X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mój waflowy zestaw wygląda tak ..

54da4c8d2707809fmed.jpg

To jest bawełna wafel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 22:12

Misiabella, Tunia76, MamaAga85, Wiewióreczka, Mama36, martusiawp, Syska2202, Kasiulka90, Lolka30, DorotaAnna, B_002, valetta94, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    placki sokowirówką... no tego jeszcze nie było. no nic - trzeba kupić sokowirówkę :D

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos jedzenia, to moje dziecko dzisiaj w wannie w wiaderku gotowało zupę. jak zapytałam z czego ją robi, to usłyszałam, że z soli, jajek i skarpetek. no to podpytywałam dalej czy te skarpetki to chociaż czyste, ale niestety nie - "bjudne".
    jeśli to ja mu daje te kuchenne inspiracje, to chyba bardzo chuj*wa pani domu ze mnie :P

Tunia76, mysla.nieskalana, Misiabella, Kiwona, Karmelllka90, AniaKJ, Wiewióreczka, martusiawp, KarmeLoVe, Kasiulka90, Lolka30, india, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Aga, mój waflowy zestaw wygląda tak ..

54da4c8d2707809fmed.jpg

To jest bawełna wafel.
    śliczne:)a skąd takie cudo???

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    I mnie dopadlo samopoczucie z poczatku ciazy. Mdli mnie po kawie.. Cierpie na myśl o jedzeniu totalny wstret.. I wiecie co? Jadlam o 10 rano sniadanie i kawe.. I dopiero teraz znow jem.. Balam sie zobaczyc cukier ale po 11h nie jedzenia byl 99 z tym ze u teściowej pilam herbate owocowa z pol łyżeczki cukru..
    A w sklepie bylo mi slabo.. Zdazylam powiedzieć M ze sie zle czuje.. I powiedzial ze jestem strasznie blada. Ale się porobilo wszystko naraz.
    To dokładnie tak mam od około tygodnia.... Już niedługo.. Szybko zleci mam nadzieję.

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ile dałaś za swój?
    Ja mam też ten zestaw wafelkowy tylko w kolorze musztardowym kupiłam za 50 zł. Dziewczyna szyję i sprzedaje przez olx,ja go kupiłam po świętach akurat z okolic moich rodziców
    Link

https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/jd2ww/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 22:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzisiaj miałam dzień ze byłam ciągle ale to ciągle głodna, i ostatecznie zjadłam pieprzony McDonald's a teraz brzuch nadęty wzdęcia i boli. Nie jem już tego świństwa przypomniało mi się czemu już nie jem KFC właśnie przez te wzdecia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że ten zestaw wafelkowy to 1.raz widzę nawet nie wiedziałam że takie coś jest :) A ja się cieszyłam że kupiłam właśnie ta kołderke minky i to taka w miarę nowosc, A się okazuje że to przeżytek bo weszła masa innych rzeczy gadżetów fajnie że piszecie o tym zawsze coś podgapie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To ja dzisiaj miałam dzień ze byłam ciągle ale to ciągle głodna, i ostatecznie zjadłam pieprzony McDonald's a teraz brzuch nadęty wzdęcia i boli. Nie jem już tego świństwa przypomniało mi się czemu już nie jem KFC właśnie przez te wzdecia...

To chyba moja tesciowa gotuję tlusciej jak w mc Donaldsc... po maku nic mi nie jest A zjem obiad u teściowej i umieram na ból żołądka dlatego rzadko coś u niej jem poza ciastkiem do kawy po co mam się później męczyć..

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zestaw wafelkowy to nie Knopers, Princpolo i Grzesiek :D

espoir, KarmeLoVe, Karollinax26, Kiwona, Lili90, malutka_mycha, Karmelllka90, AniaKJ, martusiawp, Lolka30, DorotaAnna, india, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi Wrocław ma zawsze najwiecej ciepłych dni. Ja Kraków, i były upały ale deszczowych i zimnych dni też było dużo. Ja w ogole Polskie leto kojarze że zimno jest, a zwłaszcza wieczorami. A my wieczory na spacerach uwielbiamy spedzac i z małą też będziemy na pewno dlatego też kąpiel u nas by codziennie nie przeszła
    Ja jestem miedzy zielona gora a gorzowem wlkp. Lato bylo straszne. Dla mnie taka pogoda to mordęga. Oby to lato było cieple ale bez przesady nie chce powtorki z zeszłego roku.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka

Prince polo....O nie po co to mówiłaś chyba teraz nie zasnę ! Rzadko jem słodycze ale Prince polo i Kinder bueno to moje najulubiensze wafelki :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jakby to były skurcze z krzyża to byś do nas nie pisała :-D

Mi położna powiedziała że skurcze porodowe od innych odróżnia się tak, że jak masz porodowe to nie pytasz. Skupiasz się na przetrwaniu ;-)
    Dokładnie. Nam mówiła że to jest jedyny moment kiedy kobieta nie jest w stanie nic powiedzieć :) i że faceci po tym mogą poznać :D

espoir, Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie znałam słowa rampers Fasolka :D człowiek całe życie się uczy :)

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Czyli zestaw wafelkowy to nie Knopers, Princpolo i Grzesiek :D

Czemu nie, może być i to :D ale to po porodzie sobie taki zestaw zaserwuję, bo teraz zgaga mnie wykończy :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    śliczne:)a skąd takie cudo???

Aga, profil na fejsbuku „Beciaszkowo”, kobietka szyje na zamówienie ;)

MamaAga85 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolka ile dałaś za swój?
    Ja mam też ten zestaw wafelkowy tylko w kolorze musztardowym kupiłam za 50 zł. Dziewczyna szyję i sprzedaje przez olx,ja go kupiłam po świętach akurat z okolic moich rodziców
    Link

https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/jd2ww/

To ja przepłaciłam, 95 zł ...

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny ile razy pierzecie nowe ubranka dla maleństwa?
    W jakich temperaturach?
    Bawełna to nie problem, ale co z ubrankami z włóczki, sweterkami.
    Ja też pralam raz w 40 stopniach. Położna nam wczoraj na SR mówiła że nie ma co przesadzać, raz wyprać w proszku dla niemowląt a później obserwować. Jeżeli przytulam dziecko do siebie (czyli siła rzeczy ma kontakt z naszymi ubraniami prawnymi w normalnym proszku, płynie) i nie widać żadnych oznak uczulenia to nie trzeba się sztywno tego specjalnego proszku trzymać. I prasowa też nie trzeba za każdym razem tylko raz, przy pierwszym praniu.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pierwszy raz slysze o zestawie wafelkowym :) ale juz sobie takowy upatrzylam :) Ja zjadlam dzis na podwieczorek 3 grube plastry melona zoltego, w niedlugim czasir zjadlam kolacje, surowe warzywa i 4 kanapki ze schabem, o 1 wiecej niz jadam obecnie i cukier po kolacji 120 :) Wiem, wiem w normie :) ale moja dietetyczka uwaza, ze cukier ma byc ponizej 120 :) Zauwazam pewna zaleznosc, ja rano moge zjesc wiecej i na 2 sniadanie nawet deser z kaszy jaglanej i banana i cukier mam dobry a po poludniu juz nie przechodza slodkie owoce czy jedna kanapka wiecej. W jej diecie mozna jesc arbuza, melona czy banana, ale mniejsza ilosc, np. Plaster melona na podwieczorek :) do tego garsc orzechow itd. Cieszy mnie w tej calej cukrzycy fakt, ze sie zdrowo odzywiam, to jest naprawde na plus, poza porannym rozczarowaniem ;) Ja juz bylam na dietach tego typu ze wzgledu na skore i azs, choc u niektorych to nie dieta wplywa na azs, i wlasnie przed ciaza na takiej bylam, bezcukrowej bezglutenowej i z ograniczeniem nabialu i bylo spoko, ale zazwyczaj pozniej mam okres remisji i sie rzucam na slodkie, glutenowe itd. I tak bylo w tej ciazy niestety ze w listopadzie i grudniu sobie pofolgowalam ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dzisiaj przyszedł mi też z Ali expres otulacz.i jak to jest mój 3 stamtąd zamówiony to jestem pierwszy raz w szoku. Jakość boska!! 100 proc bawełny i taka jest. Muślin w dotyku cudny. Aż żałuję że jeden zamówiłam. Zaskoczyli mnie Chińczycy na maksa!
    Powoli nadrabiam więc nie wiem czy później ktoś poprosi. Jak nie to podaj proszę link :)

Edit: już mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 23:50

f1d9680377.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ