Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Ja pomału sie zbieram do pracy. Dzisiaj bez mdłości. Dziwne uczucie tak czuc sie dobrze bez mdłości, szarpania.
Mama360 ty juz wizytę nasz chyba w ten czwartek prawda? Powiem wam dziewczyny ze ja trochę żałuje ze wkręciłam sie w forum, bo teraz juz nie umiem tutaj nie zajrzeć. Ale zdecydowanie mniej stresu i czarnych mysli miałabym gdybym tutaj nie zaglądała. Dzisiaj weszłam jeszcze na marcowki zobaczyć co tam i dziewczyn one juz sa na etapie prenatalnych i jak przeczytałam o tych stratach powyżej 10 tygodnia to ogarną mnie takie smutek i niepewność.
Boze.. Ja tam nawet nie zagladam. Nie rób sobie tego. Już sobie i tak duże kuku zrobiłysmy... Ja sobie tłumacze tak.. Straty są, puste pęcherze są.. Choroby są.. Ale to jest tylko mega odsetek. 90 proc kobiet nawet na takie fora nie zagląda.. Wszystko jest dobrze i rodzą zdrowe dzieci. Do cholery sama urodziłam. Dwójkę już. Więc to co czytamy w necie to właśnie ten odsetek gdzie kobiety szukały pomocy po przypadkach nietypowych. To normalne, sama bym. Szukała i ba!! Sama tu trafiłam po pierwszej ciąży biochemicznej bo był to dla mnie szok. A normalnie pewnie Bym była w ciąży i może nie zajrzał a. Więc jakoś musimy sobie w te łby to wbijać.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zdecydowałam zrezygnować z urlopu wychowawczego i przejść jednak na zwolnienie. Wtedy jak skończy mi. Się umowa we wrześniu 2019 to dostanę macierzyński i rodzicielski dalej od ZUSu. To będzie dla mnie lepsze tylko mam problem.
Żeby zrezygnować z wychowawczewczego, trzeba chyba na jeden dzień wrócić do pracy. Można oddać w ten dzień zwolnienie, ale w pracy pojawiać się trzeba tak? I tu jest problem. Oddział w moim mieście zamknęli. Oficjalnie jestem zatrudniona 350km od domu. Nie pojadę 700km żeby zawieźć zwolnienie. Orientujecie się może czy można to załatwić pocztą? Oczywiście będę dzwonić do firmy i pytać, tylko nie chcę żeby mnie splawili bo dla nich to raczej kłopot... -
nick nieaktualny
-
Karmelka ja czasem ma takie samo odczucie że niepotrzebnie czytam to forum.
Ogólnie jakbym nie zaczęła czytać bo bym nawet nie wiedziała o wielu rzeczach które mogą się przydarzyć.
Aż się zastanawiam czy nie zrobić sobie przerwy na tydzień lub dwa i wcale nie zaglądać, może to byłby dobry pomysł.
Moja koleżanka też się niedawno dowiedziała że jest w ciąży, być może na koniec kwietnia będzie miała termin i w sumie już wielu osobom powiedziała, bo w domu trudno jej było ukryć takie rzeczy. Ona wcale jakoś nie bierze pod uwagę że do 12 tygodnia mogłoby się coś stać.
Chyba najlepiej mieć takie podejście.
Ja też już zaczynam myśleć podobnie
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyDziewczyny to, że przestaniecie wchodzić na forum to nie znaczy, że przestaniecie mieć głupie myśli. Teraz takie czasy. W dobie internetu wiemy o wiele więcej niż jest nam potrzebne. Ja ostatnie trzy ciążę przeszłam bez jednej złej myśli. A teraz miałam kryzys, ale szybko się pozbieralam. Boję się to fakt, ale nie myślę już o najgorszym bo to bez sensu.
Jak opuścicie forum to dalej będziecie się bać, tylko zostaniecie z tym same... A tutaj ciągle dobre wieści, bliźniaki, serduszka, nowe kwietnióweczki... Nic tylko się cieszyćsiamyrka, Natalia-tosia, Mama360, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Do Celu, nie musisz wracać na ten jeden dzień. Jeśli masz zwolnienie, to oznacza, ze nie jesteś zdolna do pracy. Ja tez planuje wysłać je poczta (choć wydaje mi się, ze do grudnia wszystkie placówki miały i tak przesyłać l4 do pracodawcy droga elektroniczna). Zawsze można dopytać w zakładzie pracy ale mi wydaje się, ze nie trzeba, z tego co czytałam. Tutaj możesz sobie poczytać : http://matkaprawnik.pl/ciaza-na-urlopie-wychowawczym/
-
teverde wrote:A można się zapisać np. tylko na Pappa? Bo USG i tak mam darmowe że względu na to, że cykl był stymulowany. Wiecie może?
Nie mam pojęcia, mówiąc szczerze. Chyba trzeba zadzwonić. Ale może warto i tak skorzystać z dodatkowego usg? Żadne to zagrożenie dla dziecka a każdy lekarz potrafi dostrzec coś innego.teverde lubi tę wiadomość
12 dpo beta 356 -
nick nieaktualnyAasha wrote:Do Celu, nie musisz wracać na ten jeden dzień. Jeśli masz zwolnienie, to oznacza, ze nie jesteś zdolna do pracy. Ja tez planuje wysłać je poczta (choć wydaje mi się, ze do grudnia wszystkie placówki miały i tak przesyłać l4 do pracodawcy droga elektroniczna). Zawsze można dopytać w zakładzie pracy ale mi wydaje się, ze nie trzeba, z tego co czytałam. Tutaj możesz sobie poczytać : http://matkaprawnik.pl/ciaza-na-urlopie-wychowawczym/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak jak na poprzednim moim ukochanym forum powtarzalysmy sobie że jesteśmy mega płodne tak dzisiaj ja zapoczątkuje:
Nasze fasolki są zdrowe i nic im nie zagraża!
Autosugestia działa.
Przecież do cholery starannke przygotowywalyśmy się na ten moment
Ja odbieram wyniki stopniowo i w piątek odebrałam morfologię i kilka hormonalnych. I ja jeszcze nigdy nie miałam tak dobrych wyników. Nigdy, jak żyje. Mój organizm jest przygotowany i w pełni sił. Musi się udać.
Dzisiaj odbieram grupę krwi i chyba coś jeszcze.
Nosy do góry Dziewczyny. Zamiast się martwic pogłaszczcie swoje brzuszki od cioci Pauli i pomyslcie jaki mamy zarąbisty termin. Wiosna przyjdzie akuratWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:20
DoCelu 3, B_002, Natalia-tosia, malutka_mycha, siamyrka, estrella, Wojna, teverde lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula zgadzam się z tobą całą sobą
Wszystkie tak jak tu jesteśmy, w kwietniu (niektóre już w marcu, inne w maju) ale wszystkie będziemy tulic swoje maluszki na które tak długo przyjdzie nam czekaćNatalia-tosia, Paula 90, estrella, Wojna lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dziewczyny a oni sami wylicza ja kiedy powinny być te prenatalne czy Wy podajecie datę? I wszystko jest w jeden dzień?
Dzisiaj po południu będę tam dzwonić -
Melcia trzymam kciuki
Paula masz rację!! Nasze maluszki siedzą sobie w brzuszkach i pukaja się w czoło jakie im się trafiły matki wariatka.
Obiecuję Wam, że przez tą betę to się boję po prostu tego pustego jaja że taka wysoka, ale jak w środę będzie wszytko dobrze to będę największą optymistka forum!!! Inaczej w tyłki mnie skopiecie.Natalia-tosia, Paula 90, DoCelu 3, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny