X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Paula 90 nie chcę wywołać absolutnie burzy, czy coś, ale ja bym uważała ze stwierdzeniem, że każde mm to syf. każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej, ale nie każdej udaje się karmić. czytanie takich komentarzy fajne nie jest i właśnie przez takie teksty często są baby bluesy, depresje itp, bo od razu zjazd hormonalny, wyrzuty sumienia i inne takie.
    każda ma Internet, każda ten skład może przeczytać, ale mnie osobiście takie komentarze co najwyżej irytują, zamiast dać "jakąś wiedzę".
    Też ten tekst Pauli wzięłam do siebie a naprawdę wwalczyłam o laktację 3 miesiące, niestety nie każdej jest dane KP :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    To daj znać jak spróbujesz :D
    No dobra,spróbowałam...blenduj!!!

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wczoraj robiłam badania z krwi i moczu, zrobiłam badania dla niego diabetologa. Jakoś 3 tygodnie temu robiłam hba1c i wynik to 4,99 a teraz odebrałam wynik z wczoraj i spadłam ponizej normy 4,69... I co ? Niby zdarzają się skoki cukru żre słodkie tamta chciała mi dać insulinę ... Nie wiem czy wierzyć w to badanie...
    A glukoza z krwi wczoraj 89,8 kurde szkoda że wczoraj nie zrobiłam z palca :/
    Potas na szczęście w normie ale magnez coraz niżej :/ a żre go na potęgę wrrr... 0,79 obecnie :/ CRP 21,80 czyli mimo przeziębienia powiedzmy moja stała się utrzymuje ...

jutro idziesz do tego magika? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mi przywalili przy 4,9 :(.... Paula nie pamiętam czy trzeba być na czczo robiąc hb1ac? i czy tylko diabetolog może zlecić to badanie czy rodzinny też?
    Nie musisz być na czczo.
    A kto może skierować to nie wiem, bo u mnie zawsze diabetolog.
    Mój powiedział mi, cytuje "to byłaby zbrodnia gdybym wam teraz zalecił insuline, wszystko jest ok" :)

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pokazywałam się jeszcze ale czemu by nie :) tylko proszę nie cytujcie bo chcę usunąć wieczorem .

tu bylo zdjęcie :) hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 19:27

mysla.nieskalana, Kiwona, Mama36, stresant, martusiawp, Daffi, Karollinax26, espoir, Paula 90, malutka_mycha, valetta94, Kasiulka90, Fasolka77, Natalia-tosia, DorotaAnna, Wiewióreczka, Lolka30 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Karmelka, z Tobą to można na każdy temat się pośmiać :D No mokro miałam bardzo między pośladkami, nie na bieliźnie, bo jej nie miałam. Ale teraz już mam i jest sucho, więc to pewnie pot, w końcu już niezły moby dick ze mnie :D

mysla.nieskalana, Karmelllka90, martusiawp, Wiewióreczka, Lolka30 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Paula 90 nie chcę wywołać absolutnie burzy, czy coś, ale ja bym uważała ze stwierdzeniem, że każde mm to syf. każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej, ale nie każdej udaje się karmić. czytanie takich komentarzy fajne nie jest i właśnie przez takie teksty często są baby bluesy, depresje itp, bo od razu zjazd hormonalny, wyrzuty sumienia i inne takie.
    każda ma Internet, każda ten skład może przeczytać, ale mnie osobiście takie komentarze co najwyżej irytują, zamiast dać "jakąś wiedzę".
    Dlatego ja ta wypowiedź zostawiłam bez komentarza. A ty jako mama dwójki dzieci, gdzie jedno wychowałaś na piersi a drugie na mm masz zdecydowanie większą wiedzę...

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Powiem Wam,że ta moja galaretka ze skyrem potraktowana blenderem to może być hit! :D Zrobiła się z tego taka pianka..teraz to zastygło,na wierzch zalałam czystą galaretką.. I czekamy! :D

a są takie galaretki bez cukru? bo ja po tej mojej cytrynowej plus wlasnoręcznie przgotowany sorbet z truskawek (truskawki mrożone + 1/4 banana i ksylitol) i połowie jabłka miałam po 1h cukier 133...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie uważam, że mam większą wiedzę, bo dzieci to loteria, ale mimo, że jakoś bardzo kp nie wielbię, to czytanie komentarzy, że dawałam dziecku syf jakoś mi nie pasi... wiem, że między mlekiem matki, a mm jest przepaść - nikt tego nie neguje, ale mimo wszystko komentarz nie był fajny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 15:32

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a są takie galaretki bez cukru? bo ja po tej mojej cytrynowej plus wlasnoręcznie przgotowany sorbet z truskawek (truskawki mrożone + 1/4 banana i ksylitol) i połowie jabłka miałam po 1h cukier 133...
    Są,ja zamawiałam kiedyś takie przez internet,na quiltfree,ale w sklepach zwykłych też się zdarzają :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, aby delikatniej dobierać słowa w tak delikatnych sprawach, jak karmienie. Mam za sobą nieudaną próbę kp i to rzeczywiście boli. A jeszcze jak ktoś mówi, że podajemy własnym dzieciom syf... Hmm, mało to delikatne a często nie za bardzo mamy wybór...

espoir, Karmelllka90, Daffi, B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jutro idziesz do tego magika? :)
    Tak na 18:00 to jest wywalczoną wizyta więc chodzby na piechotę musiała iść to pójdę. Mam kardiologa na 18:20 też jutro ale nie zdarze :( kardiologa przełoże.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga super!! Tylko więcej usmiechu następnym razem :). Domowe zdjęcia są najładniejsze :*

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za pocieszenie i za wytumaczenie o co chodzi z tymi centylami :) maly faktycznie juz nie taki maly :)

jak dobrze Was miec :)

Czyli jednak lekarze strasza, no moze nie strasza ale informuja dokladnie co moze sie stac i z czym sie trzeba liczyc....aczkolwiek wcale sie to stac nie musi.........moze boja sie oskarzenia ze pacjent niedoinformowany byl.....albo dmuchaja na zimne.......lepiej sie 100 razy za duzo przebadac niz raz za malo......

Martusiawp tak jestem dzis 28+4, przyplywow niestety nie da sie naprawic.....biore acard od 12 tyg. niby to mialo polepszyc przeplywy....ale widocznie juz jest malo wydajny.....jak sie przyrost dziecka zatrzyma, jedyne lekarstwo to porod

Kiwona faktycznie fajnie ze usg co 2 tygodnie :) trzeba szukac pozytywow w calej tej sytuacji :)

Kasionek a Ty tez chodzisz co 2 tygodnie na usg? Podobno dziewczynki sa mniejsze i moze dlatego 50 centyl u Ciebie......

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Nie pokazywałam się jeszcze ale czemu by nie :) tylko proszę nie cytujcie bo chcę usunąć wieczorem :)
    domowa focia sprzed chwili :)
    Dobra idę się malować... Zawstydzacie mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 15:37

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie znam,to będzie moje pierwsze dziecko i nawet nie bardzo jeszcze umiem sobie wyobrazić,że je będę miała. Ale podchodzę do tego na zasadzie,że jak ma być tak będzie. Chcę rodzić naturalnie,ale jeśli się nie da to trudno,dostosuję się. Tak samo z karmieniem. Wiem,że najlepsze jest KP,ale jeżeli mi się nie uda,to po to ktoś stworzył właśnie mleka modyfikowane. Jestem otwarta,a czas i życie pokaże.

DorotaAnna, B_002, Tunia76, Misiabella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArmelka! miałaś nie cytować :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja zrobiłam tak że na 0,5 litra wody dałam jedna galaretkę rozlala do dwóch miesevzek do każdej dałam borowki na dno i wymieszalam kazda miseczkę z jednym jogurtem małym bio naturalnym. Jedna miseczka + pomarańczą na drugie śniadanie po 1 h cukier 105
    A dzisiaj na obiad to samo co wcOraj ale be czekolady i wcIraj cukier 139 disiaj 111

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    maly jest na 87,4 centylu....co to znaczy ? zna sie ktos moze?

tzn, że jest ok :) wszystkie pomiary są w podobnym centylu?

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    KArmelka! miałaś nie cytować :D
    To samo pomyślałam hahah...

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ