Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:tutaj jestem w polowie roboty.....teraz juz gotowy jest 2x dluzszy i kolor ladnejszy niz na zdjeciu( bo wyfotografowane w nocy w kiepskim naswietleniu)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7025b08517c8.jpg
Pięknyja tez uwielbiam takie ręcznie robione rzeczy chociaż sama nic nie umiem
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Interesują cię najnowsze normy a nie te co były kilka lat temu.
Nawet jeśli masz przekroczenie o 1 jednostkę w którymkolwiek wyniku to masz cukrzycę. Nie ma podziału na mniejszą o większą cukrzycę.
Chodzić do diabetologa i kłuć te biedne palce żyje się normalnie -
nick nieaktualnyMamaAga - cukrzyca predysponuje do makrosomii płodu (wysokiej wagi) ale nie determinuje tego. Tak jak Daffi pisze - wiele kobiet rodzi małe/normalne dzieci przy cukrzycy.
Dobrze by było wyrównać te Twoje cukry, bo ryzyko makrosomii wzrasta.
Poród dużego dziecka niesie za sobą ryzyko. Ja znalam dziecko, ktore przez makrosomie zostało uszkodzone w trakcie porodu. Dziewczyna miała porażenie mózgowe. -
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Kurde to poranne przekroczenie to chyba przez to spagetii na kolację co mi do głowy przyszło żeby je jeść A i tak przez 12 godzin od badania nic nie jadłam
Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:no i super
ale Ty Karmellka przecież nie miałaś przekroczeń w sumie.. na czczo chyba ładnie masz <90.. wiec się nie dziwię, że bez insuliny zostałaś
Dokładnie. Karmelka ma pojedyncze wyskoki.
Moje na czczo od dwóch tygodni nie spadalo poniżej 100. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
india wrote:Dzien dobry.
Znowu kilka razy w nocy sie budzilam. Wstalam przed 7 i caly czas leze na kanapie pod kocykiem. Pije kawusie
Dziewczyny tak myślę o hybrydach na stopach... ze ładnie beda wygladaly podczas partycha to nieblepiej rodzic w skarpetkach bo cis mi sie utrwalilo z wczesniejszych wpisow
Co lepsze - czerwien na pazurach czy ciepłe skarpety???
India czerwień na pazurkach i dziury w skarpetach!Tunia76, india, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
stresant wrote:a jakie kolory polecacie dla chlopca?
dla dziewczynki mozecie roz sliwke czerwony itp.....a dla chlopca mam niebieski i bialy......ale jeszcze bym jakis wybrala
ja wzięłam niebieski jasny i kawę z mlekiem bo mam wózek beżowyFasolka77
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Karmelka90
Masz rację ja tak bardzo się boję.tej cukrzycy że już sama siebie tłumaczę. Boję.sie -
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Karmelka90
Masz rację ja tak bardzo się boję.tej cukrzycy że już sama siebie tłumaczę. Boję.sie
Nie ma czegoWidzisz jak my sobie tutaj wszystkie dzielnie radzimy
Ja na początku wpadłam w panikę. U mnie cukrzyca od 7 tygodnia. Wtedy cukrzyca może upośledzić albo nawet zabić dziecko. Udało się wytrwać. I teraz walczymy tylko o uniknięcie makrosomii. Tylko i aż. Ale to wszystko jest do ogarnięcia. I nie przysparza jakichś specjalnych problemów.
Upierdliwe są tylko tak jak Karmelka pisze, te kłucia palców.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:no i super
ale Ty Karmellka przecież nie miałaś przekroczeń w sumie.. na czczo chyba ładnie masz <90.. wiec się nie dziwię, że bez insuliny zostałaś
. Ale tamta diabo chciała dać mi insulinę przy 3 wartościach 90 na 3 tygodnie ! I sterydach
-
Karmelllka90 wrote:No właśnie wyprzedali te memi
a chciała. Ten butelkowa zieleń. Ale Basiu one są stacjonarnie w Krakowie na Ul. Chmieleniec 2B to jest ruczaj. W ogóle jadę tam w ta lub przyszłą sobotę z mężem bo laska ma smaczki w sklepie
sklep na Instagramie lub internetowo matuli.pl
o proszę .. miałabym sklep pod noskiem gdyby wróciła do KRKFasolka77
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, ale było minęło i teraz już tak kombinować nie muszę. Do pięt nie dorastam tym mamom, które nagle zostały same z kilkorgiem dzieci, nie pracujące jeszcze czy coś...
Paula! Właśnie o krztuścu też zapominam, już zrobiłam karteczkę i będę czytała doktorkowi
Popracowałam i blokuje mnie brak danych z firmy. Czekam na niektóre dane od soboty i cisza. Nie będę się tym katować, pracuję tylko do jutraPaula 90, mysla.nieskalana, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySwoją drogą powiem Wam Dziewczyny że ja się nigdy nie spodziewałam że cukrzyca jest tak powszechnym problemem w ciąży.
Myślałam sobie na początku że jestem jakaś wybrakowana że nawet dziecku dobrych warunków nie umiem stworzyć, była tragedia w mojej głowie.
A wygląda na to że to jest bardziej powszechne niż mdłości w ciąży.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Hej ho!
Karolcia, ja mam wizytę na 14.20 a pewnie będzie opóźnienie. A dzisiaj też wyjątkowo, zamiast jutra, mamy SR, ma być jakiś maluszek i fizjoterapeutka ma nas szkolićMaluszek urodzony 5 stycznia, więc taki całkiem całkiem maleńki
Dziewczyny, wyspałam się! Matko, jakie to cudowneWstałam raz na siku i budziłam się przy zmianie pozycji, bo jednak brzuch ciągnie i spojenie, ale to jest bez porównania z tym, co miałam w ostatnich dniach
No i w związku z tym zastanawiam się, czy i co ja mam powiedzieć mojemu ginowi. Bo to jest taki konkretny, rzeczowy typ, a jak się zacznę mu tam jąkać i opisywać objawy to się jeszcze bardziej zestresuję i boje się, że powiem, że w sumie to już jest okMuszę na kartce spisać, co chcę mu przekazać chyba. To jest taki typ konkretny, co lubię, ale jest też wielkim, niezbyt urodziwym
facetem, który patrzy z takim lekkim usmieszkiem, no wiecie, o co mi chodzi... Czy nie?
Dopijam kawusię, zjadłam do niej drożdżówkę z serem moją ulubioną, bo monsz wczoraj kupił ale przez to kiepskie samopoczucie nawet nie chciało mi się jej zjeść.
A za chwilę popracuję i włączę muzykę jakąś fajną do pośpiewania i pobujania się w jej rytm, taki mam dobry dzień!I tego Wam życzę również :*
powodzenia na wizycie!
ja wiem skąd ten dobry humor : )- jutro ostatni dzień w pracy, co!?Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Ja mam 95/90 dzisiaj. Ja dodaję jeszcze do 8j. Kazal mi zwiększać aż wyniki nie będą poniżej 90 a najlepiej blisko 80.
Bo okazuje się że nawet cukier 90/95 może wpływać na przerost dziecka. I im szybciej zbijemy tym lepiej. Bo w łonie dziecka już nie odchudzimy
Także mam zbić jak najszybciej ale nie gwałtownie do około 80
co znaczy 95/90? mierzysz 2x z jakąś przerwą czy z 2 palców?
codziennie rano mierzysz o jednej porze? ile masz przerwy między kolacją a pomiarem?
wczoraj miałam dziwny dzień jedzeniowy.. I i II śniadanie ok ale potem pojechałam na rehab i zakupy i zjadłam "na obiad" 2 batony "fit" i mały jogurt.. nie mierzyłam cukru.. wróciłam do domu i zjadłam obfity podwieczorek po ok 4h od obiadu.... cukier ok... kolacja... łosoś, bataty, zielona fasola z pary... i jabłko... cukier po 1h ok... i zjadłam jeszcze 2 mandarynki bo byłam głodna... zastanawiam się czy taki dziwny dzień jedzeniowy mógł wpłynąć na wynik rano....Fasolka77
-
nick nieaktualnyA laski cukrzyca ciążowa to nie tylko makro ale i mikrosomia maluszek może dużo przybierać lub mało , ale nie że hipoterapia. No i te wody płodowe trzeba kontrolować.w sensie ich poziom.
Ale bez nakręcania się!
Moja siostra numer jeden pierwsza córka bez żadnej cukrzycy ciążowej siostra moja laseczka waga małej 4360g urodzona w 42 tc
Drugi synek siostra jeszcze chudsza żadna cukrzyca ciążowa urodzony w 39 tc 4010g - wywołali jej poród bo miała plamienia od tygodnia pewnie byłby większy.
Moja druga siostra 1 ciąża chudzinka była wtedy miała 17 lat! Urodziła w 41 tc core 4150g druga ciąża waga ponad 100 kg cukrzyca ciążowa insulina od 25 tc urodzona w 40 tc córka 3735g ( miała 38 lat )
Moja przyjaciółka laska bez cukrzycy ciążowej urodziła w 41 tc córka waga 3890g .
U nas na wątku india nie ma cukrzycy ja mam cukrzycę a porównując wagę wg tygodni naszych coreczek idziemy prawie ze rowno
Mama36 jaka u niej cukrzyca?? A od praktycznie pierwszych tygodni wiadomo że synuś będzie bardzo dużyindia, Misiabella lubią tę wiadomość