Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIduna wrote:No nie wierzę, nadrobiłam:D wystarzy 2 dni nie przeczytać, to potem kolejne 3 nadrabiania;p
Nie pamiętam która to pisała (fasolka?), że kolacja o 20, a insulina o 22. Podpytaj lekarza na wizycie czy możesz tak robić, moja diab jest na tym punkcie bardzo wyczulona, bo zwiększa to ryzyko hipoglikemii w nocy. Może być tak, że cukier w nocy spadnie, organizm podnosi cukier, tylko nie zatrzymuje się w odpowiednim momencie i rano znów za wysoki. Jeśli wtedy zwiększysz insulinę to tylko napędzasz błędne koło... Nie mówię, że zawsze tak jest, ale ja nauczyłam się jeść pół kanapki o 22 właśnie przez insulinę
Robicie smaka tymi galaretkami:D -
nick nieaktualnyKiwona wrote:Karmelka, ja bym nie brała minky, bo to jednak grzeje skubaństwo a latem to może być problem...
-
espoir wrote:a czy jest tu ktoś, kto nie ma żadnych twardnień i nie bierze magnezu wcale? bo tak myślę czy mimo to powinnam... może czegoś nie wiem, więc pytam
espoir, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Kiwona mega się cieszę, to też dla mnie trochę dobra wiadomość
chociaż ja od samego początku sobie mówię, że te moje bóle to nic złego, też mam po obu stronach tak jak Ty i w sumie od czasu kiedy zaczął rosnąć mi brzuch
Mam fantastyczny humor
Karmelllka90, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa podwieczorek mam jogurt bio truskawkowy z komosa ryżowa z jaglanka fitness i granola zdrowa i nie zdrowa. Do tego cukierek shoko boans i kilka herbatników maślanych labniz - chyba serio jestem w ciąży :p
mysla.nieskalana, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Iduna wrote:No nie wierzę, nadrobiłam:D wystarzy 2 dni nie przeczytać, to potem kolejne 3 nadrabiania;p
Nie pamiętam która to pisała (fasolka?), że kolacja o 20, a insulina o 22. Podpytaj lekarza na wizycie czy możesz tak robić, moja diab jest na tym punkcie bardzo wyczulona, bo zwiększa to ryzyko hipoglikemii w nocy. Może być tak, że cukier w nocy spadnie, organizm podnosi cukier, tylko nie zatrzymuje się w odpowiednim momencie i rano znów za wysoki. Jeśli wtedy zwiększysz insulinę to tylko napędzasz błędne koło... Nie mówię, że zawsze tak jest, ale ja nauczyłam się jeść pół kanapki o 22 właśnie przez insulinę
Robicie smaka tymi galaretkami:D
hmmm, dzięki za info.. może dziś zjem coś przed snem....Fasolka77
-
nick nieaktualny