WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dzisiaj wyspałam :D 10 godz z jedną przerwa na siku, niesamowite :)

Ale Wam zazdraszczam że coś same tworzycie dla swoich dzieci :) ja może coś prosciutkiego na maszynie mogłabym uszyc, ale bez szaleństw. Ale za to sama pomalowalam pokoik z wielkim drzewem na ścianie. Ja wolę w taką stronę iść, z ozdabianiem przestrzeni :)

Tunia, Kiwona rozumiem Was, choć nie z autopsji a obserwacji. Właśnie o to chodzi ze jest tyle osób którym te zasiłki przydałyby się żeby nie egzystować od 1 do 1 a dostają je ci, którzy potrafią kombinować.
    A jeszcze pisalyscie o odliczanie dziecka od podatku, pamiętam jak mama pit kiedyś rozliczala to zaznaczają że ma 2 dzieci i dostawała jakiś zwrot, to nadal funkcjonuje?

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona

Dzięki ! Staram się... Ale nawet to szybko mi zleciało.... jeszcze 15 minut i.deugie pobranie uff... wtedy mąż mnie zabierze do domu i po.wyniki podjadę.kolo południa bo nie będę czekać godzinę na trzeci wynik.bo już głodna jestem o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no to masz super.. a jak już jestes na granicy +- 90 to już się zaczynasz zastanawiać... no takie 97 o 7 to lipa... tak jak przed insuliną... zwiększę dawkę i już... tylko jem śniadanie o 8 dopiero i jak przywalę więcej insuliny i cukier ok 8 będzie za niski to tez chujowo... gdzie jest ten złoty środek...?
    kto u Ciebie stwierdził IO jak Ty masz takie ładne cukry na czczo? :)
    W marcu miałam robiona krzywa cukrowa która była idealna ale robiłam też krzywa insulinowa i ta już nie była w normach. A IO stwierdza się na podstawie krzywej insulinowej

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ubeczana. Słucham sobie piosenek z filmu Narodziny gwiazdy, byłam jakiś czas temu z K w kinie. Tam się ubeczałam, teraz też beczę. No masakra. Jeśli nie oglądalyście, to polecam. Ja tam nie jestem amatorką tego typu kina, ale ten film mnie po prostu zachwycił.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Jestem ubeczana. Słucham sobie piosenek z filmu Narodziny gwiazdy, byłam jakiś czas temu z K w kinie. Tam się ubeczałam, teraz też beczę. No masakra. Jeśli nie oglądalyście, to polecam. Ja tam nie jestem amatorką tego typu kina, ale ten film mnie po prostu zachwycił.
    Też płakałam, tylko w kinie. Ale później w domu mogłam na okrągło słuchać tych piosenek :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jak przyjechałam na studia do Krakowa starałam się o stypendium socjalne. Na UJ niestety ciężko było się załapać. Okazało się, że jestem za bogata, bo mama pracowała a ja miałam rodzinne po ojcu. Dzieci bogatych rodziców stypendium socjalne dostały, bo przecież ich firmy prywatne dochodu żadnego nie miały. Ja miałam wyliczone ile mogę wydać na dzień, o ubraniach mogłam zapomnieć. A tamci śmiali mi się w twarz, no tak biedota ze wsi nie umie kombinować.
    Dlatego nienawidzę tych wszelkich zasiłków typu 500+. Mój szwagier ma kasy w kur...wę, ale nic nie wykazuje. Mają 4 dzieci, dostają 500 na każde, bo taka bieda, dodatkowo jakieś zasiłki, bo żona na wychowawczym. Wybudowany nowy dom, samochód z salonu za 170 000, taka bieda. A przeciez takich jak on w Polsce jest wielu.
    Oczywiście że są rodziny, którym ta pomoc naprawdę się należy i kasa idzie na dzieci, a nie na papierosy i alkohol. Ale warunki przyznawania powinny być zmienione.
    Przepraszam, że tak mi się ulało.

Ale moje studia minęły i stwierdzam, że to i tak były najlepsze moje lata. :)
    Moja sasiadka, młode małżeństwo on ma dwie własne dzialnosci, dzieci 4 lata i 6 miesiecy biorą 500+ na oboje i wszystkie zasiłki do tego kosiankowe czy jakoś tak ona nigdy nie pracowała. Kredyt na auto i mieszkankę spłaca się sam.
    Nie zazdroszcze bo oboje z mężem zarabiamy bardzo dobrze ale kto by nie chciał żeby się kredyt hipoteczny spłacał sam?
    Ludzie kombinują potrafią obejść my niestety nie umiemy

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 a twoja diabetolog jakie cukry kazała ci utrzymywać? Słuchaj swojej pani doktor ona wie najlepiej jakie dla ciebie wartości będą najlepsze.
    Mój doktorek patrząc na wszystkie moje wyniki od początku ciąży, analizując moja wagę IO oraz cały notesik z pomiarami powiedział że mam się absolutnie nie przejmowac jak raz czy dwa razy na tydzień mam skok cukru w granicach 90-95 bo to w żaden sposób nie wpływa na dziecko, zwlaszcza patrząc na wagę dziecka i ilość wód płodowych.
    Nie potrzebnie macisz sobie w głowie kilkoma pomiarami. Z tego co wiem masz zwiększać insulinę więc spokojnie zwiększaj i dojdziesz do normy. Ja mam na czczo glownie wartości 81-87 niezaleznie od godziny codziennie budzę się inaczej

Karmellka moim niekończącym się dylematem jest godzina pomiaru... jaka jest wiarygodna? I nikt nie może mi odpowiedzieć na moje pytanie :(
    mam trzymać <90... i o ile niektórzy mówią o konieczności jedzenia II kolacji i utrzymywaniem 8h przerwy między pomiarami to powinnam wstawać o 6 i mierzyć... ale ja jem o 20 kolacje i potem już nic..bo nie jestem w stanie nic już wcisnąć.... jak zmierzę o 8 to mam najlepszy wynik... ale to chyba nie chodzi o zawody o najlepszy wynik tylko.... mam mętlik w głowie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z drugiej strony ja wam powiem że w Polsce jest dużo absurdow wszędzie dookoła.ale zdanie mam takie że wolę pracować, rozwijać się i pracować na swoją przyszłość i emeryturę niż przysłowiowo siedziec w domu pierdziec w krzeslo, brać darmową kasę o być postrzegana jako pasożyt i człowiek który nie umie na siebie zarobić. Mam dwie ręce mam.dwie nogi wyuczylam się to stawiam na rozwój i nie zazdroszczę nikomu

Karmelllka90, Wiewióreczka, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny a właśnie, kiedy sie skalda dokumenty o macierzyński. Dopiero po urodzeniu? Ja nyslalam, ze to u siebie w kadrach zalatwiam ;p

masz 21 dni od dnia porodu na dostarczenie dokumentów do kadr :)

india lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurde 3 dzień czuję taki nasisk ,jakbym coś miała i nie wiem nie umiem stwierdzić czy bardziej w pochwie czy odbycie to uczucie :/ wiecie duży tampon źle wlozony :/

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A z drugiej strony ja wam powiem że w Polsce jest dużo absurdow wszędzie dookoła.ale zdanie mam takie że wolę pracować, rozwijać się i pracować na swoją przyszłość i emeryturę niż przysłowiowo siedziec w domu pierdziec w krzeslo, brać darmową kasę o być postrzegana jako pasożyt i człowiek który nie umie na siebie zarobić. Mam dwie ręce mam.dwie nogi wyuczylam się to stawiam na rozwój i nie zazdroszczę nikomu
    Pod warunkiem że dostaniesz jakąś emeryturę :) ja już nie liczę na nasze państwo i odkładam bo inaczej to chyba pod most bym musiała iść. Albo splodzimy jeszcze 2,3 dzieci i one nas utrzymia :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dziewczyny przy cukrzycy jakie.wam wychodziły cukry na czczo i po godzinie i dwóch ?

Bo ja dziś jestem na obciążeniu glukoza bo stwierdziłam że jeszcze się w czasie mieszcze i zorbien zaraz przed wizytą. Na czczo mi wyszło 94 wypiłam glukoze i za godzinę idę n drugi wynik. Ale jestem skolowana bleeee

ja miałam 93/129/99... ja masz na czczo 92 to już cukrzyca ... witaj w klubie :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też nikomu nie zazdroszcze bo nie chce nic za free dostawać ale wkurza mnie ze za moją kasę te nieroby żyją. I żeby było jasne, nie żałuję tym którym na prawdę jest to potrzebne, np samotnym matkom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:41

Tunia76 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    U nas w labo tylko z żyły pobierają . W sumie lekarz mówił że jak na czczo jest minimalnie podwyższone to nie ma co panikwoac no nic czekam na wyniki po godzinie i po dwóch zobaczę co mądrego wyjdzie nie będę się naprzód stresować bo to też pewnie podnosi wyniki

zależy od lekarza.. moja gin tez nie robiła tragedii z moich wyników ale wraz z rozwojem ciąży moje cukry na czczo zaczęły się podnosić... pod 100.. więc od 6 dni jestem na insulinie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Wam powiem, że siedzę w domu z dziećmi od 2015r. Mąż pracuje, ale i mamy benefity na dzieci... mieszkamy tu 5,5 roku i nigdy nie usłyszałam, żeby ktoś się źle wypowiadał o kobiecie, która siedzi w domu z dziećmi... tutaj jest jakoś inaczej. jak kobieta siedzi w domu, to nie ma żadnej zawiści ze strony matek, które do pracy poszły - jest to po prostu normalne... a w Polsce od razu patologia, 500+, darmozjady, pasożyty... straszne to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:43

Misiabella, Wiewióreczka, valetta94 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i żeby nie było - ja wiem, że to państwo nawala, bo tutaj w UK np. musi pracować jedna osoba, żeby te benefity dostać, a w Polsce różnie bywa. mi chodzi o to, że często obwinia się osoby, które biorą zasiłki, a nie państwo, że tak niesprawiedliwie je daje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:49

Misiabella, Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Tylko że te normy to też są co chwila inne bo jescze kilka lat temu też były inne nie wiem z czego to wynika o.O i czy temu aż tak wierzyć można nie wiem nie znam się na tym nie miałam nigdy cukrzycy ciążowej masakra

Blue.. nie wnikaj.. oszczędzisz sobie a odp nie znajdziesz...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja Wam powiem, że siedzę w domu z dziećmi od 2015r. Mąż pracuje, ale i mamy benefity na dzieci... mieszkamy tu 5,5 roku i nigdy nie usłyszałam, żeby ktoś się źle wypowiadał o kobiecie, która siedzi w domu z dziećmi... tutaj jest jakoś inaczej. jak kobieta siedzi w domu, to nie ma żadnej zawiści ze strony matek, które do pracy poszły - jest to po prostu normalne... a w Polsce od razu patologia, 500+, darmozjady, pasożyty... straszne to.

Ja piszę tylko i wyłącznie o faktycznej patroli z którą pracowałam. Gdzie żaden z rodziców nie pracował, pili ale wszystkie zasiłki ciagneli z państwa. Bo że ogólnie zasiłki są, 500 jest to skoro państwo dało to ok, kto może niech się ubiega. Ale nie w ten sposób że oni rozwód biorą żeby była samotna matka, specjalnie się zwalniają i ukrywają że mają wspólne gospodarstwo domowe.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U mnie na krzywej bylo tak 102/159/133 czyli na czczo przekroczone. Tez masz juz przekroczone na czczo :(

Daffi a Ty kiedy masz diablo? bo na razie chyba udało Ci się ustrzec przed isnu ? :) co mówi Twój lekarz na Twoje cukierki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    co znaczy 95/90 :) ? mierzysz 2x z jakąś przerwą czy z 2 palców? :) codziennie rano mierzysz o jednej porze? ile masz przerwy między kolacją a pomiarem?
    wczoraj miałam dziwny dzień jedzeniowy.. I i II śniadanie ok ale potem pojechałam na rehab i zakupy i zjadłam "na obiad" 2 batony "fit" i mały jogurt.. nie mierzyłam cukru.. wróciłam do domu i zjadłam obfity podwieczorek po ok 4h od obiadu.... cukier ok... kolacja... łosoś, bataty, zielona fasola z pary... i jabłko... cukier po 1h ok... i zjadłam jeszcze 2 mandarynki bo byłam głodna... zastanawiam się czy taki dziwny dzień jedzeniowy mógł wpłynąć na wynik rano....
    Mierze dwa razy z tego samego palca w tej samej chwili żeby sprawdzić w którym zakresie tolerancji jest wynik. Jak mam 95/105 to przekroczenie ewidentne. A jak 95/90 to być może wynik jest w normie. To takie moje widzimisię, ale diabetolog ten nowy mnie za to pochwalił ;-)

‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ