Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 22:12
Misiabella, Tunia76, MamaAga85, Wiewióreczka, Mama36, martusiawp, Syska2202, Kasiulka90, Lolka30, DorotaAnna, B_002, valetta94, Fasolka77 lubią tę wiadomość

-
a propos jedzenia, to moje dziecko dzisiaj w wannie w wiaderku gotowało zupę. jak zapytałam z czego ją robi, to usłyszałam, że z soli, jajek i skarpetek. no to podpytywałam dalej czy te skarpetki to chociaż czyste, ale niestety nie - "bjudne".
jeśli to ja mu daje te kuchenne inspiracje, to chyba bardzo chuj*wa pani domu ze mnie
Tunia76, mysla.nieskalana, Misiabella, Kiwona, Karmelllka90, AniaKJ, Wiewióreczka, martusiawp, KarmeLoVe, Kasiulka90, Lolka30, india, Fasolka77 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyTo dokładnie tak mam od około tygodnia.... Już niedługo.. Szybko zleci mam nadzieję.Daffi wrote:I mnie dopadlo samopoczucie z poczatku ciazy. Mdli mnie po kawie.. Cierpie na myśl o jedzeniu totalny wstret.. I wiecie co? Jadlam o 10 rano sniadanie i kawe.. I dopiero teraz znow jem.. Balam sie zobaczyc cukier ale po 11h nie jedzenia byl 99 z tym ze u teściowej pilam herbate owocowa z pol łyżeczki cukru..
A w sklepie bylo mi slabo.. Zdazylam powiedzieć M ze sie zle czuje.. I powiedzial ze jestem strasznie blada. Ale się porobilo wszystko naraz.
Daffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolka ile dałaś za swój?
Ja mam też ten zestaw wafelkowy tylko w kolorze musztardowym kupiłam za 50 zł. Dziewczyna szyję i sprzedaje przez olx,ja go kupiłam po świętach akurat z okolic moich rodziców
Link
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/jd2ww/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 22:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA wiecie że ten zestaw wafelkowy to 1.raz widzę nawet nie wiedziałam że takie coś jest
A ja się cieszyłam że kupiłam właśnie ta kołderke minky i to taka w miarę nowosc, A się okazuje że to przeżytek bo weszła masa innych rzeczy gadżetów fajnie że piszecie o tym zawsze coś podgapie
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:To ja dzisiaj miałam dzień ze byłam ciągle ale to ciągle głodna, i ostatecznie zjadłam pieprzony McDonald's a teraz brzuch nadęty wzdęcia i boli. Nie jem już tego świństwa przypomniało mi się czemu już nie jem KFC właśnie przez te wzdecia...
To chyba moja tesciowa gotuję tlusciej jak w mc Donaldsc... po maku nic mi nie jest A zjem obiad u teściowej i umieram na ból żołądka dlatego rzadko coś u niej jem poza ciastkiem do kawy po co mam się później męczyć.. -
Ja jestem miedzy zielona gora a gorzowem wlkp. Lato bylo straszne. Dla mnie taka pogoda to mordęga. Oby to lato było cieple ale bez przesady nie chce powtorki z zeszłego roku.Karmelllka90 wrote:Daffi Wrocław ma zawsze najwiecej ciepłych dni. Ja Kraków, i były upały ale deszczowych i zimnych dni też było dużo. Ja w ogole Polskie leto kojarze że zimno jest, a zwłaszcza wieczorami. A my wieczory na spacerach uwielbiamy spedzac i z małą też będziemy na pewno dlatego też kąpiel u nas by codziennie nie przeszła
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie. Nam mówiła że to jest jedyny moment kiedy kobieta nie jest w stanie nic powiedziećPaula 90 wrote:Jakby to były skurcze z krzyża to byś do nas nie pisała

Mi położna powiedziała że skurcze porodowe od innych odróżnia się tak, że jak masz porodowe to nie pytasz. Skupiasz się na przetrwaniu
i że faceci po tym mogą poznać
espoir, Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Karolka ile dałaś za swój?
Ja mam też ten zestaw wafelkowy tylko w kolorze musztardowym kupiłam za 50 zł. Dziewczyna szyję i sprzedaje przez olx,ja go kupiłam po świętach akurat z okolic moich rodziców
Link
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/jd2ww/
To ja przepłaciłam, 95 zł ...
-
Ja też pralam raz w 40 stopniach. Położna nam wczoraj na SR mówiła że nie ma co przesadzać, raz wyprać w proszku dla niemowląt a później obserwować. Jeżeli przytulam dziecko do siebie (czyli siła rzeczy ma kontakt z naszymi ubraniami prawnymi w normalnym proszku, płynie) i nie widać żadnych oznak uczulenia to nie trzeba się sztywno tego specjalnego proszku trzymać. I prasowa też nie trzeba za każdym razem tylko raz, przy pierwszym praniu.Tunia76 wrote:Dziewczyny ile razy pierzecie nowe ubranka dla maleństwa?
W jakich temperaturach?
Bawełna to nie problem, ale co z ubrankami z włóczki, sweterkami.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Ja tez pierwszy raz slysze o zestawie wafelkowym
ale juz sobie takowy upatrzylam
Ja zjadlam dzis na podwieczorek 3 grube plastry melona zoltego, w niedlugim czasir zjadlam kolacje, surowe warzywa i 4 kanapki ze schabem, o 1 wiecej niz jadam obecnie i cukier po kolacji 120
Wiem, wiem w normie
ale moja dietetyczka uwaza, ze cukier ma byc ponizej 120
Zauwazam pewna zaleznosc, ja rano moge zjesc wiecej i na 2 sniadanie nawet deser z kaszy jaglanej i banana i cukier mam dobry a po poludniu juz nie przechodza slodkie owoce czy jedna kanapka wiecej. W jej diecie mozna jesc arbuza, melona czy banana, ale mniejsza ilosc, np. Plaster melona na podwieczorek
do tego garsc orzechow itd. Cieszy mnie w tej calej cukrzycy fakt, ze sie zdrowo odzywiam, to jest naprawde na plus, poza porannym rozczarowaniem
Ja juz bylam na dietach tego typu ze wzgledu na skore i azs, choc u niektorych to nie dieta wplywa na azs, i wlasnie przed ciaza na takiej bylam, bezcukrowej bezglutenowej i z ograniczeniem nabialu i bylo spoko, ale zazwyczaj pozniej mam okres remisji i sie rzucam na slodkie, glutenowe itd. I tak bylo w tej ciazy niestety ze w listopadzie i grudniu sobie pofolgowalam
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Powoli nadrabiam więc nie wiem czy później ktoś poprosi. Jak nie to podaj proszę linkMama36 wrote:Dzisiaj przyszedł mi też z Ali expres otulacz.i jak to jest mój 3 stamtąd zamówiony to jestem pierwszy raz w szoku. Jakość boska!! 100 proc bawełny i taka jest. Muślin w dotyku cudny. Aż żałuję że jeden zamówiłam. Zaskoczyli mnie Chińczycy na maksa!

Edit: już mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 23:50