X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,zerknij sobie też na kocyki na stronie lanila.pl :)
    Oszalałaś??? Szczujesz mnie na kolejny??
    Dodam że w domu mam już kupione dwa kocyki też te tkane. Mam jasny różowy i taki hmm ciemny lazur- bo kupiłam go na samym początku ciąży i myślałam że może być chłopak bo sex byl w owulacje hahaha
    A przepraszam jeszcze mam taki cienki szydełkowych w kolorze jakby seledyn zielony - boże nie umiem kolorów nazwać... Wtf :/
    I mam bawełniany biały w arbuzy :p i 6 otulaczy, które też są super jako kocyki latem do przykrycia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 14:47

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dodam że w domu mam już kupione dwa kocyki też te tkane. Mam jasny różowy i taki hmm ciemny lazur- bo kupiłam go na samym początku ciąży i myślałam że może być chłopak bo sex byl w owulacje hahaha
    Przepraszam,nie będę już :D no,ale zobacz jakie piękne :D

Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    juz po wizycie u lekarza i w Ikei....

fotel i komoda kupione...oczywisicie wzielismy te najtansze...a plany byly na uszaka za siedem stow :) uszak wygodny ale maz mnie musial z niego podnosic bo sie gleboko siedzi.....z blizna po cesarce i dzieckiem na reku bym sie nie wygramolila :) dobrze bo zaoszczedzilismy przynajmniej :)

u lekarza sprawa sie skomplikowala, chyba ja bede na forum pierwsza ktora rozpakuja :( oby tak sie nie stalo :(

skierowali mnie do jeszcze lepszej kliniki niz jezdze teraz, oddalonej jeszcze o 30km dalej....maja tam lepszy sprzet i badania i moge tam rodzic bo jest oddzial neonatologii

prawy przeplyw jeszcze jako tak, ale lewy przeplyw tragedia, wogole daleko poza tabelka.....za tydzien kontorla u prowadzacego za 3 tygodnie w tej nowej klinice.....pobiora krew i moga z dokladnoscia do 2 tygodniu przewidziec kiedy urodze (w zwiazku z preeklamsia), dzieki temu moga malemu sterydy podawac.......oczywisice do tego szczegolowe usg.......

do konca ciazy juz chyba bede co 2 tygodnie na usg chodzic.....

28+4......maly wazy 1350g, odpowiada dokladnie co do dnia z usg w 12 tyg. i OM.....narazie rosnie ladnie i nic mu nie brakuje, ale mam sie liczyc z tym ze z dnia na dzien sie to moze zmienic......

chyba juz zaczne prac wozek i fotelik......
    Stresant no oby wszystko było z Wami w porzadku -trzymam za Was kciuki :) a waga malucha-słuszna, nie ma co :) Będzie dobrze :)

stresant lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A przepraszam jeszcze mam taki cienki szydełkowych w kolorze jakby seledyn zielony - boże nie umiem kolorów nazwać... Wtf :/
    I mam bawełniany biały w arbuzy :p i 6 otulaczy, które też są super jako kocyki latem do przykrycia :)
    Dobre,ze blisko Krakowa mieszkam,jak mi czegos zabraknie to wpadne :D :D

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Że ma super wagę! Najłatwiej powiedzieć duży chłopczyk jak na ten tydzień ciąży! Takze jak na tak słabe przepływu jak opisuejesz młody jest super odżywiony!
    Polecam się doktor Kasia :)

Dziekuje Pani doktor :) od razu sie uspokoilam i wierze ze bedzie dobrze :)

lekarka tez chwalila ze wszystkie wymiary odpowiadaja i ladnie przyrasta....i wlasnie dlatego nie skierowala mnie od razu do szpitala....bo przyrost prawidlowy...ale trzeba ciagle kontrolowac i miec reke na pulsie, bo moze sie to z dnia na dzien zmienic......i przyrost zatrzymac.......

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    juz po wizycie u lekarza i w Ikei....

fotel i komoda kupione...oczywisicie wzielismy te najtansze...a plany byly na uszaka za siedem stow :) uszak wygodny ale maz mnie musial z niego podnosic bo sie gleboko siedzi.....z blizna po cesarce i dzieckiem na reku bym sie nie wygramolila :) dobrze bo zaoszczedzilismy przynajmniej :)

u lekarza sprawa sie skomplikowala, chyba ja bede na forum pierwsza ktora rozpakuja :( oby tak sie nie stalo :(

skierowali mnie do jeszcze lepszej kliniki niz jezdze teraz, oddalonej jeszcze o 30km dalej....maja tam lepszy sprzet i badania i moge tam rodzic bo jest oddzial neonatologii

prawy przeplyw jeszcze jako tak, ale lewy przeplyw tragedia, wogole daleko poza tabelka.....za tydzien kontorla u prowadzacego za 3 tygodnie w tej nowej klinice.....pobiora krew i moga z dokladnoscia do 2 tygodniu przewidziec kiedy urodze (w zwiazku z preeklamsia), dzieki temu moga malemu sterydy podawac.......oczywisice do tego szczegolowe usg.......

do konca ciazy juz chyba bede co 2 tygodnie na usg chodzic.....

28+4......maly wazy 1350g, odpowiada dokladnie co do dnia z usg w 12 tyg. i OM.....narazie rosnie ladnie i nic mu nie brakuje, ale mam sie liczyc z tym ze z dnia na dzien sie to moze zmienic......

chyba juz zaczne prac wozek i fotelik......
    Stresant niech sprawdzaja. Zły przepływ nie jest tragedią jeśli maleństwo prawidłowo rośnie. Muszą sprawdzać czy z nim wszystko dobrze ale wcale nie musi być tak źle. Ja miałam, podobna sytuację i cały czas kontrolujemy. Nie martw się.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Przepraszam,nie będę już :D no,ale zobacz jakie piękne :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3df045bc5f7.png
    Ten sobie dodam do wishlisty... :)

mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3df045bc5f7.png
    Ten sobie dodam do wishlisty... :)
    Jesli chodzi o kocyki to jeszcze super jest sklep le pampuch. Cenowo niestety podobnie jak reszta. Czyli drogo ale wybór kolorów ogromny.

india lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pokazujcie już nic Karmelce ! :D

Te kocyki z Lullalove są piękne, podoba mi się ten śliwkowy! <3 ale ten wydatek zostawię sobie na luty!

Karmelllka90, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziekuje Pani doktor :) od razu sie uspokoilam i wierze ze bedzie dobrze :)

lekarka tez chwalila ze wszystkie wymiary odpowiadaja i ladnie przyrasta....i wlasnie dlatego nie skierowala mnie od razu do szpitala....bo przyrost prawidlowy...ale trzeba ciagle kontrolowac i miec reke na pulsie, bo moze sie to z dnia na dzien zmienic......i przyrost zatrzymac.......
    No u mojej koleżanki ten przyrost się walsnie zatrzymał, ale zobacz nie zdecydowali się zakończyć ciąży. Co 2 tygodnie miała kontrole w Koperniku. Zdrowy synek się urodził ciąża donoszona.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak macie ochotę się zwyć to polecam film "Jednakowo Inni"

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie pokazujcie już nic Karmelce ! :D

Te kocyki z Lullalove są piękne, podoba mi się ten śliwkowy! <3 ale ten wydatek zostawię sobie na luty!
    Jaki śliwkowy z lulalove? Hmmm?? 6 kocyków takich dzianych będę miała...no nic ! Ten jeden Ali ekspress taki ciemny lazur wezmę na porodówkę. Jak się mała urodzi i będzie kangurowanie to ja kocykiem przykryjemy i nie będzie szkoda wyrzucić

• Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, 87 centyl oznacza, że tylko 13 dzieci na 100 jest na tym etapie większe od Twojej Klusencji :D Więc Kochana, kontroluj, ale nie panikuj mocno, bo na ten moment wygląda to rewelacyjnie :)

Kaaaśka...Ty już listę zakupów na styczeń i na luty zamknęłaś 5 razy :D

Nieskalana, zrobiłaś konkurencję Karoli...deser piankowy...mmm, chyba też zblenduję...:D

Karollinax26, mysla.nieskalana, stresant, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Jesli chodzi o kocyki to jeszcze super jest sklep le pampuch. Cenowo niestety podobnie jak reszta. Czyli drogo ale wybór kolorów ogromny.
    Patrzyłam na nie. Ale chyba coś mi w splocie nie pasowało... Ja mam tak że są rzeczy które mi się podobają i jest ok obejde się ale jak się zakocham to kuniec

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to bardzo dobry wynik więc na razie nie masz się czym stresować. Jeden przeprzyw w zupełności mu wystarcza :) A z tym nastawianiem to trochę prawda ale jednak lepiej wiedzieć że jest możliwość wcześniejszego rozwiązania ciąży. Ale to nie wyrok :)

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To tylko u mnie Wiosna na dworze???
    U mnie tez :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Stresant, 87 centyl oznacza, że tylko 13 dzieci na 100 jest na tym etapie większe od Twojej Klusencji :D Więc Kochana, kontroluj, ale nie panikuj mocno, bo na ten moment wygląda to rewelacyjnie :)

Kaaaśka...Ty już listę zakupów na styczeń i na luty zamknęłaś 5 razy :D

Nieskalana, zrobiłaś konkurencję Karoli...deser piankowy...mmm, chyba też zblenduję...:D
    Haha coś w tym jest ;) bo rozłożyłam sobie listę do końca marca. A już praktycznie ja zrealizowalam i już weszłam na zamowienia z wishlisty :p

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę żadnych kocykow zamawiać! Jeszcze teraz przyszedł dziergany i koniec! Nie ma szans żeby spał pod nimi wszystkimi

martusiawp lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja nawet nie wchodzę na te strony co tu wypisujecie :D a kocyki uwielbiam, w wersji maxi dla dorosłych również. To jest takie przyjemne w takie ciepelko się zakopać :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz się mnie pyta: myślisz że w lipcu codziennie będziesz spacerowała z innym kocykiem? Odpowiadam z przekonaniem taak... - czy ty chcesz dziecko zapocic?
    - oczywiscie że nieeee...kocyk będzie złożony pod wózkiem... A co ? Nie stać mnie??
    - na co mąż....ukrócę ci zasięgi...

Grozi mi?
    Ja wiem że to już zakupoholizm że to że leżę mi nie służy bo ciągle szukam...ale z drugiej strony jak ma mi to poprawić humor, zamiast całej tabliczki czekolady to wolę ten kocyk :)

Wiewióreczka, mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość

‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ