Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Karmelka,zerknij sobie też na kocyki na stronie lanila.pl
Dodam że w domu mam już kupione dwa kocyki też te tkane. Mam jasny różowy i taki hmm ciemny lazur- bo kupiłam go na samym początku ciąży i myślałam że może być chłopak bo sex byl w owulacje hahaha
A przepraszam jeszcze mam taki cienki szydełkowych w kolorze jakby seledyn zielony - boże nie umiem kolorów nazwać... Wtf
I mam bawełniany biały w arbuzy :p i 6 otulaczy, które też są super jako kocyki latem do przykryciaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 14:47
mysla.nieskalana, Wiewióreczka, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Oszalałaś??? Szczujesz mnie na kolejny??
Dodam że w domu mam już kupione dwa kocyki też te tkane. Mam jasny różowy i taki hmm ciemny lazur- bo kupiłam go na samym początku ciąży i myślałam że może być chłopak bo sex byl w owulacje hahahano,ale zobacz jakie piękne
Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:juz po wizycie u lekarza i w Ikei....
fotel i komoda kupione...oczywisicie wzielismy te najtansze...a plany byly na uszaka za siedem stowuszak wygodny ale maz mnie musial z niego podnosic bo sie gleboko siedzi.....z blizna po cesarce i dzieckiem na reku bym sie nie wygramolila
dobrze bo zaoszczedzilismy przynajmniej
u lekarza sprawa sie skomplikowala, chyba ja bede na forum pierwsza ktora rozpakujaoby tak sie nie stalo
skierowali mnie do jeszcze lepszej kliniki niz jezdze teraz, oddalonej jeszcze o 30km dalej....maja tam lepszy sprzet i badania i moge tam rodzic bo jest oddzial neonatologii
prawy przeplyw jeszcze jako tak, ale lewy przeplyw tragedia, wogole daleko poza tabelka.....za tydzien kontorla u prowadzacego za 3 tygodnie w tej nowej klinice.....pobiora krew i moga z dokladnoscia do 2 tygodniu przewidziec kiedy urodze (w zwiazku z preeklamsia), dzieki temu moga malemu sterydy podawac.......oczywisice do tego szczegolowe usg.......
do konca ciazy juz chyba bede co 2 tygodnie na usg chodzic.....
28+4......maly wazy 1350g, odpowiada dokladnie co do dnia z usg w 12 tyg. i OM.....narazie rosnie ladnie i nic mu nie brakuje, ale mam sie liczyc z tym ze z dnia na dzien sie to moze zmienic......
chyba juz zaczne prac wozek i fotelik......a waga malucha-słuszna, nie ma co
Będzie dobrze
stresant lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Oszalałaś??? Szczujesz mnie na kolejny??
Dodam że w domu mam już kupione dwa kocyki też te tkane. Mam jasny różowy i taki hmm ciemny lazur- bo kupiłam go na samym początku ciąży i myślałam że może być chłopak bo sex byl w owulacje hahaha
A przepraszam jeszcze mam taki cienki szydełkowych w kolorze jakby seledyn zielony - boże nie umiem kolorów nazwać... Wtf
I mam bawełniany biały w arbuzy :p i 6 otulaczy, które też są super jako kocyki latem do przykryciaKarmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Że ma super wagę! Najłatwiej powiedzieć duży chłopczyk jak na ten tydzień ciąży! Takze jak na tak słabe przepływu jak opisuejesz młody jest super odżywiony!
Polecam się doktor Kasia
Dziekuje Pani doktorod razu sie uspokoilam i wierze ze bedzie dobrze
lekarka tez chwalila ze wszystkie wymiary odpowiadaja i ladnie przyrasta....i wlasnie dlatego nie skierowala mnie od razu do szpitala....bo przyrost prawidlowy...ale trzeba ciagle kontrolowac i miec reke na pulsie, bo moze sie to z dnia na dzien zmienic......i przyrost zatrzymac.......Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:juz po wizycie u lekarza i w Ikei....
fotel i komoda kupione...oczywisicie wzielismy te najtansze...a plany byly na uszaka za siedem stowuszak wygodny ale maz mnie musial z niego podnosic bo sie gleboko siedzi.....z blizna po cesarce i dzieckiem na reku bym sie nie wygramolila
dobrze bo zaoszczedzilismy przynajmniej
u lekarza sprawa sie skomplikowala, chyba ja bede na forum pierwsza ktora rozpakujaoby tak sie nie stalo
skierowali mnie do jeszcze lepszej kliniki niz jezdze teraz, oddalonej jeszcze o 30km dalej....maja tam lepszy sprzet i badania i moge tam rodzic bo jest oddzial neonatologii
prawy przeplyw jeszcze jako tak, ale lewy przeplyw tragedia, wogole daleko poza tabelka.....za tydzien kontorla u prowadzacego za 3 tygodnie w tej nowej klinice.....pobiora krew i moga z dokladnoscia do 2 tygodniu przewidziec kiedy urodze (w zwiazku z preeklamsia), dzieki temu moga malemu sterydy podawac.......oczywisice do tego szczegolowe usg.......
do konca ciazy juz chyba bede co 2 tygodnie na usg chodzic.....
28+4......maly wazy 1350g, odpowiada dokladnie co do dnia z usg w 12 tyg. i OM.....narazie rosnie ladnie i nic mu nie brakuje, ale mam sie liczyc z tym ze z dnia na dzien sie to moze zmienic......
chyba juz zaczne prac wozek i fotelik......stresant lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3df045bc5f7.png
Ten sobie dodam do wishlisty...india lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:Dziekuje Pani doktor
od razu sie uspokoilam i wierze ze bedzie dobrze
lekarka tez chwalila ze wszystkie wymiary odpowiadaja i ladnie przyrasta....i wlasnie dlatego nie skierowala mnie od razu do szpitala....bo przyrost prawidlowy...ale trzeba ciagle kontrolowac i miec reke na pulsie, bo moze sie to z dnia na dzien zmienic......i przyrost zatrzymac.......stresant lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Nie pokazujcie już nic Karmelce !
Te kocyki z Lullalove są piękne, podoba mi się ten śliwkowy!ale ten wydatek zostawię sobie na luty!
-
Stresant, 87 centyl oznacza, że tylko 13 dzieci na 100 jest na tym etapie większe od Twojej Klusencji
Więc Kochana, kontroluj, ale nie panikuj mocno, bo na ten moment wygląda to rewelacyjnie
Kaaaśka...Ty już listę zakupów na styczeń i na luty zamknęłaś 5 razy
Nieskalana, zrobiłaś konkurencję Karoli...deser piankowy...mmm, chyba też zblenduję...Karollinax26, mysla.nieskalana, stresant, Fasolka77, india lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Jesli chodzi o kocyki to jeszcze super jest sklep le pampuch. Cenowo niestety podobnie jak reszta. Czyli drogo ale wybór kolorów ogromny.
-
Stresant to bardzo dobry wynik więc na razie nie masz się czym stresować. Jeden przeprzyw w zupełności mu wystarcza
A z tym nastawianiem to trochę prawda ale jednak lepiej wiedzieć że jest możliwość wcześniejszego rozwiązania ciąży. Ale to nie wyrok
stresant lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Stresant, 87 centyl oznacza, że tylko 13 dzieci na 100 jest na tym etapie większe od Twojej Klusencji
Więc Kochana, kontroluj, ale nie panikuj mocno, bo na ten moment wygląda to rewelacyjnie
Kaaaśka...Ty już listę zakupów na styczeń i na luty zamknęłaś 5 razy
Nieskalana, zrobiłaś konkurencję Karoli...deser piankowy...mmm, chyba też zblenduję...bo rozłożyłam sobie listę do końca marca. A już praktycznie ja zrealizowalam i już weszłam na zamowienia z wishlisty :p
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój maz się mnie pyta: myślisz że w lipcu codziennie będziesz spacerowała z innym kocykiem? Odpowiadam z przekonaniem taak... - czy ty chcesz dziecko zapocic?
- oczywiscie że nieeee...kocyk będzie złożony pod wózkiem... A co ? Nie stać mnie??
- na co mąż....ukrócę ci zasięgi...
Grozi mi?
Ja wiem że to już zakupoholizm że to że leżę mi nie służy bo ciągle szukam...ale z drugiej strony jak ma mi to poprawić humor, zamiast całej tabliczki czekolady to wolę ten kocykWiewióreczka, mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość