Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
espoir wrote:Paula 90 nie chcę wywołać absolutnie burzy, czy coś, ale ja bym uważała ze stwierdzeniem, że każde mm to syf. każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej, ale nie każdej udaje się karmić. czytanie takich komentarzy fajne nie jest i właśnie przez takie teksty często są baby bluesy, depresje itp, bo od razu zjazd hormonalny, wyrzuty sumienia i inne takie.
każda ma Internet, każda ten skład może przeczytać, ale mnie osobiście takie komentarze co najwyżej irytują, zamiast dać "jakąś wiedzę". -
Karmelllka90 wrote:Wczoraj robiłam badania z krwi i moczu, zrobiłam badania dla niego diabetologa. Jakoś 3 tygodnie temu robiłam hba1c i wynik to 4,99 a teraz odebrałam wynik z wczoraj i spadłam ponizej normy 4,69... I co ? Niby zdarzają się skoki cukru żre słodkie tamta chciała mi dać insulinę ... Nie wiem czy wierzyć w to badanie...
A glukoza z krwi wczoraj 89,8 kurde szkoda że wczoraj nie zrobiłam z palca
Potas na szczęście w normie ale magnez coraz niżeja żre go na potęgę wrrr... 0,79 obecnie
CRP 21,80 czyli mimo przeziębienia powiedzmy moja stała się utrzymuje ...
jutro idziesz do tego magika?Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:mi przywalili przy 4,9
.... Paula nie pamiętam czy trzeba być na czczo robiąc hb1ac? i czy tylko diabetolog może zlecić to badanie czy rodzinny też?
A kto może skierować to nie wiem, bo u mnie zawsze diabetolog.
Mój powiedział mi, cytuje "to byłaby zbrodnia gdybym wam teraz zalecił insuline, wszystko jest ok"Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Nie pokazywałam się jeszcze ale czemu by nie
tylko proszę nie cytujcie bo chcę usunąć wieczorem .
tu bylo zdjęciehihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 19:27
mysla.nieskalana, Kiwona, Mama36, stresant, martusiawp, Daffi, Karollinax26, espoir, Paula 90, malutka_mycha, valetta94, Kasiulka90, Fasolka77, Natalia-tosia, DorotaAnna, Wiewióreczka, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Hahahaha Karmelka, z Tobą to można na każdy temat się pośmiać
No mokro miałam bardzo między pośladkami, nie na bieliźnie, bo jej nie miałam. Ale teraz już mam i jest sucho, więc to pewnie pot, w końcu już niezły moby dick ze mnie
mysla.nieskalana, Karmelllka90, martusiawp, Wiewióreczka, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyespoir wrote:Paula 90 nie chcę wywołać absolutnie burzy, czy coś, ale ja bym uważała ze stwierdzeniem, że każde mm to syf. każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej, ale nie każdej udaje się karmić. czytanie takich komentarzy fajne nie jest i właśnie przez takie teksty często są baby bluesy, depresje itp, bo od razu zjazd hormonalny, wyrzuty sumienia i inne takie.
każda ma Internet, każda ten skład może przeczytać, ale mnie osobiście takie komentarze co najwyżej irytują, zamiast dać "jakąś wiedzę".
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Powiem Wam,że ta moja galaretka ze skyrem potraktowana blenderem to może być hit!
Zrobiła się z tego taka pianka..teraz to zastygło,na wierzch zalałam czystą galaretką.. I czekamy!
a są takie galaretki bez cukru? bo ja po tej mojej cytrynowej plus wlasnoręcznie przgotowany sorbet z truskawek (truskawki mrożone + 1/4 banana i ksylitol) i połowie jabłka miałam po 1h cukier 133...Fasolka77
-
ja nie uważam, że mam większą wiedzę, bo dzieci to loteria, ale mimo, że jakoś bardzo kp nie wielbię, to czytanie komentarzy, że dawałam dziecku syf jakoś mi nie pasi... wiem, że między mlekiem matki, a mm jest przepaść - nikt tego nie neguje, ale mimo wszystko komentarz nie był fajny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 15:32
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Fasolka77 wrote:a są takie galaretki bez cukru? bo ja po tej mojej cytrynowej plus wlasnoręcznie przgotowany sorbet z truskawek (truskawki mrożone + 1/4 banana i ksylitol) i połowie jabłka miałam po 1h cukier 133...
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się, aby delikatniej dobierać słowa w tak delikatnych sprawach, jak karmienie. Mam za sobą nieudaną próbę kp i to rzeczywiście boli. A jeszcze jak ktoś mówi, że podajemy własnym dzieciom syf... Hmm, mało to delikatne a często nie za bardzo mamy wybór...
espoir, Karmelllka90, Daffi, B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziekuje za pocieszenie i za wytumaczenie o co chodzi z tymi centylami
maly faktycznie juz nie taki maly
jak dobrze Was miec
Czyli jednak lekarze strasza, no moze nie strasza ale informuja dokladnie co moze sie stac i z czym sie trzeba liczyc....aczkolwiek wcale sie to stac nie musi.........moze boja sie oskarzenia ze pacjent niedoinformowany byl.....albo dmuchaja na zimne.......lepiej sie 100 razy za duzo przebadac niz raz za malo......
Martusiawp tak jestem dzis 28+4, przyplywow niestety nie da sie naprawic.....biore acard od 12 tyg. niby to mialo polepszyc przeplywy....ale widocznie juz jest malo wydajny.....jak sie przyrost dziecka zatrzyma, jedyne lekarstwo to porod
Kiwona faktycznie fajnie ze usg co 2 tygodnietrzeba szukac pozytywow w calej tej sytuacji
Kasionek a Ty tez chodzisz co 2 tygodnie na usg? Podobno dziewczynki sa mniejsze i moze dlatego 50 centyl u Ciebie......Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Nie pokazywałam się jeszcze ale czemu by nie
tylko proszę nie cytujcie bo chcę usunąć wieczorem
domowa focia sprzed chwiliWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 15:37
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Ja się nie znam,to będzie moje pierwsze dziecko i nawet nie bardzo jeszcze umiem sobie wyobrazić,że je będę miała. Ale podchodzę do tego na zasadzie,że jak ma być tak będzie. Chcę rodzić naturalnie,ale jeśli się nie da to trudno,dostosuję się. Tak samo z karmieniem. Wiem,że najlepsze jest KP,ale jeżeli mi się nie uda,to po to ktoś stworzył właśnie mleka modyfikowane. Jestem otwarta,a czas i życie pokaże.
DorotaAnna, B_002, Tunia76, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:a są takie galaretki bez cukru? bo ja po tej mojej cytrynowej plus wlasnoręcznie przgotowany sorbet z truskawek (truskawki mrożone + 1/4 banana i ksylitol) i połowie jabłka miałam po 1h cukier 133...
A dzisiaj na obiad to samo co wcOraj ale be czekolady i wcIraj cukier 139 disiaj 111 -
nick nieaktualny