X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 rozumiem. w którym roku miałaś cesarki? tzn. tą drugą...
    dlatego się tak cykasz, bo trzecia, czy bo mały odstęp w czasie?

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    fasolka77 pisałam wyżej. Miałam robiona 1 marca 2018 roku krzywa cukrowa i krzywa insulinowa. Cukrowa idealna, ale krzywa insulinowa po godzinie i po dwóch była już ponad normę więc stwierdzoną została IO przed diabetologa i przez ginekologa-endokrynologa. IO stwierdza się na podstawie krzywej insulinowej a cukrzyce na podstawie krzywej cukrowej

tak tak... tyle postów, że już nie pamiętałam, że pytałam w poprzednim :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Blue2019 rozumiem. w którym roku miałaś cesarki? tzn. tą drugą...
    dlatego się tak cykasz, bo trzecia, czy bo mały odstęp w czasie?

Druga miałam w 2016 roku , no właśnie chyba dlatego że trzecia jakoś mnie to wszystko przeraża wspomnienia wracają z tej sali operacyjnej nie raz chodze i płacze boję się i tak.wszystko do kupy :(

• mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat krzywą wspominam super,wzięłam obstawę bo się naczytałam jakichś rewelacji w necie.A jedyne co mi się działo to mnie tyłek od siedzenia bolał :D
    To badanie mi się udało.

Daffi lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez z ubezpieczen dostaniemy ale to sa przeciez nasze pieniadze bo płacimy skladki co miesiąc, jedyne co to sie fuksem zalapiemy na ten 1000zl becikowego :p a no i bede miala 500+ na Filipka :p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja akurat krzywą wspominam super,wzięłam obstawę bo się naczytałam jakichś rewelacji w necie.A jedyne co mi się działo to mnie tyłek od siedzenia bolał :D
    To badanie mi się udało.

No w Internecie można się naczytac rewelacji nie ma.co.ukrywac hehe :) ja pisałam właśnie że akurat i mnie labo jest w przychodni mojego lekarza i tam.sa.wygodne kanapy i sobie leżałam niemalże całe 2 godziny :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie polozylam sie o 9 i zasnelam wstalam teraz ...jest 12 a to daltego ze mnie telefon obudzil.....to nie jest normalne tyle spac :)

zmierzylam cisnienie 103/49 mowie sobie blad pomiaru mierze jeszcze raz 107/81

wiec juz nie wiem jakie mam??????

Paula wstaw fotke kocykow, moze jakis wzor podpatrze bo drugiego w jodelke juz nie chce robi.......

• stresant Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odczekalam chwile teraz mierze i mam 97/54.......

ide troche polazic po domu moze sie podniesie

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    No w Internecie można się naczytac rewelacji nie ma.co.ukrywac hehe :) ja pisałam właśnie że akurat i mnie labo jest w przychodni mojego lekarza i tam.sa.wygodne kanapy i sobie leżałam niemalże całe 2 godziny :)
    No właśnie,zawsze to jakiś plus ;) U mnie niewygodne krzesła,no i jeszcze Pani się wbijała 3 razy w to samo miejsce więc to jedynie było nieprzyjemne.

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    odczekalam chwile teraz mierze i mam 97/54.......

ide troche polazic po domu moze sie podniesie
    Może baterie sprawdź w ciśnieniomierzu,albo kawke sobie strzel.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinę pojadę po wyniki zobaczę co tam za ładne kwiatki mi wyjdą

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja zrobiłam galaretkę, zjadłam 2 śniadanie i myślę ad prysznicem. Głowę przynajmniej muszę umyć.
    Słucham muzyki dzisiaj, próbuję zagłuszyć remont u sąsiadów :P Jak jestem w dobrej kondycji to lubię ten czas, kiedy jestem sama w domu i mogę sobie pozwolić na muzę na ful, mogę sobie bezkarnie fałszować i udawać, że umiem tańczyć :P

mysla.nieskalana, AniaKJ, martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No a ja zrobiłam galaretkę, zjadłam 2 śniadanie i myślę ad prysznicem. Głowę przynajmniej muszę umyć.
    Słucham muzyki dzisiaj, próbuję zagłuszyć remont u sąsiadów :P Jak jestem w dobrej kondycji to lubię ten czas, kiedy jestem sama w domu i mogę sobie pozwolić na muzę na ful, mogę sobie bezkarnie fałszować i udawać, że umiem tańczyć :P
    Ja dziś miałam poranek golenia... :D Bo wieczór lekarz,niby wiem,że usg przez brzuch,ale wolę być gotowa na różne okoliczności :D No powiem Wam,że golenie się to już wyższa szkoła się zaczyna robić :D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka

Dziękuję za odpowiedzi :* gdzieś około 13 podjadę po wyniki na spokojnie i zobaczę co wyszło. Trudno trzeba będzie wziąć to na klatę zwłaszcza że do porodu 3 miesiące to nie ma.dramatu :)

A potem robiłaś jeszcze glukoze na czczo czy lekarka od razu Cię do diablo wysłała ?

ja miałam krzywą jakoś we wrześniu/ październiku ale miałam IO przed ciążą i brałam metformax... ładnie mi zbił cukier na czczo ale gin kazała odstawić we wrześniu bo ciąża... więc odstawiłam. HB1AC z 30.11 wyszło 4,9 więc super... co jakiś czas sama badałam sobie glukozę na czczo bo miałam z tyłu głowy, że cukier może rosnąć... 6.12 miałam planową wizytę u diabetologa (jeszcze sprzed ciąży) i poszłam z wynikami krzywej, hb1ac, kreatynina etc... no i lekarka stwierdziła cc... moja gin nie robiła tragedii z wynikiem 93 na czczo i pewnie gdybym nie poszła do diablo w grudniu to w styczniu piłabym z wami ponownie magiczny napój :) w sumie dobrze, że poszłam bo od grudnia jestem na diecie... na początku diety przez 2 tyg cukier miałam <90 na czczo ale potem niestety zaczął rosnąć.. i albo to "wina" ciąży albo braku metforminy.. moja gin poleciła mi panią profesor diabetolog więc poszłam jeszcze do niej na konsultacje z miesięcznymi wynikami pomiarów... cukry mi się podniosły od świąt (emocje- wyjazd do rodziców), potem przeziębienie w styczniu i nie mogłam już sobie z nimi poradzić... mimo to nie przekraczały 100... i pani prof kazała dalej stosować dietę i wrócić za 3 tyg.. nie udało mi sie tych cukrów poprawić i od tygodnia jestem na insulinie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona

Haah no nie ma się co wstydzic.kazda forma.relaksu jeśli tylko sprawia nam.przyjemnosc i daje radość jest dobra.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 12:14

Kiwona lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja dziś miałam poranek golenia... :D Bo wieczór lekarz,niby wiem,że usg przez brzuch,ale wolę być gotowa na różne okoliczności :D No powiem Wam,że golenie się to już wyższa szkoła się zaczyna robić :D
    Ja też mam wizytę, ale ja się specjalnie nie przygotowuję tam na dole :P Poza tym, musiałabym poprosić męża, bo ja tam już nic nie widzę i co prawda, mogę na czuja poskracać, ale nie chce mi się. A na pewno będzie mnie badał palpacyjnie. Mam luz :P Buszmen roku :P

stresant, Karollinax26, mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Juz w ten piątek mam kolejna wizytę u diabetologa na szczęście :) ona dala mi tylko 3 dni na pomiar zeby zobaczyc jak cukry wyglądają po jedzeniu...

to juz jutro! :) będzie dobrze!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Kiwona

Haah no nie ma się co wstydzic.kazda forma.relaksu jeśli tylko sprawia nam.przyjemnosc i daje radość jest dobra.;)
    Jasne, ale jak sa moje chłopaki to musze uszanować, że niekoniecznie chcą słuchac muzyki czy tez mojego wycia :P

Blue2019 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fssolka

Aaaa no to miałaś dłuższą historię z tym wszystkim. To i tak jesteś bardzo dzielna !
    Ja na czczo jak robiłam wyniki wcześniej to cukier miałam na poziomie 85-87 nie miałam podwyższonego morfologia zawsze książkowa mocz też spoko.

Teraz fakt że dużo słodkiego jadłam.i piłam bo imprezy itd na dodatek na przeziębienie kilka razy dziennie herbata z miodem albo z sokiem malinowym i widzisz już cukier wyszedł wyższy na czczo.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to juz jutro! :) będzie dobrze!
    A jutro nie jest czwartek?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ