X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda z nas ma obawy, a ten internet to już daje na w kość. Mój mąż już krzyczy jak widzi że coś tam czytam, powtarza że będzie wszystko w porządku. No ma rację bo co ma się stać to się stanie i nic na to nie poradzimy. Powinnyśmy się cieszyć ciążą a nie żyć w ciągłym strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 07:20

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kobiety jesteśmy wspaniałe. Wszystko sobie pięknie potrafimy ja piśmie wyłuszczyć. Nawet wierzymy w to co piszemy i każda drugiej dobrze radzi, ale zeby Nasze "durne" mozdzki to przyjęły to już inna sprawa. Hahahah

Martusiazabka, DoCelu 3, Wojna, Paula 90 lubią tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    My kobiety jesteśmy wspaniałe. Wszystko sobie pięknie potrafimy ja piśmie wyłuszczyć. Nawet wierzymy w to co piszemy i każda drugiej dobrze radzi, ale zeby Nasze "durne" mozdzki to przyjęły to już inna sprawa. Hahahah
    Mam tego świadomość :D ja do samej wizyty , aż do wejścia na samolot bylam przekonana,że już po ciąży :D

Mama360 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka my chyba mamy podobną pracę więc jeżeli chodzi o mnie to jest różnie, fajnie jest z jednej strony jak mam na późniejszą godzinę, bo rana mam mdłości, ale znowu po południu zasypiam na stojąco. Chciaż ostatnio w pracy mdłości męczyły mnie też popołudniu... ciężko mi się skupić żeby przypilnować ludzi zwłaszcz, że pracuje w handlu i mam na zmianie ok. 10 pracowników ciagle coś się dzieje ciagle muszę być na wysokich obrotach, a jednak zmęczenie daje się we znaki...
    Ten sam typ pracy! Ja sie zapisałam do ginekolog na środę zobaczymy co ona mi podpowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy ulubionej piosenki bo mamy dwa różne gusta haha mój kocha hip hop same klasyki ja lubię ale nie przepadam lubię troche popu :) a na Grayu byliśmy razem i tak mi się spodobala ta piosenka elli że myślę że to może być to :)
    Co do poronienia miałam niestety taka sytuacja 8msc temu w dniu w którym się dowiedziałam że to ciąża to usłyszałam też słowa zaczął się proces wczesno poronny pęcherzyk był za mały i nie rozwijał się prawidłowo dlatego nie było szans na utrzymanie :( mój gin u którego obecnie się leczę powiedział że u mnie jest wysokie ryzyko teraz że następna ciąża będzie zagrożona więc dziś zapisuje się na wizytę bo nie chce przejść znów tego wszystkiego :( mówił mi również że jak ja zajde teraz w ciążę to bd wielki cud bo moje jajniki szwankują i co nastąpił cud bo jestem w ciąży ale boje się tak jak i wy bo szansę na donoszenie mam 50/50 :( niestety w wieku 16 lat zaczął się mój problem z jajnikami długie leczenia i nastąpił cud bo mogłam zajść w ciążę i urodzić dwie wspaniałe córki ale problem powraca i modlę się z dnia na dzień o zdrowie i szczęśliwa ciążę :)

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ten sam typ pracy! Ja sie zapisałam do ginekolog na środę zobaczymy co ona mi podpowie
    Też idę w środę i jestem ciekawa jak tam mój bąbelek rośnie.

• Wojna Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Sa jakies dziewczyny ze śląska :) w Gynecentrum można bezpłatnie wykonac badania prenatalne PAPPA i usg genetyczne :)

tak, ja już się zapisałam :) super jest ten program

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również zapisałam sie na usg prenatalne do gyn centrum. Mieszkam w Dabrowie Gorniczej. Będzie 20 września. :)
    Dziś Idę na usg do swojego ginekologa. Obecnie jestem w 8 tc
    Serduszko widziałam w 6t5d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 08:52

DoCelu 3, Wojna lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powiedziałam w końcu w pracy.
    Znajomi z pokoju uśmiechneli się szeroko i powiedzieli że podejrzewali już od dawna i się potwierdziło :)
    Od ponad miesiąca nie piję kawy a wcześniej piliśmy wszyscy razem. Po tym się zaczęli domyślać.
    A jak już raz na wspólnym wyjściu nic nie piłam to już byli pewni :P
    Tak to jest jak się z kimś przebywa na codzień, ludzie mają intuicję :)
    Cieszę się że to już za mną i że wiedzą.

siamyrka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda się boi , ale musicie starać się nie nakręcać .Pamiętam jak pierwszy raz dowiedziałam,się o pustym jaju .Dla mnie to był totalny szok bo nigdy bym nie pomyślała ,że właśnie mnie to spotka.Kolejna ciąża była była tak stresująca ,że dosłownie nie wychodziłam od ginekologów.Co parę dni chodziłam do innego prywatnie ,żeby tylko już było serduszko.Było.Potem cały czas się bałam,że przestanie bić więc dalej stres,dalej biegałam po lekarzach.Prenatalne super.W końcu się uspokoiłam i tak na badaniu połówkowym fowiedzialam się ,że serce mojego dziecka nie bije.I teraz jestem znowu w ciąży i już nie szaleje ,nie biegam do lekarzy , nie martwię się czy zjadłam winogrono czy maliny.Bo wiem ,że co ma być to będzie .I nie pisze tego by kogoś przestraszyć ale po to żebyście cieszyły się każdym dniem ciąży bo ten czas szybko minie. A stres i uczucie niepokoju pewnie nie znikną ale lepiej się uspokakać niż dodatkowo nakręcać .

B_002, Martusiazabka, DoCelu 3, Wojna, teverde, Paula 90, siamyrka, oOptymistka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy ciagle nikt nic nie wie. Chyba w połowie wresnia powiem

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Również zapisałam sie na usg prenatalne do gyn centrum. Mieszkam w Dabrowie Gorniczej. Będzie 20 września. :)
    Dziś Idę na usg do swojego ginekologa. Obecnie jestem w 8 tc
    Serduszko widziałam w 6t5d :)
    Trzymamy kciuki :) daj znać

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    U mnie w pracy ciagle nikt nic nie wie. Chyba w połowie wresnia powiem
    Mi też się wydawało że nikt nic nie wie i nie podejrzewa, haha, a jednak się myliłam :P :D

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pewna ze u mnie napewno nikt nic nie wie :) wiec będzie szok i złość jak się dowiedzą

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Ja jestem pewna ze u mnie napewno nikt nic nie wie :) wiec będzie szok i złość jak się dowiedzą
    U mnie też nik nic nie wie. Tym bardziej piję normalnie kawę i nie mam mdłości. Ale będzie szok jak powiem

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mmnie też będzie mega zaskoczenie. Tym bardziej, że zawsze opowiadałam w babskim gronie, że 5 lat się staraliśmy i nic z tego, że już odpuściliśmy, że lekarze szans mi nie dają. A tutaj nagle po takim czasie :D mam nadzieję, że nie będą bardzo źli, niestety bardzo trudno będzie im znaleźć zastępowo na moje stanowisko :( ...

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a oni sami wylicza ja kiedy powinny być te prenatalne czy Wy podajecie datę? I wszystko jest w jeden dzień?
    Dzisiaj po południu będę tam dzwonić :)

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    U mmnie też będzie mega zaskoczenie. Tym bardziej, że zawsze opowiadałam w babskim gronie, że 5 lat się staraliśmy i nic z tego, że już odpuściliśmy, że lekarze szans mi nie dają. A tutaj nagle po takim czasie :D mam nadzieję, że nie będą bardzo źli, niestety bardzo trudno będzie im znaleźć zastępowo na moje stanowisko :( ...
    Ja też opowiadała że się do kliniki zapisałam, że leki od endo dopiero zaczęły działac a ginekologicznie jeszcze nic nie ruszyło. Więc absolutnie nikt się nie spodziewa że jestem w ciąży. Sama byłam zaskoczona że akurat teraz się udało.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomału sie zbieram do pracy. Dzisiaj bez mdłości. Dziwne uczucie tak czuc sie dobrze bez mdłości, szarpania.

Mama360 ty juz wizytę nasz chyba w ten czwartek prawda? Powiem wam dziewczyny ze ja trochę żałuje ze wkręciłam sie w forum, bo teraz juz nie umiem tutaj nie zajrzeć. Ale zdecydowanie mniej stresu i czarnych mysli miałabym gdybym tutaj nie zaglądała. Dzisiaj weszłam jeszcze na marcowki zobaczyć co tam i dziewczyn one juz sa na etapie prenatalnych i jak przeczytałam o tych stratach powyżej 10 tygodnia to ogarną mnie takie smutek i niepewność. :(

• teverde Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    tak, ja już się zapisałam :) super jest ten program
    A można się zapisać np. tylko na Pappa? Bo USG i tak mam darmowe że względu na to, że cykl był stymulowany. Wiecie może?

KasiaMamaPatryka lubi tę wiadomość

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ