Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie wygladaja wasze nowe sprzety
Ja poki co nie mogę siw zdecydowac na zadna huśtawke. Jedynie caly czas siedzi mi w głowie lezazek babybjorn.
Karmelka ja tez sie naczytalam o przestymulowabuu maluchow i teraz to wszystko co ruchome i kolorowe powstrzymuje mnie od zakupow :p
Z Pinokio kupilam kilka kaftanikow nawet po praniu uwazam, ze jakos jest dobra.
Kasionek jak ogilnie ruchow nie liczę bo sa na tyle intensywne, ze nie ma potrzeby. Jedynie w pn spanikowalam ale malej w ogile nie było czuc przez caly dzien - w zadnej pozycji ani po jedzeniu. Skonczyko sie na IP, ale wszystko ok. Wazne, ze czuhesz ruchy. Delikstne tez sie licza
Placki ziemniaczane tez jem z cukrem! Mniam
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:oooo! moja mama to emerytowana nauczycielka.. ten władczy ton :)ale tata ją stopuje.. w sumie maja jednego wnuka i kontakt mojej mamy ogranicza się do zrobienia krzyża na czole... w sumie nie widują się za często bo ok 2-3x w roku bo raz,że i moja bratowa i mama są specyficzne.. mam nadzieję, że z moim będzie inaczej bo w sumie ja jako córka częściej będę u rodziców z dzieckiem
espoir, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:A widzialyscie te wkłady do gondoli? Kurcze cena fajna i tyyyyyle wzorów. I od kilku dni oglądam i się zastanawiam.
Nasz wózek ciemny i można by go trochę rozweselić. Co myślicie? Może już macie i się nie chwalicie?
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7174826012Lili90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurcze jak czytam co te teściów wyprawiaja to się włos na głowie jezy. Jak można być tak chamski i nie miłym dla kogoś z rodziny. Wiadomo że nie musimy się wszyscy kochać ale jakies minimum kultury trzeba zachować. Przykre to że tyle stresu nas kosztują osoby z naszej rodziny, nie jakieś z ulicy
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Widzę że większość teściowych ma coś za uszami.
Jedyna recepta to olać chyba. My się wynieśliśmy 80km od nich (i od moich rodziców też) i udaje się nam żyć w spokoju
Karolinka kołderka ma 50×70. Ale jak z niej wyrosniemy to na pewno będę dalej używać poduszek do innych kocykow.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Paula, dzięki za cynk z tym wypełnieniem gondolki, będę przy kompie to obczaje dokładnie
I chyba skuszę się na zestaw wafelkowy, ale jednak wolałabym większy kocyk. Też jeszcze pomyślę.
O tesciowych nie będę pisała, bo moja poprzednia zmarła (a tu bym mogła pisać i pisać, ale o zmarłych nie wypada) a obecną mieszka kawałek ode mnie. Ponoć mnie bardzo lubi, co podkreśla, bo drugiej synowej nie trawiAle nie mamy jakiejś bliskiej relacji. Jej się zdarza popijać i jak wtedy czasem zadzwoni i słyszę, że jej się język placze to mnie to bardzo zniechęca do rozmowy. Nie popieram picia, zwłaszcza w samotności i codziennie. Dla mnie małe, ale regularne dawki alkoholu przyjmowane to już objaw uzależnienia i ja się spinam. Gdybyśmy były blisko, powiedziałabym jej, że mnie to niepokoi. Ale nie jesteśmy i uważam, że to rola jej synów i męża. A oni z tym nic nie robią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 10:09
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pogoda w naszym kraju jest niepubliczna. Wiec.nie dam.sie zaskoczyc wiec mam kocyki od grubych po cienkie
Moj kocyk walflkowy bedzie cienki, z jednej warstwy materialu czyli bawełny typu wafel
Karmelka ja ostatnio też szukałam jakiejś fajnej skarbonki i niestety nic mi sie w oczy nie rzuciło
Współczuję wrednych tesciowych. Ja sie ze swoja dogaduje
Paula mi link nie dziala -
Moja tesciowa powiedziala przy mnie i przy mezu, ze sie zle dobralismy, bo ja jestem za stara dla jej syna. Jestem od niego starsza o dwa lata, pokazywala mi tez ogladajac program mam talent, jaka chcialaby miec synowa i pokazala mi jakas akrobatke na linie, z jednej strony chcialo mi sie smiac, a z drugiej bylo mi przykro, powiedzialam mezowi ze jego matka to skonczony prymityw, nie podobalo sie to mu co mowie, bo to jego matka, no ale wiedzial ze mam racje i to zachowanie ponizej normy
zaluje ze nie wygarnelam jej wtedy, ale stwierdzilam ze nie jest partnerem dla mnie do rozmowy i po co bede uswiadamiac kretynke, jak i tak nie zrozumie. Teraz bym powiedziala tyle ile trzeba, ale zeby ja usadzic. Czasami czlowiek sie wycofuje bo widzi ze ma do czynienia z tlumokiem i nie chce babrac sie w takich klimatach. A wtedy juz mialam na mysli, ze tez sie z mezem zle dobrali, bo ma inteligentnego i uczciwego meza i jak to sie stalo ze wzial sobie za zone taka podla i prosta jak cholewka od buta manipulatorke i klamczuche. Juz ja nieraz przylapalam na klamstwach i ona mysli ze jest mistrzynia manipulacji, choc z samej jej gadki i opowiesci dziwnej tresci mozna wysnuc wnioski ze sa naciagane i zmieniaja sie opowiadane co jakis czas w zaleznosci od tego pod jaka falszywa teze chce podciagnac dana historie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 10:36
-
A pierwsze jej slowa do mnie po slubie to byly „moje synowe nie musza mnie lubic”, swietna dewiza dla tesciowej he he. Tylko co ona tym uzyskala? Jest srednio mile widziana u nas w domu, nie rozmawiam z nia przez telefon, nie skladam zyczen na swieta, ani nie chce wysluchiwac jej. Zona brata mojego meza zerwala z nia w ogole relacje i nie widuja sie mimo ze mieszkaja w jednym miescie, a jak widzi tesciowa na ulicy to przechodzi na druga strone i nie mowi jej nawet dzien dobry. Trzecia synowa miala z nia najgorsze przejscia, ale byla mloda, miala 21 lat i dala sie jej wziasc pod buta. Teraz jest ultrareligijna i mowila mi ze wybaczyla tesciowej i sa dla siebie mile by sie wydawalo, choc tesciowa za jej plecami opowiada, ze przynosi wstyd swoim synom, latajac na jakies dziwne spotkania do kosciola, modli sie po kilka razy dziennie zaniedbujac synow (jeden ma 24 lata a drugi prawie 14scie;)) i chyba powinna być zamknieta w osrodku dla psychicznie chorych he he. I ona uwaza siebie za super tesciowa co zawsze podkresla i sama sie chwali tym przed ludzmi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 10:48
-
Nie mogę uwierzyć jak czytam te Wasze historie o teściowych. Na swoją nie mogę narzekać. Mieszka 350km od nas, widujemy się raz na dwa miesiące. Nie wtrąca się za bardzo. Jedyne co to wciska nam zawsze mnóstwo mrożonek jak wyjeżdżamy od nich, mimo, że jej się mówi, że nie chcemy. Leży to potem i niewiadomo co z tym zrobić
Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Jej... naprawde niektóre babska to zołzy. Az trudno uwierzyć. Nie ma wyjscia, od takich toksycznych ludzi trzeba sie odciąć!
Stwierdzam, ze razem z moim mężem super trafiliśmy. Obie teściowe sa spoko
Przy takich wrednych babsztylach to nawet nie mam co na teścia narzekaćmalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:No to teraz wiem, dlaczego płaciłam drożej, u mnie 70x100Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół