X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    i żeby nie było - ja wiem, że to państwo nawala, bo tutaj w UK np. musi pracować jedna osoba, żeby te benefity dostać, a w Polsce różnie bywa. mi chodzi o to, że często obwinia się osoby, które biorą zasiłki, a nie państwo, że tak niesprawiedliwie je daje.
    A to ja wiem, ludziom się aż tak nie dziwię. Skoro można to dlaczego nie ciągnąć tej dojnej krowy. Wiadomo że to rządzący są temu winni :)

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha dlatego dopisałam potem ;) ale to kolejny raz wina państwa.
    tutaj wspólne zarobki się liczą nawet jeśli jest się razem bez ślubu. bardzo często to sprawdzają. jeśli mieszkasz razem z kimś (sprawdzają na podstawie adresów), to benefity bierzesz zliczając wspólne zarobki i nie ma zbytnio możliwości tego ukryć. zresztą ludzie się boją, bo jedna wpadka i oddajesz całość, którą Ci wypłacili...

Misiabella, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka77 pisałam wyżej. Miałam robiona 1 marca 2018 roku krzywa cukrowa i krzywa insulinowa. Cukrowa idealna, ale krzywa insulinowa po godzinie i po dwóch była już ponad normę więc stwierdzoną została IO przed diabetologa i przez ginekologa-endokrynologa. IO stwierdza się na podstawie krzywej insulinowej a cukrzyce na podstawie krzywej cukrowej

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir i to jest jakieś wyjście. Nigdy nie wczytywalam się w programy i przepisy innych państw ale to co piszesz zaczyna mi się podobać. A masz system ma mnóstwo luk, które są wykorzystywane. Zawsze mnie ten temat bardzo irytuje bo kilka lat widziałam to wszystko od środka. Może byłabym zdrowsza gdybym nie była świadoma tych wszystkich machlojek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:02

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fuck...
    Nocne cukry mi szaleją...Na czczo 118 a po sniadaniu 186....

Piszecie o tym,ze dziecko za bardzo tyje w życiu plodowym jezeli matka ma takie cukry...
    Rety...Tak mnie to stresuje,ze masakra...
    Na dodatek w związku z rozpoczęciem 3 trymestru lekarz ten,do którego chodziłam prywatnie już mnie nie przyjmie bo przepisy zobowiązują lekarza prowadzącego do ostatniego badania czyli tego w trzecim trymestrze...co innego gdybym miała skierowanie a ja wiem, ze ta moja cudowna lekarka mi nie da...
    rety...
    do PL teraz tez juz nie pojade bo to 11 godzin podróży...

A co do wypłaty- u nas 65% średniego wynagrodzenia...Także no...

AGA idź prywatnie do diabetologa bo takie cukry to już nie przelewki... współczuję ale działaj! nie stresuj się!

MamaAga85 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Kurde to poranne przekroczenie to chyba przez to spagetii na kolację co mi do głowy przyszło żeby je jeść A i tak przez 12 godzin od badania nic nie jadłam o.O

na pewno nie Blue... to nie wina spaghetti...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na polecenie diabetologow obydwu jem ostatni posiłek prawie w łóżku, około 22. Na początku było trudno, bo zawsze ostatni posiłek o 18. Ale czego się dla dziecka nie robi ;-) Kładę się spać i jak wstanę (zwykle między 6 a 8 ) to mierze cukier.

W czwartek w zeszłym tygodniu robiłam test że zmierzyłam od razu po przebudzeniu (6 rano)- wynik 97 i pojechałam na badania nadal na czczo. Wróciłam i o 8:30 wciąż na czczo miałam 107. Nic nie jadłam, nic nie piłam przez ten czas.
    Wątroba zrobiła robotę, wydzieliła glukozę tak jak powinna. Ale trzustka zjebala bo insuliny nie dała. I cukier sobie rósł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:07

Misiabella lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    I ja też nikomu nie zazdroszcze bo nie chce nic za free dostawać ale wkurza mnie ze za moją kasę te nieroby żyją. I żeby było jasne, nie żałuję tym którym na prawdę jest to potrzebne, np samotnym matkom.
    Mam taką sąsiadkę, która teraz urodziła 2 dziecko. Jest sama. Pomijam mało odpowiedzialne podejście do życia... Ale była wcześniej sama z synem, jest przedszkolanką i zarabia najniższą. Wynajmuje mieszkanie, bo gdzieś mieszkać musi. Ale dochody, łącznie z alimentami, nie pozwoliły jej dostać 500+ na tego syna. I to jest skurwysyństwo.
    Teraz urodziła 2 dziecko i niestety, jest sama z 2 dzieci. Dostanie 500+ na jedno. I 80% najniższej ma dostawać na macierzyńskim? Ja nie ogarniam. A zanim "załatwi" alimenty, zanim jakieś becikowe...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dziewczyny A w razie co do.diabetologa to trzeba skierowanie ??

tak, gin Ci da

Blue2019 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pamiętam, że my jak tu przyjechaliśmy, to od razu wszędzie w systemie byliśmy jako para i wszędzie zarobki liczyli nam wspólnie. pewnie są osoby, które nie zgłaszają tego, ale nie wiem czy warto, bo jak dowalą kary to chyba pozostaje tylko iść pod most...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wstałam o 7, a tutaj cisza, no to poszłam spać. Wstaje o 9 i nie mogę was dogonić. Miałam coś do Kiwony napisać i zapomnialam co, wybacz. :)

ja sie od 9 szykuje na spacer i nie mogę.. bo ciągle czytam :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    MamaAga - cukrzyca predysponuje do makrosomii płodu (wysokiej wagi) ale nie determinuje tego. Tak jak Daffi pisze - wiele kobiet rodzi małe/normalne dzieci przy cukrzycy.

Dobrze by było wyrównać te Twoje cukry, bo ryzyko makrosomii wzrasta.

Poród dużego dziecka niesie za sobą ryzyko. Ja znalam dziecko, ktore przez makrosomie zostało uszkodzone w trakcie porodu. Dziewczyna miała porażenie mózgowe.

do tego dochodzą problemy metaboliczne u dziecka także w późniejszym życiu oraz starzejące się przedwcześnie łożysko

Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

Dziękuję za odpowiedzi :* gdzieś około 13 podjadę po wyniki na spokojnie i zobaczę co wyszło. Trudno trzeba będzie wziąć to na klatę zwłaszcza że do porodu 3 miesiące to nie ma.dramatu :)

A potem robiłaś jeszcze glukoze na czczo czy lekarka od razu Cię do diablo wysłała ?

• Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, ja mam na myśli właśnie to, że państwo tu nawala. Nie uważam, że każda "matka 500+" to patologia, absolutnie! Ja mam wkurwa na państwo, że to wygląda tak jak wygląda.

malutka_mycha, Misiabella, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mam taką sąsiadkę, która teraz urodziła 2 dziecko. Jest sama. Pomijam mało odpowiedzialne podejście do życia... Ale była wcześniej sama z synem, jest przedszkolanką i zarabia najniższą. Wynajmuje mieszkanie, bo gdzieś mieszkać musi. Ale dochody, łącznie z alimentami, nie pozwoliły jej dostać 500+ na tego syna. I to jest skurwysyństwo.
    Teraz urodziła 2 dziecko i niestety, jest sama z 2 dzieci. Dostanie 500+ na jedno. I 80% najniższej ma dostawać na macierzyńskim? Ja nie ogarniam. A zanim "załatwi" alimenty, zanim jakieś becikowe...
    My z mężem nie zarabiamy super rewelacyjnie ale uda nam się jeszcze coś odłożyć i wyjechać na wakacje, nie potrafię sobie nawet wyobrazić jaki to musi być stres żeby wyżyć z tak marnych pieniędzy. Na pewnych rzeczach można zaoszczędzić jak ubrania, brak wyjść ale są stałe opłaty które uiścić trzeba. I dzieciom jeść też trzeba dać. I jak już na takie potrzeby nie wystarcza to bardzo słabo.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dokładnie. Karmelka ma pojedyncze wyskoki.
    Moje na czczo od dwóch tygodni nie spadalo poniżej 100.

hahaha moje nie przekraczały 100 ale pozostaje pytanie.. co to jest na czczo :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, chodziło mi o wpis którejś z Was, że woli iść do pracy, zamiast słyszeć, że jest pasożytem... dla mnie to masakra, że ludzie są tak zawiśni i takie teksty by mogły lecieć tylko dlatego, że matka (normalna, kochająca, odpowiedzialna) chce zostać z dzieckiem w domu...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dzięki dziewczyny pocieszylyscie mnie troche bo ogółem się zestresowalam tym wszystkim :(

Blue.. nie wiem jakie będą pozostałe wyniki ale proszę Cię.. nie walcz.. jak dadzą to weź insulinę.. ja się 2 miesiące boksowałam z dietą i nic.. dopiero po insulinie drgnęło.. mam jeszcze parę wątpliwości i pytań do lekarza ale moje poranki zaczęły być sympatyczniejsze :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam śniadanie wypije herbatę i idę poleżeć sobie żeby po tej krzywej wszystko się unormowalo :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Swoją drogą powiem Wam Dziewczyny że ja się nigdy nie spodziewałam że cukrzyca jest tak powszechnym problemem w ciąży.
    Myślałam sobie na początku że jestem jakaś wybrakowana że nawet dziecku dobrych warunków nie umiem stworzyć, była tragedia w mojej głowie.

A wygląda na to że to jest bardziej powszechne niż mdłości w ciąży.

patrz Paula a w necie piszą, że cukrzyca dotyka zaledwie kilku % ciężarnych.. ciekawe...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ