X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dziewczyny przy cukrzycy jakie.wam wychodziły cukry na czczo i po godzinie i dwóch ?

Bo ja dziś jestem na obciążeniu glukoza bo stwierdziłam że jeszcze się w czasie mieszcze i zorbien zaraz przed wizytą. Na czczo mi wyszło 94 wypiłam glukoze i za godzinę idę n drugi wynik. Ale jestem skolowana bleeee
    No to już i tak Ci stwierdza cukrzycę bo norma do 92.

Moja krzywa 101/225/163

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wstałam bez bólu ale mała miała aktywny dzień zwłaszcza w łono i szyjkę boksowala dzisiaj ledwo z łóżka wstaje a ona dalej nie odpuszcza :(
    Co za diebełek maly. Ten trzeci trymestr to chyba pokaże swoją prawdziwą twarz ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na czczo z krwi czy z palca? Jak z palca to z krwi może się różnić...jesli to jest pomiar z krwi na czczo to już masz stwierdzoną cukrzycę ciazowa :)

U nas w labo tylko z żyły pobierają . W sumie lekarz mówił że jak na czczo jest minimalnie podwyższone to nie ma co panikwoac no nic czekam na wyniki po godzinie i po dwóch zobaczę co mądrego wyjdzie nie będę się naprzód stresować bo to też pewnie podnosi wyniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że obciążenie wyjdzie w normie w sensie pozostałe dwa wyniki to się spytam doktorka czy mam.powtorzyc wynik na czczo bo może przez to że wczoraj na kolację zjadłam spagetii hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że te normy to też są co chwila inne bo jescze kilka lat temu też były inne nie wiem z czego to wynika o.O i czy temu aż tak wierzyć można nie wiem nie znam się na tym nie miałam nigdy cukrzycy ciążowej masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Tylko że te normy to też są co chwila inne bo jescze kilka lat temu też były inne nie wiem z czego to wynika o.O i czy temu aż tak wierzyć można nie wiem nie znam się na tym nie miałam nigdy cukrzycy ciążowej masakra
    Interesują cię najnowsze normy a nie te co były kilka lat temu.
    Nawet jeśli masz przekroczenie o 1 jednostkę w którymkolwiek wyniku to masz cukrzycę. Nie ma podziału na mniejszą o większą cukrzycę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 09:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko nie będę się nakręcac za wczasu mam.lekarza pod ręką.to w.razie co podejdę po badaniu z wynikami do niego

B_002 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Widzę że też nie możesz spać?
    A w dzień będziemy jak zombie :P
    Ja ciagle wstaje w nocy.. Ten bol prawdopodobnie spojenia nie daje mi zyc. Nie mam szansy przekrecic sie na loKu z jednego boku ma drugi we snie.. Bol mnie wybudza i robię to swiadomie. No i wstaje siku 3 razy w nocy.. Ale za to zgagi nie mialam. Napilam sie mleka przed snem i zadzialalo.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dziewczyny przy cukrzycy jakie.wam wychodziły cukry na czczo i po godzinie i dwóch ?

Bo ja dziś jestem na obciążeniu glukoza bo stwierdziłam że jeszcze się w czasie mieszcze i zorbien zaraz przed wizytą. Na czczo mi wyszło 94 wypiłam glukoze i za godzinę idę n drugi wynik. Ale jestem skolowana bleeee
    U mnie na krzywej bylo tak 102/159/133 czyli na czczo przekroczone. Tez masz juz przekroczone na czczo :(

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck...
    Nocne cukry mi szaleją...Na czczo 118 a po sniadaniu 186....

Piszecie o tym,ze dziecko za bardzo tyje w życiu plodowym jezeli matka ma takie cukry...
    Rety...Tak mnie to stresuje,ze masakra...
    Na dodatek w związku z rozpoczęciem 3 trymestru lekarz ten,do którego chodziłam prywatnie już mnie nie przyjmie bo przepisy zobowiązują lekarza prowadzącego do ostatniego badania czyli tego w trzecim trymestrze...co innego gdybym miała skierowanie a ja wiem, ze ta moja cudowna lekarka mi nie da...
    rety...
    do PL teraz tez juz nie pojade bo to 11 godzin podróży...

A co do wypłaty- u nas 65% średniego wynagrodzenia...Także no...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Hej dziewczyny :) ja dziś spałam jak kamień i o dziwo w nocy nie wstawalam siusiu Wow.:D aktualnie okupuje laboratorium. Trzymajcie kciuki za dobre wyniki :)
    Dopiero wstałam, ale kciuki trzymam od razu.

Blue2019 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kiwona świetna babka z Ciebie, silna i wspaniała kobieta! Moja mama też była sama z nami i zaraz po śmierci mojego taty tez było bardzo ciężko- zanim ZUS przeliczył nam renty rodzinne a mój tata pracował w Niemczech więc trwało to kilka miesięcy... no a moja mama nie pracowała jak tata zmarł, młody miał tylko 3 lata, ja 16 więc doskonale wiedziałam co się dzieje. Także takie kobiety jak Ty i moja mama- są po prostu niesamowite!

tak Kiwona! jesteś niesamowita!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to poranne przekroczenie to chyba przez to spagetii na kolację co mi do głowy przyszło żeby je jeść A i tak przez 12 godzin od badania nic nie jadłam o.O

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fuck...
    Nocne cukry mi szaleją...Na czczo 118 a po sniadaniu 186....

Piszecie o tym,ze dziecko za bardzo tyje w życiu plodowym jezeli matka ma takie cukry...
    Rety...Tak mnie to stresuje,ze masakra...
    Na dodatek w związku z rozpoczęciem 3 trymestru lekarz ten,do którego chodziłam prywatnie już mnie nie przyjmie bo przepisy zobowiązują lekarza prowadzącego do ostatniego badania czyli tego w trzecim trymestrze...co innego gdybym miała skierowanie a ja wiem, ze ta moja cudowna lekarka mi nie da...
    rety...
    do PL teraz tez juz nie pojade bo to 11 godzin podróży...

A co do wypłaty- u nas 65% średniego wynagrodzenia...Także no...
    Tak sie dzieje ale ile znam osob które z cukrzycs urodzily malutkie dzieci..
    Ja w pierwszej ciazy nie mialam cukrzycy a corka miala ponad 4kg. Trzeba uwazac i lekarz jak wie o cukrzycy to bedzie Ci kontrolowal wage malucha i decydowal co dalej.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A w razie co do.diabetologa to trzeba skierowanie ??

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam o 7, a tutaj cisza, no to poszłam spać. Wstaje o 9 i nie mogę was dogonić. Miałam coś do Kiwony napisać i zapomnialam co, wybacz. :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uświadomcie starszą panią, co to są te zestawy wafelkowe, bo ja nadal jak czytam, to myślę o jedzeniu. :)
    Narobiłyście mi ochoty na miętowy kocyk. Ja mam dopiero 1 nieduży z Kubusiem Puchatkiem, ale taki na lato. Muszę jeszcze coś dokupić.

B_002, Kiwona lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jestem po wizycie u nowego diabetologa. I zostaje u niego.
    Nie ma wskazań do insuliny i uważa że "byłby niedouczony" jakby dał mi insulinę. Co prawda w grudniu po sterydach przez jakiś czas miałam skoki ale były takiej na pograniczu więc insulina mogłaby zaszkodzić niż pomóc. W chwili obecnej mam się spiąć i jak chce zjeść czekoladę to raz w tygodniu a nie codziennie ( nie mówiłam mu on to z pomiarów wywnioskował spojrzał na mnie i w śmiech) :p generalnie wszystko analizowal łącznie z moją waga. I to mi się podoba, pozwolił mi obciąć chleb z posiłków więcej owoców i warzyw ale pilnowac ketonów czy się nie pojawiają. Dziecko w tej chwili rośnie prawidłowo wody płodowe prawidłowe nic nie wykazuje zeby cukrzyca dotykała dziecka.
    A hba1c mam sobie włozyc między książki w ciazy. Zapytał mnie czy miałam cukrzycę przed ciaza więc mowie ze nie, pokazałam mu krzywa....no właśnie to badanie w ciąży nie mówi o niczym.
    Jeśli cukry będą na czczo 100 i wyżej utrzymywać się tak do 5 dni do niego jeśli nie to za 3 tyg ...
    Na razie mam po posiłku nie przekraczać 140 ale jeśli waga mi skoczy lub dziecku to mi obetnie do 120

no i super :) ale Ty Karmellka przecież nie miałaś przekroczeń w sumie.. na czczo chyba ładnie masz <90.. wiec się nie dziwię, że bez insuliny zostałaś :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jestem głupia...wczoraj była promocja na lullalove...a ja kocyk zamówiłam dzisiaj ja yebe! Co mi się ....

anuluj.. tam są co rusz jakieś promo , jeszcze się zahaczysz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak sie dzieje ale ile znam osob które z cukrzycs urodzily malutkie dzieci..
    Ja w pierwszej ciazy nie mialam cukrzycy a corka miala ponad 4kg. Trzeba uwazac i lekarz jak wie o cukrzycy to bedzie Ci kontrolowal wage malucha i decydowal co dalej.
    W pierwszej ciąży też bez cukrzycy a córka 3960g się urodziła...
    Nie będę sie nakręcac bo czuje się mega zestresowana a przez to i ciśnienie mi skacze...
    Ide jesscze oko zamknąć :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ