X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Mycha ja sie zastanawiam jak długo taki porządek w ttch szufladach sie utrzyma ;) ja juz mężowi poprzyklejalam karteczki z opisami ;) ja juz tyle razy to przekladalam, ze poki co panuetam gdzie co jest.

Valetta ali rzadzi - super ciuszki <3

Blue sliczny rozek. Jak na razie mam tylko 1 szt i sie zastanawiam czy wystarczy.

Ale brzuch mi dzis faluje <3 :D uwielbiam! <3
    Dlatego też miałam długo dylemat czy się w to bawić :) frajdę mi sprawiało układanie teraz tego ale czy później nie będę się wsciekac na wyciąganie albo właśnie na to że pomimo braku czasu trzeba to układać. Wyjdzie w praniu. Najwyżej wrzucę wszystkie pudełeczka i zapanuje radosny rozgardiasz. Na razie wizualnie bardzo mi się podoba :)

Misiabella, india lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Wiewiórka

Prince polo....O nie po co to mówiłaś chyba teraz nie zasnę ! Rzadko jem słodycze ale Prince polo i Kinder bueno to moje najulubiensze wafelki :)
    Blue...a Ty jak mogłaś napisać o kinder bueno...zaraz zwariuję, bo nie mam, a uwielbiam!:)

Misiabella, to prawda, że dieta antycukrzycowa ma swoje plusy, zdrowe i wartościowe żarełko :)

Ja też myślałam, że rampers to literówka i ma być pampers :P Espoir mnie uświadomiła :)

Misiabella, Blue2019, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zeszle lato było upalne, niestety taki klimat że nie wiadomo na co się szykować. A zawsze można wziąć większy kocyk i będzie na jesień, z tego tak szybko nasze dzieciaczki nie wyrosna :)

Ja też mam nawrót gorszego samopoczucia, coraz częściej mi słabo, duszno i mam problem z oddychaniem. Ale widziałam się dzisiaj z koleżankami, dziewczyna jest po operacji (endometrioza) i chciałabym już być w ciąży. I wtedy jakoś przestaje stekac tylko znowu zaczynam się cieszyć że jestem w zdrowej ciąży i już za chwilę będę tulic córeczkę. Wiadomo że ten stan nie należy do łatwych, ale ile dziewczyn dałoby dużo żeby być na naszym miejscu :(

Karollinax26, Wiewióreczka, Misiabella, Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Blue...a Ty jak mogłaś napisać o kinder bueno...zaraz zwariuję, bo nie mam, a uwielbiam!:)

Misiabella, to prawda, że dieta antycukrzycowa ma swoje plusy, zdrowe i wartościowe żarełko :)

Ja też myślałam, że rampers to literówka i ma być pampers :P Espoir mnie uświadomiła :)

I ja, kinder bueno moje ulubione! I rafaello <3

Wiewióra, jak to nie masz ? Ty przy łóżku powinnaś mieć cały asortyment, jak w sklepie :D

Jak się czujesz ?

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    I ja, kinder bueno moje ulubione! I rafaello <3

Wiewióra, jak to nie masz ? Ty przy łóżku powinnaś mieć cały asortyment, jak w sklepie :D

Jak się czujesz ?
    Jeeejku, Rafaello i kinder bueno są u mnie number 1! :D Mam obok wyra rafaello właśnie...:P Ale kinder nie mam i Blue mi to uświadomiła ;)

Czuję się bez zmian, tzn. brzuch twardy całą noc a za dnia kilka-kilkanaście razy, w sumie już na to nawet nospy nie łykam (jedynie czasem na noc), bo nic nie daje. No ale liczę na to, że nie robi to wielkiej szkody.
    Wczoraj czytałam u Marcóweczek, że jedna w 36+0 ma rozwarcie na opuszek i to jest normalne, lekarz pozwolił jej chodzić...czyli te szyje siłą rzeczy muszą zacząć się nam skracać :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka mi wczoraj moja ginekolog tłumaczyła właśnie ze szyjka zmienia swoją długość naturalnie już na tym etapie tylko ważne żeby za szybko nie schodzila z długości, mowila też że u kobiet gdzie szyjka sama w III trymestrze traci swoją długość porodu przebiegają szybciej.
    I jak jej zapytałam czy brać nospe powiedziała żebym się nie faszerowala tymi tabletkami bo one nie działają a że mają wpływ na dziecko.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię!

Wybudziła mnie zgaga i kopanie Marceliny w moje żebra.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nadal nie śpię :)
    Właśnie przypominamy sobie z mężem całą serie "Odwróconych" bo niebawem kolejna seria w tv :)

Czy któraś z Was robi insulinę w brzuch?
    Ja nocną mam w udo a tą ranną w brzuch i taki mnie stres ogarnia,że nie wiem czy dam radę ...
    Zastrzyki podczas stymulacji to nie to samo...A świadomość Miśka w brzuchu już mnie poraża w zw.z zastrzykiem...

Karolinka dziękuję za namiary :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę Aga! :)

Wiewiórka, a tak wracając do tych szyjek, to ja też myślę, że taka kolej rzeczy. Mnie się przecież też skróciła w ciągu 3 tygodni, więc myślę że też zaczął się jej proces, chociaż mam nadzieję że do bezpiecznego terminu przetrzyma.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spać kochane :D pozarlam właśnie loda wodnego.. Młody się bawi :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa daj tego loda! Ugasze pożar.
    Tradycyjnie franca zgaga nie daje mi spac.

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam zgage przed snem, rennie pomoglo. Wstałam na siku, spojenie daje popalić i ciągnięcie brzucha też. A nie chodziłam wczoraj tyle, ile zamierzała, więc myślę sobie, że tyle dobrze ze się nie zdecydowałam lazic więcej.
    Kazik śpi, przekręcić się chyba tylko na bok przed chwilą i spokój :)
    Strasznie u nas wieje, aż mi okno trzeszczy :/
    Kupiłam właśnie przed chwilą prezent urodzinowy dla K. Książkę "Idealny rodzic nie istnieje". Myślę, że prezent okaże się trafiony :)

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda wstala ma taki bol gardla ze mowic nie moze. Chyba bede musiala z nia podjechac na sor. Szkoda mi jej bo bardzo ją meczy. Pytanie tylko czy cos więcej w tej sytuacji mozna zrobic? Boje sie ze to jakieś wirusowe a beda chcieli ładować jej antybiotyk.. Moze byc też ze dzis ma ten przełom choroby..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dzisiaj przyszedł mi też z Ali expres otulacz.i jak to jest mój 3 stamtąd zamówiony to jestem pierwszy raz w szoku. Jakość boska!! 100 proc bawełny i taka jest. Muślin w dotyku cudny. Aż żałuję że jeden zamówiłam. Zaskoczyli mnie Chińczycy na maksa!

Ja też zamówiłam jeden i domowilam jeszcze da. Żadne inne nie były tak zajebiste :-)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też pralam raz w 40 stopniach. Położna nam wczoraj na SR mówiła że nie ma co przesadzać, raz wyprać w proszku dla niemowląt a później obserwować. Jeżeli przytulam dziecko do siebie (czyli siła rzeczy ma kontakt z naszymi ubraniami prawnymi w normalnym proszku, płynie) i nie widać żadnych oznak uczulenia to nie trzeba się sztywno tego specjalnego proszku trzymać. I prasowa też nie trzeba za każdym razem tylko raz, przy pierwszym praniu.
    To raz już wyprałam. Ja jeszcze w tym proszku dla dziecka wybrałam swoje koszule do karmienia oraz biustonosze.
    Przy synu długo prasowałam, bo lubię pracować, a młody był grzeczny i miałam czas na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 07:18

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mloda wstala ma taki bol gardla ze mowic nie moze. Chyba bede musiala z nia podjechac na sor. Szkoda mi jej bo bardzo ją meczy. Pytanie tylko czy cos więcej w tej sytuacji mozna zrobic? Boje sie ze to jakieś wirusowe a beda chcieli ładować jej antybiotyk.. Moze byc też ze dzis ma ten przełom choroby..
    Współczuję Dafii... Zdrówka dla córci życzę...

Ja już po porannych pomiarach,pierwszym zastrzyku w brzuch(dałam radę bez wiekszego stresu:)) i po śniadaniu czekam sobie na kolejny pomiar i idę spać dalej :) W końcu mamy weekend :)

Misiabella lubi tę wiadomość

31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja tez nadal nie śpię :)
    Właśnie przypominamy sobie z mężem całą serie "Odwróconych" bo niebawem kolejna seria w tv :)

Czy któraś z Was robi insulinę w brzuch?
    Ja nocną mam w udo a tą ranną w brzuch i taki mnie stres ogarnia,że nie wiem czy dam radę ...
    Zastrzyki podczas stymulacji to nie to samo...A świadomość Miśka w brzuchu już mnie poraża w zw.z zastrzykiem...

Karolinka dziękuję za namiary :)
    Tak jak już pisałam, ja robię heparyne w brzuch. Spokojnie nic sie nie dzieje. Zrobiłam już ponad 150 i robię dalej po dwa dziennie. Długość igieł insuliny i heparyny są podobno taka sama.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Tak jak już pisałam, ja robię heparyne w brzuch. Spokojnie nic sie nie dzieje. Zrobiłam już ponad 150 i robię dalej po dwa dziennie. Długość igieł insuliny i heparyny są podobno taka sama.
    Już też mam za sobą zastrzyk :) w brzuch nic nie poczułam w przeciwieństwie do tego w udo...

31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Oj jeśli to angina ropna, to bez antybiotyku się nie obejdzie. Raz próbowałam leczyć się sama, to nie skończyło się dobrze. A lekarz mnie jeszcze opieprzył za branie tabletek do ssania na ból gardła. W przypadku anginy ropnej to podobno bardziej szkodzi, a na pewno nie pomoże.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Już też mam za sobą zastrzyk :) w brzuch nic nie poczułam w przeciwieństwie do tego w udo...
    No dokładnie, w brzuch nie boli. Mi czasem robią się siniaki i takie bolące guzki. Pewnie zależy w co trafię. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1408 1409 1410 1411 1412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ