X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella mi właśnie o taką sytuację chodzi. nie piszę o typowej patologii, ale o normalnych ludziach.
    obserwuję to z boku i niestety bardzo często jest tak, że kobieta A idzie na wychowawczy, bo może sobie pozwolić, kobieta B niestety nie, więc kobieta B nie psioczy na kraj i przepisy, a na kobietę A... czy to jej wina, że ona może i te przepisy są tak głupie?
    kobieta kobiecie wilkiem... nieważne, że to dobry człowiek - w tej sytuacji to pasożyt i darmozjad, bo jak to tak siedzieć w domu na dupie i brać od państwa...

i nie mówię tu, że tak jest akurat na forum, ale że bardzo często się z czymś takim spotykam.

Misiabella lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała dzisiaj rano o spaghetti i mam takiego smaka, że wysłałam męża po mięsko i będę robiła niedługo bolognese :)

Ja śpię po 9-10 godzin dziennie. Zwykle ciągiem, bo jeszcze nie mam nacisku na pęcherz. Straszny ze mnie leniuch odkąd jestem na L4. Jak ja sobie dam radę z malutkim dzieckiem? xD Chyba będę cały czas jak zombie xD

Karollinax26, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mieliśmy zajęcia z chustonoszenia. Spodobało mi sie, na pewno mam w planach sprobowac :)

Karmelllka90, mysla.nieskalana, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka

Ja i tym spaghetti pisałam że wczoraj się najadłem wieczorem bo taka chęć miałam hehe

Smacznego ! Ja nie wiem.co.dzis na obiad jeść czy robić mam.jwscze rosół może to odgrzeje

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    U mnie Daffi to bardziej jest tak, że często mam po goleniu podrażnienia. Moje lenistwo ma tu mniej do rzeczy :P
    ja tez mam kochana. mnostwo czerwonych kropek jak pokrzywska.. swedza i szczypią..
    dlatego tak ustalam golenie zeby golic sie w przeddzien wizyty albo rano to wtedy ide w miare ladna tam na dole... a pozniej coz.. niech maz drapie jemu nie jest z tym zle:D

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Któraś z Was pisała dzisiaj rano o spaghetti i mam takiego smaka, że wysłałam męża po mięsko i będę robiła niedługo bolognese :)

Ja śpię po 9-10 godzin dziennie. Zwykle ciągiem, bo jeszcze nie mam nacisku na pęcherz. Straszny ze mnie leniuch odkąd jestem na L4. Jak ja sobie dam radę z malutkim dzieckiem? xD Chyba będę cały czas jak zombie xD

To ja, przyznaję się :D też wróciłam ze sklepu i zaraz będę robić spaghetti :)

A mi dziewczyny od wczoraj brzuch twardnieje jak chodzę, jak leżę jest ok ale tak bezbolesnie, także do przeżycia. No spa, magnez i jakoś dam radę :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj lekką bombe na obiad bo o ile makaron ciemny z kurczakiem to sos pieczarkowo-smietanowy na smietanie 30%..
    zoobaczymy jaki cukier bedzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:01

Karollinax26, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja robię zaległą galaretkę z wczoraj, truskawkową z herbatnikami :) A zaraz czas na drugie śniadanie.
    Trochę sie martwie (troche bardzo), bo wstępna diagnoza mechanika, że coś z wtryskami mamy. A to nie jest ani tania ani łatwa w naprawie sprawa :/ Oczywiscie, po 1 dniu testowania auta, mechanicy nie zauwazyli takich problemów, które zgłaszalismy, tak jest często. Ja nie jeden raz się wściekałam oddajac auto do mechaniora, że mi oddwalali i "Pani, nic tam się nie dzieje, u nas nie słychać stukania..." Po czym wsiadałam do auta i już odjeżdżając spod warsztatu słyszałam to, o czym im mówiłam :P
    Kurde no, teraz tyle wydatków... Najchętniej to bym kupila inne auto, ale to kupiliśmy lekko ponad rok temu, wzięłam na nie kredyt, sporo włożyliśmy, bo wiadomo że jak się używkę kupuje to trzeba powymieniać sporo części itd. Ech.

Kiwona ja mam tak z mężem xd tzn ja mu mówię: przejedz się moim samochodem, coś jest nie tak. Anon wysiada z samochodu i mówi: nie wiem o co Ci chodzi wszystko działa. Xd i tak za każdym razem!

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z okazji skończonego 30stego tygodnia, pokazuje Wam moją piłkę!

4c65fef14673218fmed.jpg

Daffi, espoir, india, valetta94, Kasionek, Lolka30, AniaKJ, mysla.nieskalana, Karmelllka90, Kiwona, Wiewióreczka, Kasiulka90, martusiawp, Fasolka77, Tunia76, B_002, Misiabella, DorotaAnna, Iduna, Anete lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja mam dzisiaj lekką bombe na obiad bo o ile makaron ciemny z kurczakiem to sos pieczarkowo-smietanowy na smietanie 30%..

Daffi ale jakie to będzie pyszne :D

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Przyszło moje zamówienie z Lullalove, wszystko takie śliczne!
    8145e9aafad3cca0med.jpg

Powiem wam dziewczyny, że upatrzyłam sobie ten cieniutki kocyk-mgiełka na lato (ten różowy) i jak teraz chciałam zamawiać to go nie było. Ale znalazłam, że końcówka jest jeszcze wśród rzeczy II gatunku, czyli zawierające jakieś wady. Zaryzykowałam i zamówiłam. Nie wiem gdzie oni tam wady znaleźli ale ja nie widzę :) A przynajmniej zapłaciłam taniej za niego, więc jak się wahałyście kiedyś czy kupić coś II gatunku bo taniej to ja uważam że warto.
    Basiu jak szybko!!!
    Zamówiłaś te różowy otulaczy bambusowy ? 45 zł??? Możesz zrobić Jedo zdjęcie wyraźniej? Dopisałam go do listy

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kiwona ja mam tak z mężem xd tzn ja mu mówię: przejedz się moim samochodem, coś jest nie tak. Anon wysiada z samochodu i mówi: nie wiem o co Ci chodzi wszystko działa. Xd i tak za każdym razem!
    i z tego sie ciesze ze moj M oprocz pracy zawodowej w zupelnie innym fachu jest mechanikiem samochodowym. Ksztalcic sie pod tym kierunkiem pracowal w zawodzie ale pozniej zmienil i auta glownie robi w rodzinie bo czasu za wiele mu nie zostaje no i my mamy wszytsko na czas. kazde stukniecie pukniecie wyczuwa na biezaco i juz mu spokoju nie daje.
    kupilismy 23.12 auto i o ile auto bylo od pewnej osoby kupione i wiedzielismy co bylo zrobione moj m i tak przyczepil sie do kilku rzeczy i sobie je dłubał.
    zawsze to oszczednosc na naciaganiu przez mechanikow i placimy tylko tyle co za czesci.

india, DorotaAnna lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daffi ale jakie to będzie pyszne :D
    oj tak.

Karola boziuu wygladasz jakbys serio polknela pileczke.
    piekna, szczupla tylko pozazdroscic. ja bez ciazy zawsze bylam taka bardziej ubita na te 60kg.
    teraz startowalam juz z troche wyzszego progu.
    mierzylam ostatnio obwod brzucha na wysokosci pepka... balam sie ze centymetra zabraknie.. ale mam jeszcze troche w zapasie. z corka do porodu mialam 126 teraz juz mam 130...
    moj brzuch jak go nie bylo tak nie bylo teraz wywalil na maxa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:10

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A tak z okazji skończonego 30stego tygodnia, pokazuje Wam moją piłkę!

4c65fef14673218fmed.jpg

piekna pileczka, swoja droga jestes bardzo szczuplutka kosc i skora i pileczka z przodu :)

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki

Na czczo 94
    Po godzinie 151
    Po dwóch 97

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Mam wyniki

Na czczo 94
    Po godzinie 151
    Po dwóch 97
    to nie ma co panikowac. staraj sie sama dla siebie diete wprowadzic i zrobic pomiar cukru na czczo.. moze sie okazac ze rzeczywiscie ten twoj baily makaron okazal sie za ciezki choc po 12h to raczej nie powinien miec duzego wplywu no ale.. jakis stres, zmeczenie niewyspanie i gotowe.

Blue2019, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja sasiadka, młode małżeństwo on ma dwie własne dzialnosci, dzieci 4 lata i 6 miesiecy biorą 500+ na oboje i wszystkie zasiłki do tego kosiankowe czy jakoś tak ona nigdy nie pracowała. Kredyt na auto i mieszkankę spłaca się sam.
    Nie zazdroszcze bo oboje z mężem zarabiamy bardzo dobrze ale kto by nie chciał żeby się kredyt hipoteczny spłacał sam?
    Ludzie kombinują potrafią obejść my niestety nie umiemy
    No właśnie my z mężem nie umiemy kombinować. Dotego chyba bym się źle czuła, że biorę coś co mi się nie nalezy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    U mnie Daffi to bardziej jest tak, że często mam po goleniu podrażnienia. Moje lenistwo ma tu mniej do rzeczy :P
    Jejku skąd ja to znam. Wczoraj wieczorem goliłam łono i nogi przed dzisiejsza wizytą. Położyłam się do łóżka i po chwili leciałam do pokoju Filipa ryć jak dzika świnia w kartonie z Gemini w poszukiwaniu wody termalnej :D.

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    O!! Ale będzie pycha ;).

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram golić na bieżąco,bo jednak jakoś nie czuję się dobrze zarośnięta. Karolinka ślicznie wyglądasz.
    Blue to niby cukrzyca jest,ale to pewnie delikatną zmianą diety dasz radę wyrównać :)
    Ja posprzątałam w szafie. Wypierniczałam wszystko,bez sentymentów.Niektóre rzeczy tak leżą,że nawet zapomniałam,że je mam a to znak,że nie będę w nich chodzić. Tak,że wyszło 8 worów do wyrzucenia :x

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ