Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Dziewczyny przy cukrzycy jakie.wam wychodziły cukry na czczo i po godzinie i dwóch ?
Bo ja dziś jestem na obciążeniu glukoza bo stwierdziłam że jeszcze się w czasie mieszcze i zorbien zaraz przed wizytą. Na czczo mi wyszło 94 wypiłam glukoze i za godzinę idę n drugi wynik. Ale jestem skolowana bleeee
Moja krzywa 101/225/163 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Na czczo z krwi czy z palca? Jak z palca to z krwi może się różnić...jesli to jest pomiar z krwi na czczo to już masz stwierdzoną cukrzycę ciazowa
U nas w labo tylko z żyły pobierają . W sumie lekarz mówił że jak na czczo jest minimalnie podwyższone to nie ma co panikwoac no nic czekam na wyniki po godzinie i po dwóch zobaczę co mądrego wyjdzie nie będę się naprzód stresować bo to też pewnie podnosi wyniki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Tylko że te normy to też są co chwila inne bo jescze kilka lat temu też były inne nie wiem z czego to wynika
i czy temu aż tak wierzyć można nie wiem nie znam się na tym nie miałam nigdy cukrzycy ciążowej masakra
Nawet jeśli masz przekroczenie o 1 jednostkę w którymkolwiek wyniku to masz cukrzycę. Nie ma podziału na mniejszą o większą cukrzycę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 09:00
-
nick nieaktualny
-
B_002 wrote:Widzę że też nie możesz spać?
A w dzień będziemy jak zombie -
Blue2019 wrote:Dziewczyny przy cukrzycy jakie.wam wychodziły cukry na czczo i po godzinie i dwóch ?
Bo ja dziś jestem na obciążeniu glukoza bo stwierdziłam że jeszcze się w czasie mieszcze i zorbien zaraz przed wizytą. Na czczo mi wyszło 94 wypiłam glukoze i za godzinę idę n drugi wynik. Ale jestem skolowana bleeee -
Fuck...
Nocne cukry mi szaleją...Na czczo 118 a po sniadaniu 186....
Piszecie o tym,ze dziecko za bardzo tyje w życiu plodowym jezeli matka ma takie cukry...
Rety...Tak mnie to stresuje,ze masakra...
Na dodatek w związku z rozpoczęciem 3 trymestru lekarz ten,do którego chodziłam prywatnie już mnie nie przyjmie bo przepisy zobowiązują lekarza prowadzącego do ostatniego badania czyli tego w trzecim trymestrze...co innego gdybym miała skierowanie a ja wiem, ze ta moja cudowna lekarka mi nie da...
rety...
do PL teraz tez juz nie pojade bo to 11 godzin podróży...
A co do wypłaty- u nas 65% średniego wynagrodzenia...Także no... -
DorotaAnna wrote:Kiwona świetna babka z Ciebie, silna i wspaniała kobieta! Moja mama też była sama z nami i zaraz po śmierci mojego taty tez było bardzo ciężko- zanim ZUS przeliczył nam renty rodzinne a mój tata pracował w Niemczech więc trwało to kilka miesięcy... no a moja mama nie pracowała jak tata zmarł, młody miał tylko 3 lata, ja 16 więc doskonale wiedziałam co się dzieje. Także takie kobiety jak Ty i moja mama- są po prostu niesamowite!
tak Kiwona! jesteś niesamowita!Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Fuck...
Nocne cukry mi szaleją...Na czczo 118 a po sniadaniu 186....
Piszecie o tym,ze dziecko za bardzo tyje w życiu plodowym jezeli matka ma takie cukry...
Rety...Tak mnie to stresuje,ze masakra...
Na dodatek w związku z rozpoczęciem 3 trymestru lekarz ten,do którego chodziłam prywatnie już mnie nie przyjmie bo przepisy zobowiązują lekarza prowadzącego do ostatniego badania czyli tego w trzecim trymestrze...co innego gdybym miała skierowanie a ja wiem, ze ta moja cudowna lekarka mi nie da...
rety...
do PL teraz tez juz nie pojade bo to 11 godzin podróży...
A co do wypłaty- u nas 65% średniego wynagrodzenia...Także no...
Ja w pierwszej ciazy nie mialam cukrzycy a corka miala ponad 4kg. Trzeba uwazac i lekarz jak wie o cukrzycy to bedzie Ci kontrolowal wage malucha i decydowal co dalej. -
nick nieaktualny
-
Uświadomcie starszą panią, co to są te zestawy wafelkowe, bo ja nadal jak czytam, to myślę o jedzeniu.
Narobiłyście mi ochoty na miętowy kocyk. Ja mam dopiero 1 nieduży z Kubusiem Puchatkiem, ale taki na lato. Muszę jeszcze coś dokupić.B_002, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Jestem po wizycie u nowego diabetologa. I zostaje u niego.
Nie ma wskazań do insuliny i uważa że "byłby niedouczony" jakby dał mi insulinę. Co prawda w grudniu po sterydach przez jakiś czas miałam skoki ale były takiej na pograniczu więc insulina mogłaby zaszkodzić niż pomóc. W chwili obecnej mam się spiąć i jak chce zjeść czekoladę to raz w tygodniu a nie codziennie ( nie mówiłam mu on to z pomiarów wywnioskował spojrzał na mnie i w śmiech) :p generalnie wszystko analizowal łącznie z moją waga. I to mi się podoba, pozwolił mi obciąć chleb z posiłków więcej owoców i warzyw ale pilnowac ketonów czy się nie pojawiają. Dziecko w tej chwili rośnie prawidłowo wody płodowe prawidłowe nic nie wykazuje zeby cukrzyca dotykała dziecka.
A hba1c mam sobie włozyc między książki w ciazy. Zapytał mnie czy miałam cukrzycę przed ciaza więc mowie ze nie, pokazałam mu krzywa....no właśnie to badanie w ciąży nie mówi o niczym.
Jeśli cukry będą na czczo 100 i wyżej utrzymywać się tak do 5 dni do niego jeśli nie to za 3 tyg ...
Na razie mam po posiłku nie przekraczać 140 ale jeśli waga mi skoczy lub dziecku to mi obetnie do 120
no i superale Ty Karmellka przecież nie miałaś przekroczeń w sumie.. na czczo chyba ładnie masz <90.. wiec się nie dziwię, że bez insuliny zostałaś
Fasolka77
-
Daffi wrote:Tak sie dzieje ale ile znam osob które z cukrzycs urodzily malutkie dzieci..
Ja w pierwszej ciazy nie mialam cukrzycy a corka miala ponad 4kg. Trzeba uwazac i lekarz jak wie o cukrzycy to bedzie Ci kontrolowal wage malucha i decydowal co dalej.
Nie będę sie nakręcac bo czuje się mega zestresowana a przez to i ciśnienie mi skacze...
Ide jesscze oko zamknąćFasolka77 lubi tę wiadomość