
-
nick nieaktualnyJestem. Wrzucam sesje jeszcze raz. W formie. Kolazu będzie łatwiej. To tylko część. Nie cytujcie kochane żebym mogła potem skasować :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 20:32
mysla.nieskalana, MamaAga85, Natalia-tosia, Misiabella, Wiewióreczka, ago91, espoir, Daffi, B_002, valetta94, Kasiulka90, Lolka30, Tunia76 lubią tę wiadomość