X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mój waflowy zestaw wygląda tak ..

54da4c8d2707809fmed.jpg

To jest bawełna wafel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 22:12

Misiabella, Tunia76, MamaAga85, Wiewióreczka, Mama36, martusiawp, Syska2202, Kasiulka90, Lolka30, DorotaAnna, B_002, valetta94, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    placki sokowirówką... no tego jeszcze nie było. no nic - trzeba kupić sokowirówkę :D

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos jedzenia, to moje dziecko dzisiaj w wannie w wiaderku gotowało zupę. jak zapytałam z czego ją robi, to usłyszałam, że z soli, jajek i skarpetek. no to podpytywałam dalej czy te skarpetki to chociaż czyste, ale niestety nie - "bjudne".
    jeśli to ja mu daje te kuchenne inspiracje, to chyba bardzo chuj*wa pani domu ze mnie :P

Tunia76, mysla.nieskalana, Misiabella, Kiwona, Karmelllka90, AniaKJ, Wiewióreczka, martusiawp, KarmeLoVe, Kasiulka90, Lolka30, india, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Aga, mój waflowy zestaw wygląda tak ..

54da4c8d2707809fmed.jpg

To jest bawełna wafel.
    śliczne:)a skąd takie cudo???

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    I mnie dopadlo samopoczucie z poczatku ciazy. Mdli mnie po kawie.. Cierpie na myśl o jedzeniu totalny wstret.. I wiecie co? Jadlam o 10 rano sniadanie i kawe.. I dopiero teraz znow jem.. Balam sie zobaczyc cukier ale po 11h nie jedzenia byl 99 z tym ze u teściowej pilam herbate owocowa z pol łyżeczki cukru..
    A w sklepie bylo mi slabo.. Zdazylam powiedzieć M ze sie zle czuje.. I powiedzial ze jestem strasznie blada. Ale się porobilo wszystko naraz.
    To dokładnie tak mam od około tygodnia.... Już niedługo.. Szybko zleci mam nadzieję.

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ile dałaś za swój?
    Ja mam też ten zestaw wafelkowy tylko w kolorze musztardowym kupiłam za 50 zł. Dziewczyna szyję i sprzedaje przez olx,ja go kupiłam po świętach akurat z okolic moich rodziców
    Link

https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/jd2ww/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 22:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzisiaj miałam dzień ze byłam ciągle ale to ciągle głodna, i ostatecznie zjadłam pieprzony McDonald's a teraz brzuch nadęty wzdęcia i boli. Nie jem już tego świństwa przypomniało mi się czemu już nie jem KFC właśnie przez te wzdecia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że ten zestaw wafelkowy to 1.raz widzę nawet nie wiedziałam że takie coś jest :) A ja się cieszyłam że kupiłam właśnie ta kołderke minky i to taka w miarę nowosc, A się okazuje że to przeżytek bo weszła masa innych rzeczy gadżetów fajnie że piszecie o tym zawsze coś podgapie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To ja dzisiaj miałam dzień ze byłam ciągle ale to ciągle głodna, i ostatecznie zjadłam pieprzony McDonald's a teraz brzuch nadęty wzdęcia i boli. Nie jem już tego świństwa przypomniało mi się czemu już nie jem KFC właśnie przez te wzdecia...

To chyba moja tesciowa gotuję tlusciej jak w mc Donaldsc... po maku nic mi nie jest A zjem obiad u teściowej i umieram na ból żołądka dlatego rzadko coś u niej jem poza ciastkiem do kawy po co mam się później męczyć..

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zestaw wafelkowy to nie Knopers, Princpolo i Grzesiek :D

espoir, KarmeLoVe, Karollinax26, Kiwona, Lili90, malutka_mycha, Karmelllka90, AniaKJ, martusiawp, Lolka30, DorotaAnna, india, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi Wrocław ma zawsze najwiecej ciepłych dni. Ja Kraków, i były upały ale deszczowych i zimnych dni też było dużo. Ja w ogole Polskie leto kojarze że zimno jest, a zwłaszcza wieczorami. A my wieczory na spacerach uwielbiamy spedzac i z małą też będziemy na pewno dlatego też kąpiel u nas by codziennie nie przeszła
    Ja jestem miedzy zielona gora a gorzowem wlkp. Lato bylo straszne. Dla mnie taka pogoda to mordęga. Oby to lato było cieple ale bez przesady nie chce powtorki z zeszłego roku.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka

Prince polo....O nie po co to mówiłaś chyba teraz nie zasnę ! Rzadko jem słodycze ale Prince polo i Kinder bueno to moje najulubiensze wafelki :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jakby to były skurcze z krzyża to byś do nas nie pisała :-D

Mi położna powiedziała że skurcze porodowe od innych odróżnia się tak, że jak masz porodowe to nie pytasz. Skupiasz się na przetrwaniu ;-)
    Dokładnie. Nam mówiła że to jest jedyny moment kiedy kobieta nie jest w stanie nic powiedzieć :) i że faceci po tym mogą poznać :D

espoir, Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie znałam słowa rampers Fasolka :D człowiek całe życie się uczy :)

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Czyli zestaw wafelkowy to nie Knopers, Princpolo i Grzesiek :D

Czemu nie, może być i to :D ale to po porodzie sobie taki zestaw zaserwuję, bo teraz zgaga mnie wykończy :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    śliczne:)a skąd takie cudo???

Aga, profil na fejsbuku „Beciaszkowo”, kobietka szyje na zamówienie ;)

MamaAga85 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolka ile dałaś za swój?
    Ja mam też ten zestaw wafelkowy tylko w kolorze musztardowym kupiłam za 50 zł. Dziewczyna szyję i sprzedaje przez olx,ja go kupiłam po świętach akurat z okolic moich rodziców
    Link

https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/jd2ww/

To ja przepłaciłam, 95 zł ...

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny ile razy pierzecie nowe ubranka dla maleństwa?
    W jakich temperaturach?
    Bawełna to nie problem, ale co z ubrankami z włóczki, sweterkami.
    Ja też pralam raz w 40 stopniach. Położna nam wczoraj na SR mówiła że nie ma co przesadzać, raz wyprać w proszku dla niemowląt a później obserwować. Jeżeli przytulam dziecko do siebie (czyli siła rzeczy ma kontakt z naszymi ubraniami prawnymi w normalnym proszku, płynie) i nie widać żadnych oznak uczulenia to nie trzeba się sztywno tego specjalnego proszku trzymać. I prasowa też nie trzeba za każdym razem tylko raz, przy pierwszym praniu.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pierwszy raz slysze o zestawie wafelkowym :) ale juz sobie takowy upatrzylam :) Ja zjadlam dzis na podwieczorek 3 grube plastry melona zoltego, w niedlugim czasir zjadlam kolacje, surowe warzywa i 4 kanapki ze schabem, o 1 wiecej niz jadam obecnie i cukier po kolacji 120 :) Wiem, wiem w normie :) ale moja dietetyczka uwaza, ze cukier ma byc ponizej 120 :) Zauwazam pewna zaleznosc, ja rano moge zjesc wiecej i na 2 sniadanie nawet deser z kaszy jaglanej i banana i cukier mam dobry a po poludniu juz nie przechodza slodkie owoce czy jedna kanapka wiecej. W jej diecie mozna jesc arbuza, melona czy banana, ale mniejsza ilosc, np. Plaster melona na podwieczorek :) do tego garsc orzechow itd. Cieszy mnie w tej calej cukrzycy fakt, ze sie zdrowo odzywiam, to jest naprawde na plus, poza porannym rozczarowaniem ;) Ja juz bylam na dietach tego typu ze wzgledu na skore i azs, choc u niektorych to nie dieta wplywa na azs, i wlasnie przed ciaza na takiej bylam, bezcukrowej bezglutenowej i z ograniczeniem nabialu i bylo spoko, ale zazwyczaj pozniej mam okres remisji i sie rzucam na slodkie, glutenowe itd. I tak bylo w tej ciazy niestety ze w listopadzie i grudniu sobie pofolgowalam ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dzisiaj przyszedł mi też z Ali expres otulacz.i jak to jest mój 3 stamtąd zamówiony to jestem pierwszy raz w szoku. Jakość boska!! 100 proc bawełny i taka jest. Muślin w dotyku cudny. Aż żałuję że jeden zamówiłam. Zaskoczyli mnie Chińczycy na maksa!
    Powoli nadrabiam więc nie wiem czy później ktoś poprosi. Jak nie to podaj proszę link :)

Edit: już mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 23:50

f1d9680377.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ