Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Blue.. nie wiem jakie będą pozostałe wyniki ale proszę Cię.. nie walcz.. jak dadzą to weź insulinę.. ja się 2 miesiące boksowałam z dietą i nic.. dopiero po insulinie drgnęło.. mam jeszcze parę wątpliwości i pytań do lekarza ale moje poranki zaczęły być sympatyczniejsze
No poczekam na wyniki to zaraz wam napiszę co i jak. Jedyne co właśnie mnie przeraża to to że będę mieć cesarke i wtedy muszę jechać do szpitala z dala od domu rodzić... tzn w przypadku gdygdybym musiała mieć insuline -
Karmelllka90 wrote:A laski cukrzyca ciążowa to nie tylko makro ale i mikrosomia maluszek może dużo przybierać lub mało , ale nie że hipoterapia. No i te wody płodowe trzeba kontrolować.w sensie ich poziom.
Ale bez nakręcania się!
Moja siostra numer jeden pierwsza córka bez żadnej cukrzycy ciążowej siostra moja laseczka waga małej 4360g urodzona w 42 tc
Drugi synek siostra jeszcze chudsza żadna cukrzyca ciążowa urodzony w 39 tc 4010g - wywołali jej poród bo miała plamienia od tygodnia pewnie byłby większy.
Moja druga siostra 1 ciąża chudzinka była wtedy miała 17 lat! Urodziła w 41 tc core 4150g druga ciąża waga ponad 100 kg cukrzyca ciążowa insulina od 25 tc urodzona w 40 tc córka 3735g ( miała 38 lat )
Moja przyjaciółka laska bez cukrzycy ciążowej urodziła w 41 tc córka waga 3890g .
U nas na wątku india nie ma cukrzycy ja mam cukrzycę a porównując wagę wg tygodni naszych coreczek idziemy prawie ze rowno
Mama36 jaka u niej cukrzyca?? A od praktycznie pierwszych tygodni wiadomo że synuś będzie bardzo duży
a ja mam cukrzycę a Mały w środku normy , 27tc 1050 g i malutki brzuszek... normalnie STARVING BABYmysla.nieskalana lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyTo całe 500+ miało na celu "zebranie" sobie prostego, łatwego do manipulacji, niewykształconego elektoratu.
Gdyby to miało mieć cel prorodzinny to zostałoby uszczelnione. A tak gawiedź się cieszy że władza taka fajna bo daje kasę "za darmo".
Na szczęście przy tej całej patologii korzystają tez osoby co potrzebuja tego na prawdę. Moja ciocia gdyby nie 500+ to byłaby w tragicznej sytuacji a tak to jest "tylko" w złej.
Oczywiście najbardziej wkurza mnie to, że to my, uczciwi podatnicy, mamy non stop podnoszone podatki i ceny, żeby dołożyć się do tych patoli. Zamiast obniżyć podatki tym co pracują i mają dzieci to dają kasę tym co nie robią nic poza bzykaniem się bez zabezpieczenia.
Popatrzcie też jakie to ma dalekosiężne skutki. Będziemy zalani szemrana młodzieżą i dorosłymi z wątpliwym pochodzeniem, upośledzeniami i cholera wie czym jeszcze. I to oni będą decydować o kształcie naszego Państwa za kilka(naście) lat. Dla mnie to jest najważniejsze zagrożenie.Fasolka77, Sansivieria, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Ja dziś na 18:00 na usg III trym. Jeszcze się nie stresuje,ale pewnie zacznę podświadomie niedługo.
Rano miałam przeboje,bo zadzwonił brat,że był u lekarza i mają ze swoją dziewczyną ospę.Ja nie przechodziłam a oni byli w niedziele na obiedzie.Dodzwoniłam się w końcu do swojego doktorka,ale kazał się niczym nie martwić ,że 28 tydz to jest bezpieczny czas i na razie nic nie muszę robić. Skontaktować się jeśli zaczęłabym mieć objawy.
Tak,że kamień z serca,bo wiecie jak to my-kobiety w ciąży umiemy się nakręcić
Miłego dnia
Daffi, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:AGA idź prywatnie do diabetologa bo takie cukry to już nie przelewki... współczuję ale działaj! nie stresuj się!
ona dala mi tylko 3 dni na pomiar zeby zobaczyc jak cukry wyglądają po jedzeniu...
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:No poczekam na wyniki to zaraz wam napiszę co i jak. Jedyne co właśnie mnie przeraża to to że będę mieć cesarke i wtedy muszę jechać do szpitala z dala od domu rodzić... tzn w przypadku gdygdybym musiała mieć insuline
Kiwona lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:To całe 500+ miało na celu "zebranie" sobie prostego, łatwego do manipulacji, niewykształconego elektoratu.
Gdyby to miało mieć cel prorodzinny to zostałoby uszczelnione. A tak gawiedź się cieszy że władza taka fajna bo daje kasę "za darmo".
Na szczęście przy tej całej patologii korzystają tez osoby co potrzebuja tego na prawdę. Moja ciocia gdyby nie 500+ to byłaby w tragicznej sytuacji a tak to jest "tylko" w złej.
Oczywiście najbardziej wkurza mnie to, że to my, uczciwi podatnicy, mamy non stop podnoszone podatki i ceny, żeby dołożyć się do tych patoli. Zamiast obniżyć podatki tym co pracują i mają dzieci to dają kasę tym co nie robią nic poza bzykaniem się bez zabezpieczenia.
Popatrzcie też jakie to ma dalekosiężne skutki. Będziemy zalani szemrana młodzieżą i dorosłymi z wątpliwym pochodzeniem, upośledzeniami i cholera wie czym jeszcze. I to oni będą decydować o kształcie naszego Państwa za kilka(naście) lat. Dla mnie to jest najważniejsze zagrożenie.Sorry,lepiej nie wchodzić na politykę,wiem
Paula 90, Kiwona, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Mieszkałam tam w 2013 roku
ja 2007-2011po wyprowadzce do Łodzi mam stałych najemców i bywam tylko po pocztę
w którym bloku mieszkałaś? bo może się znamy jak łyse konie tzn tylko z widzenia- mój szef imbecyl tak kiedyś powiedział o jednym znanym kolesiu
edit... of course, że się nie znamy bo 2011 i 2013.. hahaha ale mam dziś zapłon...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:23
Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlue2019 wrote:Ja jestem po dwóch cieciach i będę mieć teraz trzecie to nie ma związku z insulina. Tylko nieprawidłową anatomia miednicy u mnie
Nie wiem czy cukrzyca wymaga wybrania szpitala z 3 stopniem referencyjnosci.
My taki wybraliśmy, 30km od domu.
Ale pomyśl, że będziesz pod lepsza opieką w razie czego. Oczywiście wszystkie zakładamy że nasze porody będą proste i bez powikłań, ale wiadomo jak to jest -
i jeszcze dodam tylko, że ciśnienie mi się podnosi jak ktoś ma 3, 4 dzieci i od razu lecą komentarze, że "patologia" lub "500+ działa"... nieważne jaki dom, że nie ma w nim alkoholu, przemocy, dzieci zadbane, kochane - jak więcej dzieci to na pewno przez 500+...
Misiabella, Kiwona, Wiewióreczka, Tunia76, DorotaAnna lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Nie wiem czy cukrzyca wymaga wybrania szpitala z 3 stopniem referencyjnosci.
My taki wybraliśmy, 30km od domu.
Ale pomyśl, że będziesz pod lepsza opieką w razie czego. Oczywiście wszystkie zakładamy że nasze porody będą proste i bez powikłań, ale wiadomo jak to jest
Ogółem na takim zadupiu jak moje.to jeśli ma.sie stwierdzoną cukrzycę i bierze się insulinę to podsylaja do dużego miasta nie robią cięć na miejscu i.ciec z ciaz bliźniaczych, takie "uroki" małych miast -
espoir wrote:i jeszcze dodam tylko, że ciśnienie mi się podnosi jak ktoś ma 3, 4 dzieci i od razu lecą komentarze, że "patologia" lub "500+ działa"... nieważne jaki dom, że nie ma w nim alkoholu, przemocy, dzieci zadbane, kochane - jak więcej dzieci to na pewno przez 500+...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:30
malutka_mycha, Sansivieria, Wiewióreczka, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:W marcu miałam robiona krzywa cukrowa która była idealna ale robiłam też krzywa insulinowa i ta już nie była w normach. A IO stwierdza się na podstawie krzywej insulinowej
a jakie miałas wyniki insulinowej? ja mam takie wyniki sprzed chyba 2 lat.. w jednym kalkulatorze Homma , ze ok a w drugim, że IOFasolka77
-
malutka_mycha wrote:Ja też się dzisiaj wyspałam
10 godz z jedną przerwa na siku, niesamowite
Ale Wam zazdraszczam że coś same tworzycie dla swoich dziecija może coś prosciutkiego na maszynie mogłabym uszyc, ale bez szaleństw. Ale za to sama pomalowalam pokoik z wielkim drzewem na ścianie. Ja wolę w taką stronę iść, z ozdabianiem przestrzeni
Tunia, Kiwona rozumiem Was, choć nie z autopsji a obserwacji. Właśnie o to chodzi ze jest tyle osób którym te zasiłki przydałyby się żeby nie egzystować od 1 do 1 a dostają je ci, którzy potrafią kombinować.
A jeszcze pisalyscie o odliczanie dziecka od podatku, pamiętam jak mama pit kiedyś rozliczala to zaznaczają że ma 2 dzieci i dostawała jakiś zwrot, to nadal funkcjonuje?malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyespoir wrote:i jeszcze dodam tylko, że ciśnienie mi się podnosi jak ktoś ma 3, 4 dzieci i od razu lecą komentarze, że "patologia" lub "500+ działa"... nieważne jaki dom, że nie ma w nim alkoholu, przemocy, dzieci zadbane, kochane - jak więcej dzieci to na pewno przez 500+...
E tam nie ma co zwracać uwagi ja.takie gadanie :)i też nie ma.co.przesaxzac że każdy kto ma.wiecej dzieci i 500 plus to patus bo to są naprawdę skrajne przypadki -
Przyszło moje zamówienie z Lullalove, wszystko takie śliczne!
Powiem wam dziewczyny, że upatrzyłam sobie ten cieniutki kocyk-mgiełka na lato (ten różowy) i jak teraz chciałam zamawiać to go nie było. Ale znalazłam, że końcówka jest jeszcze wśród rzeczy II gatunku, czyli zawierające jakieś wady. Zaryzykowałam i zamówiłam. Nie wiem gdzie oni tam wady znaleźli ale ja nie widzęA przynajmniej zapłaciłam taniej za niego, więc jak się wahałyście kiedyś czy kupić coś II gatunku bo taniej to ja uważam że warto.
mysla.nieskalana, malutka_mycha, stresant, Fasolka77, Sansivieria, martusiawp, Kasiulka90, Karollinax26, india, Tunia76, DorotaAnna lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN