X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,zerknij sobie też na kocyki na stronie lanila.pl :)
    Oszalałaś??? Szczujesz mnie na kolejny??
    Dodam że w domu mam już kupione dwa kocyki też te tkane. Mam jasny różowy i taki hmm ciemny lazur- bo kupiłam go na samym początku ciąży i myślałam że może być chłopak bo sex byl w owulacje hahaha
    A przepraszam jeszcze mam taki cienki szydełkowych w kolorze jakby seledyn zielony - boże nie umiem kolorów nazwać... Wtf :/
    I mam bawełniany biały w arbuzy :p i 6 otulaczy, które też są super jako kocyki latem do przykrycia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 14:47

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dodam że w domu mam już kupione dwa kocyki też te tkane. Mam jasny różowy i taki hmm ciemny lazur- bo kupiłam go na samym początku ciąży i myślałam że może być chłopak bo sex byl w owulacje hahaha
    Przepraszam,nie będę już :D no,ale zobacz jakie piękne :D

Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    juz po wizycie u lekarza i w Ikei....

fotel i komoda kupione...oczywisicie wzielismy te najtansze...a plany byly na uszaka za siedem stow :) uszak wygodny ale maz mnie musial z niego podnosic bo sie gleboko siedzi.....z blizna po cesarce i dzieckiem na reku bym sie nie wygramolila :) dobrze bo zaoszczedzilismy przynajmniej :)

u lekarza sprawa sie skomplikowala, chyba ja bede na forum pierwsza ktora rozpakuja :( oby tak sie nie stalo :(

skierowali mnie do jeszcze lepszej kliniki niz jezdze teraz, oddalonej jeszcze o 30km dalej....maja tam lepszy sprzet i badania i moge tam rodzic bo jest oddzial neonatologii

prawy przeplyw jeszcze jako tak, ale lewy przeplyw tragedia, wogole daleko poza tabelka.....za tydzien kontorla u prowadzacego za 3 tygodnie w tej nowej klinice.....pobiora krew i moga z dokladnoscia do 2 tygodniu przewidziec kiedy urodze (w zwiazku z preeklamsia), dzieki temu moga malemu sterydy podawac.......oczywisice do tego szczegolowe usg.......

do konca ciazy juz chyba bede co 2 tygodnie na usg chodzic.....

28+4......maly wazy 1350g, odpowiada dokladnie co do dnia z usg w 12 tyg. i OM.....narazie rosnie ladnie i nic mu nie brakuje, ale mam sie liczyc z tym ze z dnia na dzien sie to moze zmienic......

chyba juz zaczne prac wozek i fotelik......
    Stresant no oby wszystko było z Wami w porzadku -trzymam za Was kciuki :) a waga malucha-słuszna, nie ma co :) Będzie dobrze :)

stresant lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A przepraszam jeszcze mam taki cienki szydełkowych w kolorze jakby seledyn zielony - boże nie umiem kolorów nazwać... Wtf :/
    I mam bawełniany biały w arbuzy :p i 6 otulaczy, które też są super jako kocyki latem do przykrycia :)
    Dobre,ze blisko Krakowa mieszkam,jak mi czegos zabraknie to wpadne :D :D

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Że ma super wagę! Najłatwiej powiedzieć duży chłopczyk jak na ten tydzień ciąży! Takze jak na tak słabe przepływu jak opisuejesz młody jest super odżywiony!
    Polecam się doktor Kasia :)

Dziekuje Pani doktor :) od razu sie uspokoilam i wierze ze bedzie dobrze :)

lekarka tez chwalila ze wszystkie wymiary odpowiadaja i ladnie przyrasta....i wlasnie dlatego nie skierowala mnie od razu do szpitala....bo przyrost prawidlowy...ale trzeba ciagle kontrolowac i miec reke na pulsie, bo moze sie to z dnia na dzien zmienic......i przyrost zatrzymac.......

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    juz po wizycie u lekarza i w Ikei....

fotel i komoda kupione...oczywisicie wzielismy te najtansze...a plany byly na uszaka za siedem stow :) uszak wygodny ale maz mnie musial z niego podnosic bo sie gleboko siedzi.....z blizna po cesarce i dzieckiem na reku bym sie nie wygramolila :) dobrze bo zaoszczedzilismy przynajmniej :)

u lekarza sprawa sie skomplikowala, chyba ja bede na forum pierwsza ktora rozpakuja :( oby tak sie nie stalo :(

skierowali mnie do jeszcze lepszej kliniki niz jezdze teraz, oddalonej jeszcze o 30km dalej....maja tam lepszy sprzet i badania i moge tam rodzic bo jest oddzial neonatologii

prawy przeplyw jeszcze jako tak, ale lewy przeplyw tragedia, wogole daleko poza tabelka.....za tydzien kontorla u prowadzacego za 3 tygodnie w tej nowej klinice.....pobiora krew i moga z dokladnoscia do 2 tygodniu przewidziec kiedy urodze (w zwiazku z preeklamsia), dzieki temu moga malemu sterydy podawac.......oczywisice do tego szczegolowe usg.......

do konca ciazy juz chyba bede co 2 tygodnie na usg chodzic.....

28+4......maly wazy 1350g, odpowiada dokladnie co do dnia z usg w 12 tyg. i OM.....narazie rosnie ladnie i nic mu nie brakuje, ale mam sie liczyc z tym ze z dnia na dzien sie to moze zmienic......

chyba juz zaczne prac wozek i fotelik......
    Stresant niech sprawdzaja. Zły przepływ nie jest tragedią jeśli maleństwo prawidłowo rośnie. Muszą sprawdzać czy z nim wszystko dobrze ale wcale nie musi być tak źle. Ja miałam, podobna sytuację i cały czas kontrolujemy. Nie martw się.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Przepraszam,nie będę już :D no,ale zobacz jakie piękne :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3df045bc5f7.png
    Ten sobie dodam do wishlisty... :)

mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3df045bc5f7.png
    Ten sobie dodam do wishlisty... :)
    Jesli chodzi o kocyki to jeszcze super jest sklep le pampuch. Cenowo niestety podobnie jak reszta. Czyli drogo ale wybór kolorów ogromny.

india lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pokazujcie już nic Karmelce ! :D

Te kocyki z Lullalove są piękne, podoba mi się ten śliwkowy! <3 ale ten wydatek zostawię sobie na luty!

Karmelllka90, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziekuje Pani doktor :) od razu sie uspokoilam i wierze ze bedzie dobrze :)

lekarka tez chwalila ze wszystkie wymiary odpowiadaja i ladnie przyrasta....i wlasnie dlatego nie skierowala mnie od razu do szpitala....bo przyrost prawidlowy...ale trzeba ciagle kontrolowac i miec reke na pulsie, bo moze sie to z dnia na dzien zmienic......i przyrost zatrzymac.......
    No u mojej koleżanki ten przyrost się walsnie zatrzymał, ale zobacz nie zdecydowali się zakończyć ciąży. Co 2 tygodnie miała kontrole w Koperniku. Zdrowy synek się urodził ciąża donoszona.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak macie ochotę się zwyć to polecam film "Jednakowo Inni"

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie pokazujcie już nic Karmelce ! :D

Te kocyki z Lullalove są piękne, podoba mi się ten śliwkowy! <3 ale ten wydatek zostawię sobie na luty!
    Jaki śliwkowy z lulalove? Hmmm?? 6 kocyków takich dzianych będę miała...no nic ! Ten jeden Ali ekspress taki ciemny lazur wezmę na porodówkę. Jak się mała urodzi i będzie kangurowanie to ja kocykiem przykryjemy i nie będzie szkoda wyrzucić

• Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, 87 centyl oznacza, że tylko 13 dzieci na 100 jest na tym etapie większe od Twojej Klusencji :D Więc Kochana, kontroluj, ale nie panikuj mocno, bo na ten moment wygląda to rewelacyjnie :)

Kaaaśka...Ty już listę zakupów na styczeń i na luty zamknęłaś 5 razy :D

Nieskalana, zrobiłaś konkurencję Karoli...deser piankowy...mmm, chyba też zblenduję...:D

Karollinax26, mysla.nieskalana, stresant, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Jesli chodzi o kocyki to jeszcze super jest sklep le pampuch. Cenowo niestety podobnie jak reszta. Czyli drogo ale wybór kolorów ogromny.
    Patrzyłam na nie. Ale chyba coś mi w splocie nie pasowało... Ja mam tak że są rzeczy które mi się podobają i jest ok obejde się ale jak się zakocham to kuniec

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to bardzo dobry wynik więc na razie nie masz się czym stresować. Jeden przeprzyw w zupełności mu wystarcza :) A z tym nastawianiem to trochę prawda ale jednak lepiej wiedzieć że jest możliwość wcześniejszego rozwiązania ciąży. Ale to nie wyrok :)

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To tylko u mnie Wiosna na dworze???
    U mnie tez :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Stresant, 87 centyl oznacza, że tylko 13 dzieci na 100 jest na tym etapie większe od Twojej Klusencji :D Więc Kochana, kontroluj, ale nie panikuj mocno, bo na ten moment wygląda to rewelacyjnie :)

Kaaaśka...Ty już listę zakupów na styczeń i na luty zamknęłaś 5 razy :D

Nieskalana, zrobiłaś konkurencję Karoli...deser piankowy...mmm, chyba też zblenduję...:D
    Haha coś w tym jest ;) bo rozłożyłam sobie listę do końca marca. A już praktycznie ja zrealizowalam i już weszłam na zamowienia z wishlisty :p

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę żadnych kocykow zamawiać! Jeszcze teraz przyszedł dziergany i koniec! Nie ma szans żeby spał pod nimi wszystkimi

martusiawp lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja nawet nie wchodzę na te strony co tu wypisujecie :D a kocyki uwielbiam, w wersji maxi dla dorosłych również. To jest takie przyjemne w takie ciepelko się zakopać :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz się mnie pyta: myślisz że w lipcu codziennie będziesz spacerowała z innym kocykiem? Odpowiadam z przekonaniem taak... - czy ty chcesz dziecko zapocic?
    - oczywiscie że nieeee...kocyk będzie złożony pod wózkiem... A co ? Nie stać mnie??
    - na co mąż....ukrócę ci zasięgi...

Grozi mi?
    Ja wiem że to już zakupoholizm że to że leżę mi nie służy bo ciągle szukam...ale z drugiej strony jak ma mi to poprawić humor, zamiast całej tabliczki czekolady to wolę ten kocyk :)

Wiewióreczka, mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość

‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ